Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mfranky
őstag
Sziasztok,
Lenne egy Samsung UE49KS7000-es SUHD TV-m. Szerintetek mennyit ér manapság? Szeretném eladni. Esetleg tudtok valami helyet ahol nem nevetséges áron megvennék?
Köszi és üdv!
-
mfranky
őstag
válasz
gyeniko #143395 üzenetére
Szia,
régebbi modelleknél is így van? Nekem egy UE49KS7000 van, egy oldalon olyat találtam, hogy 100/120hz...ezt a 120-at hogy lehet előhozni?
Esetleges PS5 miatt kérdezném... -
mfranky
őstag
Sziasztok!
Az aláírásomban szereplő TV-m van. Vettem egy 2TB-os HDD-t és megpakoltam kizárólag 4K tartalommal, ami annyit jelent hogy 50-60GB-os HEVC,H264-es fájlok külön mappákba. Mindegyiket lejátssza, nem ezzel van a gond. Most hogy kezd megtelni a lemez, azt vettem észre, hogy mappákból "eltűnnek" a fájlok. Azaz rajta van minden a hdd-n, de a tévé szerint üres a mappa... ilyenkor megtelik valamilyen cache? Ilyenkor ha leszedem a lecsatlakoztatom és újra olvastatom vele a hdd-t, akkor megjeleníti és lejátssza, aztán más tűnik el...
Valaki másnál előfordult ez? Lehet ezen valahogy segíteni? Csinál ugye egy fájlt a hdd-re, gondolom hogy gyorsabban be tudja olvasni... esetleg ezt szerkeszteni, hogy ott legyenek a tartalmak minden mappába?Köszi
-
mfranky
őstag
válasz
Celtis #113077 üzenetére
Szia!
Nálam egy kisebb KS7000-es van, de szintén megakad. Én azt gondoltam ez digi hiba, elég sok meccset nézek és ott szokott előfordulni, hogy "akadozik" időközönként a kép... kb. 4-5 percenként.
Ezt azért is gondolom, hogy digi hiba, mert interneten keresztül a myTV-n nézem az angol bajnokikat a Spíleren és akkor nem akad semmit...üdv,
-
mfranky
őstag
Köszi szépen!!
Nekem minden paraméterében jobban tetszik..kivéve input lag, bár azt a 7ms különbséget aki látja...
Egy hülye kérdésem még lenne... a Tizen-t szokták frissíteni ezeken a smart tévéken? Értem ezalatt a 3.0-as rendszert megkapta már a KS7000??
köszi neked is PuMbA!
-
mfranky
őstag
Szia
...és a tavalyi szériánál ez hogy van? A KS7000-esbe 120hz v. 60hz? Szintén mérettől függött? 49"-esbe 60hz?
Amit még láttam különbséget a samsung oldalán:
49MU7002T vs. 49KS7000
Képjavító elektronika: UHD felkonvertálás vs. SUHD felkonvertálás
Picture Quality Indey (PQI) : 1900 vs. 2100
HDR: HDR1000 vs. HDR1000, de a 10bit ide van írva... az MU7002T-nél nincs odaírva, hogy 10bit...KS7000-es jobb v. rosszabb az ideinél?
-
mfranky
őstag
válasz
anorche1 #111454 üzenetére
Használd a PLEX media servert, nekem bevált.
Itt van hozzá youtube plugin is.Plex-et felrakod a win10 alá, a plex app-ot meg letöltöd a samsung app store-ból a tévén.
Egy felhasználói fiókot létrehozol, aztán csak egy kóddal kell párosítani a kettőt és ennyi a mutatvány.üdv,
-
mfranky
őstag
válasz
A megváltó #111446 üzenetére
Én nem a TV-t vonnám "felelősségre", hanem az erősítőt... az milyen erősítő, amin se HDMI, se optikai bemenet??...
anorche1
Ilyesmi jó lehet? -
mfranky
őstag
válasz
szzimo53 #111419 üzenetére
Esetleg media szerverrel is megoldható, ha a hálózatodon lenne egy laptop vagy asztali gép amit szerverként használsz... PLEX media server és ott megoldható a youtube is... továbbá a serveren lévő összes media file-t lejátszhatod
Egy 40es7000-nél most "zongoráztam végig" én is a folyamatot... -
mfranky
őstag
Sziasztok!
KS7000-es tulajokat kérdezném előfordult-e már nálatok is, hogy a tv nem reagál a távirányítóval való bekapcsolásra??? Ilyenkor az egyik elemet kiveszem, visszarakom és megjavul... kb. minden 3-4 bekapcsolásra csinálja... gyári elemekkel...lehet ennek köze az elemhez?
-
mfranky
őstag
KS7000-re tegnap este jött új firmware... 1180.5 --> 1201.6
Azért ez is elég nagy ugrás... tapasztalatok? -
mfranky
őstag
válasz
FrezeR #111110 üzenetére
Nem kapcsolódott vagy egyáltalán nem is látta a routert... smart része nem működött, sőt fórumokon utánaolvasva pont azért indult újra, mert a smart nem tudott kapcsolódni a nethez...
Azért nem vettem észre, mert lan kábel volt a tévére dugva, a wifit nem is használtam soha...
Aztán mikor kihúztam a lan kábelt és kipróbáltam a wifit, akkor esett le, hogy egyáltalán nem működik a wifi rajta... -
mfranky
őstag
válasz
FrezeR #111097 üzenetére
Szia!
Wifi-re nem gondoltál? Az működik rendesen?
Nálam egy ES7000-es produkálta ezt a ki-be kapcsolgatást és nálam is "mintha egy idő után bemelegedne és utána csinálja" hatás volt... wifi csere és megoldódott...
Én is mindenre gondoltam már, közbe a csatlakozóknál a hátfal rendesen tüzelt... de mégsem ott volt a hiba...Egyébként azt én is megcsináltam utána, hogy vettem egy 140mm-es számítógépházakba való ventilátort, aztán mókoltam rá egy usb csatlakozót... egy usb-t lefoglalt a tévéből, de legalább folyamatosan fújta a levegőt a hátuljára...
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Én is felraktam a 1180.5-ös frissítést, igaz már nem annyira látványos, de néha még észrevehető néha az akadás a digi adáson... de miről maradtam le? Miért is akad a digi?
üdv ,
-
mfranky
őstag
válasz
mattheus #110287 üzenetére
Nálam is a mikrószálas kendő + víz a bevált módszer. De nem nedvesítem be a kendőt teljesen, csak a vizes kezemmel cseppeket rakok rá, tudod mikor azzal viccelsz, hogy letüsszentesz valakit de az csak víz
A zsírosabb kéznyomok is eltüntethetők így kitartással- Más: te ezt a 1180.5-ös fw-t felraktad már?
-
mfranky
őstag
Üdv!
KS7000-es tulajokat kérdezném, akik wifi-vel használják a netet... Nálatok is "xar" az egész, mióta megkapta a tévé a 1169-es frissítést? Már a 1169.2 van fent, és a router-hez csatlakozik, de netet nem érzékel.
Minden további eszközön van net, csak a tévén nincs. A tévé áramtalanítása néha megoldja a problémát, olyankor vissza tud kapcsolódni utána, de rendszerint ez a következő bekapcsolásnál megint fenn áll, hogy nincs net... Már 4-5 napja tapasztalom, hogy nem jelentkezik be a fiókomba bekapcsolásnál...üdv,
-
mfranky
őstag
válasz
Madwe #107371 üzenetére
Én már azzal is kísérleteztem, hogy ha a távirányítón ugye a csatornaváltó le/fel gombot nyomom meg, akkor bekapcsol-e... akkor csak a TV, és nem azon van, amit utoljára használtál, azaz ki kell választani a forrást.
Ha pedig a távirányítón a bekapcsoló gombbal indítom a TV-t, néha a bluray lejátszó is bekapcsol, néha nem.
A TV a legutóbbi forrással indul. A lejátszó elég régi (3-4 éves), néha kiír valami "VENT XXX" szöveget, ott lehet a hűtéssel van valami gond, és inkább kikapcsol ha túlmelegszik... -
mfranky
őstag
válasz
Gaben06 #107350 üzenetére
Szia!
Nekem KS7000-es van, de gondolom nem sokban különböznek beállításban...
Szintén samsung házimozi van rákötve, a mai napig nem tudom megfejteni, miért kapcsol be néha a tv kapcsolóval a házimozi is és miért van az, hogy csak a tv kapcsol be néha.
De nálam is volt az, hogy nem szólalt meg és a tv hangszórója szólalt meg csak. Erre nekem az volt a probléma, hogy a menüben a HDMI UHD-nál ( a HDR-hez kell ) mindegyik HDMI-n ON-ra állítottam, KIVÉVE a házimozit... az OFF.., ha ON-on van, nem szólal meg semmi a házimoziból.
Nálam az is előfordult már, hogy házimozin jött a hang aztán egyszercsak úgy dönt, kikapcsol az egész rendszer film alatt...utána meg tv-ből szól csak. Én lecseréltem a HDMI kábeleket 2.0-ra, szóval nem az a gondja... -
mfranky
őstag
válasz
pdave #107113 üzenetére
Szia!
Nekem a mostani előtt egy 40es7000-es volt, szintén ugyanaz volt, mint nálad. Nem használtam a wifit, mert közvetlen LAN rá volt dugva, aztán nem működött már a wifi rész. Ráadásként nálam be is adta a kulcsot a tévé miatta, azaz 15-20 percenként újraindult... kikapcsolt majd vissza.
Szervízbe wifi modult cseréltek rajta (20K kb.) és utána nem volt semmi baja...üdv,
-
mfranky
őstag
válasz
dethroner #107030 üzenetére
Igazad van, ahány tv annyi kalibrációs beállítás, azért kéne még egy 8-10 beállítás a táblázatba, ha van ideje valakinek foglalkozni vele, akkor megnézi az összeset, amelyik tetszik neki, azt meghagyja... de nyilván a lényeg az első 5-6 sor, a 2 pontos, 10 pontos, RGBYCM beállítások mind kalibráció függvénye...
-
mfranky
őstag
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
A KS7000-es tulajdonosoknak csináltam egy google táblázatot, pár internetoldalról ill. youtube videóból másoltam ki beállításokat, esetleg ha valaki kalibráltatja a sajátját, akkor megoszthatná velem és felviszem a táblázatba!
üdv,
Nekem egyenlőre az rtings.com-os beállítások vannak... de a filmekkel nem vagyok kibékülve... nem tudom azt összehozni, hogy ha szélesvásznú egy film, akkor a 2 fekete csík alul-felül az korom fekete legyen, de a kép meg élénk és színekben gazdag... viszont a game mode az nagyon ott van...
-
mfranky
őstag
válasz
Shokkolo #106643 üzenetére
Udv!
Nem tudom megfizethető-e vagy sem, de már korábbi hozzászólásomban EZT ajánlottam
Ez mind a 2 kitételt tudja, amit szeretnél... bár szerintem nincs 15-20cm a faltól, csak 10-12.
-
mfranky
őstag
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Mielőtt megvettem volna a tévét, érdeklődtem samsung tv akciókról...
Euronics-ból kaptam az egyik eladótól azt az info-t, hogy ha beérkeznek az idei új tévék, akkor a régebbiek nem lesznek olcsóbbak... kérdeztem miért?
Válasz az volt, hogy a samsung üzletpolitikája nem ez... inkább a megmaradt készletet keletebbre viszik (Ukrajna, Románia, Bulgária) és ott adják el még elfogadható áron...itthon meg kivonják a forgalomból, eltűnik...
Kérdés vagy nem kérdés, hogy ez valóban így van? Hiába várunk itt olcsóbb tévékre?üdv,
-
mfranky
őstag
-
mfranky
őstag
válasz
kevepapa #106479 üzenetére
Szia!
Én ilyet használok a mai napig, ez tartotta a 40-est is, meg most a 49KS7000-est is...
De attól függ mennyire akarod forgatni, döntögetni... ezt csak dönteni lehet, semmi forgatás...Szerintem ha falikonzolt veszel gondolj későbbre is... ez 65kg-ig megtartja, 70"-ig ajánlott...
üdv,
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Adott egy 49KS7000-es,tegnap néztem hogy a felbontásról, illetve egyéb dolgokról a távirányítón lévő kör alakú középső gombbal tudok információt kérni. Akkor kiírja milyen felbontás, hdr, stb...
PS4-el játszottam épp, amikor próbáltam info-t előcsalni erről, de nem működött ez a funkció ps alatt...amikor is kiléptem a játékból, és észrevettem, hogy vagy én csináltam vagy magától, de párosította magát a távirányító a PS-el, és a tv távirányítójával tudom irányítani ezt is... nademost kikapcsolni meg sehol nem találtam, hogy hol lehet...?Hogy tudom ezt a "házasságot" megszüntetni a PS és a TV között?
-
mfranky
őstag
Azt is látom van akinek gond, nem lehet csatornákat törölni rajta, csak ha más régiót használsz...
Az nem lehet megoldás, ha a "kedvencek 1" -be berakjátok azokat a csatornákat, amiket néztek? Akkor csak azok közt lépegettek, amiket szoktatok nézni...ha meg van valami műsor egy olyan csatornán, ami nincs a kedvencek között legalább nem kell újrahangolni a tévét... -
mfranky
őstag
Egy észrevétel a KS7000-el kapcsolatban!
Én egy samsung házimozival használom, és szeretem ha minden forrásnak (tv, bluray, ps4) a hangfalakon jön a hangja...A kép beállítások között a HDMI UHD Color menüben minden hdmi kivezetésen be kell kapcsolni on-ra a hdr-hez, de akkor nem szólnak a hangfalak...
Amúgy ha meg csak azon a kimeneten off, amin a házimozi van (hdmi-arc), akkor minden jól működik! Ha bluray filmet nézel, akkor visszakapcsolod.
Gondoltam megosztom, hátha segítség... -
mfranky
őstag
válasz
ricky731 #106439 üzenetére
4 napja vettem, nekem tetszik nagyon. Tényleg nézd meg a pixelhibákat rendesen, nekem csak másodszorra tűnt fel, hogy van egy db halott pixel, de ez a tévézésben abszolút nem zavaró...
Arra kívancsi lennék, ha ott helyben le lehetne ezt tesztelni, akkor milyen arányban lenne visszaküldve ez a széria...
Youtube-on találsz UHD febontású pixel tesztereket, javítókat amik elvileg helyre is tudnak hozni halott pixeleket, nálam azon az 1-en nem sikerült... mondjuk 1 órás tesztek vannak, én 15p-ig bírtam...
Csak a tudat miatt zavar, de tévézés élményben nem...Nem-e rossz választás? Attól függ, mire használnád?
Én elég sokat ps-ezek rajta, hdr-t ki akartam próbálni, illetve a gyors válaszidő miatt más tv nem jöhetett szóba, csak a KS7000-es... -
mfranky
őstag
válasz
#94529552 #106396 üzenetére
Szerinted napi használat mellett 2m-ről egy ekkora tv-n látszik valami is abból a 0.02mm-ből? Mindenki eldöntheti mi zavarja és mi nem... engem pl. az jobban zavarna, ha tényleg ilyen sok hibás van a szériában, hogy a 3.-4. csere után visszasírjam azt, amin csak 1db volt...semmi nem látszódik belőle, konkrétan semmi...
Ha több hibája lenne szó nélkül cseréltetném.
Nekem falon van, a hátlappal semmi gondom... -
mfranky
őstag
válasz
Top cat #106376 üzenetére
Bizonyára csak a fórumot látogatók vettek KS7000-est... miért lenne kerülendő? Én úgy gondolom akinek semmi baja az sosem írja ide be, hogy szuper és neki tökéletes "jutott"...ezért gondoltam beírom, én "hogy jártam" vele... ja és igen, visszaolvastam az összes KS7000-es hozzászólást...de azért ne általánosítsunk ennyire...
-
mfranky
őstag
Sziasztok! Szerdán vettem én is egy 49KS7000-est az Edigitalból, eddig mindennel meg vagyok elégedve, szuper képe van... a pixeleket most néztem meg, fekete és fehér tökéletes, a színeknél (RGB) találtam 1db halott pixelt...ezért nem viszem vissza...
-
mfranky
őstag
válasz
PuMbA #106292 üzenetére
Nincs 3D, de ezek szerint a lejátszón szereplő 3D annyit takar, hogy bele tudok rakni 3D-s bluray lemezt... értem.
A VGA konkrétan PS4, de nem PRO... annak a beállításaiban is van HDR, gondoltam ha 1080p-ben is, de lesz vele HDR ha 1.4-es HDMI-vel van összekötve. De akkor ehhez kell a 2.0 HDMI... -
mfranky
őstag
Sziasztok!
Nagyon buta kérdésem van, van egy ES7000-es 3D Smart TV-m, hozzá egy szintén 3D-s smart blu-ray lejátszós házimozi szett...
A közeljövőben cserélnék TV-t, de az nem 3D-s... akkor el is felejthetem végleg a 3D-s filmeket? Ha a blu-ray lejátszó 3D-s, akkor az nem tudja megjeleníteni a TV-n?Másik béna kérdésem: Olvastam, hogy a hdmi 2.0 annyival jobb az 1.4-tól, hogy 60Hz-en tudja már küldeni az UHD felbontást, nem 30-on. A kérdésem az, hogy a HDR-hez van-e valami köze? HDR az 1.4-es HDMI-n is átmegy?
üdv, F
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Egy Samsung 49-es KS7000-esen gondolkodom, jelenleg szintén 7000-es modellem, van, egy UE40ES7000-es, kicsit már felhősödik de azért még jól bírja...
Elég sokat játszom rajta, szóval a jó válaszidő feltétel most is...Szerintetek mennyiért tudnám elpasszolni a régi TV-t? Talpa már széttört sajna, az nincs, de én fali konzollal használom, az új TV-t is felraknám egyből a falra...
üdv, Franky
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Valaki mélyebben belemászott már jobban a TV szoftverébe?
ES7000S tévém van, a samygo fórumát most olvastam át, downgrade-elte már valaki a TV-t?Letöltöttem egy 0000-as firmware-t (T-ECPDEUC_SECUSB_0000.zip) és letöltöttem 2 régebbit FW-t, mindkettőt ajánlották a fórumon a tévéhez 2003.4-es és 2009.2-es FW.
Nekem most a legújabb van fent (2021.0).
Mik lennének a lépések? TV service menüjében factory reset, felrakni a 0000-as FW-t, aztán a 2003.4-est, letiltani az OTN supportot a leírtak szerint és a smarthubot is? Igazából nagyrészben a smarthub részére nem is lenne szükségem, mert van egy BD lejátszó, amin szintén van smart, youtube-ot, stb... itt is lehet használni...
Mint írtam régebben nemrég cseréltek a tv-be wifit, már nem kapcsolgat ki-be a tévé, viszont melegszik a csatlakozóknál nagyon... hülye kérdés, de ez az FW downgrade nem oldaná meg a melegedést?
A másik ami miatt még "visszacsinálnám", hogy hiába van HDMI-ARC-al csatlakoztatva a TV a BD-s házimozival, ha a TV csatornákat nézem elég gyakran előfordul, hogy van hang kb. 5-10mp-ig, aztán elhallgat... csak újraindulás oldja meg, vagy inkább a TV hangszóróit használom ilyenkor, ha felidegesít már nagyon... de ha filmet nézek, akkor meg tökéletes...
üdv,
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Janos666 fórumtárs vállal még kalibrálást? Tud valaki róla valamit?
Egyszer már bekalibrálta a tévémet, de mióta visszakaptam a szervízből elég gyatra a képe...üdv,
-
mfranky
őstag
Ér valamit, ha a tv hátuljára ahol melegszik valahogy felapplikálok egy usb-s 12cm-es ventillátort?
-
mfranky
őstag
A ki-be kapcsolgatós problémát nálam megoldották egy wifi cserével, összesen 22ezret fizettem, amiből 6000ft volt az wifi csere, a többi munkadíj...
Ráadásul olyan szarul és figyelmetlenül csavarozták vissza a hátulját, hogy egy többszálas kábel belelóg a VESA foglalat csavarmenetébe, nem is értem komolyan mondom...
Falra szerelve használom, a 4 csavar helyett most 3-al raktam fel, remélem nem fog leesni egyik nap a falról...
A tévé hátulja a csatlakozóknál továbbra is tüzel, én nem néztem eddig, hogy ez így normális-e, vagy csak a meleg miatt, de nem hiszem...
Szerintem ezzel a részével nem is foglalkoztak, hogy melegszik, hiába mondtam nekik...Egy "hang"-al kapcsolatos kérdésem lenne még:
Optikai kábellel van összekötve a tévé egy kis samsung házimozival...
Ha filmet nézek nincs semmi probléma, tökéletes a hang, de ahogy a tévén nézek adást 4-5 mp-ig van hang, aztán elhallgat... semmi hang nincs... csak a tv beépített hangja szól...
HDMI ARC csatlakozóra van dugva a házimozi, akkor kell külön optikai kábel, vagy azon keresztül a hangnak is át kéne mennie?
Próbáljam meg sima HDMI-re rádugni a házimozit?üdv,
-
mfranky
őstag
A samsung a 2+1-et szokott adni, ha regisztrálod az oldalukon akkor jön a +1.
2012-ben amikor vettem a TV-t az Europarkba még Saturn volt, lehetett volna +2 év saturnos garit venni rá kb. 20-25ezerért, ha jól emlékszem.... rá fél évre egész Mo.-on megszűnt a Saturn, Media Markt lett mindenhol... elméletileg nem lett volna gond a "névváltozás" elfogadták volna a garit, de nem kockáztattam... így is szerintem az a + 2 év bolti az már megkötésekkel van, nem minden esetben garis... főleg, ha a samsung beleköt... -
mfranky
őstag
Egyébként faguriga legyek, ha nincs valami ilyen "időzítési dolog" a samsung tévékbe...
A legelső samsung plazmám 2006-ba vettem, pontosan a garancia utáni 1-2 hónapban adta meg magát...javítás 50K.... Utána vettem egy LG-t, az a mai napig teszi a dolgát anyámnál...a következő tévém volt a mostani, ami igaz fél évet még ráhúzott a gari után, de az is elkezdte a ki-be kapcsolgatást...
Ahogy letelik a 3 év amit adhat rá a gyártó, egyből számíthatsz valami hibára...
...de lehet csak üldözési mániám van -
mfranky
őstag
válasz
Achiles #98037 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanezt csinálja, UE40ES7000-es TV, ma besétálok az oktogoni samsung szervízbe, rákérdezek mit lehet tenni... Majd megírom mit mondtak....gari gondolom már a tiéden sincs...
Egyébként szerintem túlmelegszik az alaplap a tv hátuljába, és elkezd ki-be kapcsolgatni. Biztos van benne valami védelem a hevülés ellen...
Nézd meg, neked is égeti a kezed a csatlakozók környékén? Mert akkor alaplapon valami nem klappol... -
mfranky
őstag
válasz
mfranky #98020 üzenetére
...és ami a legszebb az egészben, h ez a tipikus olyan random hiba, amikor beviszed a szervízbe és megnézik, ott nem fog előjönni mert addig nem "nyúzzák"....és 1-2 hónapig ide-oda vándorol majd a tv, mert a szervízbe nem jön elő a bootloop... de tényleg random, factory reset után kikapcsoltam 30 percre, utána szépen behangoltam minden csatornát, sorba raktam, rádugtam a ps4-et, és vagy 2 órát játszottam...idáig...mindenféle hiba nélkül...a tv hátulja forró, de nem bootloopolt most...
-
mfranky
őstag
Sajnos továbbra se javult meg a TV, egy idő után mintha túlmelegedne a hátsó panel egy része és elkezdi a bootloopot. Internet kábel ki van húzva, vezeték nélküli hálózatot próbáltam vele kerestetni, de nem talál semmit...pedig ott van a router mellette kb.50cm-re. Factory reset sem oldotta meg a problémát, most már a csatornahangolásnál is előjön a bootloop... wifit nem tudom letiltani a service menüben? Nem az melegíti túl a panelt?
Minden megoldásra vevő lennék...szervízbe még nem küldeném...de a gari is tavaly szeptemberig volt... -
mfranky
őstag
válasz
sandró60 #97961 üzenetére
Kikapcsoltam most a routert...de nem volt wifi kapcsolat...az nem volt beállítva...nemrég frissítettem 2021. firmware-re, nem megoldás a downgrade? Vissza lehet rakni valahogy a 2020-ast, létezik ilyen oldal ahol régebbi firmware-ek vannak?
Olvastam a neten, hogy talán a service menüből a factory reset megoldhatja a problémát...érdemes ezzel próbálkozni? -
mfranky
őstag
Nálam is tegnap óta újraindul 4x5-ször, majd megint megy...eltelik egy-két óra és bootloop...es7000-es modell...szerintem túlhevül vmi, mert éget a tv hátulja...mindenesetre most lehúzom a netet...
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Van egy ES7000-es Samsung TV-m, amin firmware szerint 002014-es verzió van. Mindig rá szoktam nézni a samsung támogatási oldalára, volt, hogy frissítettem USB-n. Most amit láttam, hogy van új 2014 októberi firmware, a 201402-es. Le is töltöttem, mondom ráeresztem ugyanúgy, de most azt írja nem talál semmilyen file-t az usb-n, pedig mindent úgy csináltam mint a leírás szerint.
Egyébként azért próbálkoztam usb-n, mert netre ha ráengedem az írja, hogy nincs újabb szoftver...
De régebben is volt ilyen, hogy a neten még nem találta meg, de a honlapon meg már fent volt...
Egy tippem van, hogy ez a frissítés akkor megy fel, ha van Evolution Kit, de az meg nincsen...Jól gondolom, vagy valami más lehet a problem?
üdv,
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Smart TV firmware frissítésnél elvesznek az előre beállított képbeállítások, vagy nem? Be lett kalibrálva a tévém, és most látom, h van új firmware a tévéhez kb. 1 év után... ha felrakom elvesznek a beállításaim?
Üdv
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Tegnap volt nálam Janos666 fórumtárs tv-t kalibrálni, és tényleg szebbek, élethűbbek lettek a színek.
Így jöhet a karácsonyi dömping.Köszi még1szer!
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Az aláírásomnál szereplő tv-vel rendelkezek. Akinek ilyen van, attól kérdezném, hogy náluk is növekedett a 3D és full HD filmek megnyitási ideje, vagy csak nálam lett a "frissítésektől" ilyen? Esetleg a winchester okolható-e ezért...mostanában figyeltem meg, hogy egy 15-20GB-os film megnyitása külső vinyóról kb. 40-50 másodperc, sőt nem ritka az 1, 1:30 perces várakozás sem... attól még megnyitja, csak régen azért ez nem volt jellemző...vagy a filmeket kódolják már másként?
köszi
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Az aláírásomban szereplő tv-t használok, egy olyan kérdésem lenne, h a hangbeállítások között nem találtam, de szeretném kikapcsolni a böngészési hangot...azaz, ha usb-s eszközökön filmek között keresgélek, szerintem gyorsítana a folyamaton, ha nem lenne hangvisszajelzés...ki lehet ezt kapcsolni valahogy? Egyébként a hang ki van kötve optikaival erősítőre, nem tudom ez befolyásol-e valamit...
köszi
üdv!
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, vagy érint, Smart Evolution Kittel kapcsolatban, Samsung Mo. válasza ma nekem:
Szia,
Hétvégétől már több budapesti boltban is megtalálható lesz az Evolution Kit.
A modellkódja a következő: SEK-1000/XC
A javasolt bruttó fogyasztói ára pedig 84 990 huf.
Kellemes napot!Üdv
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Samsung smart evolution kit-el kapcsolatban van valakinek infoja? Lehet-e már, ha igen hol, mennyiért kapni?
üdv
-
mfranky
őstag
Csak áramtalanítani kellett a tv-t 2 percre és megjavult a bluetooth receiver, már tudnak szinkronizálni a 3d szemüvegek a tv-vel...ha valakinek ugyanez lenne, no para...
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Akinek ue40es7000s tv-je van, megnézne nekem valamit? Tegnap frissítettem online a tv-t 20.08-as verzióra, most akartam 3d filmet nézni, és egy szemüveget sem tudtam párosítani a tv-vel...másnál működik rendesen?
-
mfranky
őstag
válasz
mediumgecso #44341 üzenetére
Magyarul a 3D film hogy jeleníti meg a képet, egymás alatt (OU) vagy egymás mellett (SideBySide). Ha benyomod majd a 3D gombot a távirányítón ki tudod választani.
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Tegnapi dátummal jött ki ES7000-re frissítés, valaki túl van már rajta? Vett észre vmi pozitív változást?
üdv
-
mfranky
őstag
válasz
J o e l #43062 üzenetére
Szia!
1., Nekem ilyen pendrive-al tökéletesen működik, megformázza és már lehet is felvenni bármit.
2., persze, vannak 3d mkv filmek is, amit simán lejátszik
-
mfranky
őstag
mkv tartalmaknál a hang szokott megpróbáltatások elé tenni egy lejátszót, legyen az a samsung tv, vagy valami külső media player... én egy asus oplay-t adtam el, mikor megvettem a samsung tv-t, mert a tv a mai napig lejátszik mindent. Ha nem is allshare-n keresztül, de külső hdd-ről simán.
Szóval mkv esetén a hangot, általában "hd" hangokat nem szokta szeretni, létezik egy program, amivel át lehet konvertálni (mkv merge, remux fórum)
Ha mégis valami külső media playeren gondolkoznál első szempont a támogatottság legyen, azt szokták gyakran elhanyagolni a gyártók.Itt a program: MKV Toolnix
-
mfranky
őstag
Igazad lehet, de tényleg csak a szememre hagyatkozom, nálam is a LED a csúcs...ezeken a HD tartalmak és a 3D tartalmak nálam egyenlőre mindent visznek. Ahogy leírtam, volt szerencsém (igaz különböző évekre lebontva mindhárom technológiát kipróbálni, sorrendben...Plazma-->LCD-->LED, és a szemem ami becsap, de LED-en pl. egy David Attenborough film full HD-ban mindent visz... legalábbis egyenlőre, csak az alapján tudok véleményt mondani, amit láttam, használtam.
-
mfranky
őstag
Szerintem sokan azért vannak így vele, mert a plazma előbb volt mint az LCD-LED tv-k....és fejlődésnek ezt tekintik. Ami később jön ki, az jobb elv alapján... 2006-ban vettem 107-es samsung plazmát, 2009-ben egy LG LCD-m volt, tavaly októberben cseréltem le LED-re... A plazma 1szer volt szervízbe, 70ropival gomboltak le, ahogy lejárt a 3 éves gari, a fél tv sötétbe burkolózott...
Anyámék használták, de megint elkezdte csinálni a jelenséget, azért gondoltam, inkább becserélem egy LED-re, az LCD-t meg nekik adtam...amikor nézegettem a tv-ket, úgy voltam vele, hogy ez igen, a LED tűéles, tényleg gyönyörű...egy plazmára hiába dugtam HDMI-vel mindent, olyan éles sosem volt a kép, mint szerettem volna (igaz az HD ready volt, nem fullhd mint a mostaniak)...meg gondolom fejlődött már a technológia annyira, hogy jobb a plazma pár dologban...csak ennyit szólnék hozzá, és nem vitafórumot akarok csinálni belőle...
Azt hozzá teszem, hogy azóta HD adások is vannak dögivel, 2006-ban még egy sem volt... -
mfranky
őstag
Nexus 7-re sem "elérhető" a smart view....
-
mfranky
őstag
válasz
trec12 #41537 üzenetére
Még nem próbáltam, de mintha a smart view program frissítése kellene hozzá a mobileszközön... eddig csak irányítani tudtam a telefonnal...
Egyébként én is így voltam a vásárlással....igazából nem is akartam tv-t venni...a saturn-os eladó beszélt rá az egészre...nekem csak 2 magos tv jöhetett szóba, E6800 vagy E7000.... volt szerencsém egy E6500-öt élőben próbálgatni és nem tetszett a "várakozás" a smart részén....továbbá az E7000-be ugye belemegy majd a smart evolution kit, tudod fejleszteni...
Anno az E6800 és az E7000 között 130e ft különbség volt nekem. De mivel a régi plazmát beszámították, plusz dobtak mellé egy 100ezres galaxy tab2-őt, így egyértelmű volt a 7000-es modell...
Tab-ra nem volt szükségem, 220ezer körül vettem egy 7000S tv-t... és ez saturn volt, nem internetes bolt... -
mfranky
őstag
válasz
VW-Corrado #40486 üzenetére
Ott a pont!
-
mfranky
őstag
válasz
VW-Corrado #40480 üzenetére
Köszi!
Valami leírás a firmware-hez van, hogy mit javítottak benne egyáltalán? Azt nem találtam az oldalon...
Más: Ha USB-n keresztül frissítem, el fognak veszni a csatornabeállítások, vagy sem?
Mert itt az előbb írták, hogy elveszett, Online módban nekem nem veszett el...
Ha annyira nem tartalmaz lényegi frissítéseket megvárom az Online frissítést, ha elveszne minden ezzel az USB-s upgrade-el... -
mfranky
őstag
válasz
Zsigi72 #40461 üzenetére
Hangvezérlésre a másik kis touchpad-es távirányítót használtam, kipróbáltam anno, működött a dolog. Párosítottam minden eszközzel, amit adtak hozzá "mindenes vevőt" azt is kiraktam, ha a távirányító kis mikrofonjába mondod a dolgokat "channel up vagy down" nekem váltott csatornát, meg mindent amit felajánlott....persze miután a menüben bekapcsolva van a "hang" vezérlés.
-
mfranky
őstag
válasz
Zsigi72 #40458 üzenetére
Értem...akkor nem tudom mi lehet a hiba oka... nálad ki van kötve optikaival a hang házimozira, vagy a TV hangrendszerét használod?
TV-n keresztül online frissítettem a legújabbra, most már azt írja ki, nincs újabb FW. Nálam a csatornalista megmaradt úgy ahogy volt... amikor kikapcsoltam a tv-t, akkor a camera+microphone FW-t is frissítette érdekes módon, sőt szólt is, hogy kikapcsolt állapotban ha bemondok egy "Hi Samsung, TV ON!"-t, akkor bekapcsol majd...
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
A minap nekem is eltűnt minden a SmartHubról, de frissítettem a tv firmware-t online, és szépen visszapakolgatott mindent. Azt vettem észre, hogy csak 1 programot enged telepíteni az apps-ból, utána viszont behal. Ha rámegyek még1re, akkor nem csinál semmit... amíg ki nem kapcsolom a tv-t, és be nem megyek újra a smarthub-ra. Ma ill. tegnap még nem néztem meg, mert látom egyeseknél megint eltűnt minden... egyébként ES7000-es van nekem is.
Amit még észrevettem és ez minden ES7000+smarthub felhasználóhoz kérdésem, hogy a youtube videóknál ha elkezdek nézni egy video-t, legyen akármilyen hosszú az utolsó 10-15 másodpercre elmegy a hang...következő videónál megint van, és az utolsó 10-15mp-re elmegy megint.... ez csak nálam, vagy mi lehet az oka?
Más: Samsung oldalán hol találok újabb firmware-t? A hivatalos oldalon a support menüben én a tv-met sem találtam meg, csak a D-sorozatot...Üdv
-
mfranky
őstag
Köszi!
Én az elején azt gondoltam, hogy a fuso miatt van az egész.
Mert mindent úgy csináltam, ahogy itt le volt írva:develop account-ot
felh. név: develop, jelszó: bármi
utána tools gomb / beállítások / fejlesztés / szerver ip címének beállítása (ide kell a fuso szervere: 217.113.62.80)
és végül alatta alkalmazások szinkronizálása, amivel települ maga a program.Ezután még ment a smarthub, tegnap meg elszállt. Nézegettem a beállításokat, és a szerver IP címe megmaradt a fent leírt, tehát gondoltam innen származhat a hiba, mert nem a smarthub IP-je van megadva neki. Egyébként itt nem volt semmi IP cím eleinte, hogy tudom ezt innen kitörölni? Próbáltam 0.0.0.0-t beírni, de azt nem mentette, vagy esetleg az EREDETI szerver IP címe micsoda? Amiről frissítette az app-okat?
-
mfranky
őstag
válasz
VW-Corrado #40272 üzenetére
Én is arra gyanakodtam, hogy mivel most dobták ki az új tv-ket a CES-en, globálisan jön valami új smarthub rendszer és ezért tűntek el az alkalmazások... nálam pl. csak a family gyerekvideo nézegetős app maradt meg, de semmi más a felső 2 sorban, se samsung apps, se semmi skype vagy facebook... Fuso megmaradt, meg internet, youtube, meg még ezen kívül 3-4 app.
....ööö most olvasom át csak jobban amit írtál, akkor ezt most nem értem... ez a jelenség most smarthub hiba vagy tv firmware hiba? Mert firmware-t nem láttam hogy frissített volna mostanában...
-
mfranky
őstag
válasz
VW-Corrado #40208 üzenetére
Nálam most detto ugyanez van, akkor megnyugodtam....semmi köze a fuso telepítéséhez? Eltűntek az appjaim nagyrésze...ES7000...
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne mindössze: Több külföldi oldalon utánaolvastam, nem találtam megoldást, vagyis annyit, hogy egy Samsung SMART TV tényleg nem tudja a 3D filmek alá berakható 3D feliratot kezelni???
ES7000-es modellem van, hiába van a film mellett minden srt, sup, index, meg mit tudom én milyen file-egyszerűen nem tud vele mit kezdeni.... külföldi fórumok is azt írják, csak akkor tudja kezelni, ha bele van "égetve" a 3d felirat a filmbe?? Ez tényleg így van???Üdv
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy 40"-es samsung led tv-t, a kérdésem az, hogy elég sok tesztet összeolvasgattam a netről, külföldi oldalakról, és megemlítik egy-két helyen a kalibrálást.
Nos, ezt a programot ajánlották a kalibrálásoz: http://store.spectracal.com/Volt már valakinek dolga ezzel a CalMAN programmal? Hogyan kell használni, hogy lehet kalibrálni illetve letesztelni a tv-t vele?
Köszi minden segítséget, Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest