Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Visual Studio-t nem tudtam szerezni, pedig az eredeti forrás is abban írodott. (A project fájlokat is minig beleteszik a zip-es csomagba.)
A fordítás után (DevC++) kb. 680-690 hibát kaptam, amit pár órás munkával sikerült 130 környékére levinni, és ezek már szinte mind egyedi hibák voltak. Mint pl. a fordító nem találja az stdio.h -t, meg hasonlók... na, és akkor már egy kicsit kezdett hullani hajam... -
törölt tag
Idehaza két gépem van, két duron.
Az egyiken fut majdnem állandóan a seti. Evvel tesztelem hogy a szerver elfogadja-e az újabb és újabb kliens változatok általá produkált eredményeket vagy sem.
A másikon meg fejlesztem a klienst, szóval ezen csak ímmel-ámmal fut a seti.
De legalább a többiek profitálnak a sebességnövekményből.
A villanyszámla... nah, ezért vettem vissza mindkét duront 2GHz-re, így közel 75W-tal kisebb a fogyasztás. 1 Watt éves szinten kb. 333 forint...
Kolesz... a zaj miatt?
Be kell ruházni: passzív hűtés, Pentium-M ULV proci, flashdisk, passzív táp, stb... -
törölt tag
-
KPepe
senior tag
Még egy kis infó, hátha méssz vele valamire: Bővebben: link
-
kovsol
titán
köszi
Bővebben: link
cpu sebességre ír valami jó nagy szám ops/s ez menyire jó ? alapon van most minden a gépemben -
törölt tag
Nyugi... péntek óta buli van a srácoknál odaát...
last RPC too recent: xxx sec
Ez annyit jelent hogy a szerver (scheduler) arra számított hogy később fogod újra felkeresni, valamint megmondja hogy hány másodperccel ezelőtt fordultál hozzá legutóbb. Ilyenkor érdemes kivárni a ''Deffering communication with project for xx minutes and xx seconds'' időt.
Not sending work
Pedig azt jelenti hogy most nem küld wu-kat a gépedre. Ennek több oka lehet.
- a géped úgy gondolja hogy nem áll rosszul tartalék szempontból
- a szerver szerint lassú a CPU-d és nem végeznél határidőre
- a szerver szerint nincs elég szabad hely a gépeden
- vége az aktuális projektnek (majd ha ET ujjai ragyognak az éjszakában)
- a projekt ''homogén redundanciát'' használ (SETI nem ilyen)
szerk.: Szerintem továbbra is kapcsolatfelvételi probléma...
[Szerkesztve] -
törölt tag
A boinc_gui.exe az a keretprogram. Ez végzi a benchmarkolást.
Ha lecseréled, akkor jobb benchmark és credit értékeket kapsz.
Csere: boincot leállít, felülír, boincot elindít
A kliens pedig az amit a keretprogram elindít. Ez végzi a munkát.
Ha lecseréled, akkor gyorsabban tudod feldolgozni a csomagokat.
Csere: boincot leállít, fájlokat (exe,xml) másol a setis könyvtárba, boincot elindít
Ha ügyes vagy akkor egyik esetben sem vesznek el a csomagjaid.
De ha megvárod míg végez az aktuális csomaggal és utána cserélsz, akkor megmentheted magad némi bosszankodástól.
[Szerkesztve] -
törölt tag
KPepe
Ne aggódj a client error-os dolog miatt, rengeteg host errorozik az utóbbi pár napban. Gondolom ennek is az az oka hogy feltöltés/letöltés közben elbontja a szerver a kapcsolatot.
A Palomino magos XP-n is használható az a kliens. A benchmarkhoz pedig a módosított BOINC-ot használd. Persze órajelarányosan kisebb értékeket kapsz, ez pedig annyit jelent hogy közel ugyanolyan credit értékeket fogsz kapni.
A 3DNow!, MMX, SSE az tulajdonképpen egy témakör. Amelyik gép ismeri az SSE-t az ismeri az MMX utasításokat is. A két dolog használható párhuzamosan, ugyanis míg az MMX az FPU regisztereit használja addig az SSE utasításoknak külön regisztertömbje van. Természetesen én is használom mindkettőt, bár itt az SSE-nek több létjogosultsága mivel a SETI szinte kizárólag lebegőpontos számokkal dolgozik. -
-
törölt tag
Már előre látom hogy leghamarabb a hétvégén lesz beüzemelve a cucc...
Úgy érted hogy egy új seti klienst?
1, Lépj ki a BOINC managerből, és csukd be a taszklistában a boinc.exe illetve a setiathome*.exe taszkokat is.
2, Másold az új kliens exe fájlt és az app_info.xml a project könyvtárba.
(tipikusan: C:\Program Files\BOINC\projects\setiathome.berkeley.edu)
3, Indítsd el a BOINC managert
4, Dőlj hátra -
törölt tag
Az idő és a 0 kredit összefüggése:
gyorsabb kód -> rövidebb feldolgozási idő
gyorsabb kód -> eltér a nem gyorsabbtól
eltérő kód -> más eredményt produkál
más eredmény -> eltér a nem gyorsabb kód eredményétől
eltérés -> hibahatáron belül / kívül esik
hibahatáron kívül -> 0.00 credit
de itt van Bővebben: link
Használd, persze... csak jelezz vissza hogy mennyivel gyorsabb vagy ha 0.00 crediteket kapnál, bár ennél a verziónál nem találkoztam evvel a problémával.
Hja, megvan az új proc, új lap... ha minden jól megy, ma felélesztem a folyadékhűtőt is... -
törölt tag
A feltöltés és a validálás közt valamelyik gép benchmarkolhatott... és az új benchmark értékekkel számolta a gép valamelyik credit-et. Már többször láttam ilyet, de nem vagyok 100%-ig biztos a dologban. Próbáld ki. Pending alatt benchmarkolj és upload-olj...
Szerintem érdemes kísérletezni, én jobb értékeket kaptam.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Már dolgozom a következő implantáción.
00/00: 15692 sec (erederi 4.18)
01/04: 14571 sec (tesztelve)
02/01: 13878 sec (várom a validációs eredményeket...)
03/01: 13880 sec (keresem a hibát, elvileg 20-30 sec nyereségre számítottam)
04/01: ??? (mmx implantáció... úgy 500 sec nyereségre számítok) -
törölt tag
KPepe
Mivel nyílt forráskódú a dolog, így gondolom legális ha módosítok benne ezt-azt.
Azt hogy végigszámolja-e a wu-t meg már kérdezted. Most is csak azt tudom mondani hogy igen, különben a szerver nem fogadja el. Ok?
Neked gyanús... szerintem meg nem érted.
Ha egy ciklusban ki kell számolni egy AABBCQ szorzatot, ahol a ciklusmagon belül csak B értéke változik, akkor miért számolnám ki mindig újra és újra az AACQ értéket is?
Egyelőre azon dolgozom hogy a 4.18-ast is gyorsítsam egy picit...
Hja, a 4.45-ös BOINC szerint is szuperkomputerem van. -
Anonym
csendes tag
A Classiknál vagyunk egy páran megszálottak, Bővebben: link a BOINC-nál húzzatok bele. Bővebben: link Hajrá magyarok!
Üdv: Ördög Ferenc -
törölt tag
Szerintem van. Bővebben: link
Ráadásul láttam már jobbat is, azt is valahol a seti honlapján hírdetik. -
törölt tag
KPepe
A SETI-s beállításaidnál vedd kisebbre a ''Connect to network about every x.x days'' értékét, vagy a ''Use no more than x.xxx GBytes'' értéket. Szerintem ez utóbbi jobb megoldás ha több gépet is használsz...
Pl.: Ha 0.005 GBytes értéket állítasz be akkor max. 10-12 csomagot tölt le... -
törölt tag
Hja, az eredeti programban volt egy efféle részlet:
FLD ST(0)
FCOS
FSTP dword [ESP+10]
FSIN
FLD dword [ESP+10]
Ez kb. 35-278 órajelbe kerül, míg az egyszerűbb megoldás csak kb. 25-143.
FSINCOS
Ráadásul a processzor az idejének több mint 10%-át itt időzi el, ezen a pár bájton.
( Számolj csak utána... átlag 160 órajel helyett 90... *10%... )
szerk.: szerintem fordításkor elfelejtették bekapcsolni hogy min. 386-os procira fordítanak...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Továbbra is Duron párti vagyok.
Azért sajnálom a dolgot mert miután kicsit gyorsítottam a programon, gondoltam közreadom. Viszont így kb. 1-1,2% a procikban marad (XP,64,P4).
A próbát már megejtettem (van itt XP meg Northwood is), de nem akarok SSE illteve MMX specifikus kódot írni. Ha összecserélem a kódokat, azok a másik platformon futtatva 1-2% lassulást eredményeznének. Grrr... -
Starsky72
addikt
a komplett BOINCot nem akarom beszüntetni csak az enyémet
de majd most mindjárt kioktatnak remélem számolás ügyben és akkor már totál tisztán fogok látni és a vélemyényem is változik
De tőled is kérdezem, hogy a képlet alapján Te mitől kapsz kevesebbet, mint egy lassabb gép, aminek gyengébbek az értékei? -
törölt tag
Annyit jelent hogy van egy másolatuk a mester adatbázisról, de tegnap kiderítették hogy ez a másolat sérült. Lehetséges hogy egy időre felszabadítják a másodlagos adatbázis hardverét, hogy újabb erőforrásokhoz jussanak. Ugyanis a másolat hardverigénye összemérhető a mester adatbáziséval.
KPepe
Elvileg minden azonos típusú processzorral rendelkező gépnek ugyanarra a csomagra ugyanannyi claimed creditet kellene gyártania!
Az eltérések a processzoron kívül még abból is adódnak hogy az benchmark teszt időnkénti futása alatt az oprendszer mennyire szól bele az eredménybe, illetve milyen gyakran rántja ki a talajt a seti alól. Win98 alatt pl. totál kaotikus a cpu idő számolása (az összes többi taszk ideje is hozzáadódik a feldolgozási időhöz).
A processzor típusok közt az a különbség hogy mindegyikre számol a benchmark egy egész és egy lebegőpontos értéket és ezeket egyenrangúnak veszi a claimed credit számolásnál, holott a seti sokkal inkább FPU igényes.
''Örökéletkódok'': az adott exe fájl egy-két bájtjának módosításával kis előnyök érhetőek el. Pl. ''POKE boinc_gui.exe 87367,0'' parancsot kiadva a 4.19-es verzión elérhető hogy percenként próbáljon konnektálni a szerverhez, így a 10 unitod egy fél órán belül visszakerül a szerverre és kapsz újakat. Most épp a seti kliensen próbálgatok egy dolgot, ha jól láttam a sokat emlegetett FSINCOS-t szétszedték. Ezt próbálom ''korrigálni'', ha minden igaz akkor kb. 3,5-4% gyorsulás érhető el. -
törölt tag
Akárhányszor néztem, szinte mindig állt valamelyik szerver.
Egyébként lehet hogy még fennáll ez a probléma is (setiweb.ssl.berkley) :
Recently, many participants in Europe stopped being able to contact the SETI@home servers. This was the result of ISP OpenTransit (France Telecom) de-peering the ISP Cogent. De-peering means the refusal to exchange Internet traffic. Our data server is on the Cogent network, so participants connected to the Internet via OpenTransit were cut off. -
törölt tag
Ezekre a kérdésekre inkább egy hardveres jellegű fórumon kellene magyarázatot keresni. A SETI-s oldallal kapcsolatosan azért annyit megemlítenék hogy a programkód nagy része lebegőpontos műveletekből és viszonylag kisméretű ciklusmagokból áll. A lebegőpontos műveletek végrehajtási sebessége pedig a szinkont biztosító órajeltől függ, így nagyobb órajel nagyobb sebességet jelent. A kisméretű ciklusmagnak pedig ott van jelentősége hogy kisméretű cachbe is befér, így kevésbé zavaró a kisebb memória-sávszélesség.
Egy régebbi mérésem szerint a SETI-zéshez ''processzor-gigahertzenként'' legalább 1 GB/s-os adatátviteli sebesség kell.
(PC100->0,8GB/s, DDR266 -> 2,1GB/s, DDR2-400->6,4GB/s)
Az 1800-as Duron FSB-je 133MHz. -
törölt tag
KPepe... nálam csak egy Duron nyomatja 0-24-ben...
Bővebben: link -
törölt tag
A ''konkrétan'' alatt mit értesz?
Már egy ideje foglalkoztat hogy lehet összehozni egy ilyen megoldást. De egyelőre rengeteg problémám van mind hardver, mind szoftver oldalról.
Mondjak egy konkrét problémát?
- A PCI buszon csücsülő target eszköz konfigurációs címtartományban szereplő első szónak (Vendor ID) milyen értéket kell megadni?
Megjegyezném hogy ez egy iszonyatosan iciri-piciri majdnem hogy teljesen lényegtelen probléma, de jó pár ezer, ennél sokkal bonyolultabb kérdést meg kell még megválaszolnom ahhoz hogy eltudjam dönteni hogy megtudom-e csinálni vagy sem.
Pl. sokat segítene ha lenne valaki aki résztvenne egy ilyen fejlesztésben és alaposan értene a C-hez, a hálózatokhoz, az elektronikához vagy a PC belső lelkivilágához... Mindegy melyikhez, csak legyen benne lelkesedés. -
törölt tag
Igazán örülök annak hogy érdekel a dolog.
Az FFT/s érték nem egyenlő a FLOPS értékkel, bár szoros összefüggésben van vele.
A ''Mit kellene csinálni a gyorsítókártyán?'' kérdést nem igazán értettem.
Nos, szerintem először egy koncepciót kellene kialakítani.
Utána meg jöhet a favágás... -
Anonym
csendes tag
Igen sikerült, Ákos s a te segítségeddel. A csomagok se elvesztek, hanem el lettek küldve. Nekem a 4.25-es van fent, az meg a 4.09-es-t használja. Hívom a többi Ráckeresztúrit is, gondolom crab meghívása ide is érvényes. Sanyi vevő az ötletre Feri inkább kitart a clasiknál, a lányokkal nem beszéltem rólla.
-
Anonym
csendes tag
-
törölt tag
üdv!
Elírtam a mondandómat... A validated, vagyis érvényesített csomagok után rögtön megkapod a crediteket. Evvel a csomaggal többet nem is foglalkozik a rendszer.
A ''pending'' a visszaküldött csomag állapota, amely még nem lett érvényesítve.
Egy csomag életútja:
1, a splitter a tape blokkokat workunitokra darabolja
2, a feeder tárolja a scheduler pedig kiosztási sorrendbe szervezi a workunitokat
3, a transitioner elküldi a soron következő workunitot az igénylő hostnak
4, a host feldolgozza
5, a host elküldi az eredmény fájlt a sah-validater szervernek
6, a sah-validater bevár 3 eredményt a workunithoz
7, a sah-validater érvényesíti a csomagot
8, a sah-assimilator pedig elteszi az adatbázisba hogy minden ok... vagy nem
amennyiben valami gond van valamelyik eredménnyel, a transitioner a problémás workunitból kiküld még egyet. -
törölt tag
üdv!
BOINC/SETI szerverek állapotai: Bővebben: link
A ''Database Status'' résznél látható a ''Waiting for validation'' után egy érték. Ez mutatja hogy hány csomag várakozik jóváírásra. Azok a csomagok kerülnek ilyen állapotba amelyekre legalább 3 eredmény érkezett. Ha egyeznek akkor -> pending, ha nem akkor -> kiküldi egy újabb host-nak a csomagot a szerver.
Jó esetben ez az érték 0-10 között van. Most 73000... -
róland
veterán
-
törölt tag
Látom felcsillant a szemed.
A kép alapján én is szörnyszülöttnek látom a dolgot, de szerintem ez csak azért van így mert a képen látható PCI kártya valamiféle fejlesztői környezetet biztosít. Pl. extra mérési pontok, mindenfélét támogató áramköri kiegészítések, stb... Ezekre mind nincs szükség egy végleges termék esetén. Vagyis, ha egy ilyen FastMath processzor akarsz használni akkor előbb kell valaki aki készít egy ilyen kártyát a PC-hez majd kell még valaki aki megírja a hozzá való BOINC klienset is... Mindenesetre a lehetőség adott... -
törölt tag
Ez egy matematikai processzor, ami képes másodprecenként 688.000 FFT (Fast Fourier Transformation) művelet végrehajtására. Az FFT meg nem más mint az a matematikai módszer amivel a ''jeleket'' feldolgozzuk. A Seti is ezt használja.
A hagyományos processzoroknál ez azért lassú mert a processzornak nincs olyan utasítása hogy FFT. Helyette fel kell bontani részműveletekre, vagyis egy halom szorzásra és összeadásra. Ez pedig így akár egy nagyságrendbeli különbséget is jelenthet.
Hasonló hardveres megvalósítással lehet találkozni az mpeg-gyorsítós videokártyáknál, vagy pl. a VIA processzor titkosítás támogatásánál, mp3 lejátszóknál, különféle térhatású hangkeltő processzoroknál, stb... stb... -
-
törölt tag
üdv!
A boinc honlapján valahol van rá utalás hogy a program egy hostot többször is jelezhet a listában. Pl. mikor új verziót telepítesz, lehet hogy újra felveszi. Szerencsére a megoldást is leírják. A setiweb.ssl.berkeley.edu oldalon a preferences/view computersnél ha ráböksz computer ID-re akkor bejön a számítógép ''adatlapja''. Itt a legalsó sorban szereplő ''merge this computer''-nél összevonhatod a két hostot... utána csak egy lesz -
törölt tag
Elég gyengének tűnik az integer teljesítmény...
Ugye ez egy 2GHz-es Sempron? (2800+)
A 4.25-ös 2041 / 4831 értéket számolt a Duronomra (2,1GHz).
Mindkét érték egyformán fontos a claimed credit számolásához, ez azt jelenti hogy átlagosan rosszabbat telejesítesz mint a társgépek... -
törölt tag
Üdv!
Csak egy tipp...
A boinc grafikus felülete helyette én a parancssorost használom. A boinc_cli.exe megtalálható a boinc könyvtárban. Egyszerűen felvettem az ütemezett feladatok közé hogy minden gépindításkor indítsa el. Igaz, ilyenkor csak annyi látszik hogy eszi a processzoridőt a seti kliens. -
wnix
senior tag
pl most a Seti@Home-val van egy szerverem ami elhozza a WU-kat - mostanában 24db-ot (max 2napra elég), hogy ha nem megy a Seti-csatlakozás (pl egy hálózati hiba miatt) akkor is számoljanak a gépeim, és ha megint van Seti-csatlakozás akkor küldi vissza őket. Egyébként minden gép addig várna amíg nincs csatlakozás, de nálam még 2db tűzfal és egy proxy is bonyolítja a helyzetet. Ezért szeretném, ha egy gép hozná és küldené az adatokat a setihez is. A nálam lévő kliensek száma is nagyon változó.
-
törölt tag
A pulzár tulajdonképpen nem más mint egy neutroncsillag, amely általában gyors forgó mozgást végez, valamint pulzáló természetes zajforrásként viselkedik (rádiójelek, röntgensugárzás, stb...).
Hogy mire lehet jó egy pulzár vizsgálata?
Mivel a pulzálás általában egyenletesnek mondható rövid idejű vizsgálat esetén (rövid idő alatt mondjuk néhány ezer évet is érthetünk) így időmérésre kiválóan alkalmas. Ez a tulajdonsága pedig felhasználható a különböző égitesket mozgási sebességének kiszámítására.
Egyszerű zajforrásként figyelve pedig észrevehetjük pl. hogy mikor halad el közte és köztünk (Föld) egy másik égitest (mondjuk feketelyuk, amit egyébként nem vennék észre mert nem sugároz ki semmit). Ezt tehetjük azért is mert a pulzálása olyan erős is lehet hogy akár sokkal messzebbről észrevehetjük mint egy folyamatosan világító csillagot. Vagyis messzebbre láthatunk ha ezeket vizsgáljuk.
Annyi megjegyzést még hozzáfűznék hogy a csillagászat nem olyan tudományág aminek egyik napról a másikra szolgáltatja a hasznosabbnál hasznosabb gyakorlati információkat, azonban a jövőt illetően ilyen téren is fejlődnünk kell. Ki tudja, lehet hogy pár ezer év múlva jól fog jönni hogy tudjuk hogyan is működnek a dolgok ''nagyban''...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Hosszabb bemutatón a NINJA GAIDEN: Ragebound
- Autós topik
- Formula-1
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazon Fire TV stick/box
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest