- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Először megkeresed az összes csatornát a tv-n,kb.210-217db.Fogsz 1 pendrive-ot és arra exportálod a csatornákat(tv-menü-csatorna-csatornalista átvitele-pin kód:0000-exportálás usb eszközre.
Letöltöd ezt:http://sourceforge.net/projects/samschanneledit/
Megnyitod a programot a bal oldalon File-load és betöltöd a pendrive-n található csatorna listát.Ha ez meg van válaszd a cableD-t és a jobb egérgombbal tudod mozgatni a csatornákat a végén mentés és vissza a pendrive-t a tv-be és importálás usb-ről. -
Headless
őstag
Wifi stick csak gyárival fog menni. Vagy nem gyári stickel, de megegyező chipsettel de ezt nehéz találni. Másik megoldás mini routert tudsz venni esetleg pl tp-link WR702N, WR710N
Ezek képesek kliensként kapcsolódni a fő routerhez wifin keresztül amelyet továbbítják az ethernet port felé amit összetudsz kötni a tv-vel.
Vagy amit te is mondtál chomecast vagy egyéb HDMI stick. -
sandró60
addikt
Akkor megköszönöm "magamnak"
,hogy valami úton módon rá vezettelek téged a formázásra.A tévéhez adott használatiban leszokták irni,hogy milyen formátumot kezel.Lehet,hogy ha ezt elő veszed akkor nem kellet volna ennyit beirni ezzel kapcsolatban
Kellemes karácsonyi ünnepeket kivánok neked és minden kedves fórumozónak -
Flashget
félisten
Nem tudom így távlatból csak azt tudom írni, hogy amíg a D széria és USB 2.0 hardvereket használtunk, jóval kevesebb volt a gond mint amióta ES/F széria kijött hozzá 3.0 USB-s eszközöket csatolnak az emberek.
És mivel már szinte csak USB 3.0 hardverek kaphatók, addig lesz ez az állapot amíg a samsung nem lesz hajlandó a tévéibe is 3.0 USB-t pakolni.Régebben elég volt pennél ha gyári adat szerint az írásnál tudta a 10mbit/sec sebességet.
ma már a 3.0 USB pennél ez nem lenne gond elvileg, de mivel USB 2.0 így a sebesség már nem is annyi mint a gyártó adatai.
Régebben 2.0 USB-s samsung vagy WD 2,5" portable vinyók 500MB vagy 1GB-os gond nélkül mentek, csak úgy mint a külső házba rakott szintén 2.0 USB-s 3,5" 300-500MB-os vinyók csak az rpm 5400-nál ne legyen több akkor tuti ment/megy a tévével. -
putyu10
aktív tag
Nekem van kettő db ALDI-s egy TB vinyom USB3-as, mind a négy samu led lcd viszi gond nélkül. Viszont a sima 2,5-ös kereteim között akad aminek kell a plusz USB tápnak. Amelyik nem nativ támogatású elektronikával van szerelve annál előfordul.
sandró60: A négy GB file méret határ miatt nagyon nem lehet más.
-
sandró60
addikt
-
Flashget
félisten
a legtöbb gond a samsung USB 2.0 és a rákötött pen vagy HDD 3.0 USB miatt keletkezik. régi HDD-t nagy valószínűséggel USB 2.0
ezért sem értem a samsungot 2013-ban miért 2.0 USB-t rak a tévéibe hiába kompatibilis visszafelé csak a gond van vele.
és ez a 3.0 USB nem csak a pendrive-ot, HDD-t érinti hanem a HDD házakat is. -
Zoli-206
senior tag
Ez tartalmazza az érintőgombokat meg gondolom a hozzá tartozó vezérlőpanelt és az hibásodott meg, de azt csak kávával együtt cserélik. Munkám során sokszor szervizeltetek Dell cuccokat. pl. dell notebooknál ha a TFT Display panel kábele szakad vagy törik, azt csak kijelzővel együtt rendelheted meg, ill. cserélik. (valszeg máshol is így van)
-
Andie
őstag
Szia!
Pont 2 napja akadtam bele (más okból) a neten egy rakás ilyen panaszra
Keress rá googlén: "samsung tv turns off by itself"
Jó ilyen hibával szembesülni pár nappal egy 300ezres tv megvásárlása után - gyorsan meg is hosszabbítottam a samsung.hu -n a garanciámat 5 évre... Félek kelleni fog előbb utóbb.
Sok sikert a szervizzel, és kérlek majd ird meg, mi volt! -
medek3
aktív tag
Nekem C650 em van. Lehet hogy ennyire eltérnek a menük?
Akkor mentsd le a csatorna listád egy fat32-re formázott pendrive-ra és szerkeszd meg ezzel.Most veszem észre, hogy neked is C650 -ed van akkor tuti ott van az.
Menü, csatorna, csatornakezelő.
Neked sima HDD-ről lejátsza a tv a BD filmeket? -
didros
senior tag
Te kaptál valami törlőkendőt a TV-hez?? Én nem emlékszem, hogy lett volna ilyesmi a csomagban. Érdekes. Most akkor a légypiszkot vagy egyéb foltot hogyan kell eltávolítani a képernyőről? Az ok, hogy ha poros, akkor egyszerűen csak száraz mikroszálas kendővel. De van amikor ez sajnos nem elég.
-
vlevi
nagyúr
Nem csak. Sőt, azzal inkább ne
Vannak egész jó ingyenes programok is, mint pl. a Serviio. Ez nem médialejátszó, hanem egy szerver. Letöltöd, elindítod, beállítod, hogy melyik könyvtárakból szedjen fel zenét, képet, videót. Samu tévéhez a transzkódolást ki lehet kapcsolni, ritkán van rá szükség. A tévén pedig megnyomod a Media Player gombot (Samu C650 tévén legalábbis ez van), és válogatsz. De nem csak tévékkel működik a dolog, a DLNA egy szabvány, és elég sok eszköz tudja kezelni. Természetesen több DLNA kiszolgáló is lehet a hálózatban, pl. a rendes gép mellet a laptop, vagy akár okostelefon is. És a másik oldalról is működik a dolog, ha a lakásban több DLNA képes tévé is van, akkor nem kell hurcolászni a vinyót az egyiktől a másikig.
Hátránya is van a dolognak, pl. nem lehet hangsávot váltani, mindíg a videóban lévő első hangsávot játsza le. Feliratnak pedig a videó nevével megegyező feliratnak kell lennie. A másik hátrány az átviteli sebesség. 720p-s videók átmennek, de a tizensok megabites rátájú filmek már szaggathatnak -
vlevi
nagyúr
Hát pl. azt értem alatta, hogy a tévé az egyes VOB állományokat elkezdi lejátszani. De elég rapszódikus a dolog, van, amelyikbe bele sem kezd, van, amelyiket rossz képaránnyal, hang nélkül, satöbbi. 15-16 Gigás mkv videókkal sokkal jobban elboldogul, mint a VOB-al. Windows Media Center kezeli a DVD menüt is. ISO-t nem eszi, de a VIDEO_TS könyvtárat igen.
Egyébként, amit tegnap csináltál, az a DLNA volt, a hálózatos lejátszás. Win7 alatt, ha be van kapcsolva a streamelt megosztás, akkor bármelyik videóra kattintva, jobb egérrel van "lejátszás a tévén" menüpont. De nem a legjobb, mert nekem nagyon sok videót rosszul küld át. Serviio sokkal jobban csinálja ezt a hálózatos lejátszás dolgot, csak ott a hálózat (egész pontosan a tévé hálózati sebessége) a korlát. nagy bitrátájú filmek már nem mennek át szaggatás nélkül, azt kénytelen vagyok vinyóról nézni. Azt meg egyelőre nem szeretem, mert csak 160G-s Samu S2 portable vinyóm van, amit másra is használok, kevés rajta a szabad hely, ezért macerás mindíg azt az egyet rámásolni, amit néznék.
A legjobb mindenképpen egy médialejátszó kütyü lenne, pl. Asus O'Play már kapható 20 ezer alatt, alárakni 2Terányi vinyót, és kész. Majd ha lesz nagy vinyóm, és mindeképpen DVD-t akarnék nézni, akkor veszek O!Play-t, vagy hasonlót. De az odébb lesz. Igazából van DVD játékosom, amikor lusta vagyok és filmet néznék, akkor már arra is lusta vagyok, hogy benyúljak a szekrénybe, a fiókban végignézzem, milyen lemezek vannak, kivegyem, berakjam, satöbbi -
nightshadow
veterán
Lehet, mert akiknek itt a fórumon C650-e van, és megírta a panel típusát, azoknak mind vagy SQ, vagy AA-s volt. Ha jól emlékszem C650 esetén te vagy az első CMO-s.
Az #5181-es hozzászólásomban találsz egy tesztet, ahol összehasonlítanak két 40C630-at, csak az egyikbe Samsung panel, a másikba AUO panel van, elég érdekes a kontraszt különbség a két panel között. -
nightshadow
veterán
"illetőleg C530 és C650 panelje jól tudom, hogy különböző?"
A 650-ben jobb panel, elektronika, 100Hz, valamint egy kontrasztnövelő réteg van (Ultra Clear Panel), tehát a C650 egy jelentősen jobb tévé a C530-nál.
"nekem CN02-es panellel kaptam, az jó?"
A Samsung tévék nagyjából 3 féle panellal készülnek, és képminőség tekintetében ez a sorrend:
1. SQ az Samsung panel
2. AA az AUO panel
3. CN pedig CMO panel -
-
kishoris
tag
-
VGYke
addikt
mi a baj?
DigiTV-t nézek DVB-C-n (STB nélkül, mert ügye Digihez nem kell). Frim frissítés után mint ha szarabb lenne a kép. Pl. TV2 Magasztár (asszony nézi nem én), gyors villódzó fényeffektusoknál szar a kép, mint ha "rizsásodna". Más csatornákon is észrevettem, hogy ha hirtelen fényvillanások vannak, azt mint ha nem jól kezelné a szoftver (pl. 0,1 sec-re ott marad a fénycsík a képernyőn). Ilyet a frissítés előtt nem láttam.
Lehet hogy volt, és nem figyeltem oda? Ez csak akkor derülhetne ki, ha sikerülne visszavarázsolni a korábbi frimware-t -
erzol
őstag
Hali!
A tv beállításnál csatornafüggő,hogy mit állítok a tv-n.
Az alap 4:3-as adásoknál nem 16:9-re, hanem széles nagyításra állítom a tv-t és így teljesen jó képet kapok a STB nyújtott képbeállításnál.
Az 50hz-el nemigazán vagyok tisztában, de nekem még semmilyen használatnál sem sikerült, hogy 100hz-t írjon bármire is.
Talán az IPTV jel 50hz.
Biztos vannak itt a fórumon szakértők, akik ezt tudják.
HDMI/PCekem ezen a csatlakozáson működik csak jól a notim.
Semmit sem kellett után állítanom(képernyőméret,hang minden egyből jó volt) csak összekötöttem és használom....
Szép napot! -
erzol
őstag
Üdv!
A tv 16:9,
az IPTV STB képbeállításnál 720p vagy 1080i,
majd a távirányítón(STB) 9-es alatti gombot addig kell nyomogatni, míg
nyújtott módban nem lesz.
A tv-t én természetes képmódban használom, motion plus egyedi beállítással nézem.
Nekem így a legélvezhetőbb a kép.
Persze csatornától és műsortól is nagyon függ az élvezhetőség.
Enjoy!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest