- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Nem 5 ilyennel
1ébként a 4.-ről van szó.. Volt egy am2-s lapom, aztán egy 775-ös, most egy p3-as, és nemsokára jön egy újabb 775-ös, nv chippel../ezért itt megköveznek
/ Meg másoknak is raktam össze pár GB lapos konfigot, rossz vélemények nem jöttek, szóval általánosságban mondtam: jók ezek a GB lapok
-
katt777
félisten
Ha valamire ráteszi a logo-ját, az annyi, mintha ő gyártaná, a garanciával sem más gyártóhoz mész. Attól még szar a bios-uk (mert a lap önmagában nem az, csak az ő bios-ukkal). És ha a nevüket adják hozzá, ők a szemetek, akik nem törődnek a vásárlóikkal, mert azok csak addig fontosak, amíg rájuk sózzák a szemetüket, ráadásul nem is olcsón.
-
as_Rock
őstag
Ott a tuningbajnok Giga GA-MA69G-S3H 16k-ért + tesz bele egy X2 4000+ boxos procit, aminek a gyári hűtése is korrekt és nem is zajos, alapfeszes tuningra is elég.
Ez 300 forinttal van a 30k felett és úgy őszintén, amire nem elég, ott általában videókártyalimit a probléma, és akinek nem futja ennél többre, annak egy kategóriával nagyobb videókártyára megkevésbé -
bnss
veterán
Igen, pontosan olyanra pályázok. Az árat láttam, de úgy néz ki az egész konfigot itt veszem a PH!-n, legalábbis ami még hiányzik (most megcáfolom magam, mert a házat nem itt, hanem Pécsett veszem).
Jó, hogy van rajta int. VGA, mert idén nem veszek VGA-t, azt majd jövő év elején (3850 vagy 3870).(#5902) Gyuri27: épp ma váltottal vele néhány privit.
-
klepto
addikt
Nézd, mióta gépem van, nem vagyok a tuning híve. Nekem a stabilitás a legfontosabb, ha meg nem elég a sebesség, akkor procit cserélek.
A ramok az én régi ramjaim, ami helyett vettem magamnak 2x1024/800 Goodram-ot, és ez megmaradt. Amikor a Goodram-okat vettem, olyan piszok alacsony volt a memóriák ára, hogy nem akartam ezeket a ramokat elkótyavetyélni.
A lap pedig a legújabb nForce 7050/630 IGP-s lapocska. Az ATI képe nekem nem jön be, ezért akartam integrált VGA-ban is nVidia-t
Sajnos erről az IGP-ről még nem nagyon találtam infót, de a régi 6100, és a 6150/430 valóban sokkal lassabb volt az AMD690-nél, ezért azt semmiképpen nem vettem volna. Eredetileg a fentebb javasolt lapot akartam, de mivel ez az MSI hasonló áron volt, és szintén 3 év garival vettem, ezért esett rá a választásom. Remélem nem bánom meg -
klepto
addikt
Már a komplett gépecske megvan, csak szabadnapra várok, hogy a régi gépet elhozhassam, és a tápot áttehessem.
A gépem a következő lett:
A64 X2 400+, MSI K9NGM3-FIH, 2x512/667 Samsung ram, WD 160GB HDD, NEC Sata DVD/RW, és a régi gépből egy Chieftech táp.
Azt hiszem, mindent leírtam.
Ha szükséges lesz, később VGA is kerül bele, de egyelőre nem. -
klepto
addikt
Átlagos felhasználás, amihez a sima 2800+ már néha lassú volt, főleg több ablakos üzemmódban, illetve mióta valós idejű víruskereső van a gépen. Kvázi sok műveletnél előfordult már a csonttá fagyás. Ezért lesz a proci, és az egyéb nyalánkságok lecserélve. Pl. 2x256Mb ram helyett 2x512, de lap (a foglalat miatt), és a vinyó is cserélve lesz.
-
Gyuri27
félisten
Nem vitattam, hogy rossz lenne.
Emlékeztek a Soyo Dragon Ultrára? Ha a 790-n ilyen ütősre sikerült, hogy a soyo is visszatért akkor szép lesz a karácsony!
SOYO announces AMD 790FX mainboard -
wwenigma
Jómunkásember
Ha a lapod nem komálja... ciki... nekem 16e-be volt anno 2x1GB. Itt még 4-4-4-12be megy, de 4-4-4-10re levive is siman pörög ezerrel perpill...
VaniliásRönk-nek van igaza a BIOSokkal kapcsolatban. Igy szuletnek a varosi legendak a xar markakrol es xar termekekrol nehanapjan...
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Balinov
titán
tiszta fasza,most hívott volt kollégám,meséltem neki erről a ramos sztoriról.neki 945+ D-s P4 alatt votl szopatás kingamx marsokkal...pár hét után kizárt minden mást,aztán valakivel el tudta cseresznyésen barterezni,asszem gigás A-datákra.És az a röhej,hogy ez még akkor volt,mikor nem 6,6k/db bruttó árért mérik győri kiskerben a vacsiuj gigás dimmeket..
-
Chaser
legenda
Nem is neked szólt a hsz
Gondolom láttad mire kell a gép, szinte 1ghz-en menne folyamatosan.
Érdekesek a mérési eredményeid
Anno sok energiát feccöltem bele, hogy minél halkabb gépet hozzak össze.
Konfig: biostar 6100-m9, 256 mb ram, 3000+ athlon, 1 hdd, 1 odd
Este levettem a hűtőt, hogy mennyivel halkabb a gép, épp filmeztem. Aztán elaludtamReggel felébredtem, filmek mentek szépen. Délben jutott eszembe, hűtő meg kikapcsban van
Kb 45 fokos volt, ekkor tél volt, nálunk meg fűtenek rendesen. C'n'q nélkül kb 10 percet ment venti nélkül, míg elérte az 50 fokot. Na most ha ez 9W, akkor jó
Ha ennyi lenne a különbség, akkor iccaka szépen megsült volna a procim.
Utána már rengeteg konfiggal eljátszottam ezt, van itt olyan user, akinél x2 megy passzívan, lefeszelve, nem bika hűtővel. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Chaser
legenda
Asusból is van f@xa színű, csak a delux változatok..Abit nekem is bejött
szerk: ha esetleg valakit érdekel, eladó a 3600-os brisbanom -
VaniliásRönk
nagyúr
Korrekt eladó nettó ár környékén hirdet, korrekt vevő nem nagyon alkudozik, egyébként meg hirdeted amennyiért tetszik és veszik amennyiért viszik...
Gyuri27: Az AN9/KN9 topikban mindketten gyakran előfordulunk.
Mellesleg a KN9 és a KN9-S más alaplapok. (nForce 4 Ultra ill. nForce 550)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az M2R32 pár hónapja még 40k volt (annyiért Abit AN9 32x Fatal1ty is van, nem egy kategória), hogy most miért ilyen ''olcsó'' (23k), azt nem tudom, de így már nem olyan rossz vétel, legalább lehet vele tuningolni.
Akkor pattantam, amikor pl. M2N-E-t ajánlottak, hogy az milyen jó alaplap, mikor egy marék sz@rt sem ér, bármelyik ASRock ugyanazt tudja, sőt, a chipset miatt a legtöbb ASRock még tuningban is jobb, az int. VGA-s chipsetek jobban bírják a húzást fesz nélkül is, mint az 570 szétfeszelve.
Nemrég a RAM-os topikban olvastam, hogy a P5B is csak 2.1V-ot tud adni a RAM-nak, ahogy az M2A-VM is, azért is írtam hogy tuningra nem az igazi, csak ilyen finoman a korábbi reakciók miatt, ha leírom hogy rossz választás, akkor rögtön nekemesik 1 tulaj meg 2 ASUS fan, hogy de pedig milyen jó... meg a lista alapján egyértelmű hogy az ATi chipset a lényeg, Abitnak nincs ilyen lapja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amazon Fire TV stick/box
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Xbox Series X|S
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Futás, futópályák
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- További aktív témák...
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest