- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz
Rover623 #4492 üzenetére
[OFF]Jó, jó, de ez ebben a formában akkor sem helyes:
-386-os koromban még lehetett kivenni biost, meg talán p1-es korban, de a mai lapoknál nem.És Te sem azt mondtad, hogy az újabb alaplapokon már néha forrasztják a BIOS chipet, csak azt, hogy az oldalt 2 éve frissítették utóljára... Neked is elhittem volna, ha konkrétan megmondod a frankót!
De mostmár ennyivel is okosabb vagyok!
Nem tudom, miért nem rakja off-ba...[/OFF] -
Balinov
titán
válasz
Rover623 #4492 üzenetére
Csupán csak az objektivitás miatt linkeltem.Sajnos ennél az SST ic-s Giga lapnál nem kipattintható tokban,hanem forrasztva volt.srác aki csinálta valahogy leapplikálta ,majd eprom égetővel újraflashelte az általam biztosított bios image-val. Chiptuninggal foglalkozó profi cég volt,láthatóan felkészülve ilyen cuccokra. Most már Dryman topiktársunk is meg tudja az ilyet könnyedén oldani.
-
-
Thulcandra
senior tag
válasz
Rover623 #4422 üzenetére
Persze ezt mind vágom én is, csak kicserélek v.mit benne tesztelem mondjuk 1 napon át, nincs fagyás, kiadom, 2 nap múlva jön a telefon h lefagyott!
Szerintem először újrarakom a rendszert rajta, mert amiatt h terhelés közbe soha nem fagyott le még v.mi szoftveres problémára gyanakszom... aztán ha nem segít jöhet a kínlódás :-/Csak azt tudnám mit csinálnak azzal a géppel mert az kicsit furcsa, hogy 3an használják s mindig csak ugyanannál az embernél fagyott le. Lehet hogy az uccsó mondatod vége játszik itt.
-
poffsoft
veterán
válasz
Rover623 #4391 üzenetére
Nem értem, bevállaltam, fi.om sincs róla, ezért kértem hozzáértő segítséget.
Olvastam a fentieket angoluil, szuahéliül, talán latinul is, utána megleltem magyarul is , és mégsem volt tiszta, mi a pálya.
átvert egy boltos természetesen nem rátok vonatkozik, hanem ahol a licencet vettem a géppel.
pontosan OEM Vista business(xp downgrade) a neve, a vas nem viszi a vistát, xp-t (kérésre) feltelepítették, de mivel céges gép(de én fizetek mint a katonatiszt), mindenképpen legális oprendszer kell rá (mert a cég ellenőrzi és engem büntet). A kereskedő szerint ez az xp így teljesen o.k, de sem termékkulcsom(persze, everest megmondja, de licenc akkor sincsen), sem cd-m nincsen hozzá, ezen aggódom egy picit... -
X@b3e
addikt
válasz
Rover623 #4282 üzenetére
Birom, hogy mindenhol mindenbe beleokoskodsz, mégha semmi köze sincs a mondadódnak a témához...
Köszönöm a pontokba foglalt kioktatásod, nélküled megrekedt volna a szakmai előmenetelem
És ne haragudj, hogy megbántottalak a nemzetiségi hovatartozásodban, nem volt szándékos -
bullseye
addikt
válasz
Rover623 #3941 üzenetére
csak mondjuk ez a része hiányzott a történetnek.... Mert ha előre szóltak, akkor persze... meg pl. van hogy aszondják, hogy sértetlenül 3 napon belül (amire asszem semmi törvény, csak olyan szokás), ha nem megy, stb. stb. (aztán gondolom jön a papírmunka visszavenni, stb.)
Én pár hónapja vettem vinyót, két nap múlva visszavittem, hogy bocs, de ez nekem zajos, adjanak olyat ami ekkora vagy nagyobb, de halkabb. Nem nyafiztak, hogy működik a HDD, úgyhogy nem adják, szépen megnézték vinyót, hogy rendben van-e, aztán pénzt visszaadták ÉS aztán ajánlottak másikat. Bevállt, vettem még egyet
Chaser
Hát istenkém, kellett vagy két hét, hoyg észrevegye, nem profi... ''minek vesz az ilyen ramot, ha nem ért hozzá?'' mert azt mondták, attól gyorsabb lez a gépe... És nem tudta valszeg, hogy ilyen bonyolult. Aztán ha segítettek neki a boltban, akkor ő a hülye, de ha csak számláztak és passz, akkor... (más kérdés, hogy miért nem szereleteti be ott helyben, ha nem ért hozzá, akkor megúszta volna az egészet)
de azért ez más, mint a 12. hónapban cserélni a VGA-t az újabb generációra, ''mert elromlott'' felkiáltással. -
ML320
senior tag
válasz
Rover623 #3510 üzenetére
Üdv újra itt!!
Ha nem létezik, akkor jól tudtam. Csak végre a sok kedves felhasználó is megértené! Valamint nincs sorosból game port sem, meg még sok egyéb, ahogy felsoroltad..
Persze erre jön, hogy DE VAN! Csak az a szemét bótos nem akar lehozatni semmi ilyesmit. És persze ezt még terjeszti... -
lajafix
addikt
válasz
Rover623 #2165 üzenetére
''Tessék rendes raktár/készletnyilvántartó rendszert használni...vonalkódos, gyáriszámos rögzítéssel...''
Erre mondta egy más iparágban nyomuló ismerősöm, hogy tudod mikor, inkább lopjanak el egy kis alumíniumot a melósok, a rezet meg a mérget úgyis elzárva tartom, de nehogymár saját magam szolgáltassam a bizonyítékot az apehnak...
[Szerkesztve] -
george11
addikt
válasz
Rover623 #2143 üzenetére
''1. csomagolás hiánya nem lehet garanciavesztő tényező...''
Ez lehet, de a szekszerűtlen tárolás/szállítás már lehet az, márpedig a szakszerű tárolás/szállítás az a gyári csomagolással oldható meg. (hozzám hoztak vissza anno VGA-t nejlonzacskóban .... elhajtottam a gazdáját a búsba )
Másrészt a garlevélen általában nem az szerepel, hogy akkor garvesztes, ha nincs doboza, hanem az, hogy a tarozékok/csomagolás árát egyes estelekben felszámolhatja a kereskedő. -
szepi79
őstag
válasz
Rover623 #2144 üzenetére
maradjunk annyiban, hogy akkor jár a legjobban a véglény, ha nagyon hamar kiderül, hogy nem javítható a cucc
szerk:
Tehát ha a dobozon semmilyen matrica, akkor kötelességük a „jog” szerint elfogadniuk a „hibás” terméket?! Jog szerint doboz nélkül is kötelességük elfogadniuk..
ezt a részét nem vágom annyira, lévén én nagykerben vagyok. (pár éve, mikor még máshol dolgoztam, engem megvezettek kékhalék ezzel, 2 órát kerestem azt a kurva dobozt, mire meglett. persze a javítás is elhúzódott, és a végén kaptam cserét) egyébként mi dobozostól szeretjük kapni a cuccokat
[Szerkesztve] -
Djuree
félisten
válasz
Rover623 #2096 üzenetére
persze azt nem mondtam hogy jobb az utángyártott/ töltött.
nekem pl elegem lett hogy a szines meg a fekete tinta 10k forint, az ösi hp710c nyomimba és 3k-ért vettem utántöltő szettet és még a mennyisége is dupla annyi, ha tönkremegy 1-2 év múlva majd veszek újat (nekem egy 10k-s nyomi is tökéletes amire én használom, DVD borítók meg fekete szöveg).
ha nem lenne pofájuk ennyit kérni a szar tintájukért én sem utángyártottat vennék. kb.1000ft lehet a gyártási költsége a tintáknak. jó kis 10x-es haszon mi, a kurv@ anyukájukat a hp-s eknek... -
ML320
senior tag
válasz
Rover623 #2057 üzenetére
Régebben az egyik nagy nyomtatógyárnak voltak értékesítési tréningjei, ott is mutattak néhány trükköt, ami később ki is próbáltam, sikerrel!
Az első módszer használom, én még a nyomtató bemutatása alatt jegyzem meg, hogy:
- ... egyedül a nyomtatókábelt külön kell megvásárolni, nem tartozéka, ugyanis a gyártó nem tudhatja, milyen hosszúságúra van szüksége. Milyen távolságra lesz elhelyezve a géptől?
- x méter.
- Akkor egy y méteres bőven elég. Adjam hozzá?
És már viszik is a nyomingert. Ráadásul itt inkább az kezd el derengeni a vevőnek, hogy mennyivel jobban járt, mintha a multiban vette volna meg. Ez a kedves, szimpatikus, aranyos (ez én volnék) fiatalember fel is hívta rá a a figyelmet...
Amíg nem volt annyi nagyáruház, a második módszer ment. Csak ott meg nyomott áron megy minden, így ha megemelem, máris megkapom, hogy megint átmentem lenyúlósba...
Párbeszéd köztem és a vevők között:
- 5 méteres nyomtatókábel kell.
- 4.5 méteres van.
- Az rövid. 4.6 kellene minimum. Nincs egy tízcentis hosszabbítója?
-
- Nyomtató kábel hosszabbító kellene.
- Milyen méret?
- 20 méter.
- -
ML320
senior tag
válasz
Rover623 #2050 üzenetére
Hát ez az! El is ismertem: jogos észrevétel a részéről az, hogy a kártya gyári száma és a doboz száma eltér. De jelentkezzen az az eladó, aki a garancialapok kitöltésénél ellenőrzi a termék gyári számát a dobozon feltüntettel, kiemelten egy gépbe beépített karesz esetében. A nagykernél tudom, hogy az összes bejövő cumót ellenőrzik, hiszen másik disztribtől már kaptunk monitor helyett betondarabot. Valszeg ott cserélték el, másra nem tudok gondolni. De csak ez az egy reklamációja lehet! Ugyanis:
- DVI kábel: ''soha nem volt és nem is lesz tartozék a VGA karihoz'' - szerinte tartozék
- ''S-Video kanóc...szokott lenni'' - nevezzük nevén a gyereket: Asus N6200TD. És nála nem volt. Valamint az olcsó kártyákból is kispórolják már...
- DVI/D-SUB adapter: Van DVI csati a kártyákon, de miért is olcsó ez a kártya?
- friss driver: Na itt húztam fel magam, amiért letöltette velem. Mert ugye CD-t kapott. És megpróbálta feltenni a drivert (gondolom gyakorolt), de a rencer figyelmeztette, hogy újabb van fent. Naná, hogy újabbat rakunk fel, egyszerűbb egy pen driveról telepíteni, mintsem a gyári CD böszmeségeit és a régebbi cuccot felrakni. Bejött, a szemembe mondta, hogy nem az a driver van fent, mint amit mondtam.
- Miért, mit is mondtam? Azt, hogy a legújabb referenciadriver van fent, nem a gyári.
- Nem, te azt mondtad, hogy a gyári van fent.
- 1, 2, 3, 4, 5, 6,... ...
Annyira még vagyok vén trotty, hogy ne emlékezzek a tegnap elmondottakra, főleg egy ilyen ügyfélnél. De letöltöttük neki, és megkapta. Legyen vele boldog. Én pedig háborgok, mert amit csinál, azzal már nagyon-nagyon közelített egy olyan határhoz, amihez nem kellett volna. Ezek után is úgy érzed, hogy nekem kéne visszafognom magam? Amúgy a gyári CD és a kézikönyv benne volt a dobozban.
Kiváncsiságképpen megnéztem a gyártó oldalát. Látszik, hogy a pult másik oldalán állok, nem a szokványos felhasználó vagyok. Nem találtam meg, hogy milyen tartozékoknak kellene bent lenni a dobozban... -
szepi79
őstag
válasz
Rover623 #1975 üzenetére
ez viszont saját példából ismerős. apám volt ilyen, lemérte anyám gépét vagy 5-6 éve, összeállította az asztalt, pöpecül is nézett ki, de én amikor megláttam, már szóltam, hogy ez gáz lesz, mert elég kicsi az a ház, ennél csak nagyobb lesz később... aztán egyszercsak nem volt mese, bőviteni kellett AT-ről ATXre, az új ház jó 8-10 centivel volt magasabb... no, akkor apám fogta a fűrészt, és a ház feletti deszkát kivette
nem néz ki jól, de már egy szervernek is van hely
-
- iSO -
tag
válasz
Rover623 #1932 üzenetére
Ezért tettem offba...Egyre inkább az a véleményem, hogy szándékosan belekötsz mindenbe...Egy darabig vicces, de...
Nem szeretem, ha valaki ennyire anti-szociális
Rendben van, legyen véleményed mindenről, de úgy dondolom, hogy egy kis szolidalitás mindenkiben kell, hogy legyen. Ne mindegy, ezzel tényleg nem akarom szét offolni a topicot.
Én tényleg csak boltos társaim segítségét szereném kérni, mert egy jóbarátomnak elszállt az alaplapja. A közeljövőbben kívánt váltani 775-re de még nem most. Ezért szeretné minimalizálni a költségeket, hogy addig is legyen valami számológépe.
Különben is ezzel csak forgalmat generálnék, amit szerintem senki nem bán -
ML320
senior tag
válasz
Rover623 #1924 üzenetére
Szombathely és környéke.... Ha nem tartok olcsó terméket, akkor megkapom, hogy a cégünk beképzelt, sznob, drága, lenyúlós... Nagy az isten állatkertje.
Mindkét kategóriát tartom: az occsó szart és a minőségit. Ha keresnek valamit, akkor felajánlom a választási lehetőséget. Amennyire lehet, felhívom a figyelmet a márkás termék előnyeire. A vevők meg népmeséhez illően eltúlozzák a dolgokat. Tehát ha kiviszem a reggeli kuncsaftnak az LC Powert, akkor ő az interneten talált árakhoz képest azt mondja, hogy át akarom vágni, drágábban akarok eladni valamit neki, amit olcsóbban is megkaphatna. Lehet, hogy nekem sok az elvárásom, vagy ezek a gyökerek nehéz felfogásúak, de mindig ezt mondom: a kocsi és kocsi között is van különbség.
- Mit kérsz?
- Autót
- Nesze itt egy kis Polszki
- Hát nem egészen erre gondoltam...
- Jó, akkor mennyiért és mi legyen benne...
- Ez meg az...
- Hát, akkor viszont ennyibe fáj...
- Jaaaaa?
- Ja, ha normális akarsz, akkor ez ennyibe kerül...
A vevő vagy megérti, vagy itt a vacak, és szívjon vele. A szarból fost csinálni könnyű! Viszont a fosból szart! Na, ez a népművészet! -
ML320
senior tag
válasz
Rover623 #1922 üzenetére
Emlékezz a régi nótára: ''Hej Vargáné...''
Amúgy tökéletesen felkészült vevő volt. A zinternetről már nyomatott ki próspektust. Mercuricius csak jót tett vele. A legolcsóbbat kereste... Én csak kiszolgáltam.
Egy ilyen vevőnek a Chieftechet meg sem mutatom. A végén még elélvez, mi meg takaríthatunk -
net84
őstag
válasz
Rover623 #1895 üzenetére
egyetértek
valaki húzzon egy vonalat, és onantól tényleg zárjuk le a procikérédt - tudomásom szerint egyébként is van erre topic
...és a topic témájához is egy kicsi friss:
kénytelen voltam ma felhívni a microsofotot, mert amíg bedobozolva figyelgetett az ügyfelem új gépe, addig jelárt a 30 nap. Ma viszont már be lehetett üzemelni. Az első gondom az volt, hogy hiába van készen a hálózat, mivel nem megy a gép, nem tudom beállítani a routert, ezért a netes regisztráció kizárva. Najó! Telefonálunk. Elkezdem pötyögni befele a számokat, majd a 7. ''adag'' beírása közben hibajelzőhang, kérem kezdje elölről a 7. csoport bevit.. is itt megszakadt a hang. Megint elkezdem, eljutok a 3. számig, megint bing-bang, hiba történt - közli velem a kellemes női géphang, és mintha térerő ingadozás lenne, hol van hang, hol nincs - térerőm azonban volt - 5. vagy 6. kísérletre elfogadta a 7. csoportot, végigvittem, majd a végén közölte, hogy a megadott aktivációs kód nem megfelelő, kapcsolja az ügyintézőt várjak. Gondoltam magamban, persze, vasárnap du 1 órakor ugysem veszi fel senki - 3mp múlva már mutatkozott is be a kedves MS ügyfélszolgálatos hölgy. Igaz kicsit ''gyagyásra'' vette, elmagyarázta, mit merre találok, majd elkezdte sorolni a számokat, gondoltam, hogy a 7. csoport lesz roszz, de nem nyertem. A 6. sikeresett nagyon félre
Utánna elkezdte bediktálni a számokat - mikor rájött, hogy nem vagyok analfabéta, kicsit rágyorsított, és így az egésszel végeztem bő 45mp alattpozitívan csalódtam a microsoftba. - nekik sem lehet egyszerű, vasárnap is a hülyeségeket hallgatni.
-
bullseye
addikt
válasz
Rover623 #1892 üzenetére
mert nem a téma érdekel, hanem az a része, amit pl. net84 is leírt az 1894-ben, azaz, hogy a hazai számtech boltosoknak mekkora a felelőssége. meg mekkora szopás az egyaszerű padlásseprés alapú eladások ''tévedéseit'' kiérvelni utána szerencsétlen vevőből (az a korábbi kétmagos Celeron D is könnyen lehet, hogy nem önjáró hülyeség, hanem egy kevéssé korrekt eladó ötlete) De ehhez azt is tudni kell, hogy volt amikor igaz volt a vád, meg volt amikor pont fordítva...
(és no offense, de attól, hogy első reakció után lezárnád a témát, hátha valaki még elemésztően kíváncsi, hogy hogyan alakult kb. a procik hőleadása az utóbbi években)
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Rover623 #1892 üzenetére
...és én még azt nem értem, miért nem lehet elfogadni azt, hogy amd alá ugyanabban az árkategóriában nehezebb jobb és nem bedöglős lapot találni.
Én nem a procit szidom, hanem kompletten az egészet. Az általunk forgalmazott márkákat figyelembevéve nyíltan kijelenthetem, hogy 10 nem induló gépből 6-7 amd-s gép és 3-4 inteles. Emiatt nem érdemes vitát nyitni.
Az sem érdekel, hogy csóró vevő amd-t vesz, ki nem sz@rja le mit vesz a vevő. Azt vesz amit akar, amire pénze van. Csóró vevő ugyanúgy megveszi az szeleronos gépet is nem kell azzal vagdalózni, hogy ha nincs pénz akkor ájemdét vesz valaki.
Nem ez a kérdés, vagyis nem is volt semmilyen kérdés amire reagálnia kellett volna bárkinek is ebben a topikban. -
bullseye
addikt
válasz
Rover623 #1887 üzenetére
van itt sok boltos, majd ők kiegészítik, amit én erről tudok, mert nagyrészt boltosok kavarták idehaza széjjel a dolgokat
Athlon XP megjelenésekor (Palomino asszem) fűtött rendesen, és nem volt rendes vészleállítása sem, így ha véletlen ráadtad a feszt, már pukkant is (volt nagy videó is) - ellenben az is tapasztalat, hogy 1800+ elromlott hűtővel szépen leállította magát, amikor kezdett túlhevülni, csak a borda lett baromi forró közben... Intel jó eséllyel még bordaletépést is túlélt eközben.
A lesarkazás és pukkanásveszély viszont jó szöveg volt akkor, by Intel amikor az első XP-k széjjelverték a még willamette P4-eket, pláne ha azokhoz SDRAM volt. és sok boltos örömmel átvette, mert a P4 drágább volt, azaz nagyobb haszonnal árulhatták
aztán P4 2000Mhz northwood táján beérte a 2000+-t, és 2400Mhz-es 800FSB vel már jóval gyorsabb volt, mint a 2400+TB vagy akár 2500+ barton. érdekes, hogy ebből nem lett marketingadat, helyette ment tovább a sütős XP, (ami a TB megjelenésével már nem volt igaz), meg a ''de ez csak 1800Mhz ám, a 2000 Celeron gyorsabb...''(utóbbiért bűntetni kellett volna...)
aztán jött ugye az A64, ami megint verte a P4eket, INtelnél meg jött a nagy Prescott, amivel tojást lehetett sütni. Na ekkor volt nagyon gáz, hogy az A64 igyekszik takarékoskodni az energiával, meg berakja a C&Q-t, miközben a Prescott köré új házat, hátést és tápot ajánl az Intel - és megy tovább a hődemelegedő dzsunka AMD duma egyes boltosoknál
a másik oldal, hogy Intel elég jó, vagy legalábbis igen stabil chipkészleteket gyárt magához, így nem kellett a SIS/VIA szörnyűségekbe belefutni (sőt, alaplapot is gyárt akár, ami hírösen stabil - bár extraszegényes néha), míg AMD oldalon voltak gázos időszakok még gázosabb alaplapokkal, ki tudja mennyire gyártó és mennyire chipset hibából -
Hequila
őstag
válasz
Rover623 #1887 üzenetére
Melegszik, persze az AMD is (bár nem annyira
). Továbbá ott van még a VGA is, ami fűt rendesen (főleg az olcsóbb, erőteljesen alulméretezett hűtőkkel rendelkezők, csóró AMD-s csak azt nézni, hogy 6600GT - 6600GT között van 5kHUF különbség, persze, hogy az olcsóbbat veszi). Ez a hő teszi tönkre az alaplapot.
Érdekes mód, processzort (legyen az AMD vagy Intel) csak magától nem láttam még SOHA megdögleni. Azért, mert nekem szimpatikusabb valamelyik, az még nem jelenti azt, hogy a másik szar. -
net84
őstag
válasz
Rover623 #1854 üzenetére
Bazeg
Ezek nem egészen százasok szerintem.
Az egyik beszállítónk nekünk is néha postával küldi a csomagot, de egy fillért sem kell érte fizetni - bent a csomiban az átutalásos számla, a postásnál meg aláírjuk, hogy átvettük a cumót.
Szabad tudni, hogy melyik cég volt ez? Ha nem publikus, akkor privátban?
de ez a csekkes befizetési dolog tényleg jó ötlet
[Szerkesztve] -
q13579
senior tag
válasz
Rover623 #1835 üzenetére
Millio bocs! Nem akartam flodolni, mégegyszer ne har, ha moderátornak tudsz szolni kérlek töröltesd a hsz-t!
Megkérdezhetem hogy ezt hogy érted?
2. ezek után nincs bizalmad benne Nem is kommentálom...
a másik, hogy ugy tudom 3 nap hibás alkatrész esetén van még, persze lehet hogy én vagyok dezinformált.
Mindenesetre kösz a reagálást. -
TheReMiXeR
senior tag
válasz
Rover623 #1799 üzenetére
Ez tetszik :
''polcon elfér mint kuriózum...''
Ehehehe
Mi SLi-vel szoptunk délután.
SLi-s lap 3féle a polcon. Emberünknek 2db Gigabyte 7600GS 512MB vga.
No, de nem jóóóó, mer az ő lapja valahogy csak 1 foglalattal rendelkezik.
Na, kérem íme 3 lap.
Első lap be, félóra után sekép se hang.
Második lap be, már az elején nincs kép...
Harmadik lap be... na ez meg csak Ati krosszfirét támogat...
Na a f@szomat mosmá...
Holnap negyedik lap...
Ja és közben az is kiderült, hogy fajin noném 512-es osanos ramja nem jó.
Erre mi a duma : Otthon még jó volt, most akkor mi lesz?
Erre én : Hát veszel egy új ramot... gondolod majd én veszek neked?
Természetesen archiválással egybekötve, mert hát éleszteni ezt a sz@rt nem érdemes.
És mindezt összesen egy alaplap áráért... amin keres a cég 2000Ft-ot.
Mer a gyereknek kell az esselis gép, mert a haverjának olyan van. -
net84
őstag
válasz
Rover623 #1766 üzenetére
Most őszintén! Tegye fel a kezét az a ''bótos'', aki nem ismeri ezt a júzerek körében nagyon jól elterjedt telepítési módot...
Már csak azt nem értem, hogy egyeseknek miért kell mindig azzal visszavágni, hogy a ''büntetőjogi felelősség'' mögé menekülve kibújunk a dolgok alol.
Nem! kedves fórumtársak! Csak amikor felelsz a munkádért és a szavaidért is (ugyanis, ha már mondaasz valamit, már az is veszélyes lehet), és felel a közvetlen főnököd is a te munkádért és a szavaidért felel a cég vezetője is a munkádért és a szavaidért...na akkor azért ilyen esetben mindent meg fogsz gondolni.
Na ez a LOL -
blueMerle
veterán
válasz
Rover623 #1743 üzenetére
Azért mert leírom a véleményem? Biztos hogy én vagyok a kultúrálatlan?
Nem az, aki kiröhög egy idös nénit? Ja bocs...ha te is osztod a véleményét....ja igen mert a számtech boltosok a legnagyobb istenségek, akik nemhogy a lámákat kiröhögik, de még a szegényebb rétegböl valókat is.....
[Szerkesztve] -
nrbii
tag
válasz
Rover623 #1694 üzenetére
Mert egy full ujratelepítésnél, ha csak egy partíciója van, akkor nem tudja átmásolni másikra, és a formázás során eltűnik az adat.
Merthogy a formzás a telepítés része. Én ezt anno úgy oldottam meg, még amikor nem volt kettépartícionálva a vinyóm, hogy bevittem a vinyót, átmásolták a saját vinyójukra az adataim, hazamentem, ujraraktam, másnap visszamentem, és visszamásolták. De ez már nagyon OFF, úgyhogy ...
[Szerkesztve] -
-
net84
őstag
válasz
Rover623 #1597 üzenetére
hát igen... néha a kollégák mindent szó szerint értenek
mint amikor én kértem egy Y tápelosztót az alábbi módon az éppen a szervíz felé haladó kollégától:
- dobnál ki nekem egy y tápelosztót
- persze
ebben a pillanatvan leesett, hogy rosszul szóltam, és már figyeltem is, hogy mikor látom meg a kollégám árnyékát az ajtóban. Abban a pillanatban behúztam a fejem az asztal alá, és a kábel pedig fél pillanattal később koppant az üvegvitrin ajtaján. Amikor felnéztem, az ügyfél (viszonteladó partnerünk 25-év körüli srác) hullasápattan nézet rám. kb. fél perc múlva megszólalt:
- ez sípolt
halkan megjegyzem, hogy ez a kolléga mára egy internetszolgáltató cég rendszergazdája
de én meg voltam áldva a kollégákkal... 2005 nyarán, amikor dög meleg volt, gondoltam kávé helyett kérek hideg CC kólát:
- öntenél nekem is?
- persze, mennyit?
- nem kell sok.
- jó
én már léptem a polc felé, hogy hozom a kávés csészém, mire a kolléga burírja a hideg kólát kifele a szervíz közepére
más:
ma kb. 18:35 körül, amikor már majdnem beborulok az unalomtól, nyílik az ajtó. felnézek, látom, hogy egy elég hajléktalan forma jön befele...á biztos, csak nem látok a fáradtságtól. De sajnos az volt, amint közelebb ért biztossá vált, hogy szegény régen látott ''szappant''.
Végigfutott az agyamon, hogy ez meg mi a frászt akarhat, eközben végigpásztázta ő is a boltot, majd megszólalt:
- elnézést, hol veszik át a kisméretű italosüvegeket
- háááát, nem tudom, talán a szomszéd lerakatba?de az ilyenkor már zárva van
- ilyen kicsi kétdecis, meg egydecis...
- holnap reggel kellene megpróbálni...amikor kinyitnak
valamit még kifelé motyogott, de örültem, hogy győzkodés nélkül távozott. -
neduddki
nagyúr
-
FehérHolló
veterán
válasz
Rover623 #1488 üzenetére
Webről rendelve nem vásárolok én semmit.
Különben ezek szerint valóban egy másik világban élek. De valahogy nem bírom megérteni, hogy ha én a hobbiszintű PHP tapasztalatommal meg tudok írni egy olyan árlistamotort 2 óra alatt, ami rögtön a raktárkészletet kérdezi le szőröstül, bőröstül, árastól mindenestül a rendelhető, de nem raktáron lévő árukkal együtt, akkor másnak miért nehéz ezt megtenni, ha már ez a trendi....
Meg ha már a bugyuta amerikai módiról beszélünk, akkor a Wall Martban külön alkalmazott jött oda hozzám, hogy látja, hogy egyedül vagyok és nehéz a bevásárlókocsim, ne segítsen-e tolni. Aszittem, hogy berosálok meglepetésemben. De rühellem, ha ennyire kinyalják a seggem.Ott figyelnek a vásárlókra, mert jól tudják, hogy ha nem nézik az érdekeit, akkor a csávó a mellettük lévő ugyanolyan helyre fog menni legközelebb.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Rover623 #1484 üzenetére
Hát... Ez előfordult már egyik kedves ismerősömmel és velem is. A saját történetemet tudom részletesebben elmondani.
Összeállítottam nagyjából egy konfigot, néztem több bolt árlistáján is a termékeket. Örültem, hogy 2ben meg is találtam mindent, ami kellett. Elmentem, azt kiderült, hogy hát jah, az egyik nem is volt, csak kiírták, a másik már elfogyott 2 hónapja, a harmadik tegnap (ezek után ezt már nem hittem el). Össz-vissz nem volt meg: alaplap, proci, memória, videókari és a ház. A vinyót, optikai meghajtót és a tápot rögtön a kezembe tudták adni.A másik helyen rosszabbul jártam, ezért inkább visszamentem az első helyre, és vártam 2 hónapot, hogy mindent beszerezzenek (alaplapból és házból más lett, mint tervben volt), azt össze is rakják. De baromira zavaró volt, hogy akkor minek rakják ki az árlistába azokat a cuccokat, amik nem is léteztek soha a kínálatukban. Magyarországon vagyunk, de azt elvárnám, hogy az netes árlistán valós adatok szerepeljenek, különben honnét a fenéből tudjam, hogy mit melyik boltban lehet beszerezni? Telefonáljam körbe az összeset?
Közben persze rögtön rá lehetett jönni, hogy melyik boltba nem érdemes egyáltalán menni legközelebb.
A *ser's-nél kérdeztem, hogy van-e Intel D 930as, vagy be tudnak-e szerezni. Erre a válasz: Hát az speciel nincs, de be tudunk szerezni neked már most C2D-t, és csak 30k-val kerül többe, mint a D930 és 8x olyan jó számítási teljesítménye van. Furán néztem, mert akkor még csak a laptopos procik jöttek ki, de gondoltam, tegyünk egy próbát. Visszakérdeztem, hogy tudna-e mondani egy modellszámot. Válasz: öööö persze, Txxxx. Mondom jólvan, az a mobil CPU, honnét szerezzek hozzá alaplapot? Válasz: Bele lehet rakni s775-be, de várjak, utánanéz. Utánanézett, de azt én már nem vártam meg.
Másik helyen az ajtó fölött virít a Samsung embléma, a neten is azt olvastam, hogy Samsung disztributorok. Bemegyek, kérdezem: Tudnának nekem szerezni Samsung SM 797MB-t? Hát azt már fél éve nem is láttak árlistákon, de ha tudok valahonnét szerezni, akkor én leszek a világ legboldogabb embere, mert az egy nagyon jó monitor. Ehhez hozzá tartozik, hogy fél éve még nem is létezett, csak a 796MB. Akkor viszont látásra. Hazamentem, megnéztem a samsung honlapján a következő disztributort, mert én optimista azt hittem, hogy az előző is jó lesz nekem. A második helyen rögtön azt mondták, hogy persze, x ezer forint, péntekre ittvan (szerdai nap volt épp). Az ajánlott ár meg pontosan megegyezett a samsung honlap magyar részlegén található árral. Kérdezném ezek után, hogy akkor legközelebb hova érdemes menni?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
Rover623 #1472 üzenetére
A WinXP telepítés után a notimon csak a hangkártyát és az SD kártyaolvasót nem ismeri fel, minden mást igen. A rend kedvéért azért le szoktam szedegetni mindig a friss drivereket a HP honlapjáról. A driver CD-nek ezzel együtt csak netkapcsolattal nem rendelkező vásárlók esetében látom értelmét, mondjuk tény, hogy szép gesztus lenne az eladótól (gyártótól). A másik viszont az, hogy a driver CD-ken közmondásosan ezeréves driverek vannak. Tegye fel a kezét, aki egy videókártyát pl a hozzáadott driver CD-n lapuló driverrel használ. Ugyanígy notinál sincs sok értelme a dolognak, mivel pillanatok alatt össze lehet szedni minden szükséges drivert a gyártó honlapjáról, és az esetek nagy részében még email értesítést is kérhetsz, ha megjelenik egy friss verzió valamiből.
Elnézést az offért.
p -
ML320
senior tag
-
ML320
senior tag
válasz
Rover623 #1466 üzenetére
Karácsony volt, és mindent eladtunk, a takarítónőn kívül...
Amúgy S-ATA HDD, így már nem is lett is olyan egyszerű a telepítés... Felment minden, a mellékelt lemezek:
- user guide
- openSuse
Driver lemezt nem adnak mostanság, minek az. Valami irodai lerakat
Irány a net... Letöltöttem a gyári cuccot. Persze a cuccok felébe lehet életet lehelni. De sebaj, az ügyfél visszament, majd az ottani főokos telefonon keresztül elmagyarázta, hogy gyökér vagyok.
Ugyanis ha a driverek kiakadnak a hangkártyánál és a modemnél, akkor az nem garos problema, mert hát Linuxot adtak hozzá... De ő már rengeteg ilyet beüzemelt, és tuti, hogy nem volt hozzáértő a telepítő...
Jó, nekem is lehet újat mutatni, de ennyi erővel nehogy már a pogi báros eladók mondják meg, hogy kell drivert felrakni... Mindenesetre megint felrakom a rencert. És ismét kipróbálom az inglis drivert is. (Bár akkor miért van a magyar)
Meg azért szerintem a driver lemezt illene a géphez adni... Vagy ha szupermen eladó már annyit beüzemelt, akkor a letöltött és jó drivereket igazán kiírhatta volna már egy lemezre... Bár lehet, hogy minden telepítésnél újra letölt mindent?
Hülye bótos vagyok, lehet cikizni... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest