Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
Leavemealone
üzenetére
Nem kioktatásnak szántam, én se tudtam.

-
Nimda
addikt
válasz
Leavemealone
üzenetére
Csak a mutatói, de azok is haloványak lehetnek.
-
SOAD19
addikt
válasz
Leavemealone
üzenetére
terra052 fórumtárs nem rég linkelte a cikkét, ami tisztázza, hogy foszforeszkálásról van szó az órák esetén. [link]
-
válasz
Leavemealone
üzenetére
Szerintem hívd fel őket.
-
Leavemealone
tag
https://citizen.timecenter.hu/citizen+orak/sporty+karorak/BM7251-53L.ora
Ennél az óránál van fluoreszkáló mutató?
-
Spet
addikt
válasz
Picco
üzenetére
Nem vagyok otthon a Vintage/genuine/mostani Seikokban, úgy mint fagyalllo (csak a 6139-ben kupáltam ki magam), csak túrni szoktam ebay-t. És miután emlékeztem a Sawtooth-ra így bedobtam ide.
Illetve csak addig megyek el mindig licitben, amennyit számomra megér. (úgy sem vagyok nepper, még azt sem viszik el az emberek, amit magyar árakhoz állítok be)
-
charg
tag
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Tisell rendeléskor lehet kérni, hogy kisebb értéket írjanak a csomagra. ~$20
-
válasz
rbalint88
üzenetére
Hát igen... szép szép, de a 300 db ra limitált ugyanezzel a szerkezettel működő COSC Trident Pro-t 400 e Ft ért elhozhatod clearence-kor.
Ez azért must have lett volna... de lehetettlen volt beszerezni 1 darabot:
https://www.christopherward.co.uk/c8-m204-limited-edition-range -
raziel01
veterán
-
Lev Abalkin
tag
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Tisell-tulajok (5-ös kezelő, többiek), innen rendeltetek?
-
Sungoo
addikt
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
50-50%, én beszoptam.
-
rbalint88
veterán
A christopher ward uj limitalt c60-as buvarja az sh21 szerkezettel elegge fincsi, kar, hogy femszijjal 3600angol font... az mar sajnos breitling es omega arszint, meg ha azoknal a belepo is, itt meg 100db-ra limitalt.
[link] -
pulutodurumo
őstag
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Ez valami scammer lap? Ilyen hülye címet is rég láttam. Azért remélem a vásárlós rész már https, nem sima http.
-
Lev Abalkin
tag
http://mobile--shop2.tisellkr.cafe24.com - ról rendelve még rájön aizé is?
-
Nimda
addikt
válasz
NandorHUN
üzenetére
Ezek inkább monitor sugárzók (a mágnesei nincsenek árnyékolva), de nincsenek közel az órához. De volt, h a munkahelyemen mászott el a mutató, igaz itt televagyunk számítógépekkel. Ha nem lennének lemágnesezhetőek az óra alkatrészei, nem lenne figyelmeztető szöveg a leírásban. Ma kalibráltam újra, ha megint elmászik x napon belül, lehet megjár egy szervizt. Mondjanak ők rá valamit.
-
Nimda
addikt
válasz
csabulaxi
üzenetére
Gondoltam én is ezekre, az ütés ugye kizárva mert egyik esetben napokig a polcon állt az óra és úgy is elkalibrálódott. A mágnesesség meg szinte mindenhol ott van, számítógépek, hangdobozok stb. Szóval igazából azt nem tudom, hogy ezek az órák ennyire érzékenyek lennének, természetesnek mondható, vagy ennek nem szabadna ilyen sűrűn előfordulnia, normál használat mellett. Már a boltban ahol vettem, volt eltérés, pedig ott is egy helyben árválkodott sokáig (gondolom). Én gyanítom, hogy az elem vesztett a töltésből (ennél az óránál nem tudom és nem is írják, h mi az alacsony töltöttségi szint jelzése) de feleslegesen sem szeretném szervizbe vinni, ha erre van konkrét példa valakinél, talán megerősíthet valamiben.
-
dzsi23
addikt
válasz
lazioforever
üzenetére
Lusta vagy!
Azt érdemes venni, amelyik tetszik neked. Én csak azt mondom, hogy a Casio éri meg legjobban az árát, de a Festinaval vagy a kvarc Pulsarral sem lőhetsz nagyon mellé, ezt a hármat mindenképp a többé fölé tenném. Ha esetleg titán órát szeretnél, ránézhetsz a Boccia órákra is, általában nem szokott gond lenni velük, és (szinte vagy nem szinte?) minden modelljük titán. -
Nimda
addikt
Ha egy óra gyakran elkalibrálódik, szervizes eset? Vagy az elem merülése is lehet a háttérben? Kb. 1 hónapja vettem egy Casio EFR-542D-t, de azóta már 4x kellett bekalibrálnom a másodperc mutatót, hogy 12 óránál legyen az alaphelyzete (stoppernél és a városkódok miatt számít). Mindig visszafelé mászik el random pár másodpercet. Mikor megvettem 15 másodperccel volt elállítódva az alaphelyzethez képest. Csináltam resetet is, egy darabig úgy tünt jó, de ma kivéve a dobozából (2 hetet állt az óra magában), megint kailbrálni kellett. Megér egy misét, vagy ezek ilyenek?
-
lazioforever
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Persze, tudom, hogy lehetőség van a legtöbb óránál fémszíjat cserélni bőrre, de így is van bőven választék, nem akarok még úgymond ezzel is foglalkozni (nyugodtan mondhatjátok, hogy lusta vagyok
)
Viszont a titán tokos keresést köszönöm tippnek, erre nem is gondoltam.Szóval akkor a felsoroltakból csak a Casio-t érdemes választani?
-
pulutodurumo
őstag
-
Caldera
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Elérhetőség/link?

-
törölt tag
válasz
NandorHUN
üzenetére
Nekem még a Sumo-val volt anno olyan, hogy közel volt a Széll Kálmán téri órás és gondoltam, meg tudja oldani egy szem kivételét a szíjból. Amikor hosszas hümmögés után közölte, hogy neki ehhez le kell gyártani (!) egy külön eszközt, akkor éreztem, hogy nem jó helyen járok. Udvariasan kivettem a kezéből a szíjat és otthagytam.....
Amúgy szintén SARX035-öm van, nekem a Bajcsyban lőtték be a szíjat, nem kértek érte semmit.
-
Spet
addikt
válasz
b4lukapitany
üzenetére
Általában ezek a paraméterek, új óra esetében a gyártó honlapján megtalálható. Vagy máshol.
-
b4lukapitany
tag
-
NandorHUN
addikt
válasz
b4lukapitany
üzenetére
Chrono24?
-
Spet
addikt
válasz
b4lukapitany
üzenetére
És mit szeretnél keresni

-
b4lukapitany
tag
Olyan akár külföldi, akár magyar oldalt tud valaki, ahol nagyon részletesen lehet keresni és nagy az adatbázis?
-
apuc
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
Az Orient M-Force -oknál is, plusz a Citizen Marine Masternél is van kis hüvelyes cső megoldás, a Citinél középen van ráadásul, az M-Force-oknák hasonló, mint a Seiko Prospex-ek fémszíjasainál.a leggyakoribb, hogy ha kiütőt használnak, arra ragad rá, vagyis rajta maradhatott. Egy életre megtanultam, amikor vissza kellett autóznom vagy 80 km-ert egy ilyen miatt egy Monsternél..
Ilyen kis csövecska a Seiko butikban elő szokott ferdülni, 1000-1500 ft, de ha nincs , lehet rendelniük, csak akkor cummedli, várhatsz, mig megjön.Én sok esetben amikor használtan veszek ilyen megoldású szíjjal órát, megkérdezem, lett-e szem kivéve, vagy gyári hossz, ha igen, megvan e a stift mellett ez akicsi kis gyűrű, mert ha nem, magadat szivatod meg, herce hurca. -
Mercutio_
félisten
válasz
NandorHUN
üzenetére

Csak egy picit kellett volna tovább menni, hogy rendes óráshoz kerülj
-
NandorHUN
addikt
//BTW még amit megjegyeznék, hogy még Tutu óraszalonban is pl. szíjak cseréjét nem rendes eszközzel hanem csavarhúzóval végzik... ezzel csak az a baj, hogy az óra belső élét (szíj felé) meg hátát le tudod karcolni, mert csavarhúzó esetén ugye ahhoz, hogy "fogásod legyen", rá kell nyomod a kis rugós pöcköt az óra hátuljára (hogy megtámasszad).
Ez persze megoldható, ha cellukszal leragasztod, de ezzel se bajlódnak.
Persze ez csak az egyik Tutu-ban láttam, lehet a másikban a villás eszközt használják. -
NandorHUN
addikt
válasz
squir
üzenetére
&(#211037) Mercutio_
Nem tudom mi itt a szabályzat, van ahol reklám miatt nem szabad üzletet írni, de max majd modi törli a hsz-emet, ha mégse szabad: József krt. 30-32 -es órás Rákoczi térnél. Külön poén, hogy a nevük "Órajavítás".
Ha szíj nem megy bele se merek gondolni mi van ha valakinek bele is nyúl az órájába.
(#211021) intruder77
Azért nem oda vittem, mert gondoltam egy szíj méretezése nem egy nagy etvasz... én is megcsináltam volna, ha van eszközöm. No meg amikor megkaptam az órát M3 se járt Lehet után, szóval ez kényelmesebb volt. -
dzsi23
addikt
válasz
lazioforever
üzenetére
Gondolom, az megvan, hogy (általában) fémszíjas órát is hordhatsz bőrszíjjal, tehát nem muszáj gyárilag bőrszíjast választanod, így lényegesen bővül a választék.
A felsoroltak közül szerintem a Casio az, ami megéri a hazai bolti árát (20-25k).Amúgy ha esetleg fémallergiád van, én valami titán tokos(-szíjas)t keresnék.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Kinéztem magamnak pár órát, de nem tudom, melyik lenne a legjobb választás ár/érték, illetve ami talán még fontosabb, tartósság szempontjából (nem szeretnék évente új órát venni, az előző kettővel sajnos így jártam)
Igazából átlag órákat nézegetek, max 50 ezer ft-ot szánnék rá, napi szinten hordanám. Ebből következik, hogy szinte kizárólag a kvarc órák jöttek eddig szóba. És, ami nálam még fontos szempont, az a bőrszíj. A fémet nem bírja több órán át a kezem.
Szóval ezeket néztem ki:
Pulsar PS9059X1 - ez főleg a zafír üveg miatt tetszik
Pulsar PU4035X1 - ez a kakukktojás, mert automata
Fossil FS5305 - ez szimplán csak tetszik külalakra
Festina F16823/2 -
Skagen SKW6257 - a márkáról magáról még nem hallottam, itt is csak a forma tetszik
Casio Edifice EFV-100L-1AVUEF - a Casio-val eddig jó tapasztalataim voltak, ezért került fel a listámra.
+1 - Roamer 709856 41 57 07 - ez pluszban került fel, nagyon a keretem határán mozog. Egy ismerősöm ajánlotta.Szóval ezek közül ti melyiket ajánlanátok? Esetleg valamelyikkel konkrét tapasztalat?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
-
dzsi23
addikt
válasz
NandorHUN
üzenetére
Én is arra tippelek, hogy nem értett a Seiko szíjakhoz. Amúgy ez nekem is újdonság volt, Seiko szíjat még nem méreteztem, más márkánál meg nem találkoztam ilyennel (persze, én nem vagyok órás). Ha esetleg visszamész, mutasd meg neki, hogyan működik, legalább más már ne járjon így nála.
-
Nimda
addikt
válasz
b4lukapitany
üzenetére
-
Nimda
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
Amúgy ez a perselyes megoldás minden tömör szemes fém szíjra jellemző? Én itthon nem találkoztam vele, Casio, vagy Citizen óráknál, vagy csak sikerült benne hagynom. A kis seikóm sem akart még soha szétesni

Ez az órás eset pedig
hihetetlen kontárok vannak és még pofátlanok is. Sajnos más területen is jellemző. -
b4lukapitany
tag
Sziasztok! Ehhez hasonló órát nem tudtok véletlenül nagyobb átmérővel?42-43mm körül mondjuk. A fő szempont a szín, design és ilyesmi árban gondoltam. (max 45-50 k HUF) Gondolom titánium-zafír kombóra elég kicsi az esély.
https://www.creationwatches.com/products/seiko-quartz-262/seiko-titanium-sapphire-sgg731-sgg731p1-sgg731p-mens-watch-2488.html
-
nrg.960
tag
válasz
NandorHUN
üzenetére
Jártam már így... Épp nem volt otthon szerszám, és egy Dracula Monstert méretre kellett szabni, pont a WestEnd-ben jártam, az aluljáróban lévő boltok egyikébe beugrottam (közvetlenül a mozgólépcső mellett, így nem írok nevet de beazonosítható, hogy mit érdemes kerülni), hogy lőjék be méretre.
Ez a mutatvány cirka 2500ft volt.. persze a szemem ki is kerekedett, de ha már megcsinálták akkor kifizeti az ember.
Ez sikerült is nekik, szépen beraktam a dobozba az órát (hálistennek') és hazaslattyogtam. Majd otthon felvettem, lefeküdtem pihenni az ágyra, és azzal a lendülettel repült is a Monster...szerencsére csak az ágyra.
Na akkor elborította a sz@r az agyam és szépen visszabaktattam, majd kérdőre vontam őket.. persze az illető már nem volt ott, aki ilyen mesteri munkát adott ki a kezéből, csak a kollégája.
Vele nem lett volna illő cirkuszolni, hiszen nem ő végezte el ezt a mesteri munkát, de elmondtam neki a történetet és végül is megtérítette saját zsebéből a korábban kifizetett munkát.Tehát a tanulság, csináld magadnak, vagy ne bízd rá akárkire..de még azután is érdemes leelenőrizni a lyukacskákba bevilágítva megnézni, hogy megvan-e minden persely.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
NA MEGVAN!
Én komolyan nem hiszem ezt a szar órást!
Képes volt kivenni ezeket és nem bíbelődni a visszarakásukkal csak mert 3 perccel többet vesz igénybe. Egyszerűen csak berakta egy kis zacskóba és viszont látásra, majd szólt, hogy vigyázzak le ne essen az óra, ami persze le is esett idő után! Vagy ennyire szar szakmailag - vagy ami valószínűbb, egyszerűen csak leszarta az egészet.És volt képe azt mondani mikor bementem, hogy 500 Ft a méretre szabatás, majd lenézte ott helyben netről mennyibe került az órám (Chrono-n SARX035 még használtan is 260 ezer volt) és mondta, hogy drága óra, szóval akkor nem 500 lesz hanem 3500 Ft.
Beszarás. És ez egy órás Bp Nagykörúton (pontos címet nem írok).
Ezeket a boltokat valahol gyűjteni kéne, mint fekete lista. Ha leesik és eltörik az óra akkor az gyakorlatilag annak lett volna köszönhető, hogy 3500Ft-ért se volt kedve fél perccel többet melózni, mivel kb. nekem itthon ennyibe telt visszatenni őket.
-
Sungoo
addikt
válasz
NandorHUN
üzenetére
Van a középső szemekben, a furatban egy nagyon apró csövecske. Ha az kijön a stift kitolásnál, és elpattan, szinte lehetetlen megtalálni. Valószínű, hogy az nem lett visszarakva a szembe, és nem szorul meg a stift. Fagyalllónak van egy youtube videója valahol erről.

[link] 12. perctől látható, amiről makogok. -
NandorHUN
addikt
válasz
g0n21
üzenetére
Aha, gondolom azért nem egyedül vagyok hasonló gonddal, vagy igen?
Bármint mikor először óráshoz vittem még 2 hónapja méretezésre még ő is mondta, hogy hetente 1x fésüljem végig az ujjamat a fémszíj élei mentén hogy hátha kikandikál egy csavar és azt toljam vissza.
Új csavar nem hiszem hogy megoldaná egyébként, mert az tömör fém, szóval ha valami hajlik vagy "megbomlik" akkor az nem hiszem hogy a csavar, hanem a szemek "ürege". Mert az ki tud tágulni. - gondolom.
Akkor holnap beviszem aztán hátha mondanak valami okosat.
Seiko SARX035-m van és a fém szíja nagyon szép, szóval ha lehet azt hordom.
-
NandorHUN
addikt
válasz
g0n21
üzenetére
Ott mit tudnak ezzel kezdeni?
Egyébként nézegettem szerszámmal, azok a hüvelyek mind lazábbak, ahol méretezés történt (azaz ki lett véve hüvely), amik meg gyáriak azok szilárdan helyükön vannak, sima tűvel meg se mozdíthatók csak azzal a satuval tudnám őket kiszedni.
De gondolom ez valamilyen szinten minden órában ugyanígy van, nem? Mármint fizika, ahol ki lett szedve a fémhuzal gondolom ott a "cső" (amiben vannak) az le lett horzsolva/ kitágult.
Szervízben mit csinálnak ilyenkor? Rászorítják a szemeket valami fogóval ?
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Fém szíj esetén mit lehet tenni az ellen, hogy ne essen ki az a fém csövecske belőle ami összetartja a szemeket?
Átméreteztem itthon az órámat és ma egyszer csak kicsúszott az egyik ilyen szem, szerencsére óra nem esett földre, de szétnyílt rajtam.
Visszatettem, de ez a szem elég könnyen (oldal pöckölgetésre) ki tud csúszni. Igy nem mernék felvenni egy 300 ezres órát.
Gari egyébként még érvényes rá. Szerintetek Seiko gariba vigyem be?Előre is kösz.
Egyébként van bőr szíjam is, de azt október végéig nem tenném fel meleg miatt.
-
g0n21
senior tag
válasz
raziel01
üzenetére
A Seiko Groupon belül a Seiko Holdingshoz tartozik a Seiko watch.
A Seiko Groupon belül a Seiko Epson corp-hoz tartozik az Orient.
A két márka egymástól ilyen szempontból független.
Ha nem így lenne, akkor a Mako3 nem létezne, mivel kézzel húzható, mp stoppos, automata, zafírüveges búvár 80ezer körül. És ezzel nagyjából az összes 200k alatti Seikot veri. -
csabulaxi
senior tag
-
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Utángyártott, jó minőségű kijelző !
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Meg kapott egy 647-es számlapot. Majd rakok fel képet.

Azt érdemes venni, amelyik tetszik neked. Én csak azt mondom, hogy a Casio éri meg legjobban az árát, de a Festinaval vagy a kvarc Pulsarral sem lőhetsz nagyon mellé, ezt a hármat mindenképp a többé fölé tenném. Ha esetleg titán órát szeretnél, ránézhetsz a Boccia órákra is, általában nem szokott gond lenni velük, és (szinte vagy nem szinte?) minden modelljük titán.

Persze, így nagyobb kárt is okozhatott volna, mert össze is törhetett volna.
hihetetlen kontárok vannak és még pofátlanok is. Sajnos más területen is jellemző.