- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
SirRasor #34020 üzenetére
i3-3220T. Desktop CPU és mégis 35 W a TDP-je. Ahogy elnézem, csak az alacsonyabb frekvenciában tér el a sima 3220-tól: [link]
Teljesítményre nem tudok mit írni. Veszett gyors. Az irodai gépemben i5-3450 van, de nem tűnik gyorsabbnak. Sőt. Pár alkalmazás még lassabb is azon (pl. libreoffice, firefox, gimp)
És alig fogyaszt. Mini-ITX alaplappal, SSD-vel, paneltáppal normál üzemmódban megelégszik 25 wattal. -
válasz
SirRasor #34020 üzenetére
Ezt tudtam,hogy a 2 nagy proci gyártó ebben sem tudott megállapodni és még igazából arra se nagyon van képlet,hogy a 2 féle TDP közt mennyi is a valós eltérés.Holott a fizikában elég egyszerű a dolog mert P=U x I
Ha nagyon feszegetnénk a kérdést akkor lehet még a Watt mint mértékegység sem állja meg a helyét a procik esetében -
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #33728 üzenetére
Az én cuccomat nézegethetik, ha pl a máséban repülőre szállás előtt C4-et találnak... Inkább, mint hogy odafent robbanjon...
Engem nem zavar, de tényleg. Azt megértem, hogy akinek titkolnia valója van az nem csípi, én ide is névvel jeletkezek fel, nem túlzottan zavar, hogy ezzel ki mit csinál.
Ennyi erővel támogatnám az autók vezetőszondázását minden indulás előtt, ha nem jó az érték, letilt a gép és ennyi. Nekem pont azzal van bajom, hogy ami nem ellenőrzött dolog, vagy szimplán csak a hatóságok előtt nem ismert, abban baj esetén ártatlanok számára is túl sok kockázat van, holott lehetne ellene tenni... Erre egy ittas vezetéses családmegölős baleset is jó példa, meg a repülős- felrobbantós is. Innen meg szépen tovább lehet menni az email-es robbantásszervezkedés stb stb felé...
-
Polemius
senior tag
válasz
SirRasor #33712 üzenetére
Talán mert:
- ha van frissítés, tudja jelezni
- ha megvásároltad, akkor tudni fogja, hogy újratelepítéskor nem kell újra fizetnedDe simán megteheted, hogy:
- nem a Play-ból telepítesz
- nem használod a google accodat a telefonon
- levelezésre sem a gmailt használodPersze csomó szolgáltatást nem fogsz tudni így használni, vagy neked kell megoldanod (backup, szinkronizálás, miegymás).
Vagy csinálhatsz egy teljesen külön google accot is a telefonhoz és használd azt. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #33706 üzenetére
outlook.com nekem sokkal jobban bejön, a skydrive is van ugyanolyan jó (bizonyos esetekben sokkal jobb), mint a google drive.
Én egy ideje már a hotmail-es címemet használom, a gmail-es másodlagossá süllyedt. Szvsz windows (különösen win8) platformon mostanra az outlook - skydrive ökoszisztéma jobb, konzisztensebb éleményt ad, mint a google féle. -
válasz
SirRasor #33712 üzenetére
Hogy milyen programokat töltöttél le a store-ból miért írja fel? Mert szerintem így tudja jelezni hogy van hozzájuk frissítés. Vagy így lehet pl azt megcsinálni, hogy ha telefont cserélsz, akkor a már megvett alkalmazásokat nem kell újra megvenned, mert a store megjegyezte őket.
Én nem látok ebben pl semmi kivetnivalót, hogy amit a google saját store-jából veszek vagy töltök le, azt megjegyzi.
Vagy jobb lenne minden egyes telefoncserekor újra megvenni az appokat? Nem hát. -
válasz
SirRasor #33706 üzenetére
Jól mondod.Más nem látja csak az aki nagyon akarja meg az akinek szabad betekintése van.
Szerinted annak idején amikor megalkották az internetet a katonaságnak akkor maradéktalanul önként és dalolva csak úgy át is adták a polgári személyeknek,hogy szabadon szörfözhessenek a világ hálón és csak azt csinálhassanak amit csak akarnak? -
-
HuMarc
veterán
válasz
SirRasor #33292 üzenetére
Ez hatalmas. Egyébként az SGS4-nél volt hasonló eset, amikor (az Exynos-os változatra) mindenki azt ismételgette, hogy hű, ez így 8 magos, úgy 8 magos, mikor csak arról van szó, hogy 4 magot használ energiatakarékos üzemmódban, 4-et pedig játék közben, így "csak" négymagos.
Ja, az meg a másik, hogy Magyarországon ezt a verziót nem is lehet kapni
-
Polemius
senior tag
válasz
SirRasor #33076 üzenetére
Árban nem tudom mennyire jó, de minőségre, hozzáállásra eddig jókat hallottam a Horváth Mihály utcai ékszerészről.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #32887 üzenetére
Nem, nálam minden pont ugyanúgy fut a frissítések után is (naprakész frissítésileg a win7-em).
Mondjuk a win8.1 a 8-assal ellentétben már kezd élhetőnek látszani, lehet erre már valóban váltani fogok.
A 8-assal egy hónapig próbáltam barátkozni, de az nagyon nem jött be, főleg a batár nagy csempék, meg a nulla személyre szabhatóság miatt. A 8.1 már tud negyed méretű csempéket, és végre lehet saját hátteret adni a start képernyőnek, így az én szemszögemből nézve a két legnagyobb akadály elhárulni látszik a váltás útjából. -
-
-
-
válasz
SirRasor #32359 üzenetére
én tavaly kinéztem
- a helyet (Tenerife tetszett)
- kértem mindenhonnan (3-4 cégtől ajánlatot)
- majd ezt sokallottam
- booking.com-on néztem szállást Tenerifen
- majd amit találtam megkerestem neten (volt extra lastminites akciójuk így spóroltam 120e ft-ot360e helyett 240e volt a 2 fő 7 éjszaka reggeli vacsi)
- repülőt néztem a közvetlent a neckermannak (125e-150e / fő volt ... lefoglaltam fapadoson így csomaggal a kettő lett átszállással 160e Ft)
- béreltem autót 1 hétre a szigetre online (45+üzemanyag ~ 70.000 volt mindennel)
- költőpénznek 100e-t szántam de végül 200e kellett (ebben benne volt egy kb 80e Ft-os gyöngy nyaklánc + karlánc + fülbevaló a tenerife pearlben)összesen költőpénz nélkül (470e volt, a legolcsóbb ajánlat 570e körül volt allinclusiveval) így viszont volt egy kocsi amivel tudtunk oda menni ahova akartunk és akkor amikor akartunk
-
LÁZ
addikt
-
-
Syl
nagyúr
válasz
SirRasor #32202 üzenetére
Majd keresek rá valami méretes bordát, ami még elfér a mini-itx házban.
(#32203) HuMarc
Sok sikert hozzá! A lányom az egyetemen második nyelvként vette fel, aztán három szemeszter után megszüntették, mondván kevés rá az érdeklődő
Most azon agyal, mit tudna felvenni helyette.
-
-
Polemius
senior tag
válasz
SirRasor #31913 üzenetére
Hááát, a google Hasonló képek keresése alapján ez nem kaktusz. Leginkább egy hal, esetleg ló.
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #31828 üzenetére
Gyrosban a Lucky Pizzéria a szájízemnek megfelelő, és most a kupont kinyomtatva olcsó is, aztán hogy a kp mellett mit fogadnak el, nem tudom
-
pmheros
őstag
válasz
SirRasor #31453 üzenetére
Napokban elmentem barátommal úszni a SZUÉba , odaérvén derült csak ki hogy vízilabda mérkőzés miatt nem fogunk tudni úszni. Megoldottuk: sörözés lett az edzés program. Volt már bennem mikor megláttam egy szép nagy darab szuszogós biciklis embert, sisakján egy nagy kamerával. Majdnem sikerült megkérdeznem tőle, hogy ő is a Google -nak rögzít-e
-
-
Syl
nagyúr
válasz
SirRasor #30634 üzenetére
gondolom mindegy merről nézzük
Nem egészen. Régen, ha a CPU egyik lába elgörbült, könnyen ki lehetett egyenesíteni. A mai gépekben az foglalatban vannak a "tüskék", és azokat nem olyan egyszerű műteni. Anno az Intel azt mondta, hogy ha megsérül az alaplapon a láb, akkor kukázni kell.
-
-
-
Frenky89
addikt
válasz
SirRasor #29764 üzenetére
Nem is a súlypont, hanem a fejcső szög miatt lehet necces, de kétlem, hogy ne létezne direktbe ilyen trekking-ek átalakításához való villa.
Bicajos topic-ban jártál a problémáddal?
proper: Mivan a sárvédővel? A hirdetésben írja, hogy van rajta, másrészt az ilyen stílusú bringákra is simán lehet rakni. Az enyémen is lenne, ha nem törtek volna szét a műanyag sz*rjai.
-
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #29704 üzenetére
Ezt részben cáfolnám, ugyanis a nexusok elônye a stock, módosítatlan android, azaz nincs rá semmilyen csilivili felület meg egyéb extra, ám sokszor haszontalan program. A mostani xperia-mon is az volt az elsô, hogy rootoltam és nagytakarítást csináltam...mert annyi általam nem használt dolog volt rajta. Amúgy a nexus s-en használtam JB-t, és bár lassabb volt, mint a GB (hiszen alapból annak a referencia telefonja), de azért bôven a használhatóság keretein belül volt. És elég tisztességre méltó, hogy kiadták rá.
-
veze
őstag
válasz
SirRasor #29671 üzenetére
A nasok nagy többsége(én hirtelen nem is tudok olyat ami nem) leformázza a bele rakott drive-t, mert azért sokkal több mindent tud mint egy egyszerű hálozati fájlszerver, és ehhez létre kell hozni ha ugy tetszik, a sajat OS-t a lemezen. azért formázza le mert elkülönít rajta egy kisebb particiót a sajat szoftverének, feltelepíti, a többi része meg egy másik partíció lesz az adatoknak, az általa preferált fájlrendszerrel( ez csak a belső vinyóra érvényes), és azon is létrehoz pár könyvtárat amik alapértelmezettek. De emellé tetszés szerint lehet létrehozni ujakat.
csak a belerakott vinyót formázza le,amiről a sajat oprendszere fut, az összes többi csatlakoztatott eszközt nem macerálja és kezeli.
még akar azt is megteheted hogy beleraksz egy régi 160 gigas satas vinyót amit leformaz és telepiti rá sajat magat, aztan a meglévö 3 terrás tárvinyodat csak esatan rádugod és minden marad rajta ahogy volt. arra tölt arrol seedel stb. Aztan ha nagy mennyiségű adatot kell mozgatnod csak lehuzod rádugod a célgépre (esatan) és 100MB/s -es másolgatsz..
nekem az egy lemezen semmiféle raid kötetet nem hozott létre, ez szerintem beállitás kérdése. de tud ilyet is, ha a másik sata csatlakozojára is dugunk egy vinyót (ami Esata formában van jelen, mivel nem kétlemezes a ház kialakitasa, a kételemezesnek nincs Esata csatija mert az belől van normal sata formában) -
Syl
nagyúr
válasz
SirRasor #29665 üzenetére
Arra azért készülj fel, hogy ha egy NAS-ba vinyót teszel, a gép első dolga leformázni azt (raid kötetet hoz rajta létre, még akkor is, ha egylemezes nas-ról van szó).
Nekem is NSA310-em van, a legjobb vétel. 27 ezerért 500-as vinyó van benne. És simán tudok róla HD filmet nézni, amíg a ketyere lefogja az 50 Mbites netem teljes sávszélességét. -
veze
őstag
válasz
SirRasor #29640 üzenetére
ha ocsó nast szeretnél és használhatót is, főleg torrentre, válaszd a Zyxel NSA310-et. orrbaszájba lehet vele tolni akár 100-150 torrentet is ( tapasztalat)
[link]
ár érték arányban elég jó, fogysztás egy vinyóval 10W körül
van itt a ph-n sajat topicja is ( még a 210-es néven, mert akkor indult amikor még 310 nem volt)
ha valamiben elakadsz segitenek
[link] -
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #29640 üzenetére
Ezzel az első probléma, hogy fat32-t ismer, ergo hiába van 1TB-os vinyód, 4GB fáljméret fölött nem tud mit kezdeni, tehát game rip, hd film kilőve...
Kérdés, mi mennyiért jó, régebben nézegetem ezeket, de mindnek volt valami nyűgje, aztán a szektorban sikeres vállalkozó haverom azt mondta, cégeknek is csak a synology-t viszik, mert sosincs baj velük... Az én synology 212-esem első nasként elég korrekt, jól tolja a 120-as nettel, ennél lejjebb semmiképp se add. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest