- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2208 üzenetére
Ha jól tudom létezik egy 'lakatfogó' nevű eszköz, amivel a tápkábelt körülfogva, mérhető az átfolyó árammennyiség, próbáld azzal. Sajnos még messze a szupravezető korszak, akkor egy elemmel is menne a géped...
Gondolod ha a földön nem találtunk értelmes életet a világűrben sikerülni fog?
Vajon volt már valakinek bíztató eredménye? -
-
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2195 üzenetére
Szerintem akik komolyan veszi, azok itt is űzik-hajtják a setit, ott csak annyival fanatikusabbak, amennyivel több a tag. Meg láttam van pár rendszergazda
Most azért raktál össze még egy gépet, hogy hadba állítsd E.T. ellen?Én már azért küzdök itthon, hogy ez az egy mehessen egész nap. Már egész megszokták, csak mindig a villany számlával jönnek
Csak azt sajnálom, hogy koleszban biztos le kell majd kapcsolni éjjelre a masinát, előző évben sem tolerálták -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2169 üzenetére
üdv!
Kérdezd meg itt: Bővebben: link
Én keresővel azt találtam, hogy a DevC++ ingyenes, win alatti fordító, csak meglehetősen vegyes/negatív élmények fűződnek hozzá... -
Anonym
csendes tag
válasz
#95904256 #2167 üzenetére
Kedves Ákos
Itt egy úriember megpróbállak összehozni vele, ha még érdekel. Az elérhetőségének beszerzése folyamatban van.
Név : Kaczur István
életkor : 1960
stb.: 1984-ben végeztem a szegedi József Attila Tudomány Egyetem modellalkotó matematikus szakán, utána több mint 10 évig számítástechnikát tanítottam itt Győrben a Műszaki Főiskolán. Ha tudok, segítek.
Üdvözlettel:
Kaczur István (Isi)
(2003.01.20.)
Üdv: Ördög Ferenc -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2167 üzenetére
Nézd meg ezt: Bővebben: link
Meg úgy emlékszem, nekünk előadáson a GNU-t és az anjuta-t mondták. -
törölt tag
válasz
#95904256 #2159 üzenetére
K6-3D + Win98 combo: Bővebben: link
K6-3D + Linux combo: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2126 üzenetére
Közben letöltődött 42 wu, pontosabban 40, 2 meg lóg az éterben
Csak egy kicsit rájuk kell teremteni, még a telepátia is működik.
Akkor a boinc_gui.exe-t kell lecserélni csak a másik gépen? Azon ha minden igaz a 4.44-es keretprogram, abban pedig nem rémlik, hogy láttam volna ilyen exe-t. Akkor mi legyen, hogy jó benchmark legyen? -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2124 üzenetére
Most már kezdek én is bepipulni a rendszerre. Csináltam 1.5 giga szabad helyet, a leave at least résznél 0,0001 gigát állítottam be, de még mindig kevesellte a lemezterületet. Most leredukáltam 0-ra, erre meg nem tud kapcsolódni a szerverhez.
Na, most sikerült, de ezt adta vissza:
SETI@home - 2005-07-18 13:55:18 - Scheduler RPC to http://setiboinc.ssl.berkeley.edu/sah_cgi/cgi succeeded
SETI@home - 2005-07-18 13:55:18 - Message from server: Not sending work - last RPC too recent: 189 sec
SETI@home - 2005-07-18 13:55:18 - No work from project
SETI@home - 2005-07-18 13:55:18 - Deferring communication with project for 10 minutes and 6 seconds
Ez most megint mi (a vastagon szedett rész)? Már egy napja nem fut ez a szar, valamit kezdhetnének magukkal. -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2122 üzenetére
Köszi!
Akkor a másik gépre is tegyem fel a boinc_gui.exe-ből álló klienst? Asszem azt küldted mailben, az volt a benchmark bajnok, és annak a projekt könyvtárában levő exe és xml file-t kell cserélni, hogy éljen az sse funkció?
De akkor a most futó csomagoknak annyi, mert ez másik kliens lessz.
Juj, most nézem, kb. egy napja nem megy nálam a seti a döglődések miatt, most meg nincs annyi hely, hogy letöltsön wu-kat
Na, mindjárt intézkedem. -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2087 üzenetére
Erre a procira (Bővebben: link) jó ez a kliens? A proci 1900+ Palomino magos XP
Mert a benchmark nem hozta azt a bődületes sebességnövekedést, mint a Sempronomnál.
A CPU-Z szerint ugyan azt tudja, mint az én sempronom (mmx+, 3Dnow+, sse), leszámítva a 133-as fsb-t, meg az 1600MHz-t.
Valamiint ez a kliensed az csak sse támogató, vagy mmx is. Vagy van egyáltalán, ami mind2-t használja? -
Husky
aktív tag
válasz
#95904256 #2112 üzenetére
A sebességéhez képest még egész pontos. Ha jól rémlik, 10-20 és nagyobb értékű unitokat szoktak további vizsgálatra érdemesnek nyilvánítani, ehhez képest 5-6 nagyságrenddel kisebb szórás még belefér.
De egyelőre maradok a standard kliensnél... amíg köhög a szerverük inkább átálltam LHC-re, épp most raktak fel 50000 új variációt a nyaláb stabilizálására, valakinek meg kell csinálnia azt is. -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2089 üzenetére
üdv!
Na, jópár wu-val végzett az SSE-t is használó kliens, jó 20 percet gyorsult a feldolgozás a manager idejét nézve. Már érdemes megnézned a Bővebben: linken is. -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2093 üzenetére
Ok, köszi! Az én megoldáasom kicsit macerásabb volt
Elvileg már dolgozik is.
Viszont ez elképesztő: Bővebben: link Minden Not Running, vagy Disabled
És nincs semmi a technical news oldalon!
Van viszont a főoldalon:
''July 8, 2005
Outage Notice. The long awaited new main power breaker for Space Sciences Lab has arrived and a long power outage is needed to install and test it. SETI@home will be offline for 17 hours or so beginning this coming Monday, July 11 at 22:00 UTC. ''
Nem csoda, hogy nem tud kapcsolódni a szerverekhez. Most örülök igazán, hogy a gyorsított kliensed miatt 38 wu-t töltök leFele így is már kész
-
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2089 üzenetére
Grat az új prockóhoz, kíváncsian várom az eredményeit.
Azt magyarázd már el légy szíves, hogy ha új klienset rakok fel, akkor mit csináljak, hogy a letöltött wu-k ne vesszenek kárba. Eddig azt szoktam, hogy nem engedek többet letölteni, az el nem kezdetteket eldobom, megvárom még a folyamatban levő elkészül, aztán update, és jöhet az új kliens. de ez macerás, biztos van jobb megoldás is, csak lökött vagyok hozzá.
Azt már próbáltam, hogy átmásolom a wu-kat tartalmazó mappát az új kliensnek, de nem ismerte fel őket. Lehet, hogy mást is át kellene másolni? -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2086 üzenetére
Jól sejted, csak nem értem, hogy az időknek mi köze van a 0 kreditjeidhez?
#2086-ra (Bővebben: link)
Akkor én is ezt használjam?
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2081 üzenetére
üdv!
Nekem ugyebár a tőled kapott gyorsított kliens dolgozik, 4.18-as, de soha nem kaptam 0 krediteket rá, pedig ha jól számolom, már 67 resultot produkáltam vele.
A legzsírabb az, hogy vannak 2 perces wu-k is - ezek hibásak, vagy nem tudom - és a többiek kapják rá a 0.2 körüli krediteket, én meg viszem a pálmát 1.5-el -
-
LukE
veterán
válasz
#95904256 #2059 üzenetére
nem, ilyen melysegig nem merult el a programozasban.
Szerintem az lehet a gond a GPUkkal, hogy nagyon nem egyseges. Mar ha ki akarjuk hasznalni a teljes kapacitasat.
Vagy a franc tudja. De erdekes lenne legalabb egy stabilitas tesztelo progit irni, hogy megis mennyi hibaig futnak el a jatekok -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2050 üzenetére
üdv!
Amit te küldtél nekem 4.18-ast, elég jól teljesít, 10-11 ezer másodperc / wu helyett 8.5-9.7ezer másodperc / wu. Közben szinte mindig megy a dc. Szerintem jobbak is lennének, ha csak magában futna a seti. Asszem maradok ennél a változatnál.
Vagy érdemes kísérletezni?
szerk.: Hopp, ezt hogy hozták ki??? Bővebben: link
Valahogy nem az a claimed kreditje egyik hostnak sem.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
#95904256 #2047 üzenetére
Annyit hozzátennék hogy az exe fájlok mellé csomagolt app_info.xml fájlt az exe mellé kell másolni, valamint egy bejegyzést kell tenni benne hogy a 4.18-as helyett is a 4.11-est használja. Ez szerepeljen benne:
<app>
<name>setiathome</name>
</app>
<file_info>
<name>setiathome_4.18_windows_intelx86.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>setiathome</app_name>
<version_num>418</version_num>
<file_ref>
<file_name>setiathome_4.11_windows_intelx86.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
Ha jól vettem ki a beszámolókból, akkor processzortípustól függően 20-50% gyorsulás érhető el. -
Anonym
csendes tag
válasz
#95904256 #2026 üzenetére
Ez nem lehetséges classic -E.T. ilyen nincs, classic már rég leállt, ugyanazokat a csomagokat küldi újra meg újra. Így a mi csínytevésük nem árt Setinek. 2018-hsz erre céloztam vannak olyan megoldások, Pl. csomagok keresztbeküldése: ez úgy megy én feldolgoztatom mielőtt beküldöm átküldöm neked Mail mellékletként, te kicseréled az uzer_info.sah-ot, és elküldöd saját nevedre. Ha ezt 10-en teszitek mindenki 1 csomagért 10-et számoltat el. Más én spájzolásnak neveztem el, ezeket a csomagokat mielőtt beküldeném egy példányt elraktározok, ha összejön 10db hetente újra küldöm. Ehhez jön a te overflow-os csomagot gyártó ötleted, és még három hasznosabb ötlet. Azokat most használom, ezeket a közelmúltban. Mindehhez írsz egy-két programot amivel megoldod az automatizálást, és félóra 1000csomag. Innen nekem nem fontos, hogy a csomag feldolgoztatása gyors legyen, főleg nem overflow-os.
-
Anonym
csendes tag
válasz
#95904256 #2024 üzenetére
Így igazából egyet is értünk, én szeretnék sok-sok ponthoz jutni ezért classicot futtatok. Azok közt helytállni akik napi több ezer wu-t küldenek be csak így lehet.
Ez szerintem is csalás! A BOINC-nál kicsit eltér a véleményünk, ami felgyorsítható, fel is gyorsítjuk egy kicsit, az is mindegy neked, nekem, vagy másnak sikerül előbb. Nem volt sikertelen rábeszélésed Enikő csomagjait feláldozva ott vagyunk a PH BOINCon. Most mind a kettőn érdekelve vagyok. -
Anonym
csendes tag
válasz
#95904256 #2020 üzenetére
Kedves Ákos
Bátorkodtam elolvasni a 2015-hsz ott találkoztam a MattD nevű fickóval, ha megtennéd a hozzászólás szerzőjével, egyeztetnél. A jelzőiddel vigyázni kéne, mert sűrűn téged minősítenek. 1747-hsz ha te teszed megbabrálás, ha más tesz valamit az csalás. Itt van a 2007-hsz KPepe úgy látja gyanús, te csak gyorsítasz egy picit, esetleg szuperkomputered van, de csalni csak mások csalnak. Mi meg csak nem értjük. Bocs ha félreérthető voltam, ha elmondom meg fogod érteni, ha nem mondom el akkor mire gondolsz más hogy csapja be a Setit? -
Anonym
csendes tag
válasz
#95904256 #2016 üzenetére
Basszus... te beszélsz buherálásról??? Ez a fórum másról se szól, ami nem baj, csak fura ha a nyúl viszi a puskát. Tudod te vagy az ötödik akitől sokat tanultam Seti terén (plusz a sok kis, jó ötletet adó), ebből a harmadik aki el se tudja képzelni, van más megközelítése is annak hogy becsapjátok-(juk) a Setit. Az én szerepem ebben csak annyi, összefogom amit tőletek tanultam. Nézzük az ismerőseidet, gratulálok az eredményeikhez,(átadhatod nekik) független attól hogy érték el. Nézzük MattD aki már nem 28 hanem azóta elérte a 14-ik helyet.
Hsz2013: „Megjegyezném hogy egy sima Itanium2 procis szerver napi 25-30 csomagot számol ki. Volt szerencsém már olyan helyen járni ahol ilyen ketyerék zajától könnyen szenved az ember maradandó hallássérülést.”
A te ismerősöd már biztos süket mert ő, és ismerősei feleekkora átlagidőt tudnak, de jó sok süket barátja lehet Lengyelországban, mert hamar összehoztak több mint egymillió WU-t.
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2008 üzenetére
''szerintem meg nem érted''
Persze, hogy nem, ezért kérdeztem rá újra meg újra
''miért számolnám ki mindig újra és újra az AACQ értéket is?''
De most már egyszerűsödik a dolog. Lényegében optimalizáltad a számoló rutint.
Nem tehetek róla, nehéz a felfogásom.
''4.18-ast is gyorsítsam egy picit...''
Ha megvan, elküldenéd azt is?
Kösz a választ -
Anonym
csendes tag
-
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #1967 üzenetére
akosf
Amit ebben a hsz-odban írtál, ezek úgymond legális dolgok? Vagy mi változott, hogy átszerkesztettél pár dolgot? Most is ugyanúgy végigszámolja a teljes wu-t, mint előtte?
'' két szorzás kispórolva''
Ez kicsit gyanúsan hangzik
Baromira nem bírom követni, miket ügyködsz, pedig nagyon érdekel
-
Anonym
csendes tag
válasz
#95904256 #1999 üzenetére
Köszönhetem a tőled kapott ajándéknak + egy kis saját ötlet + némi szabadidő. Több idővel növelhető lenne a lendület, de úgy látom hamar elérhetem célom(legtöbb csomaggal rendelkező magyar) [L] http://classic.setiatwork.com/country/country_403/topusers.cgi [/L] ,s nem baj ha a világranglistán beférek majd a legjobb 100 közé. [L] http://classic.setiatwork.com/user/home/topusers.cgi [/L]
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #1993 üzenetére
Hú, jó hogy mondod, az előbbit csináltam meg, de akkor a másik gép, amin nem ez fut - még - alig kap valamit. kösz.
Amúgy a műveleti értékek elég durvák lettek
szerk.: Na, visszavettem 1 napos kapcsolódásra, és 0.005GB-ra. Az első claimed creditem 217.38
thx
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #1981 üzenetére
Megnéztem, nekem
boinc.exe,
boinccmd.exe
boincmgr.exe
setiathome_4.09_windows_intelx86.exe
fileok vannak, de olyan gui-s, illetve cli.exe sincs, amihez a kódokat beírtad.
És még valami: írtad, hogy az fsincos buherálással 4.5%-os javulást értél el. Visszakerestem, de arra nem találtam választ, hogy az micsoda. Azon mit kell buherálni? -
crab
senior tag
válasz
#95904256 #1974 üzenetére
szerintem elég jó ötlet a videókártyák igába fogása, a 8x agp 2.1 GBps adatátvitelre képes, igaz ez elég alacsony érték, viszont ki lehetne használni a gpu erejét is. olvastam valahol, hogy így oldották meg egy szintetizátor program számítás igényét, más kérdés hogy ott nem kellett ekkora sávszélesség és kérdéses -persze csak számomra- hogy az adatcsomagok átalakítása a gpu számára is értelmezhető adatokká, nem igényelne-e túl sok processzoridőt.
-
Starsky72
addikt
válasz
#95904256 #1939 üzenetére
ja igen, elnézést, nem olvastam vissza annyit
na ezt a képletet önmagában értem, hogy elméletileg ami ki van írva átlag kredit, annyit kéne kapnom. De az előző hszedben ez a mondat Mindhárom gépnek van egy claimed credit értéke, de mindhárom a középső értéket kapja meg megzavart, mert ezt én úgy értelmeztem, hogy mondjuk legyen egy konkrét példa, most 323 az átlagom, Kpepe említette, hogy Bazsesz 74 körül kap, ő maga pedig 35 körül és én azt gondoltam, hogyha mondjuk velük vagyok brigádban és érvényes az az állítás, hogy a középsőt kapjuk, tehát Bazseszét, akkor mind3an 74et kapunk. Nekem ezzel volt porblémám, de most akkor vagy ez érvényes vagy az, hogy kapom a saját kreditemet a képlet alapján.
Ha viszont érvényes a képlet, akkor érdemes lehet lassítani a procim egyéb alkalmazásokkal, hogy növekedjen a cpu_időm. Vagy rosszul gondolom?
Amúgy meg ha érvényes a képlet, hogy lehet, hogy Kpepe kevesebbet kap, mint Bazsesz? Gondolom pepe whet és dryhstone értéke magasabb, ha harmad annyi idő alatt végez?
ezekben még légyszi homályosíts fel, aztán már meg sem szólalok csak gyártok -
Starsky72
addikt
válasz
#95904256 #1937 üzenetére
na de jó, hogy ezt leírtad, mert idáig én is homályban voltam és csak lestem, hogy miként osztogatják a krediteket.
Mondjuk ez így elég nagy kib@szás, ha tegyük fel kap az ember 3 lassabb társat, nem elég, hogy várni kell rájuk, még kevesebb kreditet is kap
Ez így nekem nagyon nem tetszik (tudom magánügy), de a classicot már nem kezdem újra, max ezt hagyom abba.
ja még annyi, hogy mindig ugyanazokhoz küldik a csomagot? tahát fix brigádban vagyok?
[Szerkesztve] -
Anonym
csendes tag
válasz
#95904256 #1925 üzenetére
Bővebben: link Pukkandurt szemmel láthatóan nem nagyon zavarja az elmult egy hétben.
-
törölt tag
válasz
#95904256 #1914 üzenetére
Igen-igen!!! Megnéztem a felmlegett computer result-jait...
Itt volt a technológiai váltás: Bővebben: link
szerk: kevésbé szakértői szemeknek, a claimed credit oszlopot sasolni...
[Szerkesztve] -
Maverick14
tag
válasz
#95904256 #1867 üzenetére
Sziasztok!
Megjött az ötlet felvetője is. Nem tűntem el csak konferencián voltam Tajvanon.
A konkrét FPGA-s vas miatt nem kell aggódnotok itt van mellettem egy RC200-as kártya egy Xilinx Virtex-II 1000-es chip-pel, 4 mega memóriával. Én neurális hálókat modellezek rajta. Ára kb. $1200. Igaz ez csak párhuzamos porton csatlakozik a PC-hez. Van hozzá egy C alapú hardverleíró nyelv és komplett fejlesztő környezet. Ha valaki komolyan érdeklődik akár használhatja is (mondjuk le kell hozzá jönnie Veszpérmbe).
A boinc kódot szerintem ti már jobban megnéztétek mint én, valószínűleg nem triviális feladat az (részbeni) átültetése FPGA-ra. Én azért optimista vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest