- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0RVUS
tag
válasz
@mriya@ #172200 üzenetére
Nagyon zsír! (Erről eszembe jutott, hogy a Kiskörúton az ELTE oldalában volt egy "atomóra", az vajon ott van még?)
(#172166) Mercutio_ : Nincs benne a topik nevében, hogy "kar", úgyhogy nem gondolnám offnak.
(A közeljövőben tervbe van véve egy Prágát is érintő kiruccanás, remélem nem pont úgy lesz időzítve, hogy ne lássam.
)
-
oba
addikt
válasz
@mriya@ #171013 üzenetére
Az szép
Nyilván nem azért vettem, hogy keressek rajta és eladjam. Néha hordani szerettem volna ill. gyűjteménybe rakni. De ha tényleg ennyire költséges akkor erősen elgondolkodom, hogy érdemes e egyáltalán gondolkodni rajta. Az 50 is sok, nekem. 30ezret áldoznék rá, de van egy gyanúm, hogy annyiért tényleg nem megoldható.
-
-
csubuka
addikt
válasz
@mriya@ #170674 üzenetére
Ez természetesen így van. De nem lesz vele sok munka alapvetően, szóval azért túlárazni a javítását szimplán, mert mechanikus (és mert a ma hordott mechanikusok javarészt drága órák, így tehát a tulajnak is simán lehet sok pénze, szóval lehet bátran lehúzni - sajnos lehetséges, hogy van ilyen hozzáállás is "netán"
) nem lenne szép dolog. Csupán ezt akarom elkerülni. A szokásos olajcserére mész és "Fönök, megment a kéttömegű, meg a hajtókarcsapágy, ja meg a turbó is" órás analógiájától szeretnék távol maradni.
Ugyanakkor a 6497 a mechanikus szerkezetek között az egyszerű vonalat képviseli, szóval nem kéne elszállt árakkal találkoznom már csak amiatt sem. És mivel kínai, olcsó ezért ha olyan az ár, akkor nekiesek gond nélkül egy snitzer, kalapács, balta kombóval is, max elgörbül a mittudoménmi benne és kuka.
-
gipsztigris
addikt
-
-
ciryl65
csendes tag
válasz
@mriya@ #169581 üzenetére
Csak egy észrevétel.
Nem tudom miért kerül ez a diver ( ORIENT Pro Saturation Diver EL02002B ) pontosan 3-szor annyiba, mint ami alphaville kiszemeltje, hisz mindkettőben ugyanaz a szerkezet van (40N5A ).
Igaz 10atm-el több a búvárkodási lehetőség, de az utóbbiból ( ORIENT M-Force Bravo EL0A001B ) 3-at lehet venni! Annyival meg nem ér többet a plusz 100m. Szerintem. De lehet, hogy más másképp látja ezt. -
gipsztigris
addikt
válasz
@mriya@ #168764 üzenetére
Nekem volt egyszerre két UHF kvarc is, egyik szekrényben volt. Két hónap alatt egyetlen másodperc különbség nem volt a hordott és a szekrényben lévő óra között.
(#168765) BAti77
Ezt csak azért mondod, mert lehet nem volt még a kezedben egy komolyabb UHF Bulova. Mondjuk egy Moonwatch, vagy egy Curv.
-
@mriya@
őstag
-
C0RVUS
tag
-
válasz
@mriya@ #168317 üzenetére
Eleinte méregettem napi rendszerességgel, hordás közben és különböző pozíciókban nyugalmi állapotban.
Ez a napi átlag úgy tevődik össze, hogy hordás közben napi 7-8 mp. között siet. Ha este lerakom az oldalára, koronával felfelé, akkor + 1 mp a napi eltérése. Ebből a kettőből adódik a napi 4-5 mp átlag. Azért méregetem havonta egyszer, mert a sűrűbben mért részleteket már ismerem, most a hosszútávú tendenciákat figyelem. Aztán ha eltelik egy év akkor írok egy kis összefoglalót a 9015-ös egy éves működéséről.
Nyugalmi állapotban a különböző pozíciók közötti legnagyobb különbség: +1 és +15 mp. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #167645 üzenetére
T-100 nekem is a vágyam volt egy darabig, de ott már aggódnék a szememet 2cm-ről érő sugárzás miatt - valószínűleg alaptalanul. Amúgy meg a gyártók nem fogták fel az óra lényegét. Az indexeknek elég lenne a 25-ös cső, csak a mutatókra kellene a százas. Különben fényárban úszik a számlap és a hálószoba is.
Köszönöm az egybehangzó zöld szavazatokat, a mostanin az van. Akkor nem próbálom ki a kéket. Kék lume eddig csak az Explorer II. klónon volt, de ott nem kellett félteni a szemet, mert pár perc után láthatatlan volt a számlap sötétben.
Bulova topikórámnak és ennek a Carnival csövesnek is unalmasan pontos a szerkezete. Melóba még mindig nem fogtam be őket, érdekes ez az idegenkedésem a kvarcoktól.
-
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #167531 üzenetére
Szívesen összevetném az enyémmel. Van egy olyan gyanúm, h a sárgák a nagy akciókban a selejtet árulják. Nekem havi 1s körül teljesít, Ronda 1 köves van benne Renata elemmel, kidolgozási hibája nincs, tök sötétben egy óra után lehagyja a Seiko búváraimat fényerőben. Számlap nem annyira jön be, steril fekete kellene arab számok nélkül, csak rovátkákkal - közel tökéletes lenne számomra. Lehet írnom kellene a gyártónak egy üres számlapért.
-
ronin s8
senior tag
válasz
@mriya@ #166962 üzenetére
Ha ez azé, akire gondolok (SG), láttam élőben. Sajnos nem néz ki jól, hiába eredetiek a részei (talán csak egy tokgyűrű nem Rolex benne). Mivel nem a Rolex tervezte, kilóg a szigorú rendből, inkább visszatetszést kelt. Szerintem egy ilyen órát nem lehet eladni, max. az alkatrészek áráért, külön a tokot és külön a szerkezetet...
excalibur36: Részvétem!
-
pulutodurumo
őstag
válasz
@mriya@ #166673 üzenetére
Innen, ennyiért. A fém szíja nylonba' ment a fiókba.
-
oba
addikt
válasz
@mriya@ #166664 üzenetére
Tesco gazdaságos módszer a Tickoprint nevű app és egy jobb minőségű mikrofonos headset. A headset mikrofonos részét az óra hátlapjára helyezve egy csendes szobában kiírja a napi eltérés értékét másodpercben. Nyilván nem ennyire pontos mint ez a műszer de kiindulási alapnak megteszi.
-
oba
addikt
válasz
@mriya@ #166385 üzenetére
Nem értem én sem, hogy valaki miért másoktól vár visszaigazolást arról, hogy jó órája van. Asszem pár napja volt valaki aki fel volt háborodva mert elmondtátok az általános véleményeteket azt hiszem a Fossil órákról.
Szerintem van különbség aközött, hogy esetleg elismerő biccentést vársz amikor valaki meglátja az órád és aközött, hogy egy neked nagyon tetsző órát azért nem veszel meg vagy adsz el mert mások leszólják. Írta valaki tegnap, hogy mivel egyes óra típusokról ritkán esik itt szó elment a kedve tőle hogy olyat vegyen... what?Én biztos leszarnám... olyan órákat akarok venni ami NEKEM tetszik mivel ÉN fogom hordani. Persze szakértő vélemények jól tudnak jönni a szerkezetet illetően, de lassan lesz már annyi rálátásom, hogy az sem lesz annyira mérvadó.
Aki ennyire várja az elismerést az biztos a FB csoportba is rendszeresen rak fel órás/kormányos képet. Ha nem jön a like akkor vajon eladja?A másik, hogy ezek az emberek általában az óra árában látják az értéket... pedig nem mindig az a jobb ami drágább.
szerk.: nem válasz akart lenni, bocs. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
@mriya@ #166385 üzenetére
Ne mindig magadból, meg az itteni órabuzi közösségből indulj már ki! Komolyan elképzelhetetlen számodra, hogy valaki azért (is) vesz meg egy Omegát, Rolexet hogy azt mások megnézzék, másokból elismerést váltson ki, ad absurdum irigyelje ezért? Hogy azzal a - vélt vagy valós - társadalmi/anyagi helyzetét prezentálja mások előtt?
Nem, nyilván mi nem, mi mániások vagyok, nekünk tényleg csak a belbecs. De azért én el tudom képzelni, hogy vannak ilyen emberek.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #165346 üzenetére
Nagynak tűnik kissé. Csabulaxi 2. képén lévő zöld jobban bejön. Moddoltatnám fekete számlappal, - dátumtárcsákkal. Bár a méretét nem tudom, 40 mm KN lenne ideális.
Antonio : Békazár a SetComp-tól. Vastag csuklód lehet, ha kinyílik magától. Tríciumcsöves órámon is ilyen van gyárilag, de nekem nem nyílik ki magától. De nem kedvelem ezt a fajta zárat én sem.
-
mike1334
veterán
válasz
@mriya@ #165352 üzenetére
Annak én is jobban örülnék, de kb 30-40e a keret, és kellene, hogy minél minimalistább legyen (csak 3 mutató és dátum), kék számlap (ha nagyon nincs, akkor fekete), bőr szíj és kvarc...ebbe sajnos nem sok minden fér bele. Talán Beringből láttam ilyesmit, de azt itt nem ajánlották.
-
válasz
@mriya@ #164977 üzenetére
Persze, ezt így hívják, hogy oem termék. De ezek nem oem kínai órák, azokat messziről kiszúrom (úgy gondolom, persze tévedhetek). Nyilván kínai gyárban készülnek a házak, valószínűleg oem gyártónál, mint az összes japán, és svájci óra párszázezer alatt, de ezek is saját formaterv szerint. De még azt is el tudom képzelni, hogy otthon cnczték ki, elég durung darabok, kínaiak ennél finomabban dolgoznak.
-
válasz
@mriya@ #164909 üzenetére
A mechák se tartják az árukat, ha a magyar, szaküzleti árhoz viszonyítunk. Pont ott a számítás, hogy az omega 1 hónap múlva már -30-40% (mert a 820-hoz képest is veszít). Csak az ott jelentéktelen 3-400ezer. A Festina kvarc kronók ebayen újonnan 20 és 35 között bóklásznak.
-
oba
addikt
válasz
@mriya@ #164907 üzenetére
Annyira nem noname azért. Nyilván nem is vártam, hogy annyira megtartsa az árát mint egy sokkal nevesebb márka sokkal drágább darabja. De azért 55ről 20ig lemenni... nem tűnik igazságosnak. A kvarcot nem használnám mint pejoratív jelző. Vannak manapság is több százezres kvarc órák a nagyobb márkáknál. A bennük lévő werk nem kerül sokkal többe mint egy közép kategóriás óra szintén kvarc szerkezete. Ne értsd félre én is jobban szeretem a mechanikus órákat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest