Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tserrof77

    senior tag

    Heti kiborulunk sztori..

    Ügyfél rendelt pár alkatrészt. Alaplap, proci, ramok, táp. Konkrét listával jött, én csak mondtam az árakat. Oké, megrendeltem, megjöttek a cuccok, kifizette, elvitte. Szerelést megoldja, aszongya, már több gépet szerelt. Tegnap vitte el, ma 3/4 9-kor már az ajtóban várt, messziről kiabált, ahogy látta, hogy jövök, hogy "szarazegésznemműködik adjamvisszaapénzét".

    Na, akkor várjunk egy kicsit kérem. Ad 1, 9-kor nyitok, még a dohányboltos kávém szürcsöltem, mellé a cigi. Ad 2, Ő konkrét listával jött, azt hoztam, amit kért. Udvariasan megkérem, várjon, amíg kinyitok. (8:49 van még csak) A bolt 9-kor nyit. Ergo bemegyek, VISSZAZÁROM az ajtót, kiriasztok, elindítom a számlázót, satöbbi. 8:58-kor így is beengedtem. Már sík ideg, löki a dumát. Leveszem az oldalát, hátha valami orbitális hibát csinált, de ránézésre minden stimmel. Rákérdezek, procit kellő óvatossággal rakta-e be, de igen, nemvagyokkezdőcsináltammárilyet. Jóvanna, nyugoggyále, attó' megnyugszó (Feri barátom lánya után szabadon). Épp raknék egy VGA kártyát a gépbe, amikor elképedve kérdi, minek az, van az alaplapon kimenet, miért nem oda kötöm. Fel se emelem a fejem, csak felpillantok a szemüvegem résén, és pici iróniával megjegyzem, hogy az F-es intel procihoz KELL vga... Itt még egy kósza próbálkozás, hogy dehátottaDVImegaHDMI az alaplaponakkorminekaz, de jött a megsemmisítés tőlem, hogy a CPU-ban ha NINCS grafikus vezérlő, akkor ő dughat bármit az alaplapra, I.J. Próba GT710-zel pöccröff indult is a cucc. Srác néz, hogy most akkor izéhozé mi van. Mert neki régebben is intelj volt, 3. vagy 4. gen, ahhoz nem kellett VGA. Erről nem én tehetek, hogy a kékgyárban is csinálnak grafikus vezérlő nélküli procit. Akkor kénytelen leszel venni. Így hiába vett "óccón" egy i5-öst, mert elégazneteznijutyubmegfészbúk, de a fillérb@szóság MEGINT megbosszulta magát. :W :W :W

    Kapott végül egy használt R7 230-at, de a bosszúság, az idő, plusz a kártya árával bőven többre jött ki, mintha teljes procit vesz, vagy esetleg kérdez, mielőtt rendel valamit. Ja, persze, jött a 14 napos elállással, de ugye nincs webáruházunk, eleve az Ő általa kért cuccokat kapta.

    Most a fejemhez vághatnátok, hogy ÉN miért nem kérdeztem meg, hogy tisztában van-e az F-es intel hátrányával az árelőnye ellenére, de a körülmények alapján tutira vettem, tudja a kedves vevő, mit és miért rendelt.

    Ez legyen főképp neki, de kisebb részben nekünk, boltosoknak is tanulság, hogy néha megéri visszakérdezni, még ha az ügyfélen az látszik, hogy tudja, érti, mait akar...

    Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

Új hozzászólás Aktív témák