- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KKG
csendes tag
válasz
Empsepo #229410 üzenetére
ENSZ-szel dolgozom sivatagban, sajnos a "dzsuva" /a saját naptejes hámszövetem egy kis porral, homokkal/ miatt néha meg kell fürdetnem, nem a szerkezetet magát persze, hanem a tokot és a szíjat. Köszönöm a segítő válaszodat. Itt csak palackozott ásványvíz van, patika 350 kilométerre, szóval marad az meg a fogkefe.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Empsepo #229181 üzenetére
Szép a Presage, csak ha visszagondol az ember, hogy ezt a kidolgozási minőséget már 2006-ban, az első SARB-ok megjelenésekor megkapta és még 2018. tavaszán is 88.000-ért vettem 035-öt...
Az új szerkezetről szerintem még semmi tapasztalat nincs, hiszen most jelent meg.
-
Ruszki
senior tag
válasz
Empsepo #229181 üzenetére
300 ezres Seiko vs. 3 milliós Grand Seiko testközelből!
Boldog Karajcsont Mindenkinek! -
Kaci84
őstag
válasz
Empsepo #229107 üzenetére
Köszi, igen én is így látom. Majd kiderül, hogyan illeszkedik a szokásaimhoz.
Pár kérdés amiben segíthettek:
A szíjon lóg egy madzagon az Orient logó tábla. Azt símán végjam le vagy van valami kikapcsolési módja?
A lünettával fel lehet húzni. Mivel búvár elvileg a lünetta időmérésre is használható. A kettő együtt nem zavrja egymást? Tudom, hogy elvileg nem, de a gyakorlatban?
Jelenleg ha beállítom a 22-i dátumot akkor szombatot ír ki. Ez augusztusban volt így. Mivel előrefelé lehet csak tekerni, most tényleg négy hónapot bele kell tekerjek? -
Kaci84
őstag
válasz
Empsepo #229087 üzenetére
??
Komolyan gondoltam. Biztosan van olyan márka amelyik elég jó minőséget gyárt, de viszonylag ismeretlen a neve és emiatt alul értékelt vagy kíváló ár-érték aránnyal rendelkezik.
Pl. ha a következő James Bond Orientbe nyomul majd kötve hiszem, hogy a Makót megkapom 100-ért a Start meg 200-ért. -
Kaci84
őstag
válasz
Empsepo #229083 üzenetére
Még nem tudom, hogyan lesz. 4 éve vettem 50-ért egy Casio Edificet. Fém szíjjaal, mert egy igazi óra fém szíjas meg az bírja. Aztán itthon nem vettem fel, mert nehéz meg ha asztalra teszem a kezem nem jó ha a fém azon gurguláz. Meg állandóan ki be kapcsolgattam unalmamba meg sűrűn levettem stb. Nem azt mondom, hogy kényelmetlen volt, de nem volt észrevehetetlen sem, hogy ott legyen ha kell ha nem. Aztán egy idő után ha mentem valahova akkor is elfelejtettem felvenni. Szóval élesbe derül ki hogyan tudom használni mi zavar és mi nem.
Ha a praktikumot nézzük lehet nem is kellene óra (sokmindenkinek), ha meg igen elég lenne pár ezer Ft-ért. Pár éve Kínából rendeltem tök jól néz ki és 1-2 évig ment is lehet elemcserével újra éledne.
Szeretem az órákat és sokszor kellene és lenne praktikus is. Olyant szerettem volna ami azért talán átcsúszik egy "minőségi tárgy" kategóriába, de viszonylag ésszerű is. Talán ennyiért tanuló pénznek sem sok. Aztán ha úgy állok lehet befektetek Rolexbe Omegába vagy valami hasonló feltörekvő márkába. Addig talán ki is okosodok.
-
pulutodurumo
őstag
-
dzsi23
addikt
-
fagyalllo
őstag
válasz
Empsepo #228039 üzenetére
Nem tudok róla, hogy lenne törvényi előírás, szabvány a korona elhelyezésére, egyszerű dizájn döntés. A használatot se befolyásolja, ugyanolyan jól hozzáférhető, mintha 3 óránál lenne. A szerkezetben csupán a naptár pozicionálásán kell változtatni, hogy a kívánt helyen legyen vonalban a nap és dátum.
-
törölt tag
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #227512 üzenetére
"A saját werk másik liga, mind presztízsben, mind anyagilag."
A 8-as Miyota is saját werk, ha Citizenbe kerül, mégsem helyezném egy "tokozott" ETA fölé.nbukta77 #227498:
Bár írtam, hogy semmi értelme, de nehogy kimaradjak a játékból...
Omega, Breitling, Tudor, Bell&Ross, Sinn, Fortis...De ha azt nézzük, hogy nekem melyik kellene:
Sinn, Breitling, Omega, Tudor, Bell&Ross, Fortis.
Mindkét sorrend ugyanolyan hasznos. -
nrg.960
tag
válasz
Empsepo #227468 üzenetére
Természetesen minőségbeli kifogást nem lehet ellene felhozni! Nagyon jó cucc, nem nyúl vele mellé az ember, csak az alkatrész árak hivatalos forrásból irdatlan magasak, amit nem igazán tudok hová tenni.
Közben befutott az SNZG is.. egész jó szerintem..
majd megkapja a zafírt és egyelőre a zöld Zulu-t. Bátyám dobott is róla gyorsan pár képet..
-
@mriya@
őstag
válasz
Empsepo #227451 üzenetére
Az első kvarcórák is elemesek voltak. A fénytöltésre várni kellett egy darabig. Szerintem az okosórák áramigénye olyan nagy, hogy a jelenlegi napelemek ebben a kis méretben még kevesek hozzájuk. Amúgy nekem semmi okos funkcióra nem lenne szükségem, az tetszett meg nagyon, hogy a számlapok cserélhetőek. Nyitott vagyok az új dolgokra, oszt vagy megtetszik, vagy nem.
Venni persze nem fogok okoskát, majd kapok egyet kölcsönbe. Az enyémet hamar meguntam, bár annak fix számlapja volt.
-
rbalint88
addikt
válasz
Empsepo #227455 üzenetére
"- hány éves vagy cula?
-tizenöt uram
-harmincnak néztelek"
okostelefon és tablet ugyanez a nyomogató-simogatós problémakör. el lehet indítani a mekánikus stoppert is gombbal, meg az okoson is kijelzőtapival. ugyanúgy az okostelefonnak is a képernyőjét simogatod, ahelyett, hogy billentyűzeten gépelnél és egeret v pöcökegeret kezelnél. tablet dettó.
béke van és érveléssel meggyőzhető vagyok, de te ebbe az esetben a körtétől is azt várod el, hogy alma legyen -
rbalint88
addikt
válasz
Empsepo #227442 üzenetére
Kuzdd le az elkenszenved, kerj kolcson egy ismerosodtol es hasznald egy hetig
nekem van okosora es hagyomanyos is (utobbibol tobb is), mindkettot masert lehet szeretni, mivel masra jo. De az alapfunkciot tudja mindketto: mutatja az idot
A tavvezerelheto/okosotthon eszkozoknek is megvannak a maguk elonyei, csak nem mindig er annyit a funkcio, amennyit kernek erte. -
Trolee
aktív tag
válasz
Empsepo #227325 üzenetére
Köszi.
Több szempontból meg van kötve a kezem, első sorban ár (50k) szempontjából, és újnak kell lennie, mert ajándékba kapom
41k a Tommy 46k az Armani.
Szóval ezen belül csak a típussal tudok variálni, és nem találtam általam is ismert órákból olyan típust ami szerintem szép, mindegyik túl sportos, vagy kommersz.
A linkelt két óra formailag bejön, persze azt sejtem hogy szerkezetileg nem a legjobbak, de nem találtam más alternatívát jelen körülmények között. -
Ruszki
senior tag
-
@mriya@
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #227220 üzenetére
Továbbra is szenvedés azokat a Roamereket bámulni negyed óráig, de továbbra is jó a műsor, szal végignéztem.
Vannak órák, amiket megunok 1-2 hét alatt, de ezek egy napra sem kellenének. Ilyenkor elgondolkodom, hogy az jobb, ha mástól nyúlja egy gyártó a dizájnt, vagy az, ha saját, de ennyire semmilyen (vagy konkrétan rossz).
Persze, most is egy Sub homage van a csuklómon, de ez van, ez tetszik, az meg nem, akkor meg lehet bármennyire egyedi. Én is tervezhetnék saját órát, az is egyedi lenne, de szép lenne? Nyilván nem, ezért bele sem kezdek. De én informatikus vagyok, nem ez a munkám, és még a hobbim sem. Talán a Roamernél is informatikusok tervezik az órákat. -
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #227207 üzenetére
Áh, köszi! Tegnap jött egy értesítésem, de véletlenül kitöröltem, mielőtt megnéztem volna (rosszul fogtam meg a telefont), és nem tudtam, melyik app küldte, és miért, de akkor tuti a youtube volt.
Megint Roamer... de legalább a Bulova érdekes. És most jut eszembe, hogy még a múltkori rész 2. felét is pótolnom kell; az Atmost "muszáj" volt végignéznem, de a gyémántos Chopardra már nem volt kapacitásom... talán ma este megejtem, a mai résszel együtt.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Empsepo #227074 üzenetére
Kézen jól mutat, nekem bejön. A gyári csat is jó, de még nem vettem le róla a fóliát, nem akarom befogni még, főleg, h az órát sem hordom.
Most a Vosztok 420660 a favorit. Fehér mutatószett, sima bezel és egy fekete Zulu került rá, tisztára hozza nekem a vintage feelinget, csak ez új és vízálló. -
-
válasz
Empsepo #226421 üzenetére
Olyan volt mint ez az Atlantic, csak helyenként kissé gyatrán nézett ki. Rakat sájci cég kopizta magának ezt a formát, számtalan néven található meg. (Zentra, Astrotec, Buler, Bulova, de volt Pulsar és Seiko is)
A Royal Oak ikonikus kivitele ugyanis Gerald Genta munkája.
Ilyeneket kell keresni pl...
Ebben az összefüggésben a Atlantic egyben vintage és egyben túltolt a sok-sok-.sok-sok-sok felesleges csavarral. Bár nem kérdés, hogy jól áll neki. -
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #225893 üzenetére
Szerintem jó volt, ilyen részek is kellenek, nem árt a változatosság.
És mindenképp jobb, mint amikor egy unalmas Roamert tapiznak negyed óráig; azoknál ingerszegényebb órákat nehéz találni, még akkor is, ha swiss made a tok. Szerintem ezeket csak ajándékba veszik olyanoknak, akikről nem tudják, milyet szeretne: "nem szép, nem is csúnya, de svájci, jól van az".Aztán a polcon vagy jófogáson végzik. De a Mido Great Wall is ilyen volt.
Ja, kivéve a Searock, az bejön, csak a fémszíját nem hordanám, mert túl fényes, de az órát simán. -
gipsztigris
addikt
válasz
Empsepo #224681 üzenetére
Ha úgy gondolod, hogy én támogatom az efféle dolgokat mint a tervezett avulás akkor tévedsz!
Hogy az óraipart is megfertőzte ez elég nagy szégyen, de attól, hogy nem veszünk róla tudomást ,még létezik.
(#224682) busman
Elhiszem, ahogy azt is, hogy egy 64-es Glashütte szépen megyen és még menni fog vagy száz évig, ha gondos kezekben lesz. De vegyél ma egy középkategóriás új órát. Az tuti, hogy nem fog elmenni 50 vagy még több évet!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest