- Netfone
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
mati12 #11617 üzenetére
Videókártyából nagyon drága speciális kell, hogy érdemben hatással legyen vágásnál a sebességre (hardveres tömörítő chip), de azért jobb nem a legolcsóbbak közül választani. Én ajánlanék mindenképpen egy SSD meghajtót is az átmeneti fájlokhoz, mert full HD videók szerkesztése közben az áttűnések/feliratok valós idejű megjelenítésénél talán a legszűkebb keresztmetszet a HDD sebessége.
-
z.z
csendes tag
válasz
mati12 #11613 üzenetére
A processzorteljesítmény igazándiból nem is a vágáshoz kell, hanem a végén a rendereléshez. Ha komolyabb teljesítményt akarsz, akkor minimum i5-öst vegyél. Bár azt tudni kell, hogy az asztali i5-ösök azok fizikailag 4 magosak, még a mobilok azok fizikailag csak 2 magosak, 2-2 virtuális szállal, tehát soha nem fogják azt a teljesítményt hozni, mint az asztali. Az i7-es mobil pedig pénztárcavastagság kérdése...
Még két dolog:
- Ha a számítási teljesítmény fontosabb, mint az akku idő, akkor M-es végű processzorral vedd meg, azok magasabb teljesítményre vannak kialakítva - magasabb energiafogyasztás mellett. Az U végűek meg alacsony fogyasztásra, azaz hosszabb akkuidőt kapsz a kisebb teljesítményért cserébe.
- Memóriából soha nem elég. Az viszont a vágásnál/szerkesztésnél jön jól, sztem min. 6GB legyen benne.Ezen a helyen előre le tudod csekkolni a kiválasztott proci tudását.
-
válasz
mati12 #11508 üzenetére
Szia!
Szép, gondoltam, hogy valami ilyesmid van. Szép moci, bár ez nem annyira az én világom. Én most nyár eleje óta egy gsxr 1000 k8-al nyomulok. Egy gsr 600-ról nyergeltem át igaz, az hosszabb távon jóval kényelmesebb volt. Bár én nem is az a túrázós típus vagyok, aki országokat szel át motorral. Egy kormánycsere lesz nem sokára, hogy valamivel jobb legyen a helyzet.
Bocs az off miatt. -
-
DigitXT
félisten
válasz
mati12 #10560 üzenetére
Nekem nincs ilyen kamerám, úgyhogy passz: nagyon sok tényezős történet.
Motoron jellemzően a gyorsan változó képrészletek miatt kockásodik be* a
felvétel... Mivel ezekben a kamerákban az üzemidő és a kis akku miatt nem
valami bivaly processzor dolgozik, ráadásul valós időben kell tömöríteni, ez
mindenképpen olyan gond, amin érdemben csak a bitráta növelése javíthat.*: amikor már a nyers fájl is blokkosodott, tehát ebből a szempontból rossz,
egy vágás/újaratömörítés/YT feltöltés teljesen hazavágja a végeredményt...
Talán nem véletlen, hogy a fókuszt itt is tekergeti mindenki, mert a gyártók a
fenti jelenséget úgy akarják elfedni, hogy nézzen a kamera közelre/lehetőleg
minél nagyobb része legyen a képnek mozdulatlan, úgy lesz jó: action-selfie! -
-=RelakS=-
veterán
válasz
mati12 #10562 üzenetére
Mert a PAL rendszerben 25 képet rögzítenek. Illetve 50 félképet, ahol az első kép csak a páratlan, a második csak a páros sorokat tartalmazza.
Elvileg az SJ4000 ilyenkor 25 teljes képet kéne, hogy rögzítsen.Ezt mondjuk valaki más is megnézhetné, mert én direkt 50Hz-re állítottam, de a videó csakazértis 30fps 25 helyett:
Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 30fps 14745kbps [V: DataHandler [eng] (h264 high L4.0, yuv420p, 1920x1080, 14745 kb/s)] -
-
mozo78
csendes tag
válasz
mati12 #10428 üzenetére
Csak valami tutorialt néztem, meg letöltöttem. És konstatáltam, hogy nem megy ubuntu alatt, wine használatával sem.
. De van cimborám, aki most régi virbet használ. Ha itt felteszed a kérdésedet, akkor elküldöm neki. Ő hátha tud segíteni.
Valaki itt linkelt be utángyártott sisakos kétoldalú ragasztós tartót. Nekem van, és nem a ragasztó a gyenge pont. Hanem valahogy más a mérete, mint a "szánjába" belecsatlakozó résznek és egy-két millimétert mozog benne.
Tegnap feltettem a gagyi lidlis sisakra így, de most a legkisebb motoron (50ccm) teszteltem. Ilyen lett:https://youtu.be/BbVutwkHUFg
-
Roll1983
csendes tag
-
jozsi252
veterán
Gondolkoztam ezen is ugyebár. Te milyen drónra vetted? Én attól tartok hogy a Phantom GPS-nek nagyon be fog kavarni, mert pl a Mobiusok szeretettel nyomják le a műholdak számát 0-ra.. Ezért fontos hogy ezen szempontból is megfeleljen a kamera.
mm89
M10 se lenne rossz, csak az a baj hogy olyan Gimbalok vannak, amik nagyrészt a GoPro SJ4-5000 típusokat részesítik előnybe. Nem tudom hogy milyen módon lehetne megoldani egy Brushlesses Gimbal-t hogy ilyen jól passzoljon bele. -
szasza0802
tag
-
istika
tag
Igen,volt egy sj4000em de sose csinalt jo minosegu kepet(legalabbis nekem nem tetszett), raadasul nem volt wifis...masik oldalrol viszont egyesek el vannak ajulva h mennyire jo videokat csinal.nem ertem...sj5000 elvileg jobb nem?
Egyebkent mi ez a panik h banggoodrol hamisat kapsz?rendelt mat vlki onnet es hamisat kapott?ha nem megbizhato az oldal, akkor honnet kell rendelni h tuti eredetit kapjak?
Esetleg tudna valaki felrakni linket amin szaz szazalekosan eredeti wifis sj kamerat lehet kapni?most olvasgatom a forumot es amire azt irja vlki hhamis ,azt 5 kommentel kesobb ajanljak...koszonet
[ Módosította: Pompi ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Netfone
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Futás, futópályák
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest