Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Adolfka_

tag

válasz bokrosolajos #252 üzenetére

köszi a választ, de kicsit beszéljünk még erről: Lehet pontatlanul fogalmaztam és azért kérdezem meg újra a dolgot, mert nem tudom másnál is fenn áll-e ez a probléma.

Te milyen kormánnyal játszol egyébként? Ugye nálam az f430-van, lehet csak itt van gubanc.

Szóval én nem használtam anno a Shift1-ben sem az "auto center" effektet, annak kormányomhoz levő driverrel lehet állítani a mértékét (0-100%) és egy gombbal a kormányon ki-be lehet kapcsolni bármikor. De driver is azt javasolja, hogy ne legyen bekapcsolva, hanem a játék szabályozza és ahogy említettem, nem is használtam és ez így kellene, hogy jó legyen.

Szóval ez a "fizikai modellezés" vagy effekt a Shift 1-ben szuperül működött, volt "súlya" a kormánynak s pont azt akartam érzékeltetni, hogy egy igazi autóban is így van, pl ha lassan veszel egy kanyart szinte lépésben, mondjuk befordulsz egy utcába nyilván könnyebb tekerni a kormányt a szervó és az alacsony sebesség miatt de amint lassan gázt adsz, akkor a kormány ugye azonnal tekeredik vissza egyenesbe, ha elengeded a kormányt ez tökéletesen érzékelhető, az autó törekszik arra, hogy egyenesen "fusson" ehhez nem kell semmilyen "jól beállított" futómű, ez minden autónál így van, ez egyszerű fizikai törvényszerűség. Nyilvánvalóan minél nagyobb a sebességed, annál keményebb a kormány ellenállása s annál érzékenyebb is a mozdulatokra, ez csak a sebesség mértékétől függ és ez megvolt az Shift 1-ben, bármilyen autóval, alapbeállítás mellett is.

Na most én ezt hiányolom a Shift 2-ből, lassan megyek, lépésben, próbálgatom az autót, egyrészt túl könnyű a kormány, alig van ellenállása, lépésben haladok tovább, eltekerem majdnem koppig valamilyen irányba (még mindig lépésbe haladok) elkezdek gyorsítani finoman, úgy hogy a kormányt szinte nem is fogom s a kormány nem kezd el visszapörögni középállásba. Ugyanezt a középállásba való "visszakívánkozást" illetve fokozott ellenállást a tekeréssel szemben szintén nem érzem nagy sebességnél sem. Ergo, az Shift 1-hez képest úgy érzem döglött a kormány..

Remélem nem magyaráztam túl. Ti is ezt érzitek vagy ezzel a nyűgömmel egyedül vagyok??

üdv

Új hozzászólás Aktív témák