- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
Engem SJ4000HUN-on kioktatnak (én vagyok az adminja), ilyen vérpistikék, hogy nekik eredeti van 10E Ft-ért... No comment!
Szal ez nem újdonság... hiába magyarázkodja az ember, már vagy 5posztot készítettem oda annó etémában... próbáld azt elküldeni az ilyeneknek!
-
DrRape
csendes tag
Szerintem tuti a levegő miatt nyomja ki magát, de ha kilyukasztom akkor kb oda a védelmi funkció. De nem baj, mert a hordozótáska amit szereztem a géphez, úgyis úgy van felosztva, hogy a vízálló tokkal kell berakni.
(#9608) Könnyen meglehet, pláne mert kb 400 forint volt a kettő együtt, szóval nem panaszkodhatom.
Más: A régi kérdésemre úgy tűnik megtaláltam a választ, ugyanis a széleknél található elmosódást az okozza, hogy a tok lencséje visszatükrözi a kamerát magát, ha nagyon oldalról süti a nap. Csináltam is róla egy videót:
Az elején jobban látszik, hogy az elmosódás az igazából egy tükröződés, a második felében pedig az, hogyha az oldalát eltakarom a nap elől akkor megszűnik a jelenség.
Következő lépés... szigszalag, vagy alkoholos filc...
De lehet inkább megpróbálkozok egy másik tokkal, hátha a lencsét rosszul kezelték vagy valami.
-
maj-viktor
őstag
Lehet apróbetűbe írva van, hogy minimum 100$-ért kell vásárolnod és csak akkor kapod meg a 10% kedvezményt... (szoktak ilyen kikötések lenni)
Vámos kérdésre: per csomag számolják... 22€ felett számolni kell az +ÁFA-zással...
(persze vannak pozitív meglepetések - de ha nem akarsz "tuti bajt - pluszfizetést", akkor 22€ / csomag alatt rendelsz, mely most ~ 6.800 Ft) -
maj-viktor
őstag
(amúgy bang esetén csomó kuponkód szokott lenni... meg persze geek esetén is... igazából mind2 helyről szoktam hébe-hóba vásárolni és google kereséssel néha találni kuponokat... tapasztalataim szerint bang-re gyakrabban... powerbankot bang-ről vettem még amikor a rendes leárazott ára ~20$ körül volt, talán ilyen 16$-ért, szal így -20% kedvezménnyel... most ha jól látom, már csökkent az ár, most a rendes 16$, lehet akad mostis egy -10%-os kupon... csak keresni kell...)
-
maj-viktor
őstag
Geek és bang okés!
Nekem is van powerbankom, természetesen ilyen - Xiaomi 10400mAh-s, csak ajánlani tudom! (mindenre jó... mobilt tölteni.... stb. . minőségi cellák, tartós, robosztus fémház kivitel, stb és 20$ alatti ára nem sok érte szerintem...ár/értékbe a legjobb a piacon - persze az eredeti, sajna ezt is hamisítják... de dobozán van "lekaparós" eredetiség vizsgáló címke... nagyobb webshopok nem kamu-t árulnak, szemben mondjuk "ali-s eladókkal") -
A hétvégén elég elfoglalt voltam, nem volt időm a kérdéses részt kivágni és feltölteni.
Egyébként nem, ez nem a képfrissítés miatti akadozás! Azt tudom, hogy milyen. Csak álló helyzetben a gyors oldalirányú mozgásoknál venni észre. Ott is akkor ha teljesen álló és fix helyen van rögzítve a kamera(pl kocsi). Egy motor vagy bicikli kormányán az apró mozgások miatt már kevésbé észrevehető.Ha te haladsz akár gyorsan vagy lassan akkor nem. Nem beképzelem, valós jelenségről beszélek! Lerakott videokameránál, mobilnál stb még nem láttam ilyet csak ennél a kütyünél. Aztán lehet, hogy az én szemem is érzékenyebb pluszba az ilyen dolgokra mint másé, nem tudom. De kifogom próbálni 720p 60fps-el is. Gyanítom, hogy a 30fps felvétel miatt van ez az egész.
Más: HDR mód. Fényképezésnél tudom, hogy mire van ez de videó felvételnél mi célt szolgál? Mert a használati útmutató a videó felvételhez csatolja ezt a funkciót. -
laspring
tag
Végre ismét egy jó kis videó a rendeltetésszerű felhasználásról!
Van egy olyan érzésem, hogy az itteni topik kameratulajdonosainak jó része életében nem űzött még semmiféle outdoor sportot (amire kitalálták az akciókamerát) és úgy fintorognak, hogy unják már a síelős videókat. Na majd jön a flame ettőlKár hogy más kameraállást nem próbáltál ki, szvsz ez a fejkamera dolog az egyik legunalmasabb, én síeléskor szándékosan nem is tettem a sisakra.
De mégegyszer respect! -
maj-viktor
őstag
Ennek mi az "hivatalos" angol neve!? Mert eddig csak ilyen "surf set"-be láttam, azért meg nem akarok venni pluszba olyan dolgokat drágán, ami nem is kell... ez a szilikon tömítő bizbasz meg max egy pár-os $ tétel lehet...
/szerk
Meg is van...
"GoPro Silicone Plug" címszóval megtalálhatóHátha valaki másnak is jól jön...
/szerk2
mondjuk a másik cuccos, amit régen láttam... ez a "csavar behajtás" segítő célszerszám... ha valaki tud külföldi ebay/ali-s linket... -
PoLizei
aktív tag
Szombaton én is csapattam neki Stuhlecken. Fölszereltem az m10-et a deszka elejére, de már indulás után, kis sebességnél
láttamhallottam (mert letámasztottam a deszkára is, és kopogott), hogy ez nagyon mozog. És sajnos tényleg úgy tűnik, hogy használhatatlan az a videóPedig nagyon jól nézne ki: napsütés, fröcsög a hó az ellenfényben, és ugye a
technikásriderKitaláltam már, hogy hogyan fejlesszem tovább a felfogatást (gumiszalag, kampó, szivacs), de kérdés, hogy mikor lesz rá megint lehetőség, pláne ilyen fényviszonyokkal.
-
PoLizei
aktív tag
A közepén levő vezetőcsík oldalainak a megreszelése után lett jó nekem. Előtte persze már körbecsiszatoltam az egészet eredménytelenül
, a sok feszegetéstől meg később a csúszka is eltört. OK, rendeltem belőle párat, annak az alját kellett csiszolni, hogy belemenjen a "gyári" talpba
-
zoli03
őstag
Én kettő felvétellel ezelőtt auto-n hagytam, aztán felvétel közben állítgatta elég látványosan (szerintem nem kellett volna), nagyon zavaró volt. Legutóbb már cloudy-ra raktam, az nézett ki legjobban a kijelzőn, utána meg úgyis beállítom a videoszerkesztőben. De úgy, hogy egyszer ilyen, egyszer olyan, nem tudom utólag állítani, vagy csak minden váltásnál, de az meg igen sok munka.
-
kirby76
tag
Jaja, lehetne még rajta dolgozni, de nem volt túl sok időm rá. FULL HD, 30fps, Auto WB, gyakorlatilag minden alapon volt.
laspring: én a deszkám elejére ragasztottam egy rögzítő talpat, mely a kamerával érkezett, de mint a 7683 hsz-ban említettem, nem a gyári 3M-el, hanem modellezéshez használatos kétoldalas ragasztóval. Ez utóbbi atom jól rögzít, még a deszkáról sem esett le a kamera, pedig rázkódott rendesen.
-
Pompi
nagyúr
Ez a steadycam megoldás jópofa! Nem tudom miért nem jutott még eddig eszembe ilyenre rákeresni. Időm, energiám nincs DIY megoldást csinálni mostanában, de sikerült licittel leütni egy jónak tűnő cuccot az eBayen, nem kimondottam az SJ4000-hez, de majd azzal is kipróbálom ha megjön
-
concrete4
tag
-
Bobyjack
senior tag
Annyi a titka, hogy fény kell a kamerának, hogy jó videókat csináljon. A háromnegyede ezért nem volt különösebben használható a felvételeknek, de eleve csak egy rövid videót akartam összerakni így nem sajnáltam. Jan 31.- Feb 03-ig mi is kint leszünk megint, akkor már két kamerával, 20+ fős baráti társasággal. Részben emiatt is mentünk ki amikor a felvétel készült.
Beállítások:
Quality: Normal
Sharpness: Normal
White Balance: Cloudy
Exposure: +1/3Többi normál beállításon van. Utómunka semmi sincs rajta, mert a videóvágáshoz sem értek különösebben, az utómunkához meg végképp...
-
Real_Necro
veterán
Beltérben tök mindegy mit használsz, korán el kezd romlani a minőség...
Az auto preseten sem túl jó a helyzet, baromira fakó eget kapsz. Ha jól emlékszem nekem Tungsten-re volt állítva kültéren, az még elfogadható volt. Talán a legnagyobb hibája a kamnak, hogy nincs mód manuális fehéregyensúly állításra. -
kiscsala
csendes tag
Köszönöm választ, viszont nem rendeltem még meg, így nem indíthatok dispute-t. Ámbátor ha tényleg akkor adja a pénzt az ali az eladónak amikor a vásárló visszajelzett akkor mi értelme van ilyen átverést generálni ha úgy se kapja meg a pénzt?
/Kicsit csalódott vagyok, bíztam benne, hogy nem csak átverés. Ennyiért a hülyének is megéri.../ -
Pompi
nagyúr
Mivel arra válaszolt amit én írtam, gondolom, hogy a nagyobb pixelszámú szenzorról beszélt. Főleg, hogy lekonvertálást is ír, tehát a végeredmény 2.1 megapixel, tehát az sem igaz, hogy nagyobb lesz a kép amit te írtál.
Egyébként ugyanazt írtad le most, amit én is leírtam : "a szoftveresen van felskálázva a pixelszám(mint az sj4000-nél), akkor az nem lesz részletgazdagabb."
Végülis szerintem te is érted mi a szitu, én is értem, már csak az a kérdés, hogy Orionk megérti-e
-
Pompi
nagyúr
"Épp ezért minél több képpontot képes rögzíteni, annál zajosabb lesz a kép, mert egyre sűrűbbek és kisebbek lesznek."
Ez így önmagában nem állja meg a helyét. Tudni kell a szenzor fizikai méretét is, és ehhez képest lehet ilyesmi relációkat felállítani kb. De két egyforma méretű szenzor között is óriási különbségek vannak zajosodás és pixelfelbontás tekintetében.
És de, elméletben reszletgazdagabb lesz egy nagyobb felbontasu szenzorrol erkezo jel, meg akkor is ha kisebb meretre van konvertalva.
-
Orionk
senior tag
Egy Full HD kamera 1920x1080 ban vesz fel. Ehhez képest mit jelent a 10 megapixel ?
Azt tudtam én is, hogy a fényérzékelő pontok számát határozza meg, mert Wikipédián rákerestem, de nem értem teljesen, hogy a gyakorlatban az mit jelent.Annyival lettem előrébb, hogy minél nagyobb a megapixel szám, annál jobb.
-
nemdan
senior tag
Ezt nem tudom, nem néztem még utána ennek a szériaszámos dolognak. Egyébként valószínű, hogy a te wifisedre is rámenne, de nem biztatok senkit ilyesmire, mivel pirossal fel van tűntetve az SJCAM oldalán, hogy a legújabb frissítés csak a novemberi fw-vel kijött készülékekre való.
-
-
Sztem te azért írod ezt, mert nem rendszeresen rendelsz tőlük cuccokat. A legkisebb szirszar is megjött és ha írtam nekik akkor reagáltak, meg lehetett minden beszélni. 2 hét után én is aggódtam, írtam nekik, válaszoltak, rá 3 napra megjött. Az a tapasztalat bangiékkal, hogy minél bonyolultabb egy cucc annál lassabban indul el. Pl: Plüss birka 2 hét. Ami már elektromos vagy bonyolultabb cucc az lassul.
Az SJ4000 pl a hajóig követhető volt TN nélkül is. Pontosan tudtam mikor került arra fel. Viszont az is tény, hogy a dobozát jól megnyomkodták mire ideért. -
-
mm89
őstag
Nem
GreyGreyhoun
szerintem nincs rá szükség. Mint mondtam, nagyon nehéz ezeket a videókat megcsinálni. És itt nem arra gondolok, hogy hogyan rögzítsem a kamerát
Egy műszaki mentést, vagy egy tűzoltást nagyon valószínű, hogy fel sem vehetnék, nemhogy publikáljam is.
Pedig de jó is lenne ILYEN videókat csinálni!Vonulásokat szoktak rögzíteni, van nálunk is pár érdekes helyzet
Mivel én nem sofőr vagyok, így ezzel egyelőre nem foglalkozok
Habááár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest