- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abel-0101
aktív tag
-
anorche1
őstag
válasz
mfranky #111447 üzenetére
Régi és olcsó
Igazából a tv hangszórója is jó lenne nekem, csak ebben is benne van a hülyeség, hogy ha játék üzemmódot választasz ki, akkor nem csak a képhez, de a hanghoz is hozzányúl, és tompa doboz hangja lesz. Mintha be lenne dugulva a fülem.Más:
Falikonzolból mi az ajánlott? Kell valamire figyelnem?
-
-
ZsoltG60
aktív tag
válasz
mfranky #111318 üzenetére
Lehet akár kontakt hiba is
egy olcsó egyszerű megoldás
amikor nem akar bekapcsolni a tv, előveszel egy telefont elindítod a kamerát és a távirányító infra érzékelőjét a kamera fele fordítod... ha villog akkor működik.. ha nem akkor a táv a hibás vagy csak egyszerűen merül az elem
-
-
mattheus
őstag
válasz
mfranky #110291 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
Sajnos tegnap az enyhén vizesített kendő nem vált be, mint írtam egyre rosszabb lett, már-már pánikoltam, hogy valamit elrontottam. Valószínűleg a tisztításra használt kendő nem volt makulátlanul tiszta, hiszen éppen hogy hozzáértem, már brutális foltot hagyott, amit iszonyat nehéz volt eltüntetni .Most rendeltem új mikrószálas kendőt, megérkezése után nekiveselkedem finoman.
Korábbi tévém vagy monitorom esetében sosem volt ennyire nehéz a felület tisztán tartása.
Ez lehet, hogy KS7000 - 8000 sajátosság, mert jóval csillogóbb, fényesebb a képernyő felülete. -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
mfranky #109430 üzenetére
Vezetékest is eldobja néha
, azt nem mondanám hogy mindig minden bekapcsolásnál... de heti 1x 2x van hogy nem látja a netet vezetékesen se és igen, ilyenkor csak az áramtalanítás segít.
Pontosabban az az érdekes, hogy azt írja hogy csatlakozik a hálózathoz és van IP címe is, de nem működik egyik netes dolog, meg a NAS DLNA-t sem látja.Nincs kedvem újra beállítgatni, ezért egyelőre nem csinálok emiatt factory resetet rajta, de gyakran az ilyen hibákat csak az oldja meg update után.
-
Gaben06
tag
válasz
mfranky #107370 üzenetére
Szia. Nem tudom mit csináltam, de most működik minden. Egyszerre bekapcsol a TV és házimozi is. Remélem így is marad.
Neked is van bevilágítás, vagy felhősödés a TV-n. Nem tudom mitévő legyek cseréltessem e ki. De ha kicseréltetem tuti kapok valami rosszabbat, vagy pixelhibásat. Azt mondták az MM-ben nem fogok olyat kapni amin nem lesz felhő. A háttér világítás típusa miatt. Smart led bekapcsolása, valamelyest javított rajta. Így már csak a csatornaváltások közben látszik.
-
Madwe
nagyúr
válasz
mfranky #107370 üzenetére
A hdmi cec az ami kapcsolgatja, a hdmi arc meg ami a hangot küldi ki. Az arcben az a szép, h van vagy 50féle verziója, s én még nem láttam olyan tv-t bármilyen erősítővel, ahol normálisan működne
Nincs kizárva h létezik ilyen páros, de az inkább a meglepő... Optikai legalább stabil, igaz annak kisebb a sávszélje, de 5.1 azon is kifut tömörített formátumoknál.
-
dethroner
veterán
válasz
mfranky #107035 üzenetére
Hát még mindig nem érted. Akárhány beállítást gyűjtesz össze, semmit nem érsz vele. Legfeljebb ennyit, hogy rájössz ahány tévé annyiféle beállítás kell, azért felesleges időpazarlás az egész. A hozzászólásod második felében már kimondod te is a lényeget, de azért csak nem bírsz beletörődni, ugye?
A táblázatod első néhány sora minden tévénél megegyezik, mert ez nagyjából fedi azt, amit itt le szoktunk írni általánosan használandónak. Ez mindenki számára 1 perc alatt beállítható. Az összes többit csak műszerrel tudod, nélküle csak szemre vagdalkozol. Ha KS7000-et vettél akkor valószínűleg jó képet szeretnél, de akkor ne légy sóher, add ki azt a kb 10-20 rongyot még és lesz egy tökéletesen beállított tévéd. -
Celtis
veterán
válasz
mfranky #107011 üzenetére
Egyrészt ez LCD, tehát a koromfekete fekete sáv nem lehetséges. Ha még oldalt lennének a LED-ek, akkor a local dimming tudna valamit hozni.
Továbbá a KS7000 feketéje nem túl jó. Hiába az Rtings által mért nagyon jó fekete szint a valóságban szerintem sokkal gyengébb. Nekem van otthon összehasonlítási alapom. Sony W829B, Pana plazma fekete szintet hoz. A KS7000 a nyomába sem ér. Azon amúgy tényleg fekete a sáv. Majd teszek fel képeket.
Továbbá ott van, amit toflehi rt a #106989-ben. Hiába kapcsolsz ki minden smart dolgot, összevissza tekergeti a háttérvilágítást. -
dethroner
veterán
válasz
mfranky #107011 üzenetére
Nagyszerű a táblázat, köszönjük a gyűjtést. Valahová az összefoglalóba ki kéne tenni, hogy mindenki láthassa aki kalibrációs beállításokra vadászik, elrettentő példának. De ebből kiindulva Te is látod ugye hogy mennyire felesleges egy másik tévé beállításait ráhúzni a tidére? Amit általánosan szoktunk javasolni: képmód, fényerő, háttérfény, élesség az egyezik. Ennyit tudsz kiokoskodni belőle. Az összes többi: 2 pontos fehéregyensúly, 10 pontos fehéregyensúly és a színköz akkora szórással van jelen, hogy nem tudod érdemben használni. Vagy használod és azt mondod magadnak hogy milyen faszán beállítottad a tévét, holott ez önbecsapás, mert elképzelhető hogy rosszabb képet csinálsz mint eredetileg volt, legfeljebb bemagyarázod magadnak hogy jobb, mert kalibrált értékekről van szó.
-
Tegla80
addikt
válasz
mfranky #106483 üzenetére
Szia
2 verza van,h szetvalaszd oket.
Vagy a ps4-ben kapcsolod ki a ficsort Itt es igy a tv-meg tudja mas eszkozokkel hdmi vezerlest.
Vagy kikapcsolod magan a tv-n a hdmi anynet+ cec -t es igy semmivel sem akar mar semmit...
Jah, a tv-vel sok infot nem fogsz kicsalni a ps4 jatek alatt,max annyit amit kiir ha pl jatek koben bemenetett valtasz es vissza a jatek bemenetre. -
tupacamaru
veterán
válasz
mfranky #98327 üzenetére
HDMI ARC csatlakozóra van dugva a házimozi, akkor kell külön optikai kábel, vagy azon keresztül a hangnak is át kéne mennie?
Nem kell külön kábel, az ARC csatlakozó lényege hogy tud hangot is továbbítani, erősítő vagy házimozi rendszer felé. A többi HDMI csatlakozó csak bemenet.
-
mfranky
őstag
válasz
mfranky #98020 üzenetére
...és ami a legszebb az egészben, h ez a tipikus olyan random hiba, amikor beviszed a szervízbe és megnézik, ott nem fog előjönni mert addig nem "nyúzzák"....és 1-2 hónapig ide-oda vándorol majd a tv, mert a szervízbe nem jön elő a bootloop... de tényleg random, factory reset után kikapcsoltam 30 percre, utána szépen behangoltam minden csatornát, sorba raktam, rádugtam a ps4-et, és vagy 2 órát játszottam...idáig...mindenféle hiba nélkül...a tv hátulja forró, de nem bootloopolt most...
-
-
BBéci
legenda
válasz
mfranky #43067 üzenetére
Azok a filmek, amiket emlegetsz, garantáltan 1080p24-ek. Namármost, a tévékbe épített pótlék nem képes a 24p lejátszásra, azt 60-ra alakítja, ami miatt rögtön nem az eredetit látod és még akadozni is fog.
Akik kipróbáltak, vagy vettek külső lejátszót, azok 90%-ban egyértelmű kép és hangminőség javulásról, jobb kezelhetőségről számoltak be. Ráadásul szinte mindent lejátszanak, csak kivételes esetben fordul elő az ismeretlen fájlformátum hibaüzenet.
A külső lejátszók összehasonlíthatatlanul jobb minőségben skáláznak, ami a 1080-nál alacsonyabb felbontású filmekkel rendelkezők számára roppant fontos.
Egyébként belépő és alsó középkategóriás LCD tévékhez (ES6800-ig, 46 colos méretig) bőven elegendő a 14-18 gigás 1080p mkv-k minősége. -
krx21
nagyúr
válasz
mfranky #41554 üzenetére
Az élesség a felbontáson múlik ami mindenhol 1920*1080...Meg talán a kontrasztól, ami a plazmánál lényegesen jobb... Az élesség érzetét lehet a színek csalásával elérni...----> feltűnőbb, valótlan, hosszú távon unalmas kép... Kb. ez a recept... Gondolj bele hogy a sok millió természetes szint kicserélni mindig ugyan arra a 1500 szaturált színre... Megunható.... Nézzétek meg milyen részletek és természetesség tűnik el a dinamikus és a film mód között! Kb. ez a jelenség az lcd és a plazma között...
-
Zsigi72
aktív tag
válasz
mfranky #40456 üzenetére
Nálam az ES7000-en nem megy el a hang.
Samsungéknál van a baj, itt fentebb írta is valaki, nekem sem megy semmi.
A TV-n keresztül is tudsz frissíteni a menüből, viszont nekem a frissítés után eltűnt a csatornalista, amit vagy majd 2 órán keresztül szerkesztettem a számítógépemen.
TV-n újra csatorna keresés és újra elölről az egész. -
JoeYi
őstag
válasz
mfranky #40278 üzenetére
3-4 szer újra kell indítani a tévét. Én így csináltam:
- tv be
- menü -> hálózat állapota -> várni még felépül a netkapcsolat
- SMART megnyitása, smart verzió megnézése. Ezután 1-2 percen belül kinyögi hogy még mindig frissülni fog a smart és várni kell
- majd ha látszólag semmit se csinál akkor tv kikapcs és kezdeni újra a folyamatot annyiszor amíg jónak nem látszik -
VW-Corrado
csendes tag
válasz
mfranky #40270 üzenetére
Talán majd a 2013-as Smart rendszer jobb lesz.
YouTube - Samsung 2013 Smart TV SuiteFuso nálam is volt, illetve kipróbáltam a nStreamLmod-ot, Én is ezekre gyanakodtam.
A bejegyzések alapján viszont nem egyedi eset. Jó lenne Samsung szervizes véleményt is tudni róla.Engem is zavar, hogy csak úgy eltünedeznek dolgok. Nekem a 2003.4-es FW-rel csinálta A gyárival nem tapasztaltam, bár nem is volt fent sokáig. Nála viszont jó volt:(#40259) MattRex. Talán a mostani 2004.1-es megoldja. Még nem volt időm foglalkozni vele.
-
mrzed
senior tag
válasz
mfranky #17911 üzenetére
http://prohardver.hu/teszt/samsung_ue46d6530ws_3d_teve_tesztje/elozetes_beallitasok.html
A fenti linken található beállítások nekem bejönnek.Még ez a szemüveg mizéria...
Jó helyen a jó vásárlót 6 db szemüveggel honorálják...
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Synology NAS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asztrofotózás
- Formula-1
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Xbox Series X|S
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest