Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm tv-t szeretne venni, max 150e Ft-ig, panelban kb. 2 méterről nézné és 82-106 cm-es képátló közöttit keres, 3D, smart tv nem kell, csak jó kép legyen. Ti melyik tv-ket ajánlanátok? Előre is köszi!
-
Zoli83
tag
Értem, köszi az infókat! Neked is Danesz94!
Gondolom megkérdezem, de félek parázsvita alakulhat ki belőle. Egy ismerősöm azt mondta, hogy ő soha nem venne LED tv-t, mert nagyon zavaró a "felhősödés", azt hiszem a nem elég mély feketére gondolt, neki most plazmája van. Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
válasz Inhouse #47572 üzenetére
Hmmm, azt hittem 100hz-es az 5300-as, a virtuális 100hz-től meg kicsit tartok. Egy ismerősömnek keresgélek tv-t, engem személy szerint nagyon zavarna ez a "képszétesés", mert anno amikor váltottam CRT monitorról LCD-re -egy 60hz-es Samsungra- annyira zavart a crt monitorhoz képest a "lassúsága", hogy fps játékban fordulásnál szinte azt se tudtam, hova fordulok. Sokan mondták, hogy nekik is 60hz-es lcd van és ők semmi elmosódást meg ilyeneket nem látnak, lehet az én szemem túl érzékeny erre. Ez után beújítottam egy 120 hz-es lcd-re, ahol már semmi zavarót nem tapasztalok.
Ez a "képszétesés" a valós 100hz-es tv-knél már nem észrevehető? -
Zoli83
tag
Sziasztok!
Nagyon régóta szeretnék egy jó lcd tv-t, jelenleg egy "dobozos" 72 cm-es tv-m van így gondoltam, hogy karácsonyra meglepném magam. 55"-ban gondolkodom, és a keret -amennyiben minden a terveim szerint alakul- 700k. Főleg filmnézéshez, sorozatokhoz (leginkább sötétített szobában) és sport nézéséhez (forma 1, foci) kellene, 3D nem annyira fontos és íveltet nem szeretnék. Eleinte pc-ről, majd később egy médialejátszó beszerzése után a lejátszóról néznék filmeket.
15m2-es szobában lesz a tv és 2,5 méterről nézném. Nem valami nagy szoba, lehet nagyon uralni fogja a szobát a tv, de engem ez nem zavar. Gondolkodtam nagyon méretben is, de nem szeretném, hogy a méret a minőség rovására menjen. Eddig két típust néztem ki, az egyik a SAMSUNG UE 55 KS8000 -volt szerencsém élőben látni a MM-ban, nagyon tetszik, főleg a feketéje- a másik pedig az LG 55UH950V ami, ha jól tudom IPS paneles és így a fekete "szürkesége" miatt lehet nem tetszene. Nem ragaszkodom ezekhez a márkákhoz, esetleg más (Sony, Panasonic) van olyan ami ebben az árkategóriában van és hozza azt a szintet vagy jobb mint a Samsung? -
Zoli83
tag
válasz Flashget #101195 üzenetére
Igen, a fent leírtak miatt én is tartok az IPS panelestől, a fekete színt nem áldoznám be a jobb betekintési szögért, úgyis max 15°-os szögből nézném, nem hiszem hogy sokat "torzulna" , amúgy 80%-ban szemből. Más márkából tudsz valami konkrét típust, ami jó alternatíva lenne a KS8000 helyett? Igaz kicsit a Samsung felé húz a szívem.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Kb. két hét múlva tervezek új tv-t venni és egy Samsung 55KS8000-t néztem ki. A hdmi kábellel kapcsolatosan szeretném kérdezni -ezt már egy kedves fórumtárssal megbeszéltem, de-, kíváncsi lennék a ti véleményetekre is. Valahol itt a ph-n olvastam, hogy egy középkategóriás hdmi kábel is elég. PC-vel fogom összekötni, később média lejátszóval, főleg filmeket, sorozatokat nézek majd rajta és tv-t (T-home), ahol sportot (F1, foci) és dokumentumfilmeket stb. Egy AudioQuest Pearl kábelt néztem ki (legalább 3 méteres kell), ez jó lenne, vagy nem kell ilyen drága hozzá?smart0330: Én úgy tudom, hogy ami az USA-ban KS9000, az európában KS8000 és ami az USA-ban KS8000 az európában KS7000, de javítsatok ki, ha tévednék. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
válasz #94529552 #103013 üzenetére
Nem láttam még ezt az Euronics ajánlatot, engem személy szerint az Xbox nem hoz lázba, de ha szinte ugyanannyi, mint ha "csak" a tv-t venném akkor megfontolandó.
Azért írtam a számozásról, hogy szerintem így van mert nekem ez jött le ezekből az rting-es tesztekből és kértem is, hogy cáfoljatok meg, ha rosszul gondolom,mert nem egyszerű kihámozni ezeket a számozásokat. Másrészt engem is érdekelne ez a KS7000 vagy KS8000 kérdés, megéri-e a többletkiadást a 8000, felhősebb a KS7000, "simább" a mozgásmegjelenítés a KS8000-n, jitter? Nekem már az 55" is nagy lesz (72cm-es képcsöves Sony-ról váltok), egy 55"-os KS8000-től olcsóbban már egy 60"-os KS7000-t tudnék venni.[ Szerkesztve ]
-
-
Zoli83
tag
válasz belan #103068 üzenetére
Ahogy olvasgatom a fórumokat (külföldi) a local dimmingben írják még gyengébbnek a KS7000-t, de tényleges használat mellett (filmek, sport) nem igazán szemmel láthatóak ezek a különbségek és ott is inkább a 7000-t javasolják, mert ár/érték arányban jobb, mint a KS8000. Amúgy, ha lehet így mondani az én szemem érzékeny a mozgásmegjelenítésre, én érzem a különbséget egy 120hz-es ("gamer") monitor és egy sima (pl. irodai) monitor között is játékoknál. Külseje igazándiból nekem a KS7000-nek is tetszik, és ebből jobb áron akár egy 60"-os tv-t is tudnék venni, ahogy fentebb írtam. Az már más kérdés, hogy egy 15 m2-es szobába nem lenne-e túl nagy a 60" (engem nem igazán zavarna, hogy "uralja" a szobát), igaz 2.8 méterről nézném.
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Lassan biztos az agyatokra megyek, de még mindig tanácstalan vagyok. Ma voltam a Media Marktban és meg tudtam nézni egy 55" KS8000-t és egy 55" KS7000-t, a baj az hogy nem egymás mellett voltak és szaladgálnom kellett, kicsit talán mégjobban elbizonytalananodtam. Nem tudom, hogy külön kérésre egymás mellé pakolnák-e a két tv-t, szerintem nem. Ti melyiket vennétek? 60"KS7000 vagy 55"KS8000[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
válasz blakey #103140 üzenetére
Nekem inkább a képminőség számít, főleg filmeket és sportot (F1, foci) néznék besötétített szobában. Korábban írtátok -és én is olvastam más fórumokon- hogy a local dimmingben gyengébb a KS7000. A méretből tudnék engedni, mert az 55" is elég lenne, nem akarom hogy a méret a minőség rovására menjen. Egymás mellett kell majd valahogy megnéznem a kettőt, hogy egyáltalán zavarna-e ez a local dimming a KS7000-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki sikerült döntenem a 60" KS7000 vs 55" KS8000 között. Az Euronicsban szerencsém volt, mert egymás mellett találtam egy KS7000 egy KS7500 és egy KS8000-t. Képminőségben én semmi szemmel látható különbséget nem vettem észre a 7000 és a 8000 között. Volt a közelben egy 6000-s Samsung is, ott már látható volt a különbség (főleg a fekete színben, mert volt olyan rendes az eladó és lekapcsolta nekem a villanyt. ) Páran írtátok, hogy a 8000 stabilabb, jobban összerakott tv. Megnéztem a 7000-nek a hátát és az se egy szétesős fajta, lehet hogy a 8000 hátulja jobban néz ki, de a tv hátulját nem igazán szoktam nézegetni. Erről eszembe jutott egy Palik beszólás: " Ha szemben ülnek a képernyővel, akkor a bal alsó sarokban... Ja persze, miért ülnének a TV háta mögött. Szóval a bal alsó sarokban. "
Szóval én személy szerint nem éreztem rosszabb képminőségűnek a 7000-t és inkább a 60" 7000-t választom az 55" 8000-el szemben, így méretben nagyobb lesz, minőségben nem lesz gyengébb -ahogy én láttam- és nem utolsó sorban olcsóbb is.[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
Hello!
Egy szívességet szeretnék kérni attól, akinek 60"-os KS7000 tv-je van. Kellene nekem, hogy a két talp közötti távolság (lehetőleg a külső méret érdekel, mert ott a legszélesebb). Újabb akadály jelentkezett, mert a tv állványom "csak" 121 cm széles és a falra szerelés sajnos nem megoldható. -
Zoli83
tag
válasz Zoli83 #103315 üzenetére
Bocsi, lejárt a szerkesztési idő. Ahogy nézem a Samsung oldalán az 55"-os szélessége 122,5 cm, ebből szemre lejön olyan 3-4 cm a két oldalából úgyhogy még az 55" is nagyon neccesen fér el, a 60"-os 135 cm széles, ebből kb. 3-4 cm a két oldala az pedig 130 cm, szóval a 60"-os esélytelen a 121 cm széles tv-állványon... Gondolom a KS7000-nél nincs olyan opció, hogy egy talpon, középen álljon, mint a KS8000-nél ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
Sziasztok! Édesanyámat a születésnapjára szeretném meglepni egy 43" tv-vel (elég ekkora, mert a 72 cm-es tv után ez is nagy lesz ) . T-HOME szolgáltatónk van, HD csomaggal, leginkább tv nézésre használná (dokumentum filmek, ismeretterjesztő filmek, főzős csatorna, esetleg még youtube), a lényeg hogy szép képe legyen. Sötét szobában lenne használva, így szerintem a VA paneles lenne a jó választás. Árban kb. 130.000 lenne a keret. Első körben én a Samsung UE43TU8502-re gondoltam, van ettől jobb választás, esetleg más?
A Samsung QE43Q60T megéri azt a többlet költséget (kb. +30k) a Samsung UE43TU8502-vel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest