- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
amadeus11
senior tag
Mindig tv van . Most váltottak képarányt a kertévék , viszont valódi 16:9 et csak a tv2 ad . Az rtl továbbra is 4:3 -ban adja az adást a mindig tv nézőinek kizárólag :S (alul felül fekete csík , torzított kép ,ami nagyítással lesz arányos) . Így most mindig nyomkodnom kell a képopció gombot ha arányos képet akarok látni . Fasza ...
-
Erzsébeti
tag
"Az a rendes digitáls földi adás (DVB-C), amit a tévé meg is talál, de kártya nélkül a tévé nem tudja dekódolni. A UPC pedig van olyan mocsok, hogy ezeket a kártyákat összepároztatja a saját médiaboxával, és anélkül nem működik.
Tehát, töröld ki nyugodtan a tévé által megtalált digitális csatornákat, semmire sem mész vele. Ha Digi előfizetésed lenne, akkor viszont médiabox nélkül tudnád nézni az adásokat."Kicsit kiigazítanálak.
A DVB-T az a földi (Terra) digitális sugárzás (nálunk Mindig TV néven elérhető)
A DVB-C az a kábeles (Cabel) digitális "sugárzás".
A DVB-S az a szatellites (Satellit) digitális sugárzás.A Digi mellett még a T-Home digitális kábel TV jeleit is lehet Set top Box nélkül nézni (Conax modullal).
A "médiabox" szó meg az utolsó mondatodban nyilván elírás, és a Set Top Box akart lenni. -
gergonemeth
csendes tag
Köszönöm szépen a választ. Azért keztem kételkedni benne, mert olvastam olyat, hogy a C5000-es sorozatnál LANon csak frissíteni lehet.
Néztem multimédia lejátszót is. A WDTV Live elméletileg támogatja a torrentet, csak ott meg azt nem tudom, hogy ha egy multimédia lejátszóra rákötök egy winyót és rádugom őket a netre, akkor egy laptoppal látom-e hálózati meghajtóként :SAnnyi probléma van, és nincs lehetőségem kipróbálni mielőtt megvenném, nem akarok kidobni 40e-et az ablakon :S
-
zjuhasz
aktív tag
a kiszemelt modell a 37D5000. 150körül beszerezhető és remélem, hogy az inverter zúgás hiba is a múlté már... Szűk keresztmetszet a szekrénysor (908*600mm) Ide a 32" túl kicsi, a 37"-ból pedig se LG, se Sony, se Samu CCFL nem fér be.
Van valakinek tapasztalata esetleg ezzel a 2011-es modellel?
Smart tv nem kell (d5500) 3D szintén nem (6-os sorozat)
köszönöm. -
Golota
aktív tag
Nem tudom, hogy melyik panel volt benne. Csak az nem tetszik, hogy nekem, mint vásárlónak esetleg be kell érnem a gyengébbikkel, pedig ugyanannyit fizetek. Nyilván első ránézésre még a gyengébb panelt is jobbnak látom, de az ember már csak olyan, hogy szeretné a legjobbat a pénzéért.
A másik dolog, ami miatt ódzkodok, hogy sokan panaszkodnak a hosszú válaszidőkre, ha konzolt, vagy PC-t kötnek a gépre.
Jelenleg ezek a típusok vannak a kosárban:
LG 46LV5500:
+ jó ár, megbízhatónak tartják, sok szolgáltatás
- nem olyan kontrasztos, mint a SOny vagy a SamsungSony 46EX500:
+ szép kép
- sok helyen panaszkodnak, hogy csíkozódik és a Sony megbízhatósággal sajnos jártam már megSamsung LE64C650
+ szép kép, megbízhatóság
- panel kérdés, lag timeToshiba 46XV733
+ szép kép, most nagyon kedvező ár
- nem ismerem a márka TV-it, 5 ms válaszidő??? -
Freestyle79
tag
Értem én úgy, hogy akár fél évig 0-24-ben ugyan az a program.
Igaz régebbi, 710N és hasonló típusú Samsung monitorok, amin a Samsung LCD main lapok funkciós tesztprogramja fut. Hidd el, saját szememmel láttam ilyeneket. Bár már a mostani monitorokon nem rémlik, hogy ilyet láttam volna, de lehet csak megszoktam már. -
aag
őstag
...és honnan a fenéből tudta, hogy van új? Az én TV-m tipusa a kövekező: LE40C530F1WXXH. Jó lenne tudni, hogy egyáltalán hol vannak a frissítések és hogyan kell felrakni. Az is érdekelne, hogy a mostanit hogyan lehet elmenteni? Hátha vissza akarnám csinálni a dolgot? Egyébként az enyém nem akart még magától frissíteni. Lehethogy az én tipusom nem is tud ilyet? Egyáltalán, mi a frissítés felrakásának a módja?
-
-
nightshadow
veterán
Én nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen felszereltségű tévét évvégén, vagy jövő év elején megkapjál 140-150k-ért. Természetesen ettől még lehet, hogy neked lesz igazad, mert nem vagyok jós, csak az összehasonlítás nekem sántít egy kicsit. A C650-el egy a gyártók szerint „elavult” technológia egyik utolsó képviselőjét vezeték ki a piacról, míg a 3D relatíve új technológiának számít. A C750-nek is kb. 210k a kivezető ára.
Egyébként a C650-nek az ára sokkal jobban esett, a 270k-ás ár már május 15-én leesett a lélektani 200k-ás határ alá. Az egyik fórumtárssal még fogadtunk is ebben, hogy ez mikor következik be (#lásd 1620-as hozzászólást).
-
dezz
nagyúr
"Csakhogy az LCD alapesetben nem villog, még 24Hz-en sem."
Ezt már csak a hülye nem tudja...
"De ha közéraksz egy feketét, akkor már igen."
Erről beszélek... Ha 50 Hz-es képfrissítés mellé mindig 1x villant, az 50 Hz-es villogást okoz, ami ma már nem megengedhető. Így legalább 2x kell villantania, de akkor 2x jelenik meg ugyanaz a képkocka.
-
sityupityu
veterán
Üdv!
Sikerült amit mondtál!
Felraktam pár képet a hdd-re és ténnyleg ott lehetett állítani rajta.Mint írtam még soha nem néztem képeket rajta,és ha nincs elérhető kép a számára nem is lehet hozzáférni ehez az állítási lehetőséghez. Nem szoktam magam lebecsülni,de szerintem az életben nem jöttem volna rá.
Amúgy marha érdekes,nekem alapból ahogy megvettem nem volt ezzel gond. És volt egy párszor,hogy elmentek a beállításaim(firmware frissítés stb),de ez a része soha. Csak most,hogy a szervízmenüben jártam,ez után állítódott el. Na mindegy,most már ezt is tudom.
Hálás köszönet még egyszer!
-
UBO
csendes tag
közben mkv-s hangsávváltást megtaláltam
köszi de viszont m2ts (most már nevezhetjük ts-nek
) talál 10 hangsávot de mikor elindítom kiírja h audiocodec nem támogatott és amint váltok másik hangsávra kiakad a kép is szerencsére ilyenkor nem kell kikapcsolni csak kilépni menübe, amúgy igen a legnagyobb fáljt játszom én is mellesleg lejátsza a többit is jórészt és valamelyiknél van hang is (pl gondolom ami a bluray menüje meg egy két bevezető, és ott hang is van) de akk úgylátom 10 közül csak beadja vmelyik hang ha nem akk nekiugrok vmi konvert progival
amúgy net részét a tv-nek mire lehet még kihasználni?
BBC-t tudom online nézni esetleg lenne még vmi amit lehet így? -
cápaFeri
csendes tag
Ok, de hol lehet a menüben állítani? (Sokan emlegetik, hogy kikapcsolják a 100-Hz-et) Én nem találtam ilyen menüpontot....ha egyátalán ez a 40C650 100Hz-es...Eddig csak reklámanyagban és a Samsung honlapján láttam, hogy 100 Hz-es, sem a tv-n, sem a leírásában nincs benne.
Apropó! A leírásában szereplő távirányítótól kissé eltér az enyém, mert felül jobbra nekem nincs világítás ki-bekapcs gomb, nem is világítanak a távirányító gombjai, hanem ott van a source gomb. Ahol meg a könyv szerint kéne lenni a source gombnak, ott nekem egy HDMI gomb van. Ahol meg a könyv szerint egy content gomb van, ott nekem egy smart feliratú. Internet helyett srs gomb, ad gomb helyett e-manual, meg ilyenek. Amúgy formára ugyanaz. -
törölt tag
Gondolatmeneted több sebből vérzik.Először is így akadozna a kép,másodszor pedig nem 50 hanem, 60 Hz az LCD saját frekvenciája.Tehát a tévedés nálad is fennáll.
Ezt a problémát pulldown alkalmazásával oldják meg.Van a 3:2 pulldown ami minden 3 képkocka közé betesz 2 képkockát.. így 24-ből 60Hz jön ki. És van a 4:4 pulldown ami 96 Hz-et eredményez de itt a gysorsaság miatt nem láthatsz akadást.Az 5:5 pulldown az ideális 120 Hz-et eredményezi,de ez gyors csipet igényel,igy ez a prémiumkategória sajátsága ,pl. Panasonic összes Full HD plazma és d sorozat LCD modelljei,Samsung 46C7XX modeljeitől felfelé.
A beszúrás pulldown esetén pedig lehet:1: fekete képkocka(LG-re jellemző),2: létező képkocka ismétlése és 3: kiszámolt köztes képkocka,amit te is emlitettél,és ez megint csak a jobb kategóriákra jellemző.
Bővebbet a geeks.hu-n találsz,ha érdekel. -
snefftamas
aktív tag
Tény es való hogy a dedikált mp sokkal kényelmesebb en se gondoltam volna hogy veszek de most mar fogok hamarosan. Arról nem is beszélve hogy a samuknal ellegge le van korlatolva a kepbeallitasi lehetőségek belső lejátszó használatánal. Nem kell a legjobb egy Wdtv live ideális ebben a tv kategóriában.
-
BBéci
legenda
ISO-kat, level 5.1 kódolást nem tudja lejátszani, m2ts, VOB szintén nem támogatott, a belső feliratokat nem ismeri fel. Nem lehet kockánként léptetni, fejezeteket keresni, nincs HD hang. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Amíg nem próbáltam külső lejátszót, én is teljes erővel dicsérgettem a beépítettet. -
canniball
nagyúr
Az Üzletszabályzat menüpont alján megtalálod.
-
törölt tag
Pontosan. A füles kimenet használata minden hanggal kapcsolatos beállítást letilt, de legalább a hangerő szabályozható a tv távjáról. A tv hangszóróit ez automatikusan kikapcsolja.
A SCART-on kimenő hangnak viszont semmi beállítási lehetősége nincs, hangerő sem. A tv hangszóróit a menüből kell kikapcsolni, vagy némítani, mert elég jó visszhang effektet ad együtt.Az itt kijövő jel hangerejét azon a készüléken kell állítanod, amire viszed a jelet.
-
nicu71
addikt
vitatkoznék!Intel i5-2500 procinál/intel grafikánál sem,és a régebbi radeon5450-nél sem ment el a hang,egyáltalán nem befolyásolta az hogy minek neveztem el a forrást,viszont a kép azonnal beállt szín és pixelhelyesre
a legujabb firm van a tv-n,windows 7 alatt a hanggal soha nem volt még problémám,csak a képpel,játszani nem szoktam-így az input lag probléma elkerül :-)
-
nicu71
addikt
dehogy megy el a hang.ill nem tudom hogy kerül ez ide.
Senki de senki nem tudta megmondani hogy miért olyan borzalmasan ultragagyi a windows megjelenése hdmi-hdmi kontatktnál.Inkább nem részletezem a hosszú kálváriát.Még garanciás alaplapcsere is belefért.és arra is fény derült hogy hd ready tv monitorként csak analóg csatlakozással állja meg a helyét/a c650-t csak másodlagos monitornak használom/
a képélesség manuális beállitása sem jön itt a képbe,itt pixelhelyességről és hasonlókról van szó... -
BBéci
legenda
2 db másfélterás Caviar Green merevlemezem van, mindkettő eSATÁs rackban, Az sajnos csak marketing rizsa, hogy 7200-on is pörögnek, nézz be a megfelelő topikba, majd ott megerősítik ezt. Valóban csendesek és nem melegszenek, ráadásul eSATÁn villámgyorsan lehet másolni rájuk.
(#10044) zsoltika29
Sajnos az LCD nyűgje a crosstalk, állítgathatsz azokon bármit, nem fog eltűnni. A tervezőmérnökök vért izzadnak, hogy sikerüljön. Még a C9000 is szenved ettől. -
canniball
nagyúr
"Pedig, ha valahol szar, akkor az a MM, mert kb 100 tévére van kinyomva ugyanaz az antennajel..."
Épp tegnap voltam MM-ban és szomorúan konstatáltam, hogy már nem analóg TV-jelet nyomnak a készülékekre hanem valami normális felbontású anyagot.És ha már itt tartunk továbbra is várom a válaszokat az LE40C530/550+analóg adás tapasztalatommal kapcsolatban.
-
makaay2
tag
Szevasz!
Nincsen media markt. Kalocsáról akarom megrendelni. Rem tényleg jó lesz. Sok jót hallottam már erről a tv-ről. Nem vagyok valami nagy szakértő ezen a téren. De azt a fórumon való olvasgatás során tapasztaltam, hogy ezt a típust csak SPVA panellal szabad megvenni. Jelezni fogom feléjük, hogy csak abban az esetben érdekel a tv, ha ilyen panellal szállítják, nem az AUO jelzésűvel! Köszönöm válaszod!
-
sb
veterán
-
kori18t
tag
Hülyeséget beszéltem, a 10 blur és 0 judder beállítás a legjobb, ahogy ezt már néhány fórumos kolléga írta.Tegnap a m.plus normál beállításán néztem egy darabig, nevetgéltem is magamban, hogy milyen vicces a mozgás, majd megszólalt a párom, hogy nem tudja miért, de őt idegesíti ez a tv, vagy az adás vagy a tv nem oké.Erre kacagtam egy nagyot és mondtam, hogy " ne aggódj baby, ez csak a m.plus normál beállítása,akár ki is kapcsolhatom".Ekkor beállítottam egy egyedit és szinte megszűnt az említett vicces,szappanoperás hatás.Talán a normál képbeállítás jobb,mint a film..............már csak a hangjával kell kibékülnöm.Üdv
-
kori18t
tag
Én még el sem jutottam a kézikönyvig.Az biztos, hogy 10 blur és 0 judder nagyon nem okés nekem, bár lehet még szokni kellene - nem tudom. Még 1 kérdés: a képet normál vagy film módban használod?Igazából én nem látok nagy különbséget a 2 között, ha jól be vannak állítva.De lehet más jobban észrevenné a differenciát.
-
gejala
őstag
Megnéztem a Star Trek elejét. Én semmi furcsát nem láttam 10 blur és 0 judder mellett, tökéletes a tévé 24p lejátszása. Ennél folyamatosabb mozgás már nem filmnek nézne ki.
Megnéztem ugyanezt monitoron is és azon láthatóan van egy kis szaggatás. A tévén abszolút semmi, olyan, mint a moziban volt. -
randras83
csendes tag
Én is erre jutottam. de nem gond, jó az úgy is.
Azt azért sajnálom, hogy nem tud felvenni direktbe külső vinyóra a tv.
Amúgy valami negatív tapasztalat van róla, engem elvakít az újdonság varázsa.
Amúgy kicsit dicsérném a 220Volt dolgozóit, korrekt áron, gyorsan beszerzik a terméket.
Ez mondjuk pont raktáron volt.. -
feco88
tag
Sziasztok. Vlevi írtad, hogy: "És a másik oldalról is működik a dolog, ha a lakásban több DLNA képes tévé is van, akkor nem kell hurcolászni a vinyót az egyiktől a másikig." és igaz még 1 ilyen TVm van de simán az all share ben rátalálok a másik TV-re kötött winyóra vagy hogy kell ezt elképzelni? Amúgy a témához hozzászólva én a samsung gyári DLNA progiját használom és nekem tökéletesen működik. Öcsém laptopjáról is wi-fin keresztül a 11Gb-os 1080p-s filmet ( Death Race 2 ) akadás nélkül játszotta. Eddig a max ami átment hálón aza Avatar volt 20.4 Gb-al
. Én a motion plust így használom: Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 7
-
ALI_G
veterán
Mit értesz a nem tökéletesen?
Nekem van Xbox-om, de ahhoz is ki kellene írjam...filmet meg úgy szoktunk nézni, hogy hazaesünk este és bekapcsolunk vmit.Múltkor valahogy sikerült PC-ről lejátszanom a windows media playerrel úgy hogy a TV-n jelent meg a kép és mindezt hálózaton. De nem azt akartam
szóval nem tudom hogyan lehet szándékosan előidézni, és lehetőleg ne azzal a lejátszóval, hanem VLC-vel ami azért mindent megesz.
Az új firmware amúgy mit tud? Sose találom meg, hogy az újba mit pakolnak bele az előzőhöz képest.
-
gejala
őstag
10 blur és 0 judder mellett darabos? Akkor az alap 24p szaggatást láttad, mert ezekkel a beállításokkal úgy néz ki a mozgás, ahogy kell. Illetve lehet, hogy pont akkor szaggatott be az algoritmus és a frame dropot láttad (1080p-ben pl. rendszeresen csinálja).
Én is 4-es fényerővel használom sötétben a tévét és pont jó.
Az Űrodüsszeia 25. perce környékén levő vakító fehér űrállomásbelső a legjobb szemre beállítani, az pl. nálam 5-ösön már hunyorítósan vakít sötétben, 4-esen pont jó. -
Bandus99
őstag
Koszonom szepen, belevetem magam az infokba.
Elso nagy haszna az uj tvnek, rajottem, nem hibas az elozo B550es TVm
Tuzetesebben megnezve most a TV hatuljan, ket felirat lathato,
AV es RGB. Nekem eddig fel sem tunt, hogy a ket csatlakozo nem ugyanaz.
A lenyeg, ha az AV bemenetre dugom, akkor tokeletes, ha az RGB feliratuba, akkor nem jo a kep.Amugy tetszik a TV, bar van meg mit allitani a kepen, az elozo kepe pillanatnyilag jobban tetszik.
-
Flashget
félisten
-
jegenye77
addikt
Az lehet hogy a 4 HDMI csatlakozó közül,ami a tv-n van csak az egyiken lehet a játékmódot be-ill. ki kapcsolni?Az elsőben megnéztem lehet állítani de ott a set-tap box van amit nem állítanék el ha nem muszáj.A másik 3-ban nem lehet áa játékmódot bekapcsolni.
Vagy valamit nem jól tudok vagy nem jól csinálok? -
-
-
gejala
őstag
Nekem a 1,5 teráson van kb. 250 film (kb. 1 terányi), nem érzem lassabbnak a betöltést, mint amikor szinte üres volt. Szinte azonnal betölti őket (mappákba vannak rendezve).
pepe4:
Nem hinném, hogy firmware frissítés javítana a médialejátszón. Egyébként hol olvastad, hogy mindent le kellene játszania?
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest