- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
A Norma készülékek kivitelére, belső felépítésére csak jót lehet mondani, példaként állíthatók az egész hifi világ elé. Hangminőségük messze túlmutat az árkategóriájukon, nem véletlenül választottuk az AVO referencia erősítőjének az IPA-140-et. Az, hogy Te képek alapján erősen túlárazottnak nevezed, az viccnek is rossz. A hangja a 10000 eurós ligában is megállja a helyét, Münchenben a HIGH END 2012-n csodájára jártak.
Tápegység ügyben jó példa a VLS Dune, ami nagyságrenddel jobb a sima változatnál. Isotek Solushoz csatlakoztatva még jobb lett a képe és a hangja.
Fel nem foghatom, miért vagy ennyire szkeptikus? -
Carasc0
őstag
Értem és köszönöm!
Sokat tanulok, bár a házimozi világába nem vagyok jártas RIP terén. Nos ha van ennél jobb minőség is, mint ahogy van, akkor ezt jó tudni, ennek ellenére ez a Half-SBS is nekem szinte tökéletes látvány volt. Szerintem szebb mint a valóság. De ez én vagyok.
Bár erről jut eszembe hogy céép ez a 3D szemcsi, csak kár hogy PC-vel nem tudom felismertetni. Ez nagy kár.
-
Carasc0
őstag
Üdvözlet!
A megoldás pontos definíálása nehézkes, mert nem tudom pontosan melyik volt az a beállítás ami által megjavult. Nos ami biztos, hogy a SMART HUB menüben a FORRÁS-nál a TV-t állítottam be, a Net pedig UTP kábelen keresztül jött. Így sikerült frissítenie.
Közben amúgy rájöttem hogy nem is kell nekem a VIDANET dekóder, elég az ún. CI kártya. Most arról megy, a TV sajátként kezeli a csatornákat és ehhez mérten megy a SMART HUB is + net accessories. Szóval most megnyílt a TV világa előttem!
Amúgy a vásárolt modell: LINK
Szerintem megérte mert van hozzá összesen 4 DB aktív Samu szemüveg. Régi TV árát is hozzáadom tehát így 200K alatt van.
-
BBéci
legenda
Rendben, akkor Te méretezgess, én akkor sem, ha kényszerítenek rá. Nem vagyok hajlandó szándékosan elrontani a képminőséget.
PC-képéhez nem tudok szólni, laptopot használok, azt sosem csatlakoztatom tévéhez.(#30530) bluevoodoo
Filmnézésre csakis plazmatévét vagy vetítőt és vásznat vennék. LCD TV szóba sem jöhet. -
BBéci
legenda
Tapasztalatom szerint, bármilyen házimozis eszközzel méretezzük át, nagyítjuk a szélesvásznú filmeket, minden esetben, látható minőségromlás lép fel. Ezt többször kitárgyaltuk a Plazmatévé topikban DM-Fannal.
Az OPPO BDP-95 skálázója, videoprocesszora az egyik legjobb a piacon, azzal is próbáltam.
Természetesen a képátlóhoz illő ideális nézési távolságból vizsgáltam. -
Tecsa
aktív tag
Igazából ezekkel kezdtem, amikor a beállítások között semmilyen változtatással nem tudtam elérni, akármilyen szembetűnő változást.
Keresgéltem külföldi fórumokon is, ott javasoltak, firmware frissítést, de nekem nincs usb aljzatom, így nem tudom hogyan tudnék előre lépni.
-
Tecsa
aktív tag
-
PLaci58
addikt
"Csak ha 25p-re konvertált mozis anyagot közvetítenek!"
Nem! A PAL TV adás esetén az 50 félképből az LCD TV 25 teljes képet csinál és azt jeleníti meg (eltárolja a páratlan sorokat, aztán a páros sorokat). Ez pedig csak 25 fps.
A külső lejátszó eszköz az más tészta. Az vagy váltott soros vagy progresszív képet küld a TV felé. Az eltérés annyi, hogy milyen sorrendben küldi a sorokat. Először a páratlan, aztán a páros vagy folyamatosan küldi 1,2,3... sorokat. Elküldheti 50p vel (minden képet 2x, ugyanis a PAL DVD-n is csak 25 fps van), de mint írtad a sima LCD TV-n nem látszik az eltérés."Valóban - bár ott is előfordul akár 4-5x kitakarás (egyszer a két képkocka között, a többi frame-időben)."
Nem a kitakarásokat nézzük, hanem a kátható képeket. Minden képkockát 3x villant fel a mozigép!"A plazmák. Az LCD-n alapesetben folyamatosan "kint van" a kép, így teljesen mindegy, hogy a 24 hányszorosán frissítik. (Csak a csúcskategóriás LCD-ken van BFI [Black Frame Insertion], ahol persze nem mindegy a dolog.)"
A plazma más tészta ne keverjük bele! Az csak 60 fps-t tud maximum. Viszont simán megy 48 fps-el is(2x24). Az LCD-nél folyamatos a kép és nem is a képfrissítés száma a lényeges, hanem, hogy a 24 fps-ből mindenféle akadozás nélkül csinál helyes sebességű megjelenítést. Az csak hab a tortán, hogy egy jobb TV még köztes képkockákat is tud beilleszteni esetleg BFI-t is csinál. Ezért kell a 120 Hz. A 60 Hz-es TV csak 3:2-t tud, ami elmosódott és akadozó. Tudna 26 Hz-et is,de az egyrészt nagyon messze van az eredeti 72 Hz-hez, másrészt a TV szabványok másként működnek. A TV adásnak olyannak kell lenni, hogy meg tudja jeleníteni az ősrégi CRT és az LCD is. A TV-ket ezekhez készítik. Szintén csak hab a tortán, ha a TV saját lejátszója másként működik. Minden egyéb külső forrásnak szabványosnak kell lennie."A ma elterjedt 100/120 Hz-es aktív shutteres tévéknél 50/60 Hz jut egy szemre."
Azért tartalmaz az eredeti forrás 2x30 fps-t ? Az aktív shutteres plazma TV-k is csak 60Hz-en tudnak működni.
A 3D-s "filmeket" szerintem már nem is filmszalagra rögzítik. Nem is tudom létezik-e mechanikus mozigépes 3D vetítés még. Mindenütt az LCD kivetítős, HDD-n tárolt filmeket játszák."Ezt csak egyes plazmák "művelik". Normális esetben az van, amit eggyel feljebb írtam."
Minden 50/60Hz-es TV-nél ez van. Éppen a plazma az amelyik képtelen 60 Hz fölé menni, ezért inkább 48 Hz-en mennek a jobbak -
Flashget
félisten
nem volt nagy kívánság csak annyi ha közeli képen kijön az hogy 3D-t nézek akkor a távoli képen is látnom kellene, hogy nem 2D ne csak a feliratokból derüljön ki.
2. vannak 2011-es és 2012-es modellek..van aki mindigtv-n nézte és van aki kábeltv-n felvételről..ezek mind belejátszanak, hogy volt akinél jó volt és volt akinél nem.
Nálam élő adásban a 3D a megnyitón rendben volt, közelin is csak a távoli kamera hasalt el...és ez nem feltétlen a 3D hibája lehetett.Az olimpia majd pontosabb választ fog adni.
-
PLaci58
addikt
Csak kicsit vitatkoznék az elmélettel!
A PAL TV 25 fps, amit félképenként jelenít meg a TV ezért lesz 50 Hz.
A mozi film 24 fps, amit 3x kitakarnak, így 72 Hz-et nézünk a moziban.
A jó 24p-s megjelenítésnél minden képkockát 5x jelenítenek meg a TV-k, így 120 Hz-en mennek. Ezért kell a valódi 100 Hz-es (120Hz) TV és a 240 Hz-es a FH 3D-hez 24p-s forrásnál.
Természetesen az 5x24Hz-nél nincs értelme képkockákat beszúrni, hiszen pontos a lejátszási sebesség és nagy a képfrekvencia. Ha a TV képbeszúrást alkalmaz a 24p-s lejátszásnál (true motion), akkor ott a 3:2-es pull-downt használják ami röcögéshez vezet és a beszúrt képek miatt elmosódottabb mozgást eredményezhet. -
Zsüll
tag
Köszi szépen! Már értem.
Más:
Kérdésem, hogy a magasabb firmmel (1019, 1020 stb. )rendelkezők közül, megírná valaki, hogy a gyári YouTube app-on a kereső neki is max 20 találatot hoz fel egyszerre? Azért kérdezem, mert downgradeltem 1019-ről 1016-ra és elötte mintha több találatot hozott volna fel. Sajna már nem emlékszem pontosan. Ritkán használom. Köszi -
-
dezz
nagyúr
A 7-8 centis eltolás a távoli pontokon mondjuk már brutális teret adna.
Kicsit visszavéve az igényeket, itt van pl. ez. Már majdnem olyan, mintha ott lennénk (csak kismértékben van "összenyomva" a scene és még nagyon jó a tér), itt a ~200m-es távolságú fák eltolása 2cm (23"-es monitoron, teljes képernyőre nagyítva)... Elég jó lenne így bármilyen sport...
Vagy akár ez. Itt már picit érzékelhető, hogy minden picivel kisebb, mint a valóságban, de még így is elég jó. Itt a ház eltolása csak 1cm (tévén ~2cm lenne).
(#30227): Ha a gazdájuk is úgy kívánja...
Én is abban reménykedtem, hogy valahova felkerül pár tvrip, de eddig nem találkoztam vele.
-
nextman
aktív tag
Szerintem jo volt az.
Teny, hogy nem erre volt kihegyezve a kozvetites, de az jo is, nem ez volt a lenyeg, ez csak a csomagolas volt a meccshez.
Minden ara'nyos volt, lehetett erezni a teret, de nem volt extra melyseg vagy magassag, szerintem a default setting-el tolhattak a 3D-t. De igy nem volt szellemkepes sem.
Hozzateszem, ha valoban ott alsz a palya szelen, akkor se jon ki a labda az arcodba, illetve nem erzekeled a jatekosok kozott a 20 meteres melysegi kulonbsegeket. Szerintem valosaghu volt elegge. -
gabort
csendes tag
-
-
BBéci
legenda
Most, telefonról macerás lenne felkutatnom, meddig volt valós 24p a mozikban. 20-25 éve már biztosan a kétszeri kitakarást alkalmazták, ami 72 hertznek felel meg. Ez a mai napig így működik.
Fogalmam sincs, mit értesz digitális gép alatt.
Apám az 50-es évek közepétől 16 milliméteres géppel filmezett, vetítőnk is volt hozzá, egy ideje valahol a pincében porosodik. -
vlevi
nagyúr
"Mondjuk ha képkockánként (50 Hz-es) 2x villant, "
Csakhogy az LCD alapesetben nem villog, még 24Hz-en sem. De ha közéraksz egy feketét, akkor már igen.
A CRT tévé az igen, az villog, hiszen ott csak egy töredék ideig "lövi" katódsugárcső elejét az elektronnyaláb, aztán megy tovább. Itt viszont 1/50-ed másodpercig folyamatosan világít az a képpont. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest