- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dethroner
veterán
válasz
jegenye77 #102725 üzenetére
A J szériáig elég volt annyit tudni hogy a 6-os sorozat már minőséget képvisel FHD esetén. De most ez már megváltozott, eltűntek a jó FHD samsungok. Ha FHD a terv, akkor meg kell elégedni a 60Hz-es képfrissítéssel, de ha kell a minőség, akkor a már agyon ajnározott KS7000-től kezdődik a tévé a samunál. Vagy más gyártónál nézelődni.
-
Flashget
félisten
-
vlevi
nagyúr
válasz
jegenye77 #14036 üzenetére
Természetesen a háttérvilágítás erejétől nagymértékben függ. Fel lehet srófolni (az enyémet 150-160W-ra), talán 200 környékére is, de úgysem nézem állandóan 20-as fényerőn.
Ahogy néztem, kikapcsolt kijelzővel (az energiatakarékos beállításokban van ilyen opció, nem csak a háttérvilágítást nullázza le, hanem maga a panel sem kap áramot) 45W körül van a fogyasztása az enyémnek. Szerintem ez az érték egy LED-esnél is nagyon hasonló kell, hogy legyen, mert az már csak a megjelenítő elektronika áramfelvétele.
Valaki itt a PH-n összehasonlította a tavaly LED és CCFL világítású tévét, a LED-es 73W-ot fogyasztott neki, a CCFL pedig 81-et, ugyanolyan fényerő beállítások mellett.
A 2011-es tévék pedig még egy kicsivel kevesebbet fogyasztanak.porker: Na, ezt kipróbálom én is!
-
sandró60
addikt
válasz
jegenye77 #14017 üzenetére
Szerintem a médialejátszótól függ,de általában elég áramot adnak a külső vinyóknak.2.5" winchesterről beszélünk.Mert a 3.5" van saját tápja
Ha nincs hozzá az a kábel aminek az egyik vége egyenes hengeres csatlakozó akkor reklamálni kéne annál a boltnál ahol vetted vagy veszel egy 5v hálózati adaptert,de vidd magaddal a winchester racket,hogy belepróbáld a csatlakozót. -
sandró60
addikt
válasz
jegenye77 #13999 üzenetére
Nekem is ilyen házban van egy 750GB-os WD-winchester és működik rendesen 1 usb kábelel.Lehet,hogy az a vinyó ami neked a házban van nagyobb áramfelvételt kiván.A hozzáadott másik usb kábelt is dugd a tv-be ami az áramfelvételt is stabilizálja,vagy egy külső 5v-os adapter is segithet
-
nightshadow
veterán
válasz
jegenye77 #12322 üzenetére
C650-et akarnak eredetileg, s ahhoz mértem.
#1230 FRENK1988 Ha ezt a kritériumot jól értem „40-42" feletti”, akkor te egy minimum 46”-os tévét keresel LED megvilágítással 150k alatt? Na ilyen nincs még 40”-be se. Ha 150k a keret, akkor a 40C650, illetve 40C630-nál nem kapsz jobbat, viszont ezek „csak” hagyományos CCFL-es LCD-ék.
-
BBéci
legenda
válasz
jegenye77 #12078 üzenetére
Semmilyen távolságról nem néznék 32 colos LCD-n SD adást.
Feltételezem, aki full HD tévét vesz, az többnyire nem analóg SD-t fog bámulni rajta. Itt a topikban rengetegen írják, hogy tévéadást egyáltalán nem néznek.(#12084) MdewC
A panel kérdésre nightshadow megadta a választ.
A válaszidővel és a fényerővel ne foglalkozz, teljesen érdektelen adatok, előbbit Samsungék meg sem adják, a másik mindegyiknél vakító is tud lenni, ezért 50 %-nál magasabbra nem szokás állítani. -
botiking
csendes tag
válasz
jegenye77 #11899 üzenetére
Íme a link:
http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-MonitorÉs itt a "Pressure Method" módszert alkalmaztam. Soha nem gondoltam volna hogy beválik ...
De mégis.
Ez a plazmás baseball ütős püfölés elég kemény
Azt hittem hogy képletesen írták a címben hogy "fix" és szétverik. De nem -
nfsu17
veterán
válasz
jegenye77 #11803 üzenetére
botiking, jegenye77 köszönöm.
A net az gyak. annyit takar, hogy pl port.hu-t, indexet, meg ilyeneket lehet nézni? Meg youtube, stb?
Persze ha benne lenne, nem lenne hátrány, de most egy tévén nem ez az elsődleges szempont nekem.
Szerk: á, pf, tegnap óta már nem forgalmazzák a c6000-et, ahol vettem volna. -
cápaFeri
csendes tag
válasz
jegenye77 #11433 üzenetére
Persze, hogy hosszabbítóval. Mivel a gép és a tv egymástól több, mint egy méterre van és a tv-n lévő USB pont a túloldalon, ezért kellett egy 2 m-es USB hosszabbító.
Így a vinyó vezetékét vagy a pc hátuljába, vagy ha tv-n akarok nézni valamit, akkor a hosszabbítóba és így a tv-be dugva használom. Vinyót bekapcsolva egyből felismeri a tv. -
cápaFeri
csendes tag
válasz
jegenye77 #11423 üzenetére
Nekem megy szépen.
Van egy rakás film, amit vagy időhiány miatt, vagy mert nem volt kedvem a PC-monitoron kis méretben megnézni, így most nézem őket sorban. Így azért már más egy jó kis film!
Arról nem is beszélve, hogy eddig a családi fotókat dvd-re írva a DVD lejátszóból néztük az 50 Hz-es CRT tv-n, most meg ezen a tv-n a külső vinyóról és ég és föld a minőségi különbség!
Ja...megnéztem, mi az a PVR...nekem egyelőre jó ez a megoldás így... -
Géjza
őstag
válasz
jegenye77 #11340 üzenetére
Kicsit unalmas vagy már ezzel a fröcsögéssel. Inkább nézd meg a teszteket, minthogy abból az 1db általad vett hibás C650-ből vonsz le általános következtetéseket...
Samsung LE40C650 vs Samsung UE46D7000.
Azt talán mondanom sem kell, hogy a ledes már D sorozatú (legújabb) és a 7-es szériából van, de sok fontos paraméterben odaver neki a szerinted régi, öreg, ócska C650-es.
-
cápaFeri
csendes tag
válasz
jegenye77 #11315 üzenetére
Én hasznosnak találom ezt az alapvető netet. Napjában többször felnézek pl. az origóra, átfutom a friss híreket. Van, hogy csak kb érdekel, milyen idő lesz két nap múlva, mert szó esik egy szabadidős programról, avagy gyorsan kéne egy € árfolyam, vagy meg kéne néznem, hogy valamelyik településen hol van egy utca. Mindezekhez be kellene kapcsolni vagy a PC-t, vagy a GPS-t, vagy manuálisan térképet keresgélni. A tv meg sokat megy nálunk, nagy valószínűséggel be van kapcsolva, de a gép nem annyit.
Persze van teletext is, de amire ott kihámozza az ember, hogy milyen idő lesz azon a településen, avagy átfutja, milyen oldalra kell lépni az aktuális hírekért...szerintem macerásabb. -
vlevi
nagyúr
válasz
jegenye77 #11110 üzenetére
Béci arról beszélt, hogy a LED-esnek nagyobb lehet a fényereje, amitől az agyonvilágított áruházban ragyog a kép, míg mellette a nem LED-es kicsit fakóbban tűnik ugyanolyan fénybeállításokkal. Szegény plazmáról nem is beszélve, aminek a maximális fényereje mégkisebb, ezért nem tűnik olyan szupernek az áruházban, de otthoni körülmények között ezek a különbségek eltűnnek.
BTW, én láttam egymás mellett LED-est és nem LED-st, és elbabráltam vele vagy félórát, próbáltam hasonlóképpen beállítai mindkettő, és az lett a vége, hogy nem kell nekem a LED-es világítás, mert nem láttam az előnyét.
-
Goyee
tag
válasz
jegenye77 #11087 üzenetére
Először én is led-et akartam, de ahogy nézegettem a hozzászólásokat most már teljesen bizonytalan vagyok.
Az lenne a tuti ha 1-1 napig itt lenne nálam egy led és egy lcd, akkor el tudnám dönteni.
Az mégsem az igazi, hogy megnézem őket egy boltban, a lednél sem láttam semmi felhősödést.
Te milyen különbségeket láttál a led és az lcd között? Miért döntöttél a led mellett? -
ORCA58
addikt
válasz
jegenye77 #11080 üzenetére
Igazad van! Az a lényeg, hogy neked tetszik.
Nem akarok piszkálódni, de van egy kérdésem. A 40c650 képét hasonlítottad a 37C6000-hez. Ha igen, akkor nem csoda, hogy szebbnek tűnik az SD adás, hiszen azonos távolságból minél kisebb a kép annál élesebbnek látszik, még akkor is ha kevesebb részletet látsz. -
Anonymus23
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
jegenye77 #10945 üzenetére
A C5000 lenne az eddigi legrosszabb választásod, ugyanúgy felhősödik, mint a 6000-es, ráadásul 50 hertzes, ezért az elmosódás még erősebben fog jelentkezni. Annál is létezik panel-lottó.
Normálisan be kellene állítani a tévédet, bár az SD adások akkor sem fognak jól mutatni rajta, nem arra tervezték. -
nightshadow
veterán
válasz
jegenye77 #10940 üzenetére
Nem is a színekkel van bajom,bár azt is fakóbbnak látom mint a C6000-en.
A mozgásoknál az elmosódás ami nagyon zavar.Megnézted, hogy milyen paneles a tévé? Lehet kifogtál egy CMO panelest. A CMO panel jóval gyengébb, mint a Samsung vagy AUO panel.
37"-ban egyáltalán nem gyárt panelt a samu?
Nem. Ebben a méretben AUO panel szokott lenni.
Vagy azért tűnik rosszabbnak a képe mert nagyobb a mérete?Jobban előjönnek a hibák mint a 32-esen?
SD adásnál szerintem ez is közrejátszik.
-
BBéci
legenda
válasz
jegenye77 #10933 üzenetére
Ha egyik sincs, nem volt optimálisra beállítva, kalibrálva, az összehasonlítás fals eredményt mutat.
(#10934) Kuha87
Talpával együtt akarod feltenni a falra?(#10937) ORCA58
Amikkel találkoztam, mindegyiken ki lehetett kapcsolni a dinamikus kontrasztot. A B széria első példányainál volt ez probléma. -
ORCA58
addikt
válasz
jegenye77 #10933 üzenetére
A Samu LED-es tv-ben tudtommal kikapcsolhatatlan a dinamikus kontraszt. Ezért persze természetellenes és élénkebb a színe, sokaknak ez tetszik. Minél színesebb annál jobb alapon. A C650-esen is lehet élénkebb, kontrasztosabb képet előcsalni, de szerintem nem érdemes.
Pont amiatt is tetszik, hogy szép természetes közeli színeket lehet beállítani rajta. -
BBéci
legenda
válasz
jegenye77 #10912 üzenetére
A kanapémon ülve 3,8 méter a nézési távolság.
(#10913) Erzsébeti
Igazából nem magyarázatra vártam, hanem egy durva helyesírási hibára hívtam fel a figyelmet.Sörivó és sörszerető ember vagyok, számomra igenis fontos, hogy hány százalék alkoholtartalma van az italomnak. Nem azért, mert be akarok rúgni, az íze, aromája, karaktere, jellege teljesen más egy magas alkoholtartalmú sörnek.
Kedvenceim a 10-12 % alkoholtartalmú, belga trappista és apátsági sörök. -
-
Zoty@80
tag
válasz
jegenye77 #10877 üzenetére
lehet hogy hangulatos tud lenni, de tudod nem vagyok az a házi barkácsolós mekk mester fajta fazon, közgázra jártam nem szakmunkásba (sajnos). úgy hogy a villanykörte cserén kívül képtelen vagyok bármit is megcsinálni a lakásban.
tehát még ha meg is oldaná a problémámat a led csík, magamtól biztos nem tudnám beüzemelni, a másik meg hogy azért raktam a falra mert gondoltam ott jól fog mutatni ha nem látszódnak a drótok.
most ha rakok rá ilyen led csíkokat feltételezem ahhoz kell valami áram forrás vagyis plusz drótok..stb stb..
ma van pont a 3. nap a vásárlás óta, asszem az lesz a legegyszerűbb ha visszaviszem és veszek egy másik modellt amit nem kell otthon házilag még gányolni...
de akkor viszont melyiket is!? ez a C650 amit az előbb írt valaki ez már nem felhősődik? vagy ez igaz minden C sorozatra?
-
Zoty@80
tag
válasz
jegenye77 #10869 üzenetére
ohh értem, nos ez esetben ma este viszem is vissza a picsába a LED tv-vel, ekkora szart hogy lehet eladni, mondjuk én is jó nagy láma vagyok hogy nem olvastam utána csak beleugrottam egybe.
a plazma besülhet, a sima lcd meg vastag rohadás...hát hogy vegyen így tv-t az ember?! -
Zoty@80
tag
válasz
jegenye77 #10867 üzenetére
köszi szépen, de ez számomra semmit sem mond a képen megy egy bekapcsolt tv-nél többet nem látok.
mi az a led csík?jah meg a kiállított műtermi tv-nél miért nem láttam ilyen felhősödést vagy mit? biztos meg se vettem volna...
és akkor ezek szerint ebbe tőrődjek bele hogy az ott is lesz? sehogy se fog eltűnni?
-
vlevi
nagyúr
válasz
jegenye77 #10854 üzenetére
"A C650-se ajánlott játékra?Input lag itt is magas?"
Ez relatív. Monitoroknál valahogy kevésbé kerül szóba az input lag kérdése, csak tévéknél, mégis, amikor mértem, azt tapasztaltam, hogy a tévém (40C650) input lagja 5 századdal kisebb, mint a monitoré (Samu 2243BW). Akkor most jó játékra, vagy nemA mostani monitoromnál mindenképp.
-
Willie
őstag
válasz
jegenye77 #10834 üzenetére
Nem üzlet nekik mert ha nem veszed meg akkor az aki utánad úgy dönt, hogy megveszi - egy felbontott terméket fog kapni, látni fogja, hogy ez már ki lett bontva mert a tápkábelt ki kell bontani a zacskóból például. Te nem vinnéd vissza azt a tévét amit úgy vélsz, hogy már kibontották előtted? Elég csak arra gondolni, hogy úristen, mi van akkor ha kiállított termék volt, és már több ezer óra van benne? Legalábbis én így gondolom.
-
Willie
őstag
válasz
jegenye77 #10818 üzenetére
220Voltban semmiképpen se vedd meg, tapasztaltból beszélek.
Nekem az oldalán nem volt matrica, de bevilágítással látszódott az LTF-el kezdődő sorozatszám (ha jól tudom az jelöli a Samsung panelos tévéket) illetve a szervízmenüben is látszódik a 32A1AF0C a panel jelzésére, elvileg az én tévémet 2011.05.03.-án gyártották. -
snefftamas
aktív tag
-
-
snefftamas
aktív tag
válasz
jegenye77 #10797 üzenetére
A betekintesi szög a benne levő paneltipus függ amit sajnos egyik típusnál sem lehet biztosra venni épp mit raknak bele. Különben a spva val szerelt tipusoknak a legjobb a betekintesi szöge a panelek közül amiket beleraknak. A kettő közül a c650 ajánlott amíg meg kapható különben.
-
h65535
tag
válasz
jegenye77 #10455 üzenetére
Az tuti, hogy a szolgáltatóknak ez vmennyi költség, de nem olyan vészes. Maguk a HD-s eszközök nem drágábbak annyival, hogy deficites legyen. Sőt.
Inkább a meglévő sávszélességgel lehetnek gondok. Értsd 1db analóg SD adás helyére befér pl. 8 digitális SD vagy 3-4 HD. Ezt nem tudom pontosan, a digi oldaláról ez kiderülne, csak nem találom hol.
Át kellene szervezni a csatornakínálatot, de ez megoldható, ugyanis vannak még kihasználatlan frekvenciák a kábeltv-s sávban. Szóval ebben az esetben megoldható.
A műholdas szórásnál lennének pénzügyi gondok, ugyanis ott keményen fizetni kell a frekvenciákért, ezért is rosszabb, azaz gyengébb minőségű a műholdas digitv mint a kábeles. Kockásodik, mert minél több csatornát akarnak összepaszírozni. Ha olyan minőséget szeretnének a műholdasra, mint a kábeles... hát lehet 2x annyiba kerülne a műholdas transponder bérlése.
Maguk a csatornák elvileg fel vannak készülve a HD-adás szórásra, hiszen olyan cuccokkal dolgoznak már. Lásd M1, Duna vagy ATV. Tuti a retekklub és a TV2 és a többi ker.tv is készen áll. Csak az is kérdés, hogy nekik mit kell fizetni egy SD vagy HD jelszórásért... és a ker.tvket ismerve amíg el lehet adni a sz@rt, addig nem fogják erőltetni, hogy több pénz fizessenek be. Lásd ha az Alekoszt megnézik SD-ben x-ért nem fognak 2-3x-et fizetni azért, hogy ugyanúgy megnézzék...
De HD és HD adás között is rengeteg a különbség... pl. a Nat Wild HD Dolby Digital hanggal jön, ugyanakkor a Digisport HD szerény sztereo, max Pro Logic... de az is sima sztereon jön át.
Szerintem ez akarat és politika kérdése, technikailag minden feltétel megvan. Ha egy kisvárosban mint pl. Szarvas fel van készülve mind szolgáltatóügyileg (értsd fejállomás és settopboxok) a HD-ra, akkor a T-home és UPC is. A Digi más téma, mert szolgáltat HD adást, de nem nagyon tud adni HD settopboxot... ellenben ha van TVd mint a Samsung, amiben van DVB-C, akkor nem kell settopbox...
De lehet az IP tv az, ami a jövő lesz, de akkor a tvkbe meg feleslegesek ezek a vevőegységek... sima buta kijelzők elegek lennének, amit HDMIvel összekötünk a IPTV boxszal és hali...
Sőt inkább a youtube féle cuccok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Suzuki topik
- Opel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest