- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
válasz
Rover623 #11150 üzenetére
Persze, lehet forrasztani, attól senkit nem lehet eltiltani, csak ne egy alaplapon kezdjen el az ember élesben gyakorolni.
wwenigma: Persze, én is forrasztottam már hasonló eszközökkel vékonyintegrált áramkört. Működött, de nem azt mutogattam, mint etalon forrasztást. Bár egy jó páka nagyot lendít, főleg, ha gyakorlattal is párosul a dolog
-
nyunyu
félisten
válasz
Rover623 #8280 üzenetére
Elmehet a sunyiba...
14 eves korom ota kellett az epitoanyag-kereskedeseben dolgoznom minden szombaton, meg egesz nyarakon, mert kulonben nem adott zsebpenzt.
(Jaaa, szamitogepemet azota abbol a lovebol fejlesztem, sosem volt olyan, hogy apuci vesz nekem Geforce86-ot karacsonyra...)
Mar 10 eve log az erettsegire beigert kocsival, persze a jogsim arat levonta az akkori nyari "fizetesembol", mondvan az az en befektetesem.Plane, miota elvalt anyamtol, azota meg jobban jatsza az eszet, aztan mindent megvesz az uj ribancnak, meg a lanyanak, amit nekunk sosem vett meg.
Pl. azota mindig el tud menni minden karacsonykor nyaralni (Peking, Mexiko, Thaifold), elotte valahogy mindig a munka volt a fontosabb, csalad jolete a prioritasi listaja vegen kullogott.Aztan meg csodalkozik, miert utalok hazajonni latogatoba...
-
-
liver
tag
válasz
Rover623 #7764 üzenetére
Sry Rover,de nyelvtan helyesírásból sose voltam jó
Olvasni viszont imádok,havi 2-3 könyvet álltalában kiolvasok
A sértedségedből olyasmit olvasok ki,hogy benned is van kisebbségi vér,ami nem gáz.De attól a tény az tény marad:A magyar "kisebbség" között nagyon sok az analfabéta,akár tetszik akár nem.
További jó kötözködést -
net84
őstag
válasz
Rover623 #7135 üzenetére
az még hozzátartozik, hogy a júzer arra nem vette a fáradságot, hogy a mefelelő drivereket feltelepítse (a hotfix-ekről már nem is beszélve), behozta, ingyen és bérmentve felpakoltam neki minden drivert - 2 óra munka, de ez jelezve is lett neki, ha gond van a driverekkel vagy telepítéssel, segítünk
majd pár héttel késöbb visszajött, hogy bármit csinál, a proci mindig maximum teljesítményen megy és a hűtő is megállás nélkül megy, és nagyon hangos is.
természetesen a venti annyira volt hangos, amennyire az elvárható egy új notitól (semennyire - igaz hallani lehetett - síri csendben)
a proci csövön ment, ha aksin volt és a notin az xp-n és egy virnyákkergetőn kívül nem ment semmi. kiderült, hogy felpakolta az asus power manager vagy mi a franc szoftverét, de nem tetszett neki, ezért letörölte - vagyis csak félig, mert az xp-ben bent maradt egy kevés belőle és megtartotta az utolsó beállításokat (MAX-on minden). Letakarítottam, majd kérdeztem tőle, hogy miért is kellett letörölni (előző találkozásunkkor kérdezte, hogy mire jó, én meg javasoltam is neki, hogy a használási igények ismeretében előnyös lehet a progi) ja! az újraindítást követően leállt a hűtőventi a gépben
- a gond az volt, ha office-ra állítottam, akkor nagyon lassú volt a gép, egy cad rajzot 10 percig mentett, ha pedig a meximumra állítottam, akkor meg 1-1,5 óra alatt lemerült
Elmagyaráztam neki ismét, hogy miért volt ez, miért is változtatgatja a gép a proci órajelét, miért vette le office módban a fényerőt, és a proci teljesítményét...
2,5 órán keresztül foglalkoztam vele, az összes kérését megcsináltam (ezt beállítani, azt elmagyarázni, ezt a kiegészítő sw-t feltelepíteni), az összes kérdésére kapott választ.az pedig egy szóval nem lett neki megígérve, hogy minden sw-s gondját ingyen és bérmentve orvosolunk...
azt hiszem, engem a két lábamnál fogva húztak volna ki a szervízből, ha ki mertem volna ejteni a számon, hogy ingyen és bérmentve állogassák át a motor compúterét, mert a gyári teszt adatok szerint többet tud éshát garos...sehol nem garanciális alap helyzetben a bijjosz frissítése, hacsak nincs egy tényleges és "kézzel" fogható hiba.de szerintem az nem hiba, ha szoftveresen el van baxva a gép és ezért nem úgy megy, ahogy az elvárható lenne, illetve az említett nagyon hangos a ventillátor akkor sosem jelentkezik, amikor bekerül a szervízbe - arról végképp ne beszéljünk, hogy abban az esetben mindek bios-t frissíteni, ha az újabb bios ezt a "hibát" nem is orvosolja, sőt szó sincs arról a neten, hogy ennek a típusnak lenne ilyen gondja
-
nyunyu
félisten
válasz
Rover623 #7135 üzenetére
Gyakori, hogy az autógyárak egy-egy napvilágra került hibát gariban (sőt, időnként azon kívül is
) intéznek...pl. előfordul a motorvezérlő szoftver, vagy a más egyéb vezérlők szoftverének frissítése...ingyen.
Persze olyanra is lattunk mar peldat, amikor megprobaltak eltusolni, vagy a juzerre haritani a gyarihibat, hadd fizessen csak.
Pl. legelso szeria Renault Magnum, hibas konstrukcio miatt 3x jobban fogytak az elso fekbetetek, mint egy hasonlo kamionon, raadasul 300k km alatt szetrepedt a fektarcsa.
Renault szettette a kezet, hogy kopo alkatresz, gari nincs ra.
(Scaniakon 1M km utan meg az eredeti tarcsa szokott fentlenni...)Ugyanitt emlithetnem a kiserleti szerias fenyszoroit is, amirol 2 eves korara lejott a foncsor, azt is birosagi uton kellett leverni rajtuk.
Sot, fateromnak volt egy hosszu birosagi kore a Volvo Trucks-szal is, mivel a magyar tervezoirodajuk rossz parameterekkel gyartatta le a daruskocsit, es kozuti kozlekedesre alkalmatlan, balesetveszelyes lett a vegeredmeny.
Ott is probaltak hatterben mutyizni, meg szervizben bohockodni... -
ML320
senior tag
válasz
Rover623 #7135 üzenetére
Lódítottam: nem írtam végig a sztorit. Az elmondottak szerint 1000%, hogy hogy az összemutyizott warez XP-je, a szükséges programok hiánya, és egyebek okozták a hibát. Azon kívül sokadik bejövetele volt, sokadik hozzá nem értésével, és a nagyon sokadik ingyenes elvárásával. Vagy el kéne vinnem a kocsimat szervízbe? Mindig kifogy a benzin.
Az, hogy tutira meg tudjuk mutatni, mennyire az ő b***aszsága végett van hiba, ahhoz le kell frissíteni a BIOSt, amitől nem fog megjavulni. Ki kell szedni a HDD-t, helyére berakni egy másikat, rendszert felrakni, és járatni. Utánna persze tedd vissza az ő vinyóját, és old meg a szoftveres kérdését. És mindezt garba.
Több ilyen laptop ment ki, és úgy legyen ötösöm a lottón, ahogy itt erről a hibáról van szó.
Az, hogy egy normális boltban bele kellene férjen egy ingyenes BIOS frissítés, abban maximálisan igazad van. Meg is teszem. De nem akármikor, akárkinek, ingyen és bérmentve. Vagy te mindig örömmel álltál a vevők rendelkezésére? -
nyunyu
félisten
válasz
Rover623 #6556 üzenetére
éltél te már akkor, amikor a CD-k megjelentek a PC-kben...?
Nem is volt az olyan regen.
'93-94 korul kezdtek beszivarogni a CD-ROM-ok a gepekbe, '95-96 korul jelentek meg az elso CD irok, igencsak horror aron.
'97 vegefele kerult 100+faba egy Yamaha CDR400c, irhato lemez akkor meg boven egy ezres korul volt, de inkabb folotte.(Hej, de sikerult megutalnom a caddyt, meg jo, hogy 3 honapos koraban megdoglott, aztan talcas CDR400t-t kaptam helyette.
)
-
nyunyu
félisten
válasz
Rover623 #6235 üzenetére
P4i65G-n volt AGP, csak Intel beszuntette a 865G chipset gyartasat, mondvan inkabb a DDR2 ramos chipsetre koncentral, igy helyette maradt a herelt 865GZ, ami egyaltalan nem kezelt kulso VGAt.
Asrockek valahogy megoldottak, igy lett AGI a P4i65GZ lapon.Aztan Intel a tobbi alaplapgyarto nyomasara ismet elkezdte gyartani a 865G-t, ekkor eltunt az oszver P4i65GZ, helyette ismet rendes AGP-vel ellatott P4i65G-t lehetett kapni.
De ahogy elnezem Asrock palettajat, 845-bol is van GZ, sot 945-bol is.
Utobbin AGI Express-nek hivjak a PCI-E 4x slotot -
Chaser
legenda
válasz
Rover623 #5985 üzenetére
Sorry, orosz nyelvű oldalakat nem néztem, de. elegem lett belőlük egy acorp lap kapcsán: Thx
Вес 2.84 кг - ez a tömege lenne?
szerk: elég érdekesek ezek a méretek, ez alapján egy négyzet alapú hasbnak kellene lennie majdnem, képek alapján nem úgy néz ki
szerk2: 99%, hogy nem ezek a méretei, ha valaki árul ilyet, mérje már meg thx, vagy olvassa le a dobozáról
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Rover623 #5958 üzenetére
Nem, hanem megmondom neki hogy lehet kapni és járjon utánna ha kell menjen másik nagykerbe és intézze el vagy vegyen egyet és küldje azt,leszarom honnan szerez ha még lehet kapni! Csak mivel én nem férek hozzá a nagykerek listájához így nem tudom hogy most linkeskedik-e vagy tényleg igazat mond.Érted?
Mondjuk már az is furcsa volt hogy amikor visszaküldtem kérdeztem hogy kellenek-e a kiegészítői. Mire : "nem, csak a lap és a garilevél" Mostmeg valami processzor műanyag keretet akart rajtam követelni ami nem is tudom hogy mi lehet, meg hogy miért nem küldtem neki vissza minden alkatrészt?
Az is gond hogy nagyon speciális a lap: AM2+Wifi + DUAL Gigabit LAN+6 Sata+1 Internal+1 Ext Sata. Sztem nincs még egy ilyen lap ami ezeket tudja, ha van akkor természetesen megfelelne az is mivel nekem ezek lennének nagyon fontosak, ezért vettem direkt ezt a lapot.Hát igen de nagyon az az érzésem hogy nem fogja visszaadni a vételárat, de akkor annak nem lesz jó vége.
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Rover623 #5915 üzenetére
Na igen, ezt tudjuk, ismerjük.
Na de ezek nem akarnak ferrobonddal átb@szni! Ezek a garizósok.
Nike cipőt hordanak amit igazából csak egyszer vettek meg de azt is 6 éve...Csak megint más ha a nálam vett terméket hozza vissza a garizós amivel még lehet tudok valamit tenni, vagy egy tök idegent amit majd én fogok megvenni neki újjonan.
A nagy f@szt nekik. -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Rover623 #5901 üzenetére
Én nem is xxxxxxxx-tam, másokat érdekelt a barna kenyeres téma.
...de egyébként ha egy kínai vásárol nálam akkor majd ezentúl azt se fogom jelezni és értelmetlen lesz az egész.Itt ennél a történetnél passzol a hovatartozás jelzése, hiszen a sumákság felsőfokával találkoztam. Olyannal amit eddig ennél a népcsoportnál fedeztem CSAK fel.
Ennyi. Részemről téma zárva (egyébként is jeleztem, hogy én már emiatt itt kaptam felszólítást és 2x nem ugrok bele a kútba... a másikfele, hogy az általam leírt szöveg nem tartalmaz az etnikumra nyíltan utaló szavakat... mindenki azt olvas ki belőle amit akar
és szerintem szólásszabadság van)
-
Ygg
senior tag
válasz
Rover623 #5901 üzenetére
Hülye user minden népből van, való igaz. Meg az is, hogy minden népnek megvan a mocska, aki tisztességtelenkedik. S valaki nem származás, hanem életforma alapján cigány. De arányok vannak. Az élet pedig nem fekete-fehér, hanem szürke.
Szerintem nem folyt durva cigányozás.
S bocs, képzeljétek el, vannak hülye amerikais, németes, vagy magyarokról, vagy bármilyen származású emberkékről szóló sztorik is.
Csak érdekes, arra senki nem hördül fel, ha valaki a bugyuta usások történeteit adja elő, hogy mért kellett beleírni, hogy az illető amerikai volt, pl....Ya, és szólni kéne a nők jogait védő mozgalmaknak, hogy a sok bótos ott stíröli a kiscsajokat, de bezzeg kiröhögik szegény butuskákat, és ide is beírjék , mert mit ad isten, jobban ért a műkörömhötz és a fellatio-hoz, mint a számítástechnikához.
Ez nem szúrja senki szemét?Kettős mérce...
Demokráciában nem egyenlő jogok és bánásmód lenne, hmm?Ezenkívül szvsz a történetek lényege, tanulsága szempontjából az esetek legnagyobb részében teljesen lényegtelen az ügyfél bármilyen hovatartozása
Ez részigazság. Erre a csoportra jobban jellemzőek ezek a sztorik.
A probléma attól még létezik, hogy sokan a fejükbe dugják előle a fejüket.
S hiába dugják, előbb utóbb betör hozzájuk is.De amúgy ez a topik tényleg nem erről szól.
Térjünk vissza a szegény eladók idegeit borzoló történetekhez mindenféle fajra, nemre, korra, állapotra, szexuális irányultságra utaló megjegyzés nélkül.És akkor amerikai ügyvéd stílusban LOL:
11 év kisker alatt nem találkoztam annyi etnikummal, mint amennyit ti itt az elmúlt 200 hsz.-ben felsoroltatok..Nem találkoztál?
Úgy-úgy...
Nem szolgálunk ki szegény romákat?
Direkt olyan az üzlet elhelyezése, hogy oda se találjanak, be sem tudjanak jönni?
Kizártnak tartom, hogy bárhol ilyen jelentős arányban legyenek az informatikai üzletek vásárlói/ügyfelei között.
El sem tudod képzelni, hogy ők is szeretnének informatikai műveltséget szerezni? Lenézed őket? Igen?
Nő az arányuk a népességben... Nő a számtechboltban is... ez természetes...
és a nagy számok törvénye alapján és a logika szerint több vásárló között több hülye van...
vagy szerinted csak a börtönben és a segélykérők között nő az arányuk??
Hát milyen rossz véleménnyel vagy róluk?
Menjünk is az ombudsmanhoz.
Na, ne vegyetek komolyan...
-
as_Rock
őstag
válasz
Rover623 #5694 üzenetére
Üdítős és italos kiszállítócégeknél ez rutinszerű dolog volt egy időben.
Számolni ugyebár úgy szokás hogy kartonszélességXkartonmagasságXsorok száma = kiszállított mennyiség. A közepét kiszedték, deszkákkal kitámasztották, hogy össze ne boruljon, aztán ha nem figyeltél papíron átvettél és kifizettél mondjuk 80 raklapnyi árut, a valóságban meg kaptad a felétHa észrevetted eljátszották a hülyét és a raktárukra mutogattak, hogy biztos ott ügyeskedtek, és szegény ők majd ki kell fizetniük a hiányt
Kérdés: Létezik a 90 fokos csatlakozójú s-ata kábelhez hasonló usb-sben? Mitöbb olyan, aminél a majdnemkocka usb-csatlakozó a 90fokos?
-
ML320
senior tag
válasz
Rover623 #5694 üzenetére
Mindig csak egy nagykerrel volt nyűg, és ott is a külsős szállító céggel. Ha kint kibontották már a fóliát, és úgy hozta be az emberke a cuccot, akkor már figyelnünk kellett. Volt is kellemetlenség, mikor hiányzott valami, az ipse meg hajtogatta, hogy a csomagot bontatlanul vettem át.
Mondom én: mire fel? Hozzánk árut hozott be, az orig raklapot nem láttam.
Nem tetszett neki. Aztán egy idő után nem láttuk azt a sofőrt, majd pedig a szállító cég is elmaradt. Biztos megérte nekik... -
Skynet258
veterán
válasz
Rover623 #5660 üzenetére
Mert ma egy pár helyen ott voltál körülöttem, sőt, mi több, beszéltél hozzám... Teljesen átragadt a stílusod
De ide nem is írok többet, mert nem tehetem, egyszerű lélek vagyok, ki csak megvásárolja eme nagyszerű hardvereket.
Meg még a végén kapok, hogy mi a f*szt offolok itt. -
ML320
senior tag
válasz
Rover623 #5646 üzenetére
Mi a szakmai tájékozottság? Ugyanaz, mint a vevői
Nálam a brand RAM megbízhatóságot és hosszabb garidőt jelez. Ha valamivel kínlódunk, és csak egy év a gar, az részemről gagyi. Ezen most lehet vitatkozni, hogy Intel vagy AMD, Abit vagy Asus, Belkin vagy D-Link. És ha valamit pl brandnek nevezek, de nem működik? Mindannyian rendelkezünk tapasztalattal. Vannak bevált dolgaink, és ez alapján fikázzuk a vevőt, a konkurenciát, a többi fórumozót. IMHO
Valahol nagy nyílvánosság előtt jön egy kijelentés, hogy valami jó. Onnantól kezdve 1 hónapig minden kissrác bejön érdeklődni, hogy az adott termék kapható-e, mennyi, mikorra, stb. Lehozzuk, eladunk 20db-ot. Ebből 3-5 db visszajön, hogy alapból nem megy, zörög, csörög, fagy, kiakad, nem jó... Az arányokat tekintve én a saját tapasztalaitamra támaszkodva a V-Data memóriákra csak rosszat tudok mondani. És vállalom. Magnóra vettemPont a héten volt, hogy bejött egy viszonteladó, és megkérdezte, miért nem foglalkozunk Belkin cuccokkal, mert azok qva jók!!! Egy óra múlva meg jön egy srác, hogy már két hónapja szenved a Belkinnel, ledob, megszakad, stb.. Én meg csak mosolygok. Kinek higyjek?
-
_Erik_
csendes tag
válasz
Rover623 #5438 üzenetére
Bármily hihetetlen, szoktam vásárolni műszaki termékeket. Szerencsére, nemigen romlott el semmi belőlük, de pont azért, mert ismerem a garanciális ügyintézés mikéntjét, nem kezdemnék el ott ugrálni, pláne nem nagyképűsködni, hogy "tudom ám én hogyan megy ez"...
Őszintén szólva leszarom, ki milyen régóta van itt, hány hozzászólása van, számomra nem ez az alapja annak, hogy bárkit is respektálnék. Inkább a hozzászólásainak tartalma válthat belőlem ki ilyesfajta reakciót.
A boltod szép forgalmat bonyolított, de ez nálunk cirka negyedéves intervallum alatt generálódik. Ennek megfelelően a kezeinken átfutó garozandó termékek éves értéke is eléri a százmilliós értéket évente, ergo, némi fogalmam talán lehet az adott témáról. -
bullseye
addikt
válasz
Rover623 #5460 üzenetére
mint említette a kolléga, előbb ajánl egy újabb, erősebb cuccot ingyér, vagy még erősebbet némi ráfizetéssel. és csak utána ezt... és akkor sem mindenkinek, tehát így + kis gyakorlattal jó eséllyel csak annak szól be, akinél a jó viszony az, hogy egyszer vett egy csúcsgépet, és azt 11,5 hónaponta lecserélteti újabbra, ingyér. De sajnálom őket...
-
harry
veterán
válasz
Rover623 #5421 üzenetére
Nem érdekel különösebben mekkora hős vagy, vagy miért harcolsz, csak kérdeztem valamit, erre máris undok módon jön a fikázás, hogy biztos boltos vagyok, akinek nehéz visszadni a pénzt. Nem vagyok boltos, mint már írtam is, egyszerűen csak elég logikátlannak tűnt, ezért bátorkodtam megkérdezni.
Másik topic - ehhez meg gratulálok, most ez megint milyen beszólás, hogy mennyek nyomni 160al? Mi ez a baromság? Egyből általánosítas abszolút alaptalanul, nem tudsz rólam semmit, ezzel is csak magadat jellemzed.
És jó lenne nem lehülyézni másokat, kicsit gondolkodj el magadon. -
vedini
őstag
válasz
Rover623 #5416 üzenetére
erre csak az esetemet tudom elmondani az alien computerssel
vettem náluk egy a-data 600-as 512-es ramot asszem 32000-ért1,5 év múlva tönkrement, visszavittem, és akárhogy is pofáztam meg rinyáltam, 19.000-ért számolták be egy másikba, mondván, hogy a legutolsó adata 600-ast annyiért adták el, és ha most nekem kifizetnék a 32 ezret, akkor az elvileg üzérkedésnek számítana a részemről, egyébként az eladó vmi tuskó lehetett aki elvégezhetett vagy 6 elemit
-
Speed®
titán
válasz
Rover623 #5408 üzenetére
Nézd joshua7 szemszögéből is: Lehet, hogy kap egy X1900ast cserébe, amit jó ha el tud adni 40ért. Arra meg ráfizethet ~20kt hogy legyen valami értelmesebb zsugája. +10ért meg kaphat egy HD3870et friss garival.
Ha eltekintek a törvényektől, korrektnek érzem a +10kt.Szigorúan szvsz.
Értelek amúgy, az lenne az ideális helyzet, ha a törvény által megszabott keretek között menne a dolog. Persze lehet ebben az esetben is rosszabbul járna, mert az eredeti vételárat tudtommal sem kötelesek teljes mértékben téríteni, amortizációs téma játszik. Megfelelően alátámasztott cáfolat érkeztéig maradok ezen az állásponton
[ Módosította: Racecam ]
-
_Erik_
csendes tag
válasz
Rover623 #5343 üzenetére
Azért volt idézőjelbe téve a "magunk közt". De, ha nem akarod itt úgymond leírni a frankót, nem kötelező. Csak ne gyere ezzel a törvény ezt írja szöveggel, mert annak maximális szem előtt tartásával igen valószínű, hogy igen gyorsan csődbe is menne minden számtech cég. Vagy, az árak mindig az abszolute hardver-tudásszintet tükröznék, és mondjuk egy mai proci nem 25000-be kerülne, hanem mondjuk 870000-be, mert annyival tud többet, mint 10 évvel ezelőtti elődje. És akkor nyugodtan lehetne mindig hivatkozni a vásárláskori összegre
Tényleg nem kötekedni akarok, de a törvény egyébként azt is kimondja, hogy amennyiben hasonló - semmivel nem rosszabb - paraméterekkel bíró alkatrészre tudsz cserélni, azt bizony a vevőnek el kell fogadnia adott esetben, de legalábbis nem nagyon illik rá nemet mondania. Természetesen, ha ragaszkodik hozzá, hogy ő márpedig szeretne valami irreális elképzelésének érvényt szerezni, mi is ki fogjuk használni a törvény által biztosított lehetőségeinket. Szerencsére, ilyen 10000-ből 1-2 akad csak.
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz
Rover623 #5321 üzenetére
"most mennyit ér az adott holmi, nincs "avulás", értékcsökkentés.."
ezzel nem értené egyett mert van amortizáció, a fogyvéd honlapján fent is van hogy hogyan lehet kiszámolni
, meghát ha tudsz az embernek jobbat biztosítani akkor nem vagy kötelező az árát visszafizetni
-
_Erik_
csendes tag
válasz
Rover623 #5315 üzenetére
Pedig kénytelen leszel...ez a törvény...
Ha nekünk is visszaszámlázzák, mi is visszaszámlázzuk zokszó nélkül. Ha viszont kapsz egy 7600GS-t vagy 8500GT-t cserébe, ami mindkettő hasonló tudású kártya, de manapság tizenvalamennyit kóstál, nyilván te sem fogsz bebukni cirka huszonyegynéhányat jófejségből
-
ML320
senior tag
válasz
Rover623 #5159 üzenetére
Hát igen, most hullik a férgese... Eddig is sok cég nem élt, hanem túlélt.
Elhagynám én is ezt a bárkát, csakhát szeretem ezt csinálni, mégha néha-néha, vagy inkább mostanság egyre többször kiakasztanak a vevők.
Nálam közgáz végzettség van. Könyvelő, statisztikus, tervező, TB ügyintéző, ... Nem hinném, hogy többet keresnék vele. Talán egy nagyobb termelő cégnél. De oda meg bejutni... -
blueMerle
veterán
válasz
Rover623 #5031 üzenetére
De nem mászik fel rá a rendes driver. Az, ami a cd-n van, az igen, de speciel a legújabb Catalyst, ami kellene, és hát hogy is mondjam, alap hogy fel kellene menjen, nem megy rá fel. Nem cserélek, és ezek szerint a kari a hibás. Ok, fogyvéd, nem maradt más.
Köszi a segítséget. -
parandroid
félisten
válasz
Rover623 #4947 üzenetére
Természetesen akku kivétele előtt a kikapcsolás alap. Őszintén szólva azért nem tértem ki rá, mert túl egyértelmű volt.
Kezdem érteni a 'macskát a mikróban szárítani tilos' jellegű manualokat...
ML320: A második bekezdés azért különösen fejet falbaverős 'hogymikvannak' kategória. Már hogy képes frissítés telepítése közben utaztatni a notit, és még ramcserét is kér bele.
A tanulság az, hogy másnak végzett ramcserénél (de nem hülyeség sajátnál sem) az a biztos, ha bekapcsolt notival indítasz, és kikapcsolod, mert akkor biztos, hogy nem játszik sem suspend, sem hibernálás.
p
-
Mawyx
őstag
válasz
Rover623 #4881 üzenetére
Az meg milyen gáz már,hogy egy cukrázdában kezet se lehet mosni
Hogy kapnak így negedélyt? Ahol nincs budi meg kézmosó a vendégeknek, onnan csak elvinni lehet a kaját, de ott elfogyasztani nem-legalábbis úgy tudtam eddig. Aztán meg mégse? Kaját is adnak ezen a helyen, szendvicsek és tészták, salik, süti,kávé, van minden. Oda igyekeztem és letojt egy madár, vagy kb egy elefánt család lehetett, mert mindenem odalett, a sapi,pulcsi,póló,nadrág,cipő, extra hasmenése volt. 700ft egy db süti, de egy tálca sütiért mentem, sztem erős luxus többezer ft egy kis tálca sütiért, de azért kellett mennem, nem volt mese és a pult mögött tudtam kezet mosni, közben vinnyogott a csaj,hogy kirúgja a fönöke, de gázul nézek ki, villámgyorsan mosdjak meg... Vannak fura dolgok
Sztech: én vagyok az eladók álma, neten megnézem mit akarok, kérem, adják, viszlát
garipapírt sose töltetek,úgysincs képem visszavinni... Aztán meg jövök fórumra nyavalyogni,hogy segítsen vki összerakni
-
-
net84
őstag
válasz
Rover623 #4854 üzenetére
valami hasonló lehet ennél a júzernél is...
valsz előfizetett, de a 2-5k-t sajnálta a modemre, vett egyet valahol ala natur, most meg futkosik a cullangokért...Ennek mondhatjuk: IJB
Este hivott az egyik "viszonteladó"... ismerőse notija 2 naposan megadta magát (vagy el sem indul, vagy ha elindul, random időközönként ki is kapcsil, akár töltőn, akár aksin van). Idióta, hiába beszéltünk neki annyit, Acert vett, hát ime meg is lett az eredménye. Ma visszavitte, majd közölték vele, ok. visszaveszik, de az oprendszert és minden adatot le kellene róla törölni, mert csak akkor áll módjukban visszaadni a vételárat. Vagy sikerül vagy nem eljutni a partíció törlése pontig és vagy végez vagy nem a random kikapcsolásig...egyébként ő is IJ
Erre varjatok garanciális jogok/kötelességek bármit is...igaz meg is érdemli, ha nem hallgat az emberre és olyan helyen vásárol, ahol épeszü júzer nem teszi. -
-
eziskamu
addikt
válasz
Rover623 #4848 üzenetére
Vagy pedig külön vesz modemet az ember, nem az előfizetéssel kapja, de nincs hozzá szűrő, én a 380T-hez sem kaptam, (igaz a 360rhez kapott is pont jó).
De például ismerősöm a szomszédból kapja (a szülei laknak ott) a vonalat, és mivel nem akarnak még egy kábelt az ADSL-nek húzni, és a haver házában is van telefon, a T-comosok azt mondták, hogy egy plusz splittert kössenek a szülői házban lévő telefon elé (a modem felé menő csatit üresen hagyva), mert legalább a telefon kevésbé zavar be így.Amúgy meg nem édes mindegy mit kezd vele a user, amíg nem jön vissza reklamálni?
Tessék ilyet tartani, én is keresek egyet, a fenti okokból. -
as_Rock
őstag
válasz
Rover623 #4827 üzenetére
Államipénzes, önkormányzatis dolgok a legbüdösebbek
Beszállító mesélte az optikai kábelt amit 8ért megvesz tőlük egy privát cég állami megrendelésnél 40be számolták el (persze a döntéshozó is vastagon keresett zsebbe) és amikor valaki rákérdezett fapofával közölték, hogy "azért annyi, mert a supportdíja is benne van" -
vallas
őstag
válasz
Rover623 #4829 üzenetére
Hi!
azt hiszem ezt embere válogatja, én is egy nagy cégnél dolgozok, és egy helyre szoktam vinni a beszerzést, ez még előttem alakult ki , de érdekes módon egem elhívnak az adott cég dolgozói, ha valami kis összejövetel van,nem úgy mint előttem, mert az elődöm úgy kezdte, hogy ennyi a hasznotok, ezt levásárlom+++, én meg próbálom normálisan kezelni a dolgot, múltkor 2 misiért rendeltünk, megkérdezték mi kéne, azt mondtam egy 2 gigás mp3, mert arra volt szükség ez volt 15-20k ez beelfért, de év végére egy 3-mas gépcsere összejött
saját->céges->mérnök-> saját és így ingyen lett az új konfig szóval én szerintem jól jártam ,és nekem többet ér hogy szólnak, ha sörözni kell menni mint, ha két gépem lenne otthon
amit akartam mondani, hogy szerintem többet ér egy hosszú távú kevesebbet kapok , de jóban vagyunk hozzáállás, mint egy egyszer szakítunk, de utána utálnak hozzáállás, és ezt mind cég, mind saját véleményből mondom.
a dolg persze a nagyvárosokba, ahol nagyobb a konkurencia erősebb.... ezt aláírom...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Rover623 #4791 üzenetére
Rover... Mióta a RAM-os topikban benyögtem [link], hogy nem MSN, azóta több helyen láttam, hogy felemlegeted.
Örülök, hogy tetszik.
Ma a kezembe került egy általam szervizelt gépben levő RAM. A gép: P4 1,8 Willamette, 18*100MHz. A RAM: PC133 SD-RAM, 512MB. BGA chipes
, kétoldalas! Látott belőle a gép 256-ot.
HGyu
-
Snoop-y
veterán
válasz
Rover623 #4699 üzenetére
Nyálazza a cerkád egy dadogós krokodil
Amúgy meg nehogy te legyél már felháborodva vazzeg
A kereskedelemhez nekem is van közöm nem is kevés ( dolgoztam én is számtech és egyéb üzletben is anno ) amit a haverod művelt azt inkább lehúzásnak mondanám egyébként mert nem arról volt szó az általad említett esetben, hogy a vevő bement egy kibasz drága üzletbe és ott megvette ahelyett ,hogy körülnézett volna máshol hanem mivel nem értett hozzá egyszerűen átbaszták. Gratula -
blueMerle
veterán
válasz
Rover623 #4699 üzenetére
Rendben. Akkor nézd a dolgokat a másik oldalról, a saját szemszogedbol.
Szeretnél venni pl. egy mobilt a párodnak, ajándékként, utolsó nap karácsony elott, mert nem volt idod. Tudom abszurd helyzet de most nem ez a lényeg
Bejosz hozzám, ár nincs kitéve, te megkérdezed ez mennyi, és mivel tegyuk fel nem értesz hozzá, simán eladom neked kétszeres áron. Öröm és bódottá' addig, míg meg nem tudod hogy át lettél verve. Ezt nevezheted bárminek, ez átverés. Ok, hogy egy "kicsit" felárazni, mert unod a banánt, nade 2x-es áronEzt nem lehet mivel kimagyarázni, és boltosként sem tartom korrekt hozzáállásnak. Az pedig hogy nem Te kovetted el, egy dolog, a lényeg hogy egyetértesz ezzel a dologgal. Nem vagyok otthon a pc árakban, így csak remélni tudom hogy ilyen helyzetben nem hozzátok toppannék be,
-
net84
őstag
válasz
Rover623 #4676 üzenetére
más:
Ma délelött beugrottam az egyik üzletbe, meg bekukkantottam az egyik ismerős cégéhez (motorkereskedés) is. Kicsit összezavartam őket a friss MS SW-k neveivel, meg lebeszéltem őket a vistáról...aztán beszélgettünk az árról, majd anélkül, hogy bármi rosszat is mondtam volna, megszólal az eladó:
- b*z* bill gates! Én ezért nem veszek windows-t.
- Jó! Akkor használj linux-ot
- az milyen? olyan mint a windows vagy mint a dos?
- olyan mint a linux
- he?
Megpróbáltam elmagyarázni neki, de nem nagyon fogta fel
A szerelőjük kb. 2 hónapja jelezte, hogy az otthoni gépét újra kellene telepíteni, mert már nagyon megviselte a le-fel telepítgetés. Akkor mondtam neki, hogy reggel elhozza, délután meg már viheti is el, de ha lehet adatmentést csináljon elötte. Na a mai nap meg mondja, hogy már minden induláskor "a windows kritikus hiba után állt helyre" vagy valami hasonló hibaüzenetet dobál neki. Kérdésem:
- mit mondtam? hozd el és meggyógyítom - ő nem kért munkadíjat az én mocim javításakor, én meg nem kérek a telepítésért semmit, csak a lemezeit.
- jó, de még nem mentettem le az adatokat
- mé? mennyi adatod van?
- sok! Meg nem volt kedvem vele sokat foglalkozni, meg lusta vagyok újratelepítgetni minden játékotlegalább őszinte volt...és nem hisztizik, hogy még miért nincs kész!
-
as_Rock
őstag
válasz
Rover623 #4615 üzenetére
Kicsit pongyolán fogalmaztam
A vinyókról tudom, hogy van, ott néztem meg amikor vettem a hitachi-t is, hogy mennyi gari van még rá, de az inno-val még nem kellett ilyen viszonyba kerülnömÍrtam deicide-nek tőle régebben vettem ezt-azt, hátha gyorsabb rajta keresztül, aztán majd meglátjuk...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Rover623 #4512 üzenetére
Azért mindig meglep mennyire segítőkész tudsz lenni, te is csak kötöszködni jársz ide.
"Három napon belül visszavitt termék esetében alapból feltételezni kell, hogy a hiba már a vásárlás pillanatában jelen volt a készülékben(eleve az első 6 hónapban így van). Bevizsgálásnak csak abban az esetben van létjogosultsága, ha egyértelmű, hogy a hiba nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza(pl.: ötven darabban lett visszadobva a termék). Nem javíthatja a forgalmazó a terméket, hanem köteles kicserélni azt. Csak új termékre cserélhet, nem adhat semmiféle használtat...." [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged