- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
esicyhun
tag
válasz
amadeus11 #140999 üzenetére
Szia! Hasonló tévét szeretnék venni. Ha tudnál segíteni nagyon megköszönném.
Hány antenna bemenet van a tévén? Külön földi és külön műholdas?
Mennyire bonyolult ez a menüben turkálás a kábel és műholdas adók közötti váltáshoz?
Illetve azt meg tudnád-e nézni, hogy ha németre állítod a régiót, látod a storeban a Zattoo appot?Nagyon köszi, ha van rá időd.
Sanyi
-
dethroner
veterán
válasz
amadeus11 #108856 üzenetére
A nagysikerű és ajánlott H6400 is borzasztóan használja a BFI-t. Nemcsak a fényerő csökkenés a vibrálás zavaró ezeknél, hanem semmi érzékelhető javulást nem okoz. Ellenben a képkocka beszúrás jól működik benne. De megfigyeltem, ha csak rámegyek a BFI (ledes képtisztaság) menüre, a kép sokkal folyamatosabb lesz, de amint OK-val rögzítem, visszaesik a fény, villog és megszűnik az OK lenyomása előtti folyamatos kép.
Az hogy manapság nincs olcsón ajánlható tévé csak 50Hz-es, az még nem jelenti azt hogy ezeket kell ajánlani. Sajna annyit tehetünk ha valaki a véleményünk kéri hogy azt mondjuk jót csak drágán kap, ha nincs rá sok zsé, akkor pedig kössön nagyon sok kompromisszumot. Vagy használja csak játékra -
krx21
nagyúr
válasz
amadeus11 #108856 üzenetére
A drasztikus fényerő csőkkenés most is megvan. Aki szeretne használni BFI-t, javaslom próbálja ki, hogy az adott típus milyen fényerővel tudja produkálni.
Amúgy egy jó BFI-t mindenképp érdemes használni, mert jelentősen javul a mozgó sorfelbontás. Bár megjegyzem, hogy 1080sor fölé még senki nem tudott menni, ami elgondolkodtató, hisz akkor elméletileg a mozgásban lévő részletek, bizony 4K anyag és 4K TV esetében sem több mint fullhd esetében... -
-
freddirty
senior tag
válasz
amadeus11 #60817 üzenetére
le ne cseréld! Nekem egy lakásban C550 és F6500 is van. A C550 szoftvere jobb, gyorsabb. Ez az új smart vacak csak idegesít a bugjaival és korlátaival. Képminőségre én nem látok különbséget de mondjuk erre nem vagyok túl igényes. Egy plazma és egy lcd között elfogadom a különbségtételt, de lcd és lcd között... ehh.
persze ha tévén akarsz netezni akkor hajrá. de inkább vegyél egy korrekt tabletet... -
Tutu7030
veterán
válasz
amadeus11 #52509 üzenetére
Nem ugyanaz!
A HBBTV mögé állt be több gyártó/ország.
"In Nordic region (Denmark, Finland, Iceland, Norway and Sweden including Ireland) the NorDig standardization forum has adopted the HbbTV specification which replaces DVB-MHP as the common API for hybrid digital receivers. [ 26 ] In Finland the national HDTV Forum will adopt the NorDig Unified Specification for Hybrid Services" -
amargo
addikt
válasz
amadeus11 #21595 üzenetére
Azért abba belegondoltál már, hogy nem mindenkinek TV mellett egy számítógép is?
Ellenben a következő felvetésed hasznos lenne, mert tényleg az lenne a legjobb, ha a TV képes lenne stream-ni ezeket az adásokat, hiszen minden benne van.Más kérdés:
Már csak egy dolog van hátra, ami a serviio-ban nem értek, hogy külső háttértárról valamiért hiába veszem fel a könyvtárába, de egyszerűen ott nem találja meg a fájlokat. Vajon ez mitől lehet? Próbálok utána nézni, de valaki találkozott már ilyennel? Ugyan akkor, ha ezeket a fájlokat átteszem a C meghajtóra, akkor gond nélkül megy. -
vlevi
nagyúr
válasz
amadeus11 #13120 üzenetére
Ezesetben teheted nagyításra, mert a 16:9-es képű adásoknál rendesen ki fogja húzni. De akár 4:3-ra is állíthatod, akkor a 16:9-eseket szét fogja húzni. Ezt azonban nagyon nem ajánlom, mert sok műsor 4:3-asként jön, de 4:3-ban alul felül fekete csíkkal. Tehát a nagyítás módban nézne ki normálisan. Ilyen pl. a Viasat.
Antennás vételnél nem tudom hogyan van, de nálam UPC box esetén így van. -
Chubby
csendes tag
válasz
amadeus11 #9537 üzenetére
Nekem is 40LEC650-em van. Én is a hdtvtest-en szereplő beállítást használom + a színtelítettséget levettem 35-re, mert így is bőven elég többnyire. Először nekem is nagyon furcsa volt, aztán egyre inkább feltűnt, hogy mennyivel természetesebbek a színek, mint a gyári beállításokon, pl. a fű színe itt fűzöld, nem pedig világító neonzöld, mint amazokon, az arcok pedig arcszínűek, nem narancssárgák
. Ha mostanában véletlenül áttévedek egy gyári beállításra (főleg az ún. természetesre vagy a kiemeltre), majd' elhányom magam. Ha pedig valaki erőteljesebb színekre vágyik, nézze meg a CSI Miami vmelyik epizódját - azok a színek még ennél a beállításnál is harsognak
-
vegyszer
addikt
válasz
amadeus11 #9407 üzenetére
csak annyit hagytál ki, hogy az alaplapi hangkártya SPDIF kimenetének tüskesorát nem kötötted össze a VGA kártya erre megfelelő pontjával egy erre szolgáló kéteres kábellel.
ha ez meglesz, már jön is a hang.
IGEN, az Nvidia még mindég külön kábelt igényel, amit az ATI már a HD sorozattól megoldott (talán a 2600 volt az első ilyen kártyák egyike), igaz, ezért minden vga-n van egy hangkeltő csip is. bár szerintem akár a cuda szoftveresen is megoldhatná a kérdést, erre mégsem láttam példát.Az imént cserélték ki a 32B530 vezérlő paneljét... a HDMI fehéregyensúlya elszállt.
Azt tudja valaki, hogy hogyan lehetett volna ezt újrakalibrálni? mert a szervizes azt mondta szerviz menüből lehet, csak sokáig tart, kb fél egy óra, de hogy gyakorta előfordul az olyan lcd tvkkel, amit pc-hez kötnek. ha nincs rákötve, nem jelentkezik a hiba... és ez a HTPC korszakban egy kardinális kérdés lenne... mert egy új panel most kb 12000 ft körül lehet, és gondolom a kiszállítás+ beszerelés meg kb ugyanennyi. és megvallom, nem akarok 18 hónap múltán erre ennyit költeni.
ha valakinek van ötlete, tapasztalata, kérem ossza meg.Köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest