- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rhino666 #56054 üzenetére
nagyon egyszerű, gondolj úgy az áfára, hogy az nem a tied
az az Államé... persze ahol lehet áfás költségekkel ezt tudod csökkenteni...
A bér nem áfás költség
100.000 Ft nettó bérhez 200.000 Ft + ÁFA bevétel kell, de azt ne felejtsd el ha egy áfakörös vállalkozásnak állítasz ki számlát ő az áfát vissza fogja igényelni ...
-
-
azbest
félisten
válasz
Rhino666 #55972 üzenetére
Lehet a windowsban is sérült valami. De ha az összeomlás azt jelenti, hogy a grafikus driver is leáll majd a win újra elindítja, akkor az hardverhiba. Memóriahibás gigabyte g210 kártyával nekem régebbi XLite sip telefon program indításakor borult a rendszer. Ugyanolyan, de nem hibás kártyával tökéletesen megy minden azóta is. Linux és win alatt is változatos hibajelenségekkel szivattak 18 gépen ezek a sz@r kártyák... gyári oc egy irodai szintű kártyára... teljesen idióta a gyártó. Az ilyen hibát meg tényleg csak abból látni, hogy bizonyos driverekkel, bizonyos szoftverek fura dolgokat művelnek. A csúcs az volt, amikor egyik linuxos gépen havazás volt a konzolban egy ilyennel.
Az egyetemi tűzfal is változatos hibák forrása.
De egyébként tényleg furán működik a skype. Telón van hogy teljesen jól megjönnek az új üzenetek, máskor meg nem. Bár ez is összefügghet azzal, hogy éppen megyik wifin vagy 3g-n vagyok. A push üzenetek megérkezése nem garantált, van olyan hálózati megoldás, aminél nem tud működni (amelyik wifin-n publikus ip-ről osztja a netet azzal jó, de amikor a natolt ip-ről natoló wifire kapcsolódik, akkor lutri).
-
Rick4
félisten
válasz
Érdekes, nekem gépen, tableten, és telón is fent van a skype, sőt, a családban van még 3, ott sincs gond, én a három hely közül akárhol jelentkezek be, mindenhol működik, ha a háromból az egyiken üzit kapok, vagy írok, a másik kettőt később bekapcsolva azok is frissülnek.. Sőt, a gépen épp kettő skype kliens fut egyszerre, két reggel, de egymás mellett, mindkettőn megy egyszerre az üzenetküldés is. És soha nem is volt problémám vele, talán egyszer pár éve, mikor a központi szerver hibája miatt nem lehetett bejelentkezni.
-
Syl
nagyúr
válasz
Fogtam két mobilt, egy WP-t és egy Androidot. Mindkettőn természetesen más azonosítójú Skype futott. Az egyikről elkezdtem hívni a másikat, a másikról meg az elsőt. Persze mindkettő adta a hangot, hogy bezony a vonal végén kicsöng a skype kliens...
Csak tudnám az MS miért vette meg a programot? (a nyilvánvaló lehallgatási rutinon kívül)
-
DarkByte
addikt
válasz
Továbbmegyek. Gyakorlatilag összes többi említésre méltó üzenetküldő képes rendesen szinkronizálni az üzeneteket mobil és desktop között. Még az annyira utált Facebook Messenger is. És ezt nem most csinálták meg hanem évekkel ezelőtt. A Skype az életben nem fogja rendesen csinálni, elnézve az eddigi trendeket.
Mi most egyébként cégnél a Slack-et próbálgatjuk, egyik partnerünk javasolta. Ennek is megvannak a nyűgjei de tény hogy átgondoltabban össze van rakva és kimondottan munkabeli kommunikációra van kihegyezve. Illetve telepíteni desktop-on nem kell hozzá semmit, mert sima webapp. De van mobil appja is.
Személyes használatra még a Telegram-ot próbálgattam. Ez tényleg csak üzenetküldésre jó, viszont azt jól csinálja, elég lightweight is. Sajnos ugyanaz a baj vele mint az összes ilyen kevésbé ismert messenger-el: nehéz rávenni bárkit is hogy használja.
-
-
PazsitZ
addikt
válasz
Rhino666 #55796 üzenetére
Akkor minek?
Tudtommal annak, amint arról pepe091 is írt
link
A hazai postahivatalok többségében is van lehetőség a bankkártya használatára, mint például készpénzfelvételre, „sárga csekkek” (pl. gáz, villany, telefon számlák) kifizetésére. Érdemes figyelembe venni azonban, hogy a bankkártyával végzett műveletek a díjszabás szempontjából „idegen” ATM-ből történő pénzfelvételnek, nem pedig kártyás vásárlásnak minősülnek(#55790) Rhino666 hsz-edre még válaszolva:
- igen, ha boltokban fizetsz, ott nem annak számít.
- ellenben a postán viszont igen, és ezt általában külön el is szokták mondani. Ezt írtam le itt, hogy még decemberben pont egy ilyen brszélgetésnek voltam fültanuja. -
azbest
félisten
válasz
Rhino666 #55743 üzenetére
Semmi extra, csak hogy az újabb sorozatnál végre megfogadott a gyártó egy tanácsot és normális gombos lett a touchpad/pöcök. [link]. Bár még így is messze van a klasszikus sorozatok szintjétől. Egy dolgot kijavítottak abból, amiket elrontottak az utóbbi néhány sorozatban.
-
HuMarc
veterán
válasz
Rhino666 #55662 üzenetére
CCC-ben jóval rosszabb ez az arány, ahogy hallom. Egyébként tegnap vettünk cipőt, Timberlandet az Office Shoesban, és ott a kirakott cipők közül is több olyan volt, amin látszott, hogy lecsöppent a ragasztó, vagy valami más szépséghibája van, ami elég gáz, tekintve, hogy azokat a cipőket az eladók rakják ki, hogy én megvegyem.
-
válasz
Rhino666 #55484 üzenetére
azért nem ezt írtam... pesten belül például ahova lehet metróval menni oda én sem kocsival járok ...
szegeden hasonlóan jó közlekedési lehetőség a villamos ... szóval a rinyát nem értem... Ebédelni kocsival? Annyi mozgás csak nem árt már
ha meg kocsival akarsz fizetni a belvárosba akkor sajnos fizetni kell...
-
_Petya_
őstag
válasz
Rhino666 #55451 üzenetére
Azt kapod érte, hogy a legtöbb esetben találsz szabad parkolóhelyet. A parkolási díjakat alapesetben úgy határozzák meg, hogy feleslegesen ne érje meg a belvárosban parkoltatni a kocsit. Ha 20 vagy 50 Ft lenne egy órára, akkor sokan (én is), azt mondanám, hogy leszarom, kifizetem, még akkor is ha nincs feltétlenül szükség rá, hogy ott álljak meg. De ha sokkal több, akkor már meggondolom, hogy ha nem muszáj, nem kocsival megyek, máshol parkolok, stb. Ezért cserébe, mivel mások is így gondolkodnak, van szabad parkolóhely azokban az esetekben, amikor tényleg muszáj ott megállnom kocsival. Egyébként meg kiviszem a körúton kívülre, vagy az Árkádba, és onnan besétálok.
Sajnos, szeretjük vagy sem, ez az ára annak, hogy viszonylag kulturáltan lehet parkolni a belvárosban.
Gondolj a Tesco bevásárló kocsira. Amíg 100Ft-al működött, mindenki visszatolta, amióta ingyenes, mindenki szanaszét hagyja a parkolóban... ha ingyenessé tennék a parkolást a városban, SOHA nem találtnál parkolóhelyet reggel vagy napközben, mert senki nem sietne eltakarodni onnan a kocsival amilyen hamar csak lehet.
Azt viszont, hogy ezek az összegek, ilyen-olyan cégek és magánemberek zsebébe vándorolnak, én is felháborítónak tartom, ezt a pénzt az utolsó fillérig a parkolók takarítására, hómentesítésére, akár újak (parkolóház, stb.) építésére kellene fordítani!
-
ShadowX
őstag
válasz
Rhino666 #55475 üzenetére
A korrupt egyének csoportja nem egyenlő egy egész szervvel. Nem szeretem, ha engem is ebbe a kalapba sodornak (nagyon sok kollégámmal egyetemben). Hidd el, esz a méreg és az elégedetlenség elég rendesen ahhoz, hogy a következő nyugdíjkorhatár emelés után már ne koptassam a járdát sokáig.
Hiába vagyok én tiszta, mint a fehér ing, akkor sem én vagyok a NAV élén. Ha én lennék, akkor sok minden másképp lenne (és erre konkrét terveim is vannak, hogy mit lehetne tenni a korrupció csökkentése érdekében) de sajnos nem én vagyok ott.
Túl nagy jelenleg a nagy cégek befolyása, túl sok az ismerős/rokon, túl áthatja a szerv működését a politika, túl túlkoros a felsővezetés, hiányzik belőlük a reform és innováció képessége meg a hatékonyságra törekvés (ami nálam nem azt jelenti, hogy minél több jogsértést feltárni). Sajnos ez mindenhol jellemző. Nem látják be a vezetőink, hogy a nagy terhek miatt trükköznek a gazdálkodók és, hogy ezen fordítani kellene. Inkább kisebb terhek, de biztosabb bevételek, stb.... de ezeket a köröket már annyiszor lefutottam magamban és mindig ki kell vennem a biliből a kezem...Nem hiszed el, de ilyenkor a szívem is hevesebben ver olyan ideges leszek az igazságtalanságtól...
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
Rhino666 #55465 üzenetére
Most beszéltem apámmal, ő azt mondta, hogy valamikor kora reggel volt erről interjú a 88-ban és meg is indokolta, hogy miért kell ezt. Előre szólok, ha nem akarsz most agyvérzést kapni, inkább ne olvasd el.
Szóval, az volt az indoka, hogy nem azért emelik a díjat és terjesztik ki a zónát, hogy több pénzt szedjenek be, hanem azért, hogy csökkentsék a járműforgalom általi terhet a belvárosban...
És itt lendületből le is köpte a rádiót. -
Rick4
félisten
válasz
Rhino666 #55443 üzenetére
Én már május óta várom a pert, de kussolnak.
A dm oldalon meg is írtam, mire fel az áremelés? Defláció van...
Amennyivel nagyobbat kaszálnak a drágább óradíjakkal (ahol eddig sárga volt, most meg zöld, ott mától duplázták a parkolóhely óránkénti bevételét) annyival lehetne olcsóbban parkolni mindenhol.Tájékozódni minden kereszteződés után kell, ha van kitéve tábla, akkor kell díjat fizetni, ha kell, ki is van írva, hogy milyen módon tudod megtenni, és ezért mennyit parkolhatsz. Miféle tájékoztatás kell még ezen kívül?
-
ShadowX
őstag
válasz
Rhino666 #55441 üzenetére
Hogy miért? Mert így is ki lesz fizetve. Ugyanúgy, mint a cigaretta, meg a pia, meg a benzin. Hiába drágább, kifizetik. (és most a csempészárut ne számítsuk)
Egyébként nincs ezzel a fizetős rendszerrel baj, csak akkor legalább lehetne minőségi helyen parkolni. Pl. parkolóházak meg ilyenek kellenének (a rendes parkolóórákról nem beszélve). Nem pedig azt kellene csinálni, hogy végigsétálok az utcán és ahol tetszik ott leszúrok egy táblát, hogy márpedig ez parkoló. Így gyakorlatilag a semmiért fizet az ember, mert, hogy karbantartva nincs semelyik hely sem.
Komolyan mondom, hogy San Francisco-ban nem fizettünk a barátokkal ennyit a parkolásért, mint amennyit itthon kell idéntől...
-
DarkByte
addikt
válasz
Rhino666 #55115 üzenetére
Azt a 320-as WD Blue-t még 2010-ben vettem. És az volt a cél hogy minél kisebb fogyasztással legyen egy non-stop menő gépem. Ez sikerült is. 15W az átlag. De mostanra már ki lehet ezt hozni komolyabb hardverekkel is. A system épp mindegy hogy azon a vason miről megy, mert évente kétszer van újraindítva
Rick4: köszi, ez elég jól hangzik. Ezek szerint ha NAS-ban össze van rakva egy nem nagyon szellőző házba 2-3, akkor is tök jól helytállnak. Elég jó
-
-
válasz
Rhino666 #54951 üzenetére
és tisn:
Ezért nem értettem, mert én pl. sem év közben, se év végén nem gyűlölöm a családtagjaimat. Akikkel nem vagyok olyan viszonyban családon belül, azokkal nem jövök össze ilyenkor. Akikkel viszont igen (szülők, párom szülei, közeli barátok stb), azokkal nálam valahogy alap, hogy nem gyűlöljük egymást (sőt, igazából "gyűlölni" senkit se gyűlölök, csak vannak olyanok, akiket nem kedvelek).
Túlvásárlás nincs, roham az ajándékokért nincs, valahogy mindig mindent sikerül/sikerült időben elintézni. Jó, néha nem, olyankor szívok, és megérdemlem.
Erőn felül nem veszek senkinek, sőt igazából a szűk család akivel ajándékozzuk egymást, nem vészes.
Bevallom azt is, hogy egy önző állat vagyok és a legjobb ajándékot mindig magamnak veszemÍgy duplán örülök, mert adni is jó, meg kapni is
Nem értem egyébként, nekem a karácsonynak amúgy is van egy pozitív hangulata, illetve ez az az időszak az évben, amikor tutira nem dolgozok, így egyben a pihenés ideje is, aminek szintén örülök.
Szerintem, de nem ráderőltetni akarom a dolgokat, állj egy kicsit pozitívabban a dolgokhoz úgy nagy általánosságban, biztos vagyok benne hogy az az alapprobléma, hogy túl sötéten látod a dolgokat.
-
-
azbest
félisten
válasz
Rhino666 #54762 üzenetére
Nálam eddig ilyen okai voltak az instabilitásnak:
- hibás videokártya (ram). Linux alól kiderült, hogy az nvidia driver rántja magával a gépet, ugyanolyan újra cserélve a kártyát megszűnt a jelenség. Win alatt is előfordult, hogy bizonyos program indításakor újraindult grafikus driver, de nem minden gépen.
- memóriahiba. Na az cifra, mert ha már telepítéskor is megvolt, akkor bárhol lehet korrupt fájl a bufferelés miatt.
- bugos driverEttől még persze lehet az oprendszerben is hiba.
(#54766) HuMarc:
eh ne is mond a hosszú fájlneveket... kompatibilitási és más okokból sok beépített alkalmazás is csak a régebbi fájl elérési apit használja. A lényeg, hogy a fejlesztőkörnyezet ráfutott olyan esetre, amikor túl hosszú volt az útvonal. A relatív path + aboszulút path és még valami együtt nem lehet hosszabb 260 karakternél. Az ms válasza: nem bug, hanem feature request. Meg túl macerás lenne mindenbe belefejleszteni. Vagy kompatibilitási okokból nem változtatnak (aha, a dos-os megszakításkezelős programozással való kompatibilitásra hivatkozik). Meg a cmd-ben könyvtárváltáskor nem használható az új api. Erre láttam a chromium buildrendszerében, hogy csak a könyvtárváltás miatt cygwin alól adják ki a cd parancsokat. -
válasz
Rhino666 #54765 üzenetére
Nem, tényleg komolyan kérdeztem.
Azért mert egy áruház belső parkolójában az aszfaltra felfestett szimbólum miatt milyen szabály megsértésére hivatkoznak vajon? Nem érint és nem kötözködni akarok rajta, de van pl olyan felfestés is, hogy női parkoló. Namost ha én oda beparkolok, akkor engem is feljelentenek valamiért? -
bb0t
őstag
válasz
Rhino666 #54698 üzenetére
Szerintem igen
Azért kellett nekem megnézni, mert a rendszergazda akinek kéne csinálnia ezeket elvitte és ugyanolyan rosszul visszahozta, majd azt mondta táphiba, utána meg azt, hogy elfüstölt az alaplap. Mindent mondott, csak ne kelljen vele foglalkozni. És ezeknek van munkája. -
-
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
Rhino666 #54030 üzenetére
Acer-t nem használtam még, de az apple szerintem is egy túlárazott vacak. Asus lapos meg több is van a családban, nekem is az van és semmi bajom vele, csak a touchpad-et nem szeretem annyira, de úgy is egérrel használom. De lehet csak mi fogtuk ki a jobbakat.
Akkor gondolom 85k-ért nincs is olyan újonnan, amit te ajánlanál. Barátnőm csak akkor akar venni használtan, ha van még rá garancia, de olyat nem nagyon találtam. -
-
válasz
Rhino666 #54028 üzenetére
ez aztán megalapozott döntésnek látszik
... a nagyfos acerből 2 gép van ami kb 8 éve megy a családban (ebből mind a kettő kb 3 évig napi 12 órában volt használva ...
)... persze a festék lekopott róla de működik
... Apple Macbook Pro-it meg sok mindennek nevezném meg még túlárazottak is de nem szemetek ...
-
tisn
addikt
válasz
Rhino666 #53966 üzenetére
ebbol csak szivas lesz sracok, bp de meginkabb valami normalis hely kulfoldon
mar megbantam, hogy mert nem szeretem bp-t, nem mentem a bojargabihoz a graphisofthoz (meg kis garazsceg vo't akkor, valtottunk par emailt), meg 2x evesen nem mentem az usaba, stb...
szakmailag es penzugyileg sem tul nagy perpspektiva szoged
(csak csokkenteni akarom a konkurenciat, nyugi
)
-
tisn
addikt
válasz
Rhino666 #53952 üzenetére
Egy éve vagyok a cégnél mezei BSc diplomával és még csak fejlesztő sem vagyok -- mégsem vagyok messze az említett összegtől.
Ezek szerint csak nem olyan rossz nálunk a fizetés szegedi viszonylatban.
kollega netto 400k-rol irt, az brutto 600k (persze sok helyen reszben zsebbe megy)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest