Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, a 65W az sok ha egyszer ez az érték lehetne jóval kisebb is. Minden egyes feleslegesen kidobott wattal csak rontjuk a bolygónk klímáját és fajunk jövőbeli esélyeit.
Már látom is ahogy körvonalazódik benned a kérdés: ''hát akkor minek futtatod a seti-t?'', úgyhogy rögtön meg is válaszolom. E.T. is érdekel, szeretném tudni hogy van és hogy merre...
A sok-sok dolog közt pedig mindig van egy határ, amit persze mindenki máshol húz meg. Remélem ezért a mondókáért nem kiabáltok meg... -
törölt tag
Fontolóra vettem mindenféle ismertebb chipset+processor kombinációt...
Sajnos kisebb hangsúlyt fektettem a fogyasztásra mint ahogy most látom...
Vettem egy fogyasztásmérőt és megméricskéltem hogy a 2GHz-es gép 65W-ot eszik setizés közben. Programfejlesztéskor 85-öt, a monitor miatt... -
törölt tag
Nem a proci ilyen lassú, hanem a Win98 nem kezeli jól a taszkidőket.
Valószínűleg csak a háttérben fut a seti, de a Win98 miatt az előtérben futó alkalmazás(ok) ideje is belemérődik a feldolgozásba.
(Vagyis mondjuk egy nap alatt készül el a csomag, holott csak 8-10 óra cpu idő kellene neki.)
Bár lehet hogy mégis?
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
Nem, ez csak 1 db gép
Igazából ez akosf szörnyszülöttje (), ő tudná elmagyarázni, hogy mit csinált, de a lényeg a következő:
Ugyebár a seti nyílt forráskódú, ezért érzés szerint lehet otthon finomítani a dolgokat. Ha valami nagy disznóságot csinálsz, akkor úgyis 0 kredit lessz a büntetés.
akosfnak sikerült úgy optimalizálni a benchmarkot, hogy egy ''picit'' magasabb eredményt produkál a gép. A felhasználók nagy többsége nem ezt a gyorított klienst használja, így sokkal több kapott pontot nem is hoz a konyhára, csak akkor, ha még egy ilyen turbózott klienssel hoz össze a sors - meg a szerver gépDe te mindent megtettél, hogy a lehető legtöbb pontot kapjad.
Ezen felül magát a számolási eljárást is gyorsította akosf, leegyszerüsítve a ciklusmagot, illetve egyik változat már az SSE utasítás készletet is használja. Ezzel 2-3ezer másodpercet lehet gyorsítani egy-egy wu feldolgozási sebességét. És a dolog működik is, hiszen ha szabálytalan lenne, akkor a szerver 0 ponttal büntetné a szabálytalanságot.
Nagyjából ennyi, de ebbe akosf úgyis bele fog kötni, hogy valamit pontatlanul írtam le -
KPepe
senior tag
Nézd meg ezt, és azt a hsz-t, amire a válasz érkezett: Bővebben: link
Amúgy ha beállítottad a projektet, a felhasználói kulcsot, akkor azt javaslom, hogy zárd be teljesen a BOINC-ot, nézdd meg, hogy ne fusson a task managerben sem, és indítsd el újra.
Én egyszer ilyenen szívtam le fél napot, hogy feltelepítettem a legújabb klienst, ott sem tudott elindulni, míg a haver gépén szépen munkához látott. Nekem meg feleslegesen ment éjjel a rendszer. Reggel nyomtam egy BOINC restartot, és gyönyörűen elkezdett dolgozni.
Szerk.: most nézem, nekem is ezt játsza, akkor valószínűleg egyik serverük megtagadta a munkát. De nekem van a gépemen vagy 40 wu, szóval nem keseredek el
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
üdv!
Egy-egy wu (workunit) 310kbyte nagyságú, ebből beállítástól föggően 5-10 (akár >50) darabot tölt le a gépedre. A wu végigszámolásásnak végeztével keletkezik egy result, ami olyan 10kbyte, ezt küldi vissza a központba a BOINC A Te processzorod saccra olyan 2-2.5 óra alatt végez egy wu-val, tehát ennyi időnként küld el egy 10k-s eredményt, és tölt le egy 310k-s csomagot. Máskor nem használja a netet. Kapcsolatod sebességétől függően magad eldöntheted, hogy ez menyire terhelő a netednek, de szvsz észre sem venni
Fontos tudni, hogy ez a program csakis az ''üres'' cpu időben fut, tehát bármi más alkalmazás cpu időt igényel, a BOINC átengedi a processzort. Én elég sokat játszok, de nem venni észre semmiféle lassulást sem játék, sem pedig windows alatt. Egyedül a Star Wars: Battlefront nem akar betölteni ha nem állítom le a setit, de másnál nem vettem észre. Ez meg a SW hibája szerintem.
Játékok alatt sem áll le a munka, ha van felesleges cpu kapacitás. Tehát ha egy stratégiai játék megelégszik 60%-nyi procival, akkor a seti felhasználja a maradék 40%-ot.
De semmit nem fogsz észrevenni abból, hogy 100%os terhelésen megy a procid, hacsak azt nem, hogy melegszik a vasTélen viszont ez jól is jön
Ezt nagyon sokáig írtam, akosf megelőzött
[Szerkesztve] -
törölt tag
1, egy csomag kb. 350kB méretű és úgy 1-2 óra kell a feldolgozásához, ez azt jelenti hogy napi 3-10MB-os forgalmat produkál
2, a legalacsonyabb prioritással fut a háttérben, így azonnal felfüggeszti az operációs rendszer a futtatását amint egy fontosabb taszkot indítasz el.
3, órákat? észre sem veszed hogy fut a háttérben...
megjegyzés: gyenge memóriasávszélességet produkáló ECS lapoknál tapasztaltam hogy a Microsoft Outlookot szaggat ha BOINC fut a háttérben... -
törölt tag
A seti@home egy eloszott számítási rendszerű projekt. A projektben résztvevők a számítógépeik segítségével rádióteleszkópok által űrből vett jeleket analizálhatnak. Az analízis lényehe hogy valamiféle mesterséges (intelliges) jelforrást keresünk a rádiójelecsomagokban.
Az analízist végző program egy több hasonló projektet összefogó keretprogram alatt fut (BOINC), így az erőforrásaidat több különböző projekt között %-osan is eloszthatod. A projektek kliensprogramjai a saját központi szerverükről letöltenek néhány adatcsomagok (workunit) és tudományos számításokat végeznek rajtuk. A számítások eredményeit visszaküldik a szerverekre további elemzésre, letárolásra.
A seti kliens (a BOINC-cal együtt) letölthető a seti honlapjáról. Bővebben: link
Minden egyes feldolgozott adatcsomag után megsaccolja a BOINC hogy mennyi creditet fogsz kapni rá. Miután legalább 3 gép feldolgozta a kérdéses csomagot és az eredmények jók, akkor hozzáadódik a credit számlálódhoz a 3 gép saccolt értékeiből a középső. A credit érték a felhasznált processzoridővel függ össze, így többé-kevésbé a különböző projektek teljesítményigényei is összehasonlíthatóak egymással.
Valóban léteznek olyan projektek amelyekért fizetnek is (jelenleg BOINC alatt nincs), de ezek a projektek általában meghívásos rendszerűek. Pl. egy-egy közoktatási intézményt felkérnek arra hogy némi anyagi ellenszolgáltatásért cserébe a felesleges ''komputer-kapacitását'' kihasználhassák...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest