Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
kori18t
tag
"Mit jelent a szappanoperás mozgás a 100Hz használatakor?"
"Hogy úgy néznek ki a judder reductiontől a mozifilmek, mintha szappanoperát (videót) néznél."
Köszi a választ.Ezek szerint olyan, mintha pl. a rohadt izgalmas Barátok közt-et nézném?........mert akkor imádni fogom a motion plus-t, ugyanis nincs bajom a szappanoperák mozgókép folytonosságával -
Detergens
csendes tag
gejala, snefftamas!
Köszi a válaszokat, látom nincs teljesen egyértelmű állásfoglalás még köztetek sem
Egyszerűen csak azon agyalok, hogy bár a samu 46c650 vonzóbb, de a panel lottó miatt kockázatosabb, egyszerűen kényelmi vagy biztonsági okból kdl 46-ex500-ast választok (valahol olvastam hogy a 46-os kdl-be Sharp panelt tesznek, és az megbízhatóan jó minőségű.
Bár lehet nem kéne foglalkozni ezzel a panel mizériával (tudom, bizonyos paraméterekben mindkettőnek vannak előnyei...) -
bigred
csendes tag
Visszafordítom a kérdést. Akkor mi értelme van egyáltalán a 100 meg 200 meg... Hz-es tv-nek miért vettél és vesz az ilyen tv-t akinek nem tetszik az általa megjelenített kép?
Amúgy meg sztem messze nem lehet összehasonlítani egy lcd tv képét a moziéval ezt nem is értem max elméleti szinten ahogy a szakilapok tudorai megírjak 24p... -
bigred
csendes tag
gejala!
Azt tudnám miért erőlteted mindenkinek ezt a 10 blur és 0 judder beállítást.
Így szaggat! Persze így hasonlít legjobban a mozira meg a PAL tv adásra de könyörgöm nem azért vesz az ember 100Hz-es lcd-t hogy a régi technológiákkal történő megjelenítésre hasonlítson kép.
Pont hogy a judder mértékel való feltornászásával lehet folyamatos képet elérni és így hasonlít a kép egy 100Hz-es megjelenítésre.
Az hogy személy szerint neked ez nem jön be az ízlés dolga...ui. lemerem fogadni hogy valami szakilapban olvastad ezt a beállítást...
-
vlevi
nagyúr
"(1080p-ben pl. rendszeresen csinálja)"
Háttezaz, pont egy 1080-as videó volt.
De most egy kicsit még ránézek.Ránéztem. Star Trek volt éppen a külső vinyómon (15G méretű, 1080p-s anyag), és az első pár mp-be néztem bele, ahol a lassan forgolódik a zűrhajó. 10-es blur, 0 judder, szerintem darabosabb, mint a normál mód. Szerintem inkább olyan, mintha ki lenne kapcsolva. Lehet, hogy hülyeség, de én akkor is így látom.
-
gyemipapa
senior tag
Köszönöm a hasznos tanácsot, lehet, rossz fórumra tévedtem, itt biztos csupa pénzes vállalkozó van. Nekem a 32C530-as éppen egy havi fizetésem, nem tudok csak a képbeállításért tizenezreket köteni, ha megtehetném, nem itt e fórumon kérnék segítséget program vagy tesztábrák ügyében. Kövezzetek meg érte, nem tudok egy százezer forintos tévé képbeállítására egy jobb DVD játékos árát rákölteni. Egy vízcsapszerelési fórumon sem ildomos tanácskérőnek azt javasolni, hívjon egy vízvezetékszerelőt. Ha tehetné, nem a fórumokat bújná tanácsért.
-
zofo
csendes tag
Kösz a választ.
Igen a TV egy elég világos szobában van (D-DNY-i fekvésű nappali).
A fokozat állításra visszatérve:
a TV alap beállításban volt 14-en, és úgy állítottam a 20-ra, ami egyben a maximális fokozat.
Azért is hagytam 20-on, mert a zümmögés csak ekkor szünt meg.
Egyébként nem sokat változott a fényerősség, attól pedig messze áll, hogy "vakítson"
Lehet, hogy mást is kellene állítani, hogy észrevehető legyen a változás ? -
dgabro
tag
Hát tőlem Gobbi Hilda is mondhatja, hogy márpedig ez a beállítás a jó
Szemem van és látom, hogy távolább áll úgy a megszokott film élménytől a kép mint amit eddig megszoktam/megszerettem. De persze lehet, hogy másnak meg éppen így tetszik, engem nem zavar, csak szerintem úgy nem jó -
-
mephi666
nagyúr
hát már tényleg mindegy... a mi lelkünkön szárad, hogy ez lesz
(egyébként tényleg elégedettek voltunk vele, amikor láttuk... tehát tudjuk, mire számíthatunk)
a kábelezésre tudnátok valami tippet adni? lényegében össze kellene kötnöm az alaplapi s/pdif out-ot a vga-n levő bemenettel és utána 1 kábellel összehozni a vga-t meg a tv-t? ezt hogy tehetem meg normálisan? dvi/hdmi átalakítóval megoldható? csak azért kérdem, mert a dvi elvileg képátvitelre van, a hdmi pedig magába foglalja már a hangot is és nem tudom, hogy megoldott-e, hogy dvi-hdmi-nél már az audiojel is átmegy...
vagy a hdtv csatlakozóval próbálkozzak inkább szimplán?
ui: a végén sz@rok rá, összehúzom dvi-n a gépek/tv-t, a gépen levő 3.5-es jack kimenetbe pedig teszek egy elosztót, ami a speaker és a tv között szétosztja a hangot... csak így majd állítgatni kell a hangbemeneti forrást is?
-
masterful87
senior tag
Használtam a keresőt, és ezt a választ találtam, a problémám ugyanaz.
Adott egy dvd lejátszó, SCART-tal a tévére kötve, már kikapcsoltam minden szuper feature-t, de az emberek feje még mindig hullámzik!(folyik) Ott tűnt fel ahol egy szereplő pl. bólogat.
Nem tudom mit ronthattam el, vagy lehet ez ilyen és kész, de engem zavar hogy egy kicsit mozdul az ember feje, és elkezd a haja hullámozni,sőt a koponyája is ugyanúgy hullámzik! -
masterful87
senior tag
Ma hozták meg a 40C650-es tévém, oldalán van matrica, rajta SQ02, és a rács mögötti matricán LTF400HF15 van meg Made in China felirat. Ez lenne a Samsung gyártotta S-PVA panel?
Csak azért kérdem, nemám' ellentmondásba kerül egymással a két matrica.Véletlenül egyik ilyen, másik olyan típust jelöl.
MÁS:
Amúgy szintén a kalocsai cégtől rendeltem. Már találtam is rajta egy pixelhibát, úgyhogy jövőhét elejéig eldöntöm mi legyen vele.Még egy kérdésem van: lemértem a fogyasztását visszavett fényerővel: fehér 90W, fekete 70W, kikapcsolt panel 40W. Ezek csodás adatok, nade a standby??? 19W-ot mértem miután kikapcsoltam a tévét! És azt se értem, hogy hogy csinálja hogy áramtalanítás után még nagyon sokáig világít egy pici LED a jobb sarokban? Olyan sokáig világít, hogy nem volt türelmem kivárni mikor alszik végre ki.
-
s_
tag
Najó, de ha ez elfogadható illetve megszokható lenne, akkor azt mondd meg nekem hogy édesapámnál miért nem fordul ez elő, meg ne legyen már elfogadható egy 200+ ezer forintos tvnél. Másik hdmi kábelt is próbáltam már és ugyan úgy húzza maga után vörösesfeketés színnel a dolgokat , de eleve kizárom ezt, mert a tv adás is ugyanilyen nem csak ha filmet nézek. Háttérvilágítás meg, pl most megy a barátok közt és vannak egy szobában vagy esti felvétel az sötét, pedig 9-esfényerővel megy, most levettem 4-esre sötét barna lett az emberek bőre.
-
Scoobyka
addikt
ezaz...erre a bandingra gondoltam....ilyesmi,csak nem ilyen durván...én láttam már sony 40w4000-esen 40w4500-ason Samu 37a656-oson,40b650-esen és 40c650esen is.
Nem mondom,hogy nagyon szembetünő dolog lenne,inkább ilyen vájszeműek veszik észre mint én,de jelen van. Este jobban kivehető a dolog...természetesen nem analog tv adásnál(ott képhiba illetve zaj is lehet),illetve sötét háttérnél vagy nincs jelnél,hanem rednes képanyagnál...
-
BBéci
legenda
Hoppá! Erre nem gondoltam, ebből is látszik, hogy nem foglalkoztam 32 colos tévékkel, nálam 40 alatt nem jöhetnek számításba.
(#7181) Mauddip
Kérdésedből nyilvánvaló, hogy nem olvastál vissza eleget a topikban, ami hozzászólás előtt kötelező. Pár oldalon átrágod magad és megtalálod a válaszokat. -
crosscut
csendes tag
A pendrive a neki való helyre van dugva (nem a HDD-be)?
ezt nem igazán értem
(de probálok válaszolni)Egy usb van a tvn oda dugok be egy transcend pendriveot (ami rohadt nagy adatátviteli sebességel rendelkezik!)
Szóval akkor a Tiéd is 40 colos
. Akkor még az sem lehetett hogy kicsi és azért nem veszed észre
nem értem.
Most hívtam fel a shopot ahol vettem azt mondták írjam le nekik emailben és elkezdenek "dolgozni" rajta.(Biztos elkezdik bent tekerni a potmétereket hogy jó legyen a tvm
)
Köszönöm a válaszod!!!
-
crosscut
csendes tag
USB kábel nélkül van rádugva a pendrive, mondhatni direktbe.
film közben tudom állítani a fényerőt stbt....a film mód presetet is állítgathatom de ez a zajszűrés egy másik menüben van, amit ha előhívok egyből "bezárja" a media playert...azaz kilép belőle (ez a megfelelő szó, nem bezárja)
:S
Igazából nem tudom, mikor legyártották azt gondolták, hogy ezt nem veszi észre senki? vagy ha észreveszik akkor majd aztmondják hogy "óóó hát ez elhanyagolható". (mármint az "effekt")
Vagy csak a tvm hibás?Samsung support meg annyira béna hogy csak egyhelyben toporgok.
Legalább valaki jönne ki és megnézné hogy most akkor mi van.
Értek a dolgokhoz, de LCD tvm ezelött nem volt még, és azért más a gyakorlat mint az elmélet.
20 perces nézegetés meg a boltban mégsem számítható mindennapi használathoz.Köszönöm a válaszod ismét!
-
crosscut
csendes tag
Köszönöm, hogy válaszoltál!
USB van rádugva a készülékre (magára a tvre) mivel támogatja az mkv, avi, wmv stb. lejátszását szóval ott "nincs kábel". (jó persze ott is van adattovábbító rész)
HDMIvel van összekötve a ps3 és az x360 is.De hdmi inputnál ki tudom kapcsolni a digital noise filtert és úgy nagyon minimális lesz ez a probléma. Viszont a media playernél nem kapcsolja ezt ki. (mivel úgy nézem hogy ez ilyen globális beállítás akar lenni talán)
Sima tv featuret nem tudom kiprobálni mert nincs antennakábelem
Üdv. Tamás
-
bfoto
csendes tag
Koszi, megnyugodtam.
Edigitaltol lesz, a szervizes azt tanacsolta, uzletben vegyem at, ne hazhozszallitassal, mert ott meg lehet nezni. Ezeken mit szoktak nezni vasarlas elott? Vigyek laptopot valami pixelhiba-kereso programmal, vagy csak megnezzuk nincs-e ket darabban?
-
villamos
őstag
-
snefftamas
aktív tag
Köszönöm! igaz még otthon nincsen C650-em, de ahol néztem ottani tapasztaltam ezt. (bárcsak lenne, de sajnos én is a kukacoskodók táborába tartozom és 1/4 millióért már szeretném a legjobbat megkapni, ami tőlünk nyugatabbra nem is lenne probléma mert ott kinyalják a vevő seggét itt meg épp fordítva működik
-
snefftamas
aktív tag
A C650-es nél melyik a magasabb nem ledes Samsung lcd?, na jó a 750-es... de asszem az már 3D-s.
A röhej, hogy egy csomó C550-be tesznek SQ-t, akkor ha már tudatosak lennének egyék az összes 550-ba AA-t és a C650-be meg SQ-t.
Hát szerintem a dupla kontrasztarány azért különbség meg a kékülő fekete oldalról sem szép látvány
Akárhogyis nem etikus a magatartásuk.
-
Rusher
őstag
Nekem nem ez a tapasztalatom.....van 37C5000 meg egy 40C6000 és hidd el, ha a motion plus-t a legkisebb fokozatra állítod( Tiszta beállítás) már látszik, hogy olyan lassab, hullámzó szellemképes lesz ez még talán elmegy, de mindenféleképpen jobb kikapcsolva. Ez a panelmizéria meg sztem túl van misztifikálva kicsit....a 6000 élességben jobb egy picit meg az tetszik, hogy a színközt manuálisan lehet állítani a C5000-ben nem lehet, de nekem nem tűnik annyival jobbnak, hogy megérje a +40-50K-s felárat, de ez persze szubjektív....
-
gyugyo79
addikt
Akinek zúg az miért nem hívja fel a samsungot ? Be kell jelenteni a hibát. Ők felveszik és a megadott telefonszámon felhív egy szerelő.Kimegy leszedi a hátulját a tv-nek és megnézi milyen inverter kell bele pontosan. Elmegy rendel egyet ha megjön neki megint telefonál és kiviszi kicseréli. Meg is szűnt a zúgás. Amúgy az újakat már a jó inverterel szerelik így azok nem is zúgnak. Viszont bele lehet szaladni egy beragadt példányba ezért ha rendel valaki az legyen ezzel tisztában, hogy előfordulhat, hogy még olyat kap amivel el kell játszania az inverter cseréltetést ...
-
fokukac
nagyúr
ha már kodek.
Az elmúlt hónapokban több Samsung TV-hez volt közöm.Az egyik egy 32c550-es LCD, a másik egy 40c6500-as LCD, a harmadik pedig egy 50c530-as plazma.
Az a tapasztalatom, hogy a legfrissebb frimware-rel sem egyeznek a média-lejátszási képességeik...
Van pár film, amit az egyik lejátszik, a másik nem.
A kedvenc film-trilógiám, a Bourne trilógia 720p-s verziója az egyik ilyen. A 6500-as LCD viszi, az 550-es LCD és az 530-as Plazma nem.De volt még pár hasonló....
pl. van a taxisofőr c. film, illetve a bakancslista, amit az ötös sorozatú tévék torzítva játszanak le (föl-le széthúzza - nem lehet beállítani jól) szóval jó, hogy van bennük ez a feature, de azért még messze nem tökéletes. persz enm néztem meg, hogy a kodekben pontosan mi akülönbség...Létezik, hogy a hatos sorozatot ebben is följebb pozícionálták?
-
StoneBridge
senior tag
Köszönöm a választ!
Azért nem túl megnyugtató, hogy ennyi panellel (és ekkora panelek közötti diffivel) szerelik ezeket a TV-ket. Mi, akik most rendeljük, előnyben vagyunk, hogy tudjuk melyikkel kérjük, de a korábban vásárlók kicsit bosszúsak lehetnek emiatt.
Na, jövő héten szerintem megrendelem én is ezt a hírhedt 40C650-es típust.Egyébként a 2011-es D széria mikorra várható? Ill. egy új széria bevezetésénél mekkora árcsökkenéssel lehet számolni?
-
McBJani
tag
Hali!
Látom Te vágod a témát!
Erre tudnál nekem válaszolni?
A kalocsai céget kérdeztem, hogy van-e 32"-os c650 SQ panellel és ezt a választ kaptam:
"32C650-es készülék nincsen SQ panellel szerelve."
Most nemtudom, hogy nekik nincs vagy nem is gyártanak 32"-os C650-et SQ panellel -
Benhill
senior tag
stargazer ezen valaszod alatt, irta parral a keparany allitast. na ilyesmi a gond.
lenyeg, hogy ha fullhd felbontason van a tv, es pl. 720p-s filmet nezek, alul-felul lesz ugye a fekete csik. Ilyenkor lenne jo, hogy ha a tv magatol atallna 720p-s felbontasra, hogy teljes kepernyon tudjam a filmet nezni. Igy mar gondolom ertheto. Vagy ilyet nem tud tv? E 2 felbontasrol beszelek csak, alatta mar mas a minoseg.
-
HUTCHDB
nagyúr
én is kipróbáltam a netes beállítást a c650-emhez.
nekem nem jött be.viszont lenne egy kérdésem, ami ide vág:
a képen iszonyatosan soknak találom a "zölt pontok halmazát", nem tudom mi ennek a szakmai kifejezése, de nálam több olyan helyen jelen van, ahol nagyon idegesítő, pl.: arcéleknél, hajon.
mintha ezek a zöld apró pontokból álló foltok teljesen rátelepdnének a képre.mi ennek a jelenségnek a neve, és ezen lehet állítani?
-
vlevi
nagyúr
""Mi az, hogy felhősödik?""
Hűbammeg, ezt nem is láttam, még jó, hogy LCD-t vettem.
Bocs, hogy firkálok összevissza,de itt viszonylag új vagyok, eddig máshol próbáltam infóhoz jutni. De szerencsére ajánlották a PH-t, és alig győzöm visszaolvasni a tavasz óta 6000 hozzászólást
-
LackoMester
addikt
Menj a filmgyártókhoz, műsorszolgáltatókhoz ez ügyben reklamálni, vagy nagyíts rajta.
Egyébként engem nemzavar, igen kelemesebb.
Nincs értelne eljátszani a A parasztnak a pofonból is nagy kell játékot, mert visszafele is elsülhet a dolog.
Nem akarom a nézeteimet senkire sem ráerőltetni, de gondolja át mindenképp mielőtt megveszi. -
-
feco88
tag
hát öö, format factoryval próbálom átkonvertálni a hangot hozzá ac3-ra, mindent hagytam alapértelmezetten, hogy ne nyúljon se a kép se ahang minőségéhez de így is 15 perc alatt nem jutott el a gép 1%-ig. A gépemet láthatod lent, bajban leszek így amíg nem sikerül egy média lejátszót venni, pedig azt nem mostanra terveztem.
-
Neophyte11
csendes tag
Köszi a választ, bár én inkább a konkrét kivitelezésre lennék kíváncsi. Ha vezetékkel kötöm össze, akkor milyen vezetékkel tegyem. Illetve ha a wifi-s megoldást választanám, akkor mi kell a TV-hez, és mi kell a géphez. Gondolok itt hardveres és szoftveres dologra. Ugyenez igaz a TV és hifi összekötéssel kapcsolatban is. Milyen típusú kábelt ajánlatok?
És még egy kérdés, szerintetek honnan lenne érdemes megrendelni net-ről a TV-t? Megbízhatóság, garancia... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Router gondok
- Milyen notebookot vegyek?
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest