- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
-
Superman
nagyúr
Na, kezdhetem újra, tényleg. Azért ezt úgy is meg lehetett volna írni, hogy ha valaki a mellékküldetésekkel akarja kezdeni, akkor se menjen fuccsba a fő szál. Már összegyűjtöttem egy csomó mindent, de az outpostos küldetés nélkül nem mehetk át más pályákra, mert azt csak kísérővel tehetem meg és ennyi. A szabadság csak látszólagos, pláne, ha ennyire rosszul van megírva...
-
remington2
senior tag
Mi a hiba a képeken?
Nem tudom hogyan, egyszerűen csak kisütött . . .
(#897) kmiki20 : a katonák furán viselkednek. Amellett, hogy újratermelődnek, néha észrevesznek, néha nem. Mellette állok, lövöm shotgunnal fejbe, de észre sem vesz, nemhogy meghaljon
. Próbáltam elérni a géppuskát, de végül az ottani őrön nem tudtam átjutni, inkább hagytam őket. Igaz, nem is vintarral próbáltam.
Szerk: és a géppuskafészek.
-
kmiki20
senior tag
válasz
remington2 #892 üzenetére
Amikor már van Ventar-od, akkor adj nekik (én ~80ezret szedtem össze azzal, hogy leírtottam a katonákat. Ahányszor kilövöd őket, mindig újrateremtődnek. Ha szemben állsz a bázisukkal, akkor bal kéz felől a kerítésre van dőlve egy fa, ott észrevétlenül át lehet mászni, majd hátul be lehet ugrani a bázisuk udvarára. Onnantól meg sima ügy, mert csak ülnek a földön
céllövölde az egész. Lelődözöd mind, majd összeszedsz annyi puskát amennyit csak bírsz és elhagyod a bázist. Ne a kereskedőnek add a fegyókat, mert a a közelben van a szabadcsapatok (v kiknek) az állomáshelye 50ért odavisz egy kísérő, azon a bázison sokkal többet adnak a fegyverekért. Ja fegyverek mellett rengeteg életre és egyéb okosságra lehet szert tenni.
-
Sonja
nagyúr
No, ma végre rászántam magam és feltelepítettem. A grafikára és a gépigényre voltam csak kíváncsi. Driverben AA-t és AF-et kikapcsoltam, a játékba DX10 és minden beállítás maxra tettem, a felbontás 1360x768 és Vista x64 alól futtattam. Az eredmény, hogy rögtön kezdésnél a házban 10fps, amikor kimentem a szabadba 6fps!
Egyértelmű volt, hogy DX9-be játszom majd vele, de kíváncsi voltam, hogy DX10-ben milyen a látvány. Ami tény, hogy a fénykezelés engem kuvvára idegesít!
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #888 üzenetére
Jó az x64, gyors is, csak a fele hardverem nem megy vele: TV tuner, scanner, telefon kábel, meg még valami, most nem jut eszembe.
Nálam magyarítás van fönt, teljes dinamikus, ill. továbbfejlesztett teljes dinamikus fényekkel. Lehet, visszateszem a partíciót, aztán megpróbálom +1x, mert most nem rémlik, restartoltam-e, vagy letöröltem a fenébe, miután nem ment. De ha az előzőekhez hasonló dolgokat produkál, akkor vsz. megy a szemétbe, mint az Airborne, mert lassan már azt is alulmúlja.
De x64-en nem indul, azzal volt bajom. -
-
proci985
MODERÁTOR
jó hogy szólsz. nagyon érik, hogy x64re váltok, mert a 32 bit kezd kevés lenni, aztán mégiscsak +800 mega ram lehet számítana. a memória meg még mindig olcsó (csak látnék valahol occsóér geil BD 800 2x2es kitet)
mondjuk ha meg 32 biten nem indul, nem tudom hogyan indították el 4870 x2vel... 2 giga rendszermem szvsz egy picit kevéske, többet meg nem láthat...
na szóval van a full dynamic és a full dynamic dx10 módja. utóbbi kell neked. viszont amíg nem indítod újra, addig nem lehet aktivizálni a volumetric/wet opciókat, ezért is hittem, hogy nem megy. miután kiléptél és újraindítottad, utánna már bejelölhetőek, de nálam 3870el teleszemetelte a képet effektezés helyett. de ottvan, és megy, bár kicsit problémásan.
-
kmiki20
senior tag
válasz
remington2 #881 üzenetére
Ilyen buggal én is találkoztam (tele van a játék vele). Olyat tapasztalt már vki, hogy a kereskedőnek nincs elég pénze, hogy megvegye a cuccaid?
Plusz volt még vmi: vmi raktárat kellett kiürítenem, de az egyik ellen beragadt, folyamatosan lőtte az eget, néha engem is sebzett, de én nem tudtam kilőni
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #879 üzenetére
Hol állítom át DX10-re?
Ennyire láma voltam? Bazki, leszedtem az x86 Vistát, és már felraktam az x64-et, azon meg nem megy.
Na akkor most megint partíciócsere... Csak mondd meg, hol, mert megrágok valamit, ha ott van, és nem láttam.
AA-t viszont sehogy sem veszi észre, azt azért tudom, hogy restart kell neki. -
katt777
félisten
Havernál 3870X2-vel 50-100FPS, tehát mégiscsak kezelnie kell valahogy a 2 magot. Bár a 100 nehezen hihető, amikor szimpla 3870-nel jó esetben 40 köré ugrik fel.
No, azért a Crysisnél nem rosszabb.
Esőcseppeket nem kell számolnia?
Hogy Oblivionban milyen gyönyörű napsütés, eső stb. van (honlapomon a képek) graf modokkal, és még el is fut normálisan. De hát ezt fan-ek csinálták, hogy szép legyen a game, nem pénzéhes zsebtolvajok.remington2: Nálam nem potyog.
-
állítólag mostantól a Reload online shopjában is kapható a játék...
-
remington2
senior tag
válasz
proci985 #879 üzenetére
Van egy érdekes bug, ami aránylag egyedi grafikus megjelenítéssel jár: agropromban van egy olyan épület az intézetben, amelynek a szintjei tele vannak anomáliákkal, két darab artit is lehet találni itt. Ennek a tetején van valamilyen hullámzós anomália, amelynek a magassága kicsit furára sikerült, mert a légkört - meg úgy általában az eget - még 200-300 méter magasan is hullámomzatja, függőleges vonalak mentén, az alul lévő épület térfogatában.
Artik: találtam egyet, nevét nem tudom, +1 ide (természetesen sugárzás, mi más), -1 oda (rupture, lol)
OL 2.2-ban maximálisan eltalálták az egész artifactos, eladom vagy használom dolgot, még az alapjátéknál is jobban!
-
Superman
nagyúr
Azért én korántsem mondanám csúnyának. Lehet, hogy optimalizálatlan, de számomra nem csúnya. A Crysis például nagyon "steril", ez jobban bejön grafikailag.
-
proci985
MODERÁTOR
megvan a megoldás, megvan a megoldás, megvan a megoldás!
na szóval, reggel 6 és 8 között ugye mindenkinél meghal az fps. fogjátok, lehúzzátok a fenébe a sun mittoménmit meg a sun másikat, tehát a két sun shadert csináló cuccot lowra (lehet a none/low/medium/high állításút is elég)... a gyakorlatban sok különbséget nem fogtok látni, ellenben a framerate hirtelenjében stabilan és masszívan fel fog menni. valszeg a reggeli felkelő napnál a shader kódban valamit nagyon-nagyon elkúrtak. tehát, a reggeli nap innentől kezdve nem fogja agyonvágni a sebességet, és még mindig jól fog kinézni a program... ami jó, mert CPU controllal egy 3ghzs q6600 + 3870 kombóval AA nélkül vígan fog menni 1280ban (ezt a két dolgot leszámítva maxon).
[link] itt még vannak egyéb hasznos állíthatóságok.
katt777: miután átállítod dx10re, kilépsz, majd visszalépsz, utánna már fogod tudni állítani a volumetric fogot és vízeffekteket is. egy csomó beállítást nem vesz észre a program alapból, csak kilépés után. viszont nálam 8.8 alatt teleszemeteli a kép felét, szal valszeg már megint driver parám van... fuk.
remington2: nem, ezt úgy értem, hogy a belső logika nincs felkészítve pár dologra... tehát pl nekem most a banditák főbázisát kéne kiirtanom, amikor még nem voltam garbageban, ergo meg kéne a banditáknak támadniuk az elején, ahol már nincs emberük, ezért a program kiakad. de red forestnél/yantarnál és egyéb helyeken is lehet ilyen baj az eddigi tapasztalatok alapján.
ja, ati tulajok örvendjenek: tud az engine global illuminationt is, konzolból/user.ltxből állítható. viszont elvileg lassíthat, szóval csak ésszel.
AA csak dx10 alatt van.
1.504 nálam nem lassított kb semmit.
-
domesz
aktív tag
hmm, én föltettem, de nagyon nem jött be
pedig fullon ment, de olyan csunyának tünt a grafika mai szinvonalakba
-
VinoRosso
veterán
nem tudom, én AA-t nem használtam de estére meglesem, am nekem a SoCnál is működött Vista alatt az AA holott elviekben a motor nem is támogatta, xp alatt meg nem. Viszont egytalán nem érdemes használni, mert 4x is kb 80%-al visszaesik az fps már.
próbátam képet csinálni a dinamic wet surfacesről, de érkekes módon a képen nem jelentek meg a vízcseppek. Videón látszik este felteszem a csőre. De am nem egy nagy etwa, pár random animált textúra, semmi valós fizika nincs mögötte szerintem.
-
Superman
nagyúr
Ma szóval: időgyorsítás mod megy. De: az outpostnál semmit sem tudok csinálni. Már az összes mellékküldetést telejsítettem, visszavittem az egyik clear sky-osnak egy PDA-t, egy AK 47-est, meg ehhez hasonló mellékküldik, de az outpostos nem megy. Most is lelőttem 2 mutánst, de egy fazon van életben a toronyban, aki rám se b@szik, csak célozgat a stukkerével.
Ezek szerint ezt kellett volna először megcsinálni? Azt hittem mindegy, hogy mellékküldetésekkel kezdek és utána térek rá a fő-vonalra, de ezek szerint nem....
Telejsítmény: reggel 6 és 7 óra között, amikor a nap felkel, akkor igazán rossz az fps, ahogyan átsüt a felhők között, képest 30 fps-re is levinni a framet, 1 órával késöbb, tehát 8 óra után, ugyanazon a helyszínen már 80 fps van.
-
keIdor
titán
válasz
VinoRosso #873 üzenetére
XP-re tettem fel, akkor menjek át Vistára és tegyem fel ott? Tuti lesz AA? Csak azért kérdezem, mert Vistán szerintem még lassabb lesz...
Superman: Jah nekem is a bázison van ilyen kevés FPS-em... a mocsárban néha megvan a 100 is napsütés mellett. Ettől függetlenűl nagyon korán adták ezt ki... ilyen állapotban én még bétának nevezném, nem pedig teljes verziónak és karácsonykor tervezném kiadni... lol...
-
VinoRosso
veterán
Akkor lehet sőt valószínű a cpu limit, az hittem 22-esed van, nativban úgy nem valószínűű 4 gigánál a limit, legalábbis nálam nem jött elő. AA-t nem tudsz bekapcsolni? Hogyhogy? 1.5 egy kalap fos, azzla nem létezik, hogy ne lenne bugod, pl olyan lassú a menüje mint öreganyám, de ha még csak az lenne a gond...
proci: Valószínűleg akkor azért nem engedi bekapcsolni, mert nem Vistával használod, vagy nem tudja betölteni a dx10-et a játék, ezek az effektek dx10-esek.
spuperman: az csak dolgo hogy mi van a logban, nekem is 2 gpu-t ír ki, holott egy 4580-em van.
-
Superman
nagyúr
Nekem a log fájlban ezt írja ki a 9800GX2-re:
* NVidia MGPU: 2-Way SLI detected.
* Starting rendering as 2-GPU.Akkor mégsem használja ki?
Lövök már néhány screent, nálam így néz ki 16x anizo filterezés és 1x élsimítás mellett:
Itt, a bázison a legrosszabb az fps, olyan 28-30, máshol 80 és 100 körül van 1680x1024-ben.
-
remington2
senior tag
Ilyet láttatok már? Érdekes kis bugocska, 1.503-ban nem volt, 1.504-ben lőttem. Pedig a vision distance maxon van
Szerk: nem tudom hogy nevezik ezt, de a vonal előtt gyengébb, mögötte meg jobb textúrák vannak, mint gta-ban, ahol a távoli épületekre gyengébb "jelmezt" raknak, és a fény/árnyék viszonok sem olyan élethűek, de a távolság miatt nem látszik.
-
keIdor
titán
Driverben is be van lőve 8x, de nem megy... látom a kis recéket!
Én mindent maxra toltam, minden csíkot, és olyan 20-40FPS között ingadozik, amikor süt a nap. Amikor esik az eső és nem kell számolgatnia a napsugarakat, akkor van 80 FPS is.Jól elbaszták az optimalizálást az biztos... rosszabb, mint a Crysis volt megjelenéskor. Kiváncsi leszek 1920×1200-ban ez hogy fog futni...
és ugye hiába vennék GTX-280-at, vagy HD4870 X2-t, a GeForce-nál átlag 30 FPS helyett lenne 35, a Radeon-nál meg ugyanúgy csak 1 GPU menne. Vicc...
-
katt777
félisten
Erre szoktam javallani a CPU Control-t, azzal 80+40% köré lehet tornászni a CPU-kihasználtságot. Nekem így, és 10% OC-kal játszhatóan fut a játék fullon (- az a 2, de hát tőlem aztán kérdezheted, mikor lesz aktiválható
). Ja, és a procimat csak 3.3GHz-ig hagyom pörögni az EPU-val, ez is több, mint ami 1680-ban egy 3870-nek kell, és sztem fullos grafikával a 4870-nek sem kell több nagy felbontásban. Amúgy arra kíváncsi vagyok, hogy ha már a progi nem csinálja meg, driverből rá lehet-e kényszeríteni az élelmosást. Ha jut időm rá, majd megnézem.
-
Superman
nagyúr
Én még 7300-ért vettem, biztosan gyengült a forint.
Más: mi, akiknek steames verziója van bizonyos értelemben megszívtuk, mert az időgyorsítás mod nem működik. A gamedata/sripts mappába kéne bemásolni, csakhogy a steam-es verzió szerkezete szerint nincs ilyen, valószínűleg bele van kódolva valamelyik fájlba. A magyarítás nem érdekel, mivel értem az angolt is, de az sem működne valszeg...
-
remington2
senior tag
válasz
proci985 #865 üzenetére
a belső logika még midig trágya, valszeg mindkettőnknek amiatt fagy ki
Ezt hogy érted? Valamit bénán csinálok, nem úgy, ahogy azt a nagykönyvben eltervezték? Az egész akkor indult, amikor yantarból guide segítségével vissza akartam menni a kordonhoz, viszont utána már a korábbi mentéseim sem mentek. Direkt próbáltam, fél óra játék ide v. oda nem nagyon számít, elég gyakran mentek állást, éppen az ilyenek miatt. Most aztán sehová sem tudok menni se guidedal, sem anélkül . . . Vagy, ami a valószínűbb, hogy a játékmenetben lett valami gubanc . . . a mentéseknek menni kellene guide előtt, viszont azok már mind a yantaros küldik után vannak, "menj strelok után" címszóval. Ott lesz valami gond
1.504 sokat ront a teljesítményen?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
remington2 #857 üzenetére
1.504el már nem fagy. illetve nem lépked ki 15percenként. viszont a belső logika még midig trágya, valszeg mindkettőnknek amiatt fagy ki.
megoldás az újrakezdés, nekem ez lesz a harmadik
VinoRosso: milyen Catalystod van? nekem fényektől függetlenül nem engedi azt a két opciót kapcsolni. hát... eddig én abban azért reménykedtem, hogy nem csak phn meg még pár megbízhatóbb nagyon oldalon nyomják végig a teszteket. aztán legközelebb ha ilyet látok, akkor nem három napig vakarom a fejem, hogy ez igy hogy
-
mandras81
senior tag
válasz
remington2 #819 üzenetére
Én 775/1775/1130-on használom, ha jól emlékszem...
-
VinoRosso
veterán
válasz
proci985 #854 üzenetére
tudod az az igazság, hogy ezeknek a netes teszteknek a többségét bárki meg tudná írni anélkül, hogy egyetlen tesztet is végrehajtana, mert kb annyi közük van a valósághoz. Nem gondolod, hogy mindeki letesztel ennyi mindent, megnéznek egy másik tesztet, kicsit módosítják az adatokat, vagy még ennyit se, csak hasraütnek és beírnak egy kábé odaillő számot. Meg is van az eredménye, mert mindennel kapcsolatban ami ehhez fűződik, ezerféle adat jelenik meg, aztán mindenki kiválaszthatja magának, hogy neki melyik a szimpi. Ja a wet surfaces nekem működik, idáig mindenhol, de be kell hozzá kapcsolni, anélkül nem megy. Volumetric smoke-ot meg nem láttam még, de szerintem nem értem el ahhoz a részhez ahol van( agroprom underground asszem )
papa: nem lehet hogy olyan verziót vettél meg, ami már tartalmazza a patcheket? Még abban is rengeteg hiba van, de olvastam olyankat én is, akik egész sokáig játszottak bugmantesen, érdekes módon ami másnál előjött náluk nem. Dehát Murphy óta tudjuk hogy minden programban van legalább egy utasítás és egy hiba. Am milyen felbontásban játszol, hogy 4 gigán cpu limit van?
-
remington2
senior tag
Kétszer ment el . . .bocs!
-
remington2
senior tag
Nincs valakinek mentése yantar környékéről? A sztori szerint strelok után kellene indulni red forestbe, de kampec
-
keIdor
titán
válasz
Superman #848 üzenetére
Nálam is hibátlan, nem is akartam szórakozni a wa*** verzióval, ahogy olvastam csak a baj van vele. Nekem megért 7500ft-ot...
(#851) katt777: Azt a két opciót vajon mikortól lehet majd aktiválni?
Egyébként az 1 mag kihasználtság miatt nálam b@szott nagy CPU limit van, hiába van 4GHz-en a proci, 1 mag nem elég neki, a 4870 nincs hihajtva.
-
katt777
félisten
"S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky... készítők szerint senki nem siettette őket, így végre olyan játékot alkothattak, amelyet szerettek volna és megérdemelt volna ez a történet."
-
remington2
senior tag
válasz
proci985 #854 üzenetére
A pályafagyogatást hogy oldottad meg? Yantarban vagyok, fogalmam nincs mit csináltam rosszul (lehet, hogy guide segítségével akartam átmenni a kordonhoz, az volt a gond), de most akárhová indulok, pálya betöltése után néhány méteren belül lefagy az egész, akármerre indulok
Wet surfaces nekem sincs, nem engedi bekapcsolni.
-
proci985
MODERÁTOR
igen, volumetric smoke/wet surfaces nálam se megy. a dolgot nem igazán értem, elvileg a 3xx0 és 4xx0 széria az UVDtől és 5.1/7.1 digital passtroughon kívül featurelista tekintetében semmiben nem különbözik (ok, textúrázó egységben erősebbek, shaderben hangyányit gyengébbek, a ringbus már kétirányú, de ezek ilyen szempontból elhanyagolhatóak). és elvileg valaki írta, hogy neki 4850essel ment a wet surfaces. de szerintem ahogy átlépsz cordonba, az összes új effekt eltűnik.
és a blowout még mindig bugos.
és akkor a zsenialitás netovábbja: nem enged át garbagera. megmoddoltam, most már át lehet menni, csak kifagy. dark valleybe át tudok menni, swampba is, agropomnál és garbagenél fagy.
viszont sikerült meguppolnom a sevámat (-40k:/), nagyon brutális lett
VinoRosso: másik tesztben meg a 4870x2 tömt ki mindenki mást... lehet a giga ram gpunként jelen esetben dupla frameratet jelent?
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #849 üzenetére
Én néztem Vista alatt (DX10), pontosan ugyanazokat a beállításokat lehet megadni neki, mint XP-n (DX9). A Volumetric Smoke és a Wet Surfaces ott sem aktiválható.
AnyDVD hasznos, ha reklámokat sóznak a nyakamba (filmek, játékok), fizessenek a gyártók, de legalább adják ingyen, ahogy a neten is sok oldal a reklámok miatt ingyenes.
-
kmiki20
senior tag
válasz
muxi-muxi #844 üzenetére
Nekem az általad írt résznél minden rendben volt. a pszi sugárzás elvileg a legalacsonyabb, mikor bemész a gyártelep udvarára (különben 1sec alatt meghalnál). A katonák rendesen jöttek utánam, előreküldtek, h tisztítsam meg az utat, de ők is irtották a zombikat. Aztán a gyár udvarán haditanács, majd harcállások elfoglalása, végül pedig a terület elhagyása (a katonák maradtak és így volt is egy bug, a térképen még mindig jelzi, hogy foglaljam el a harcállásom, amikor már rég megcsináltam az adott küldetést). Egyébként a zombikat nem nehéz kilőni - Vintar 1skulo/zombi, csak fejre kell célozni
-
-
proci985
MODERÁTOR
nekem van egy olyan nagyon rossz érzésem, hogy DX10 módban csak és kizárólag az első pálya, tehát Swamps megy, a többi nem. ezt a tényt alátámasztja, hogy a napsugarakat és egyéb szépségeket minden más pályán elfelejti kirenderelni a progi... és a textúrák se mindenhol olyan szépek, mint az elején.
Superman: elvileg numpad * és /, gyakorlatilag nem tudom müxik e, alapjátékban/alphában működött.
nekem az LG írómat valszeg pár eredeti lemez másolásvédelme b*szta -elnézést a kifejezésért, de kb szó szerint így történt- halálra ,tippre a Keresd a nőt és az Árnyék nélkül, a Sony/FHE kiadott pár mókásan védett lemezt (kedvenc akkoris a Monty Pthon Flying Circus S3 volt, első lemez ment, második nem... én meg nem tudtam mire vélni, hogy akkor most mehetek be az FHEhez cseréltetni a látszólag tökéletes lemezt, vagy álljak neki mókázni az anydvdvel). nem kicsit mérgelődtem, hogy én, aki megvettem a boltba, nézhetem a reklámokat, az ugorhatatlan warningokat és egyéb rondaságokat, tetejében pedig szívhatok a másolásvédelemmel és az anydvdvel (egy időben nagyfogyasztó voltam... gyűjtemény olyan 300-350nél tart). eredeti játéknál is kerestem már nodvd fixet, avagy anyádrakszfel securomot/starforcet. illetve nem vettem meg, ez is egy megoldás. nekem nem kötelező másolásvédelemmel szívnom...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MasterDeeJay #822 üzenetére
ahaha, nekem is ezt csinálja. elvileg ha teljes a kontrollja a csapatodnak a garbageon továbbenged... csak épp nem.
-
muxi-muxi
senior tag
Nagyon kezd teli lenni a brém ezzel a bughalommal. Bementem Yantarba, és találkoztam ezzel a Lefty gyerekkel, meg egy kazal spanjával. Azt írja a játék küldetésként, hogy harcoljam magam keresztül a gyáron. Közben meg folyik az az idétlen pszí sugárzás mindenhonnan, nagyon idegesítő. De nem ez a leghervasztóbb, hanem az, hogy Lefty emberei, mihelyst átugorták a kerítést (van nekik egy barikád, lépcsőnek felrakva a falra), nem csinálnak semmit, állnak, mint F@sz a lakodalomban, és a mexólításra sem reagálnak semmit. Visszacaplatok Leftyhez, ő is les, mint a sült hal., F-re nem reagál. Pusztuljanak meg, csúsztak vele ismét hónapokat, ismét tűrhetetlen lett az eredmény, ráadásul átb@sztak, mint sz*rt a palánkon, mert a beígért új pályákból én eddig csak egy ótvaros mocsarat láttam,azt meg jól kitehetem az ablakba. Három-négy hónap múlva talán kész is lesz, és végre talán a scriptek sem döglenek meg. Ülj le fiam, egyes.
Aki azért itt tud, az segítsen...
-
katt777
félisten
Kimonitoroztam: 22 és 34FPS között, stabilan átlag 27FPS-szel megy, de végig játszható 3870-nel (865/1265-ön) fullon 1680-ban. Még csak most esteledik, az útról is sikerült eltakarítani a banditákat, újabb bug eddig nincs.
Egyébként viszketett az agyam egy megérzésre, aztán eszembe jutott: anno a szeméttelepnél az eredeti játékban sem lehetett átlőni a kerítésen, csak a banditáknak. -
Megtaláltam a megoldást a problémámra. Leírom lehet hogy segít másnak is.
Tehát aki nem tud pályát váltani, azaz a betöltési zónáknál nem tud továbbmeni annak ITT egy házi patch. (csak simán ki kell csomagolni a játék könyvtárába, eddig csak Xp alatt teszteltem Vista alatt nem tom hogy megy-e) Ezzel nekem sikerült helyrerakni a rossz szövegdobozt is amelyet pályaváltáskor rak ki.
NEM kell új játékot kezdeni!!Tesztelve Angol verzió 1.504
-
remington2
senior tag
válasz
remington2 #830 üzenetére
Azt hiszem, ennek karó. Minden mentésemet kipróbáltam, újra is húztam a játékot, de akármerre indulok el, red forestbe strelok után, agropromba, néhány méter után kifagy az egész, nincs tovább.
Viszlát az 1.9.17-es patchnél?
-
bim
veterán
Hy guruk!
Magyaritás van már a játékhoz? -
-
keIdor
titán
Megvettem a játékot Steam-en, nem bírtam már várni tovább...
megyek is játszani.
-
remington2
senior tag
Olyan bug volt valakinél, hogy pályaváltás után pár másodperccel fagy ki a játék? Van erre valami megoldás?
-
Superman
nagyúr
Na igen, mindenkinél máshogy bugzik, legalább nincsenek szkriptelt dolgok.
A csúcs nálam eddig az volt, hogy elindultam az outpost-ra, hogy segítsek a stalkereknek, de megálltam egy közbeeső állomáson (első pálya) és ott megcsináltam vagy két feladatot, amit kaptam (találj meg egy pisztolyt, stb.). Beesteledett, mire az outpostra értem, de mindenki ki van nyírva, néhány mutáns kódorgott ott, amiket lelődöztem és egy szerencsétlen pasas fenn a őrtoronyban, akivel megpróbáltam beszélni, de csak markolja a stukkerét, nem szól egy szót sem.
Megvárom, amíg kivilágosodik..
-
katt777
félisten
válasz
MasterDeeJay #822 üzenetére
Más játékoknál egy régebbi mentés visszatöltése szokott segíteni, ha nem fix a hiba. ebben a játékban kevés olyan van.
-
Speccy
aktív tag
Ja meg amikor először indítottam a játékot, 1600x1050 felbontást , HIGH minőséget, és a legmagasabb fénybeállítást válaszottam.. aztán néztem, mert úgy szaggatott mint az állat, kénytelen voltam levenni LOW-ra és statikus fényekre, mert úgy volt normális sebességgel játszható... most viszont meg úgy játszom mint amikor először próbáltam, és teljesen normális sebességgel megy.. lehet hogy a tábort az elején optimalizálták a legkevésbé?
-
Speccy
aktív tag
A második pálya elején van valami tipp mit lehetne tenni a golyózápor ellen?
Ja és várható hogy előbb-utóbb javítva lesz az hogy réseken, bokrokon keresztül nem tudok átlőni, bezzeg az ellenség az vígan lődöz rám bármin keresztül..
-
Olyankor mi van ha nem tok továbbmeni a köv pályára? PL garbage fele fogja magát és visszadob a "move to next level"-nél. Legfrissebb patchem van fent, a menést is a legfissebbel kezdtem. (1.504)
-
katt777
félisten
válasz
Superman #820 üzenetére
Bemelegedett az engine?
Csodálkoztam is, hogy ott vagy a GX2-vel, mint én a szerény kis 3870-nel.
Én csak kódorogtam, mert azt sem tudtam, mikor merre menjek, végül pont oda lyukadtam ki, hogy segítettem elfoglalni egy bázist, aztán a távolban ÉK-re már csak egy van a renegátok kezén (de ott annyian vannak, mint az oroszok), a többit elvégezték a kollégák. Ahogy a térképet nézem egyébként 1-1 ember van az objektumokon, nyilván azért nem voltál te sem többen.
De akkor tapasztalataink szerint legalább nem fixen leprogramozott a játék, mindenkinél máshogy bugzik.
Én eleve ezt a multis beütést nem szeretem, mert ilyenre vannak kihegyezett játékok, pl. Quake 3, ami jó is, ahhoz nem kell STALKER CS. -
Superman
nagyúr
Na, még az elején jártam, most már kilépve a bázisról 60 és 100fps -t kapok 1680x1050-ben. Úgyhogy kezd beállni a dolog.
Engem az olyan küldetések akasztanak ki, mint az elkején, hogy védjek meg/foglaljak vissza egy területet és tartsam, amíg nem jöna s egítség. De nem jön...
Elmentem "renegátokra" vadászni, de utána sem jöt senki a területre, amit elfoglaltam....
-
remington2
senior tag
A driverem a legfrissebb, viszont az everestet frissítettem, így már a "valódi" értékeket mutatja, nem pedig az elméletileg túlhúzottat. Bár lehet, hogy érdemes lenne a vidikarit megpiszkálni a gyári progival, lehet letesztelem majd, mennyit hoz. Bár nem várok csodákat.
-
sakto
őstag
hali! ciki nem ciki de már az elsö feladatnál elakadtam"segits a helyörségnek,vlaszolj a segélyhivásra" jo jo..de hogy nem történik semmi a kijelölt helyen..a toronynál..
-
katt777
félisten
válasz
remington2 #814 üzenetére
Az ilyen akadás ált. memória-kezelési probléma. A procidban kevés a cache, esetleg lapozófájlt is használsz, nV karik meg megint nem a kiváló memóriakezelésükről ismertek. Persze driver is lehet. Az újabb kártyákhoz kiadott drivereket nem szerencsés feltenni régebbi karikra, mert azokat már hanyagolják, ugyanúgy szívunk a 38xx-ekkel, amióta kijött a 4xxx széria.
Nézd meg újabb RivaTunerrel (2.11), ill. új Everesttel (4.60.1500), vsz. egyébként előbbiből van régebbid, és nem ismeri fel a drivert, mert abból vsz frisset tettél föl. Az újban ezt javították.
Estére vagy holnapra csinálok teszteket a honlapomra a tisztábban látás végett. -
remington2
senior tag
Nálam - 1024x768 mellett - az átlag 40 fps, minimum 25-29, max 70-80 körül van. Papíron ez jó, de a valóságban annyira ingadozik, hogy be képes be-beakadni 1 egész másodpercre is (mondjuk nem értem, akkor hogy lehet 29 a minimum). Azért ezzel a graffal - amely pl. a crysishez képest fasorban sincs csillivilli napfénnyel együtt is - miért nem bírja el a gépem, 1024x768-ban? Pedig azért egy 3 gurigára húzott E2180 meg egy 9600GT nehogy ne vigyen már el egy ilyen cuccot . . .
Szerk : bár kicsit off, de a karim egy galaxy 9600 gt oc, amely - elvileg - alapórajelen megy, legalábbis rivatuner szerint. 675 mhz clock, 1600 mhz core clock / shader domain, ugyanakkor a húzott értékei everest szerint 730 mhz (8%), 1728 (6%). Most akkor alapon megy, vagy nem?
-
katt777
félisten
válasz
Superman #812 üzenetére
Rohadjon meg mindenki, aki vírust (StarForce) / kémprogramot (Steam) tesz a játékokra (hja, védelem, csak valahogy engem nem véd). Ezért nem használok steam-et, és ezért az első dolgom nodvd fixet keresni minden megvásárolt játékhoz. Nekem az én pénzemért senki ne basztassa a gépemet sem hard-, sem szoftveresen. Az adataim ellopásáról már nem is szólva, mert ha nem akarnának bármit ellopni (steam), vagy felhasználni a gépem erőforrásait jól (persze nem nekem) fizetett bérszámítások elvégzéséhez, nem kellene netre csatlakoznom. Kocsog adathalászok, és még nekem kéne ezért fizetnem.
Nálam annyi bug volt most a kerítések, és az üres helyet tartalmazó objektumok átlőhetetlensége, ill. a falak sarkainak átlőhetősége után, hogy a fizetségnek kapott zsákmánynak csak hűlt helye volt, a sugárzástól meg kipurcantam, amíg keresgéltem.
Egyébként normális küldetések csak azután jönnek, ha kipucoltuk a lázadókat a területről? Mert 1 helyen még vannak, de oda nem jöttek a társak, egyedül meg jobbnak láttam lelépni. Most mondjuk arra fut egy csapat, csatlakozom hozzájuk.
Nekem 10% VGA OC elég volt, hogy elmúljanak a nagy visszaesések. A hirtelen esés amúgy ritka, lassul-gyorsul. Persze ez ATI kártya, és 1 magos. Azért ciki a GX2-nek, hogy nem viszi rendesen 1680-ban, és tuti nem vagy CPU limites. -
Superman
nagyúr
KIpróbáltam a CPU Controlt, nem látszik lényegi javulás, bár én pontosan ezért vettem le 1680-ról, mert néha 20fps-re esett vissza minden átmenet nélkül a frame. Most 1280-on átlagban 45-50fps, néha persze 29.
Ami a játék bughosságát illeti: steamen - hála Istennek - én még nem találkoztam vele. Illetve apróbbakkal igen, de olyanokkal nem, hogy a játék kilépett volna, vagy valami ilyen nagyobb hiba lett volna. Viszont: a steames játékon TAGES védelem van.
Ez így azért nem semmi. Steam, meg plusz még TAGES is. Bár ha jól tudom, a dobozos változaton meg Starforce van/lesz.
-
katt777
félisten
válasz
thenew0ne #810 üzenetére
Nem kéne warezt reklámoznod.
Amúgy nálam eddig a 3870-nel full grafikával megy folyamatosan (Volumetric smoke-ot és Wet surfaces-t továbbra sem hagyja), max. 22FPS-re esik le, az elején tapasztalható FPS-zuhanás eltűnt. Pedig lényegében továbbra is csak 1 CPU dolgozik, sztem ez a grafika legnagyobb baja. -
thenew0ne
csendes tag
Nem tudom, ki játszik tört játékkal, de nálam rengeteg hiba van. Egyszerűen elkezdi tölteni a másik mapot és kifagy a játék. 1.504-es patch fent van, angol verzió a játék, crack is fent van, travel bug fix is és mégsem jó. Most megpróbálom úgy, hogy minden mod-ot leszedek, hátha jó lesz. xrEngine is ki szokott fagyni néha. Én azt várom már, hogy kijöjjön normális töréssel egy normális verzió.
-
remington2
senior tag
Én már próbáltam ezt a módszert, de nekem nem ment . . .
Szerk: korábban írta valaki a rejtett stash-ek szegényes cuccait, ezt maximálisan megerősíthetem. Elkezdtem bejárni Yantart, és örülök, ha 1-2 medikitet találok, a legtöbb rejtett "kincs" kimerül 100 darab pisztolylőszerben. . . viszont, végre a pda map mutatja akkor is a leírását a rejtett stashnek, ha nagyon közel állok hozzá, nem csak annyit ír, hogy "loner", és futhatok odébb 40 métert, ha látni akarom.
-
Grifid
aktív tag
Van egy másik megoldás több magos procikra mint a cpu control.
Elindítod a játékot (mindegy melyiket
)
Kilépsz a feladatkezelőbe és megkeresed a folyamatoknál.
Jobb klikk - Affinitás beállítása - Itt azt fogod látni mintha használná a az összes magot (persze a teljesítmény ablak ennek ellentmondó adatokat mutat) kikapcsolod a nullás mag kivételével az összeset. Le ok-zod. Majd visszamész és bekapcsolod az összes magot az alkalmazáson. Innentől használni fogja az összes magot. -
katt777
félisten
válasz
Superman #794 üzenetére
Hát, a 3870-emen mindent maxra (Enhanced) téve 17-40FPS-szel megy 1680-ban, viszont a volumetric Smoke-ot és a Wet Surfaces-t nem hagyja bekapcsolni (A műanyagszerű "nedves" talaj meg elég gagyi). Élelmosásra meg továbbra is semmi.
Javaslom neked a CPU Control progit, amellyel ezt az 1 (CPU) magos szart (monitorozd csak ki RivaTuner-rel) rá lehet kényszeríteni (1-4-et fixálva rajta), hogy több magot használjon, így javul a VGA teljesítménye. 4 magon talán még inkább, bár 2-n nálam már csak kb. 110-120%-os összesítéssel dolgozott a 100%-os 1 maggal szemben. De egy próbát megér. -
katt777
félisten
válasz
remington2 #792 üzenetére
Én próbáltam, azért mondom, hogy egy szinten van vele, grafikailag persze nem annyira, de engem a játékélmény érdekel. Az kicsit lesújtó. SS-nél, ha elkerülöd ezeket az óvatlan helyzeteket (ami nehéz, mert nem orosz játékoknál ált. már megszoktad, hogy nincs ilyen hiba), akkor az egy egész jó kis game. Most gondolkodom - főleg a CS láttán -, hogy nekiállok +1x, hátha ezúttal végignyomom. Egyébként pont egy ilyen rühes "átlátszó, de nem átjárható" objektumokkal teli pályánál hagytam abba. Á, vissza kéne tettem a Prey-t vagy a NOLF2-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Karcmentes Lenovo Tablet P11 - Játékhoz és Filmhez, Strapabíró Fémház!
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 32GB DDR5 512GB SSD FHD+ Érintőkijelző Garancia 2026.01.15
- HP LaserJet Toner - Fekete W9004MC ÚJ Gyári Dobozában
- MacBook Pro 14 Apple M1 Pro 2021 16GB RAM 512GB SSD 3K Retina kijelző 246 ciklus
- Hynix 4GB (2 x 2) 1066 MHz DDR3
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest