- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
as_Rock
őstag
válasz
kicsitomi88 #6920 üzenetére
Ne képzeld már, hogy mindenki veled foglalkozik, már rég általánosságban megy a téma
munky: Ugyanennyi idő leírni a kérdést az ipon-felé...
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Ne vedd már magadra, én a nálunk is előforduló dolgokról beszélek.
Az autó azért nem jó példa, mert ha átvetíted pécére akkor egy komplett gépet kapsz és a komplett gépnél alkatrész garancia van (kivéve a lezárt/plombált gépeknél), azaz ha a házadnak letöröd az előlapját/vagy ajtaját attól még a gép működhet.
Egy alaplap az nem szétszedhető több darabból álló valami, hanem jelen esetben 1db alkotó eleme a számítógépnek...Aki mást mond az hazudik.
-
diegho
nagyúr
válasz
elmondom mit ír erre a független vizsgáló bizottság: az alaplapon jól látható, hogy az egyik memória lefogató erős fizikai ráhatásnak volt kitéve, ezért letört, ugyan nem ezen memóriafoglalat hibásodott meg, de feltételezhetően a másik memória foglalatba sem sikerült fordítva betenni a memóriákat (tipikusan a fordítva próbálkozás okozza ezeknek a kis füleknek az eltörését), igaz itt nem tört el a lefogató, hanem "csak" elégett a foglalat a memória nem rendeltetésszerű behelyezésétől.
jah és legtöbb ilyen esetben ugyebár haver szokott lenni a bevizsgáló is, vagy egy üveg pezsgő és máris haver és azt írja rá amit akar a bevizsgáltató. többek között ilyenek miatt vigyázok minden saját és kölcsönkért műszaki cuccra kiemelten.
-
net84
őstag
válasz
kicsitomi88 #6886 üzenetére
így már értem, tehát a letört rögzítős memóriafoglalatnak a hiányzó pöckön kívül nem volt semmi gondja...
1. tény volt a fizikai sérülés
2. bizonyítani, hogy a sérülésből következett a meghibásodás, azt garidőn belül (legalábbis annak egy adott részéig - ennek most nagyon uttánna kellene ilyenkor gondolokdnom) a kereskedőnek kell igazolnia független szakértői véleménnyel...
vagy csak azt kell bizonyítani, hogy nem gyártási hibából , hanem a nem rendeltetésszerű használatból következett a meghibásodás? No ezt ki kell holnap bogoznom
3. az elírt garipapír egy nagy baki, és egy hatalmas kibúvó
4. tény, hogy a nagyker/gyártó felé ha van gondja, ha nincs gondja, a fizikai sérült alkatrész nem garos (vagy nagyon kis esetben)
5. elfogyott a vaníliás shake-em és a hasábburiból sincs sok, ami van, ammeg ellett sózva, így megyek aludni...
6. egyes törvényeket egy kicsit aktualizálni kellene...lobbi folyamatban, már csak 1-2 milliárd kiányzik és sinene vagyunk (vagyis buszon, mert megint sztrájk lesz)
lúzer - nincs kádam
zuhany megvót a vacsi utáni cigit követően
-
diegho
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #6886 üzenetére
ha normálisan lett volna megírva a garipapír akkor simán elhajthattak volna azt ugye tudod?
-
Zofren
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #6881 üzenetére
asus dobott már vissza nekunk igy alaplapot, hogy le volt torve az IDE csati korul a muanyag keret, de ugye ez nem okozhatott problémát, de a gyártot nem érdekelte. pff neki, azota hanyagolom az asust.
-
BirdPC
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #6873 üzenetére
Kezdjük ott hogy nem voltam köteles átvenni a terméket! De megtettem, és hát ezért neked köszönhetően a továbbiakban visszahozott égett törött termékeket már meg sem próbáljuk legaranciázni mert az "kedves"(haha
) ügyfél ezt a helyzetet is kihasználta. Aki meg ilyenkor jön hogy ügyvéd meg fogy védelem, akkor elmesélem ezt a történetet, és így tudják miért nincs a tönkretett és nem szakszerűen használt termékekre garancia.
Neked meg azért cseréltem mert nem ezen a 20000fton múlik a boldogságunk, voltam már bíróságon ilyen dolgok miatt, és sajnso az az idő amit elvett több volt 20000ftnál! Sőt ilyenkor örülök annak is hogy kijelentetted se te se a közeli ismerőseid nem fognak nálunk vásárolni, így nem lesznek hozzánemértő problémás vásárlóim.
Témában többet nem vbitatkozom hidd hogy igazad van.
-
BirdPC
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #6851 üzenetére
és egy újabb tévedés
-
BirdPC
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #6849 üzenetére
Vicces hogy még mindig ezt képzeled. Azthiszem ez a megnyilvánulásod sokat megmagyaráz!
-
lúzer
veterán
válasz
kicsitomi88 #6849 üzenetére
ez a bluefish??
akkor kezitcsókolom, és még a weblapjuk is vírusos (volt) -
BirdPC
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #6811 üzenetére
A történet röviden:
AMD alaplap memória foglalat elégetve, nem cserélve azonnal és ezért fenyegetőzés. Egyébként ezt a hibát csak külső behatással lehet elérni!
Mégegyszer aki nem ért vbalamihez minek nyúl hozzá?
-
BirdPC
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #6802 üzenetére
Ha valamit tönkretesz az ember akkor nemtudom miért másokat okol a saját hibáiért!!!?
-
BirdPC
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #6798 üzenetére
Nem nem hitte el csak nem érdekelte
-
Zofren
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #5073 üzenetére
mint irtam minden kicseréltem már. tényleg csak a cpu huto maradt.
a vinyo meg 2 honapos. parancssoros javitás megvolt.
-
deMarco
tag
válasz
kicsitomi88 #4619 üzenetére
Vicces. Ha van egy villamosmérnöki fősuli a közeledben, akkor legközelebb oda vidd az ilyet, 15 perc és viheted
Ez volt az utolsó, hogy én valamit is szervízbe vittem.
-
Rover623
félisten
válasz
kicsitomi88 #4509 üzenetére
Miért is?
Már bocsesz, de te a pult mögött ténykedsz...? -
mcmike
őstag
válasz
kicsitomi88 #4509 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget...
-
Djuree
félisten
válasz
kicsitomi88 #2768 üzenetére
én is ezt mondom
ha már mindkettőnknél ugyanaz a hiba (ugyanolyan lap és memó), ez nem véletlen. sőt én már hallottam mástól is ezt... -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
kicsitomi88 #2768 üzenetére
ne feledd el ezeket a dolgokat : (sajnos sok helyen ez fordul elő)
vételkor mikor lobogtatod a manit ----> Te vagy a király
valami rossz és lobogtatod a garit ---> szervizes a király
Pedig nem kéne kiskirályoskodni. Valószínűleg ez a kölcsönhatások miatt fejlődött ki.
Anit-vevő szervizes vs. anti-eladó vevő -
Dzoli
tag
válasz
kicsitomi88 #2762 üzenetére
Patthelyzet. Lenne ötletem mit lehetne csinálni vele
, de akkor a kollégák rövid úton megköveznének.
Vissza a témához:
Fiatal srácok: A vízhűtéssel 0C fokos lesz a processzor?
eladó: Csak ha jégkockát keringetsz a csövekben.
egyik srác: Tudtam hogy be fogunk égni.
vevő: Az ismerős azt mondta, hogy a winchesternek bekapcsoláskor 18C foknak kell lennie.
eladó: Azért általában felveszik a környezetük hőmérsékletét.
[Szerkesztve] -
Dzoli
tag
válasz
kicsitomi88 #2760 üzenetére
Szeretem az ilyet. Sajnálja azt a kis felárat, amiért mondjuk 1 év gari helyett 3-at is kaphatna a termékre, vagy rugalmasabb jótállás ügyintézést egy normálisabb üzletben. Ehelyett azt lesik hol lehetne megvenni a legolcsóbban, akár számla nélkül kéz alól is. Utánna meg megy a sírás, ha gáz van.
Eleve ott rontottad el, hogy venned kellett volna a fáradtságot, és bevinni a gépet az üzletbe. Ha ezt ajánlották tegyék bele, teszteljék le, ha jó kifizeted, elviszed, és használod boldogan. -
válasz
kicsitomi88 #2754 üzenetére
A normális bánásmód nem ér meg +10%-ot? Csak számold ki, ha 100ezres cuccot veszel, akkor fizetsz ki 10ezerrel többet...
-
Djuree
félisten
válasz
kicsitomi88 #2754 üzenetére
ha nem tudom eladni én is viszem vissza.
azt kaptam emilben tőük hogy nem tudnak helyette a-data memót hozni(de amúgy sem tudnak mit tenni ha jó a ram, ha nem jó akkor kicserélik, de a kompatibilitási problémára ott a három nap. igen, ezt tudom, de három nap alatt, nem jelentkezett hiba (kb. 2 naponta van kékhalál), meg amúgy is mi vagyok én, hogy 3 napig folyamatosan menjen a gép, ment a 3 nap alatt kb.20 órát
)
szeretném a pénzem visszakapni (33k-ért vettem, most 26k, legalább 26k-t kapjak vissza).
nem bírja a lapom sajnos
[Szerkesztve] -
Shadows
senior tag
válasz
kicsitomi88 #2745 üzenetére
csak a főnök szerint a vevőnek mindig igaza van és ha nincs akkor helyeslni kell akkor is ha nincs igaza!! és volt rá precedens, hogy fölé emelkedtem akkor a góré jól le... hogy mit képzelek magamról így nem jön vissza meg ,hogy miért oktatom ki a vevőt!!
-
Shadows
senior tag
válasz
kicsitomi88 #2742 üzenetére
3 éve ott veszel az is más mint ha az uccáról beesve emelt hangnemben próbálaod az amúgy kétséges stroydat előadni
a nyugalom 30 fok felett igen nehézkes de mi a vevőkért vagyunk és amit kapunk azt adjuk -
Shadows
senior tag
válasz
kicsitomi88 #2739 üzenetére
A gond ugy kezdődött hogy bejött!!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
kicsitomi88 #2707 üzenetére
Szerintem most már vándorolj át egy dedikált topikba, szerintem az idejárók nagy részét pont itt nem érdeklik a hasfájásaid (ettől még máshol szívesen segítenek, de ez itt nem az a hely).
-
X@b3e
addikt
válasz
kicsitomi88 #2707 üzenetére
Most órajelről beszélsz, én pedig időzítésről
Ras-Cas ilyenek, tudod... -
X@b3e
addikt
válasz
kicsitomi88 #2701 üzenetére
Próbáld meg nem auton, hanem a modul által specifikált értékekkel
-
X@b3e
addikt
válasz
kicsitomi88 #2693 üzenetére
Hát ha a géppel nem fogsz szaladgálni, akkor ne nagyon bízzál abban, hogy bármi fog történni. A Kingmax nem egy nagy márka, a Geil van legalább olyan de inkább egyel komolyabb kategóriába sorolnám, tehát ha vki bejönne hozzám, és kérdezné, hogy melyik legyen a kető közűl,akkor tuti nem a Kingmaxot mondanám..
Arról a kompatibilitási listáról gondolom nem szóltál(ami mellesleg egy kalap sz@r, nem frissítik hetente...), csak utána néztél bele, miután nem ment a géped.
Én a helyedben bevinném a géped, hogy be tudja-e állítani a szervizes srác a boltban, esetleg nem jól állítottad be az időzítéseket, és arra háklis a lapod. Akár egy bios frissítés is megoldhatja a gondod, viszont ezek nem tartoznak garanciális tevékenységek közé, szal ha elvitted és a Te hibádból nem ment, akkor az bizony munkadíjas.
Mindezeket persze visszavonom akkor, ha a modul szar, mert az is egy lehetőség. Persze ebből messzemenő következtetéseket, pl hogy a Geil szar, nem igazán vonnék le.
Zárójelben jegyezném meg, hogy az esetleges inkompatibilitási gondok szintén nem garanciális jellegűek... -
_Gomba_
tag
válasz
kicsitomi88 #2696 üzenetére
Ez mind ok. De akkor már vissza kellett volna vinned 2 héttel ezelőtt.
Őszintén megmondom ezek a dolgok lehetnek:
-vagy kicseréli (akkor össze teheted a 2 kezed)
-vagy levásárolod (ez is még szerencsés)
-elküldi gariba (hibát nem tapasztal visszakapod, ha hibás akkor levásároltathatod)
-helyszínen leteszteli, ha nem talál semmit visszakapod, ha hibás küldi gariba (nem tehet mást ő se)
2 hét után sztem nem fogod visszakapni a pénzt. Ha igen nagy szerencséd van. De ezt mindenképp bizonyítanod kell, úgyhogy tuti vinned kell a géped. -
_Gomba_
tag
válasz
kicsitomi88 #2690 üzenetére
Szasz!
Bocsi de ez a: Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
és nem a: Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor hú de nagyon akarok segíteni minden vevőnek...
Már kiborulni se lehet nyugodtan!
Ha 3 napon belül viszed vissza úgy, hogy a hibát tudod igazolni akkor visszavásárolja. Ha később akkor elküldi gariztatni, vagy ha helyszínen nem talál hibát nem csinál semmit. -
Djuree
félisten
válasz
redvás szar geil! A geil vagy fizet nekem, vagy a terméküket fogom szidni minden elérhető fórumon
[Szerkesztve] -
ML320
senior tag
válasz
Szerintem kompletten vidd be a gépedet, hiszen ők ajánlották a GEIL-t. Ebben az esetben intézzék el, hogy menjen.
Amúgy boltja válogatja, ha korrekt, minden további nélkül cserélik. Bár két hét alatt is hatalmasat zuhantak az árak... -
válasz
Olvasd már el, amit feljebb írtak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Android játékok topikja
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest