- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Mivel én sem bírom a film képmódot (a két régebbi Samsungon sem bírtam), így 5 sec is elég volt eldönteni, hogy a MU8002-n se használom.
Kaptam segítséget és az itt található videókkal és leírással, azért be tudtam állítani, hogy legyen fehér és fekete és ne harsogjanak a színek.
Persze előbb a régi tévén gyakoroltam, így az is "rendbe jött".
Az AVS HD 709 Calibration Disk-et használtam.
[link]
Persze előtte minden beállítást írj le vagy fotózd le, nekem Libreoffice táblázatban van. -
Imi1981
veterán
Lehet de akkor az lg megoldása a jobb szerintem. Most pl elment az áram egy pillanatra és megint semmi csak pár csatorna Samsung-on. Szerintem kell neki fél óra mire beolvassa az összes adó adatait.
Bár most az áramszünet után a bóvli tévén is csak pár adnál van infó. Mindegy nem foglalkozok már vele.
Viszont szeretném használni majd a felvétel funkciót tévén külső hdd-vel. Egy 500 gb-os hdd-re hány óra hd adás rögzíthető kb? -
-
törölt tag
Mondanám, hogy próbáld meg az a Film képmód használatát, de az nagy változás lesz!!!
Dinamikus, Normál és Természetes képmódban erőteljesebb a látott kép, elvesznek a részletek, míg Film képmódban visszafogottabb képet kapsz, viszont - nemcsak szerintem - részletgazdagabb és színhelyesebb képet kapsz.
(Lehet, hogy a korábbi plazma tv használat miatt könnyebben tudtam átállni a Film képmódra, mert annak TrueCinema képéhez van közelebb.) -
törölt tag
-
törölt tag
PuMbA (PH! félisten) ebben a szakértő, nem venném el tőle a lehetőséget, hogy ezt bővebben kifejtse Neked!
Tudod, amikor én megvettem a tv-t, a Normál képmód volt az, amit a legjobbnak tartottam. Aztán fel lettem homályosítva, hogy a Film képmód az, ami azt adja vissza, amit látnom kellene. A váltás nem volt zökkenésmentes, de ma már minden forrás esetében ezt a beállítást használom, sőt HDR esetén még a Helyi sötétítés esetén a Magas beállítást is átállítom Alacsonyra, miközben semmi mást nem változtatok a Film képmód alapértelmezett beállításaiban. Illetve újabban még a Digitális tiszta megjelenítést és az Auto Motion Plus-beállításokat is kikapcsolom.
Ami, még nagyon fontos, hogy úgy állítsd be, ahogy azt Te jónak látnod, elvégre Te használod.
-
PuMbA
titán
"Színköznél ha átállítom Auto -ra akkor mintha egy fehér ködfátyol lenne és a színek is sokkal fakóbbak lesznek, ez így nagyon nem tetszik !"
Akkor nyomj több kontrasztot és a szín állítóval színt
A Színköz nem erre való. A TV belső lejátszóját használod? Egyébként ha Film módra teszed a TV-t, akkor még "ködfátolyosabb" lesz minden, szóval csak nézőpont kérdése az egész (Trabant után egy Opel kiválónak tűnik, de egy Mercedes AMG után nem), mert Normál módban is van egy alap élesítés és világosítás a képen.
-
PuMbA
titán
Mindegy, hogy ki mit használ, a lényeg, hogy mit akarsz látni
kissa1026 elmondta, hogy mi az ami biztos nem jó, szóval a TV-d helytelenül transzformálja a színeket a paneljára a Natív színköz miatt. Ez még a TV leírásában is oda van írva, hogy a Natív-ot csak videó kódolás hibakeresési céllal szabad használni. Amúgy meg mem nyúlka-piszka, mert szakértői beállítás.
Ha azt akarod látni, ami neked tetszik, akkor használd azt, ami most van, kivétel ugye amit kissa1026 leírt. Ha pedig azt akarod látni, amit a filmkészítők csináltak, akkor pedig egy kalibrációhöz közeli beállítást kell alkalmaznod. RTINGS.com-on fönt van minden modellhez ez a beállítás, csak a 10 pontos fehéregyensúlyt nem szabad megcsinálni ott.
-
Fr3eWar
őstag
Random troll.
Mindent pluszra rakott, beböfögte az okosságát, és adott overall 1*.ot, roppant releváns információ.A zónák (led-ek) számára kíváncsi leszek. Szépen burkolja ami a 2018-as Q8DN-nél Direct Full Array néven futott 40 LED-el, és a Q9FN-nél Direct Full Array Elite néven futott 480 LED-el. Most lett 4x-6x-8x-16x, kérdés mi az alap amit szorozni kell? Esetleg a Q8DN-nél megismert siralmas 40LED, mert akkor a 640-es nem nagy előre lépés 2018-as 480-hoz képest. De ha lenne 1000 vagy 1000+ zóna az már elég korrektül tudán a kontrasztot helyileg növelni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ebayen olcsóbb jóval és bármilyen hagyományos jó, de van az is félárban, amit kinéztél.
-
Fr3eWar
őstag
Az még lehet Q9FAM is nem csak FN azaz 2017-es modell, ahol EDGE led volt. Mert a videó csak annyit ír Q9. leírás meg totál üres, komment nuku, fickónak nincs másik videója ahol lenne infó róla mit takar számára a Q9.
Ha szeretnéd, este megnézem/levideózom Q9FN-en is modernwize DSE tesztjét, amennyiben lesz rá energiám, és alszik a család. -
Deck
titán
Énis imádom amúgy fasza tv nagyon. Ps4 Pro-hoz, filmhez, pc-hez is tökéletes. Énis oled és eközött gondolkodtam de ugyanúgy mint te féltem a beégéstől
HDR-hez sajnos kell a 100% világítás. Különben nekem 20%-25%-on van. (nem mintha sok igazi hdr játék lenne, bár vannak filmek is)
-
Celtis
veterán
Volt direkt LED-es Sony-m és a DSE miatt végül visszacseréltem. Elviselhetetlen volt foci esetén. Az edge LED-es 60-as Samu jobb, de azért van rajta folt. Egy napig volt egy 65-ös is, az még rosszabb volt.
Egy ismerősöm vett nemrég egy olcsó direkt LED-es 65-ös LG-t. Már előre féltem, hogy milyen lesz. Teljesen megdöbbentem, hogy tökéletesen tiszta a képe. Nulla DSE. -
JoeYi
őstag
az olcsóbb 3000Ft-ossal is menni fog. Mind ugyanazokat az infra kódokat használják.
Én a Q8-at, Q7-et és NU7400-at nyomkodtam pl ezzel az appal: https://play.google.com/store/apps/details?id=ir.remote.smg.tv
(S6 edge telóm van, abban még van infra)
-
Ha kiiktatom a mélyládát és erősítőt a szekrény széléről, akár QE65Q6FN benevezhető, hiszen kb. 10 évvel ezelőtt hasonló árban volt mint a Panasonic TH-42PZ85E plazma TV, inkább 410 ezer Ft volt annak idejében, most MM-ban olcsóbb...
De ne hamarkodjunk, ha kidől a plazma TV, jöhet a vásárlás, persze a pénz nem akadály egyelőre...
-
PuMbA
titán
(#129538)-as hsz és utána
(#129563) rsanyi20: Lefotóznád? Neten talált fehéregyensúly és egyenkénti szín beállítást sosem másolunk, mert minden egyes darab TV-nek mások a beállításai, szóval épp ezért szóltam. Netről csak az általános kalibrálthoz legközelebbi beállításokat érdemes lemásolni vagy pedig saját magadnak beállítani az alapértelmezett képmódok alapján.
-
-
PuMbA
titán
Pár észrevétel, hátha valamelyik megtetszik: Élesség 50 HD filmek esetén biztos nem kell csak SD, bár én mindkettőnél ki szoktam kapcsolni, mert nem szeretem, ha belenyúlkálnak a képbe, másrészt meg HD-n nem kell még élesíteni, ergo csak rontani fog a képen
Fekete tónus nekem a Legsötétebben van, hiszen úgy a legsötétebb a fekete
Színtónus Normálon körülbelül úgy néz ki, mint egy 9300K színhőmérsékletű számítógép monitor, szóval tuti nem pontos, Meleg 1 vagy Meleg 2 mindig közelebb van a pontos színekhez és az LG IPS paneljaihoz. Motion Plus Tiszta HD filmeknél megint felesleges, mert a 24fps nem olyan gyors, hogy javítson rajta, szóval csak ront a kiszámolt és nem pontos köztes képeivel
-
sittes79
addikt
Köszi akkor valójában miért kérnek +30.000-et?
Szóval, Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba?
De öreg vagyok már...
-
petya2012
őstag
gondoltam az a legjobb a 3 közül
voltam ma a MM-ben megnézni és láttam egy ilyet UE40H6203AWXXH
de ilyet még a samu oldalán se találok és itt a neten se(vagyis találok az extreme-nél,de az MM-ben teli talpas volt),az volt odaírva a lapjára,hogy nem 3D-s,viszont smart tv(Allshare play,böngésző)és 10000-el volt drágább,mint a F6100valaki tudna infót adni erről a tv-ről??(UE40H6203AWXXH)
-
BBéci
legenda
Picivel fakóbb? Mihez képest. Mivel 16000:1 kontrasztarányhoz vagyok szokva [link], számomra a 3000:1 is siralmas, és a 753:1 egyenesen nézhetetlen.
Mi más lenne fontos egy képmegjelenítő esetében, ha nem a képminőség?(#68199) McKalton
HU7500 és GT60 összehasonlítás volt nálam, és nem volt vita abban, hogy utóbbinak jobb a képminősége és nem csak a sokszorta nagyobb kontrasztarány miatt. Természetesen előbb mindkettő átesett a kötelező műszeres kalibráláson. -
McKalton
tag
Na ma meg is jött és már be is üzemeltem az új Samsung 55HU6900 4k tv-met.
Teljesen jó SD tv adással is. El lehet mosni a mozgást és nagyjából folyamatossá is lehet változtatni, beállítás függő.
HD és 4k anyagokkal viszont valóban kihozza tudását. A netről töltöttt 4k anyagokat usb kulcsról azonnal viszi akadás nélkül. Próbáltam 4k mastered blu-rayekkel is.Amit sajnálok, hogy nem igazi twin tuner van benne csak a külső forrásnál lehet PiP módba lépni.
Holnap mellé rakom majd a hálóban lévő másik tv-met az egy Pana 50VT60. Úgy is szemügyre veszem majd a különbségeket. így egyik szobából másikba rohangálva azért nem olyan az összehasonlítás.
Szerintem 323eftért 55"-al nem hiszem hogy mellé nyúltam. Középkategóriás tv-t akartam ez össze is jött. Minden profizmus meg benne a van a plazmámban.
-
Dani Pécs
tag
Fejlemény:
A Samsung ügyfélszolgálaton jeleztem a panaszt:
Mondták, hogy nézzem meg az öndiagnosztika képteszt menüjét, és hogy ott is látszik-e a jelenség. Mondtam, hogy igen.
Azt mondták, hogy 72 órán belül nem küldenek szerelőt, az üzletnek kell elintézni a dolgot. Mondtam, hogy az üzletben a szakvéleményt kérik.
Hívjam fel az üzletet, és beszéljek velük, hogy hívják fel a Samsung ügyfélszolgálatot, ha nem veszik vissza a készüléket.
Az üzlet már bezárt. Ha lesz további hír, megírom.
-
Dani Pécs
tag
Beszéltem az üzlettel:
a 3. TV-t már nem veszik vissza 3 napos cserében sajnos - azt kérték, hogy hívjam ki a szervizt, és kérjek tőlük szakvéleményt, és ez alapján levásárolhatom az árát.
A kérdés már csak az, hogy a szerviz fog-e adni ilyen zakvéleményt, vagy sem. Kicsit tartok a dologtól, a korábban itt leírtak miatt...
Addig inkább nem is kérdezek többet arról az LG-ről, mert ha esetleg nem jön össze a csere, csak még jobban bosszankodhatnék
-
nismoka
addikt
-
Dani Pécs
tag
Euronicsben vettem. Ebben a tesztben a Sony 50"-es változatát adják meg az ekkora méretű LED TV-k közül etalonnak.
-
Dani Pécs
tag
Betettem egy sárgát most... Ez elég durva. Gondolom nem ilyennek kellene lennie...
Háttérvilágítás:7 Kontraszt:83Ami még elég zavaró, hogy világos színeknél közvetlenül a keret mellett 1-1,5cm szélességben alul felül fényesebb a kép, mint középen.
Ez tényleg csak nálam ilyen? Senkinek nincs ilyen gondja a 6400-asok közül?
Egy Sony W828 ugyanilyen lenne 55" méretben, vagy ott nincs ilyen jellegű gond?
-
Flashget
félisten
amennyiben csere utalványos akkor visszamegy oda ahol vette a tv-t
1. kaphat ugyanolyan készüléket
2. érték egyeztetéssel másikat, ha az 1-es nincs
3. visszakérheti a leadott készülék árát (erre viszont 30 napos utalási időt mondanak mindenhol, de nekem 2 hét elteltével utalták)ő dönti el mit akar nem fognak adni addig semmit
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- BestBuy topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Automata kávégépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest