- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Hydra SR #7744 üzenetére
Na igen, ilyen mindig is lesz, nem is azt sugallom, hogy megszűnik, de...
...A piacot az (is) határozza meg, hogy mekkora a szükséglet és hát szvsz számold össze, igazából hány olyan ember van pl. kishazánkban, aki a sz@rrá tuningolást választja... ez (sajnos) nem nagy szám. Szvsz egy kis gmk simán kiszolgálná őket országos szinten. Ilyenre nem tud alapozni egy nagy vállalat. A kereslet így nagyban befolyásolja majd a termelést.
Ráadásnak ott van a pakliban az is, hogy mi is a tuning igazából?
Szemem előtt mindig az lebeg, hogy a legolcsóbb vagy közepes áron kínált termékekből hozza ki a júzer a többletet. Azaz a legújabb fejlesztések (pl. procik) soha nem fogynak annyira mint a kisebb, régebbi egyedek, mert qrva drágák. Ha nem fogynak, akkor nem fognak belőle termelni annyit. Ha nincs termelés, nincs miből fejleszteni.
Ez csökkenést eredményez. Ha meg nem akkor meg túltermelés lesz és csődbe viszi a gyártót mert ár alatt kénytelen megszabadulni a termékeitől.Kicsiben példa egy számtech bolt aki beraktároz de nem fogy a cumó, ár alatt eladja a végén ami a bezárást fogja eredményezni...
Durva példa de itt volt a múlt karácsony... nem fogytak az alaktrészek egész ősszel, ezért a karácsonyi időszakra nem "mertek" nagy tételt importálni. Mit eredményezett ez?
---->nem volt normális VGA, normálsi alaplap, normális semmi az utolsó pár hétben.
Ez simán mutatja (kicsiben) hogy müxik a dolog.Na, nem okoskodni akartam csak a saját meglátásomból tükröztem ide egy keveset.
Szal haldoklik az egész. -
-
Lortech
addikt
válasz
Hydra SR #5425 üzenetére
Én a törvényről beszélek, nem arról, amit én jogosnak tartok és amit én elvárok a bolttól.
A törvényt jó úgy ismerni ahogyan az van, nem pedig ahogy egy kereskedő a szádba adja.
Aztán a megfelelő ismeretek birtokában adott helyzetnek megfelelően mindenki alkalmazza a törvény adta kereteken belül úgy, ahogyan azt jónak gondolja.Nekem nem lenne pofám ezesetben az eredeti vételárat visszakérni, de ha nagyon hülyének akarnak nézni, akkor lehet, hogy nem lennék rest. Az mindenesetre biztos, hogy egy forintot sem fizetnék rá semmire sem. Szóval vagy az eredetivel _szerintem_ megegyező 1900-at adnak cserébe, vagy egy HD3850-et, ráfizetés nélkül ( de adhatnának a 3870-et is, haragudni nem haragudnék), ha meg nem tetszik, akkor vissza lehet pengetni a vételárat.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Hydra SR #5423 üzenetére
És akkor még el is tekintettünk attól a kellemetlenségtől, hogy amíg a garancia intéződik, addig az ügyfélnek nincs működő videokártyája. Vagy vehet másikat, ha sürgős. Mielőtt valaki a boltot sajnálná túlságosan
Az egészben azt utálom az ilyen ügyeknél, hogy én egy olyan kereskedelmi cégnél dolgozom, ahol az összes főnök egyenként jönne oda páros lábbal seggberúgni minket, ha csak a felét is megengednénk akár gondolatban annak amit néhány bolt garanciának hív. És megmondom őszintén, baromira elegem van, hogy mindig az asztal rossz oldalán vagyok. Ha én vagyok az eladó akkor mindent a vevőért, ha máshol én vagyok a vevő akkor meg szarnak bele. Ez így nem kóser
Szerk: Lortechnek is igaza van, bár ez a része már szerintem inkább csak törvény szempontjából jogos. Ha valaki nem fogadja el a jobbat, hogy inkább 109000 Ft-ot kapjon, az már inkább csak élelmességre vall, mint hogy emberi normák szerint is jogos legyen. Noha még mindig ott van a történetben, hogy ezt lehet akár kárpótlásnak is tekinteni azért, hogy egy ideig semmilyen kártyája sincs.
-
_Erik_
csendes tag
válasz
Hydra SR #4970 üzenetére
Teljesen tipikus ez a hozzáállás. Bejön, megmondja, hogy szerinte az alaplap hibás. Kérdem, miből gondolja? Hát, mert nem indul. Meg szerintem nem az rossz akkor? Ilyenkor csak szerényen megjegyzem inkább: én nem értek hozzá annyira, hogy látatlanban megmondja, anélkül, hogy a hibajelenséget nemhogy láttam volna, de még nem is ismerem...
Még jobban szeretem, amikor behoznak egy alkatrészt, a hiba nem jelentkezik nálunk, erre ő, mintha egy kesztyűt dobna elénk, megkérdezi: És akkor nálam otthon mi a hiba?
-
szjoci
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Animal Crossing: New Horizons
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest