Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pictigjis
üzenetére
nyilvánvaló, hogy az általad hiányolt dolgok CSAK AKKOR valósulhatnak meg, ha átlépsz a revolut bankba
Ezt nem értem. Ha átlépek a Revolut Bankba, akkor fognak kamatot fizetni a számlán lévő pénzre, hogy érdemes legyen ott pénzt tartani?
Vagy milyen előnyöm fog származni abból, ha átlépek a Revolut Bankba

-
Becenick
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
De az is jó kérdés lehet, hogy van hátránya annak, ha valaki nem lép át?
Nekem egyelőre kb. semmi tapasztalatom nincs se egyikkel, se másikkal.
Most nyitottam számlát. Csak fura azért látni, hogy az MNB rögtön nyilatkozott az ügyben.
"A Revolut Bank az eddigi információk szerint a litván nemzeti bank felügyelete alá tartozó határon átnyúló intézményként, s nem önálló leánybankként indul el Magyarországon. A hazai ügyfelek így betétbiztosítási, fogyasztói vagy elszámolási jogvitájukat nem itthon, hanem Litvániában (várhatóan litván, illetve angol, s nem magyar nyelven) intézhetik. Az MNB a magyar ügyfelek érdekében szorgalmazza, hogy a Revolut hazai leánybankként végezze tevékenységét - derül ki az MNB közleményéből."
Eddig hová fordulhattak? Szóval itt még van pár kérdőjel.
(nekem) -
starr
őstag
Sziasztok!
Küld valami papírt, vagy összesítőt a Revolut az adott évi árfolyamnyereségből származó bevételről, amit az adóbevalláskor be kell írni?
Vagy nekem kell ezt számolgatnom? -
pictigjis
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
amúgy ez valami szándékos kötekedés a részedről?
nyilvánvaló, hogy az általad hiányolt dolgok CSAK AKKOR valósulhatnak meg, ha átlépsz a revolut bankba. de szerintem ez rajtad kívül eddig is nyilvánvaló volt mindenki számára -
tonyrulez
őstag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Nem, de van auto top-up, nem kell manuálisan töltögetni, megy az magától.
-
válasz
pictigjis
üzenetére
Ahhoz, hogy valahol az ember pénzt tartson, ahhoz a betétbiztosítás megléte csak egy szükséges, de nem elégséges feltétel.
Arra is szükség lenne, hogy azon a számlán érdemes legyen pénzt tartani, mert valami előnnyel jár a pénz ott tartása (pl. kamat, vagy valami hozam, vagy valami más előny).
Van valami előnye a Revolut Bankban tartott pénznek

-
zsamiatt
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
eddig nem volt betétvédelem a pénzeden, az átlépés után lesz. ez önmagában óriási előny, persze csak papíron, mert én nem tartok túl sok pénzt az ilyen számlákon. de pár tízezret is sajnálnék, ha csak úgy elúszna
-
-
CptAdamica
nagyúr
Sziasztok! Tud már esetleg olyat a Revolut, hogy hozzákapcsolok egy kártyát és nem kell folyamatosan rátöltenem a pénzt?
-
pictigjis
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
és annak mégis mi az előnye, ha nem lépsz át? ennek csak hátránya lehet, mert ha nem lépsz át, később nem is részesülhetsz azokból a fejlesztésekből, amik a revolut bankkal esetleg (később) jönnek. egy technikai gombnyomás, tök jelentéktelen a hétköznapi felhasználó szempontjából
-
-
kircsi21
tag
"Amugy a Te kartyadat is lefagyasztottak, vagy csak a tranzakciot nem engedtek?"
Szerintem a kettő együtt ment, amíg nem kezdtem semmit a tiltott tranzakcióval, addig blokkolva volt a kártya is. De a tranzakció nyugtázása után rögtön használható volt minden, nem kellett külön köröket futni, hogy újra használható legyen a kártya (még szerencse...). Lehet rosszul teszem, de úgy tekintek erre az egészre, hogy amikor működik, akkor jó, hogy van, ha meg épp' betojik, akkor visszalépek a hagyományos banki cuccokra. De mondom, teljesen megértelek, szerintem is aggasztó a kiszámíthatatlan működése.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ugyanazzal, lásd a kolléga fenti kommentjét.
-
Oliverda
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
LT-vel, mivel a Revolut Bank egy litván bank. Továbbra sem kínálnak névre szóló forint számlát, úgyhogy a fizetésedet valószínűleg nem fogod tudni Revolutra kérni. Majd egyszer, talán.
-
-
válasz
zsamiatt
üzenetére
A befektetők teherautó számra öntik a pénzt a Revolutba, egyetlen szó nélkül. Egyelőre nagyon úgy néz ki hogy jó lóra tettek vele, nr1 lett az amerikai piaci bekapcsolása óta a fintech szektorban. Ahogy látszik, óvatosan vezetik ki vagy szűkítik az ingyenes szolgáltatásokat.
Kb. azt a pillanatot várom amikor valamelyik nagyobb bankhálózat rájön hogy elképesztően lemaradtak és nem fogják utolérni ezeket a modernebb cégeket, és elkezdenek bevásárolni. Na akkor szépen megkavarodik a piac újra. -
vmarci21
tag
válasz
Krethx
üzenetére
REVOGB21 - Revolut Ltd-s szám, EU-s felhasználóknak valószínűleg brexit előttről maradt meg, EU-s felhasználóknál nem használható semmire, Brit felhasználóknál létezik ilyen számlaszám még most is.
REVOLT21 - Revolut Payments UAB-os szám, . EU-s felhasználók ezt tudják használni.
RETBLT21 - Revolut Bank UAB-os szám, Revolut bankszámlád számlaszáma, te nem tudod semmire sem használni, a Revolut Payments UAB-os számládhoz biztosítja a kapcsolatot a háttérben.
Csak a teljesség végett, látezik még a REVOSGSG is, ez meg a szingapúri Revolut Technologies e-pénz kibocsátó SWIFT kódja, míg a REVOAU32 az ausztráliai Revolut Payemts Australia SWIFT-je. De ezek európában semmilyen szerepet nem játszanak, hacsak nem utalsz Ausztrál vagy Szingapúr Revolut felhasználóknak, akkor ezekkel nem kell találkozz. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Amennyiben HU-val kezdődik az ibanja a számlaszámodnak, a munkáltatónak oda kell utalnia. Minden más esetben érthető módon nem.
-
Azután, hogy Magyarországon is formálisan bankká válik a revolut, kérhetem a fizetésemet a revolut számlámra, vagy még mindig megtagadhatja ezt a munkáltatóm azzal, hogy a revolut külföldi pénzintézet?
-
TrollBalint
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Én is így terveztem, hogy írok a supportnak, de aztán lusta voltam
Bár nem haszáltam rendszeresen a Revolutot, inkább csak rendszertelenül. Ha vásároltunk neten, akkor mindig ezzel, de boltba, városba, erre arra, nem. Viszont, ami rajta volt Euro, annak egy része már másfél éve rajta volt. Nem egyszerre ment rá az összeg. -
Krethx
aktív tag
válasz
vmarci21
üzenetére
Köszönöm a részletes választ!

Most csatlakoztunk anyám számláján is. Ott viszont a Statement-nél nem ír még több számlaszámot. Akkor az új számlaszám és a BIC: REVOGB21 csak Litván ügyfél számára változik (meg) a Details-nál? Mert mintha arról lett volna itt szó hogy ebben az esetben nekünk is megváltozik. -
geleati
tag
Ha esetleg mást is érdekel, illetve ha rákeres: Zágrábban ebből az automatából ingyenesen tudtam felvenni kunát: [link]
Loparban viszont az összes atm fizetős volt, 20-30 kuna (erste, pbz, euronet). -
vmarci21
tag
válasz
Krethx
üzenetére
A Revolut Payments UAB-al nem szakadt meg a kapcsolatod a Revolut Bank UAB-ra "váltás" miatt, mert a Revolut Bank az csak kiegészítő szolgáltatás a Revolut Payments UAB által nyújtott szolgáltatáshoz.
A Revolut Banknál lévő bankszámla egy speciális bankszámla, mely csak és kizárólag a Revolut Payments-es e-pénz számládról fogad el, illetve csak oda utal pénzt.
Emiatt a Revolut Bank által adott bankszámla önmagában teljesen használhatatlan lenne, ezért az teljesen jogos hogy megmaradt a Revolut Payments is a kivonaton.
Pénz költése, átváltása, átutalás indítása, stb. esetén a Revolut automatikusan átutalja a pénzt Revolut Bankszámládról a Revolut Payments-es e-pénz számládra, és onnantól minden ugyan úgy megy tovább, mint régen.
Beérkező pénz /utalás esetén ugyan ez zajlik le fordítva: a pénz a Revolut Payments-es e-pénz számládra érkezik, ahonnan automatikusan tovább utalják a Revolut Bankos számládra.Tehát a kivonat lényegében kettő cég, két szolgáltatásáról kivonat:
- a Revolut Payments UAB-os e-pénz számlád kivonata
- és a Revolut Bank UAB-os bankszámlád kivonata.Bár a Revolut app elrejti ezt, de a kivonat mutatja a Revolut Payments UAB-os e-pénz számla és a Revolut Bank UAB-os bankszámla közötti automatikus pénz-mozgást - csak éppen rosszul, úgy csinál mintha már 2020-ban vagy 2019-ben is lett volna Revolut Bankos számlám.
A Revolut Payments UAB-nál látható GB-s számlaszám nekem a brit átállás előtti, már megszűnt Revolut Ltd-s számnak tűnik.
A Revolut Bank UAB-nál látható számlaszám már egy élő számlaszám, ez a bankszámlád száma, viszont sokra nem mész ennek az ismeretével, mert ugye a Revolut Bankos számlád csak a Revolut Payments UAB-os e-pénz számládról fogad pénzt, így ha más indít arra a számra utalást, az nem kellene hogy megérkezzen.
Mivel "kifelé" továbbra is a Revolut Payments UAB-os e-pénz számlád látszik, így ebből következik hogy az átutalások során semmi nem változik, marad ugyan az a bankszámlaszámod, és ugyan úgy kezelik a kimenő utalásokat is.
-
zsamiatt
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
Mondjuk kíváncsi lennék ha valami történik, Magyarországról hogyan intézem a betétbiztosítást.
Ki kell mennem Litvániába?Ez is érdekes:
"2019-ben a Revolut 106,7 millió fontos veszteséget könyvelt el, 2020-at a társaság 167,8 millió fontos veszteséggel zárta. A növekedésre fókuszáló társaság hétéves története alatt még egyetlen évet sem zárt nyereséggel. A Revolut bevétele 2020-ban 34 százalékos emelkedést követően 222 millió fontra emelkedett"Ez viszont elégé aggasztó. 34 %-s növekedés mellett közel 60%-kal nagyobb veszteség? Értem a növekedést de kérdés ez mennyire lesz fenntartható.
-
bigdady
nagyúr
Itt van pár dolog összeszedve mi is ez a Revolu Bank: [link] https://www.portfolio.hu/bank/20210928/nagy-bejelentest-tett-a-fintech-sztar-magyarorszagon-indul-a-revolut-bank-502490
-
kmarci25
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
Én pont emiatt írtam is a supportnak, mileőtt nagyobb összeget tettem rá és váltottam át euróra. Mondjuk az is igaz, hogy több éve rendszeresen használom, ráadásul pont a váltás miatt, akkor lettem prémium felhasználó. A support annyit válaszolt, hogy nyugi-nyugi, nem lesz gond, és nem is lett. Pedig pont az volt a helyzet, ami korábban a kollega vázolt: 8 fő nyaralás, egyben fizetve, euróban, Revolut kártyáról.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Nekem már hónapok óta nem működik Curve-ről a Revolut töltés. A supportjuk fogalmatlan az ügyben, a complaints meg nem válaszol.
-
Krethx
aktív tag
A Statement--nél lényegében 3 számlaszámom van. De nem mindenhol.
EURO zseb:
LTXXXXXXXX BIC: REVOLT21 - Régi
LTXXXXXXXX BIC: REVOGB21 - Új
GBXXXXXXX BIC: REVOGB21 - ÚjHUF / USD / GBP zseb:
LTXXXXXXXX BIC: REVOLT21 - Régi
GBXXXXXXX BIC: REVOGB21 - Új -
TrollBalint
addikt
MIkor - pár hete - voltunk nyaralni külföldön, én is felkészültem, mert ettől tartottam, hogy ott fog megfogni a Revolut, de szerencsére nem volt gáz. Azért mindig nálam volt a Curve is. Ez utóbbi kártyát meg tudom ajánlani, ha bonyolult a feltöltés Revolutra. Nekem simán ment vele, mikor a Unicredites kártyával közvetlenül nem lehetett Revolutra tölteni. (Ha jól emlékszem akkor volt valami biztonsági fejlesztés és pár hétig nem ment ez a része a dolognak)
-
zsola400
senior tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
Olvass vissza pár hszt. pont erről volt szó.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok,
Ma feldobta az app, hogy csatlakozzak a Revolut Bankhoz. Tud erről valaki valamit?
-
vmarci21
tag
válasz
evrynet0
üzenetére
Nem, most vagy a Revolut Payment UAB-nál, Brexit miatt már több mint egy éve át lettek téve Litvániába az EU-s felhasználók, így brit átállásról most szó sincs.
A Revolut Bank UAB lesz az, akinek a szolgáltatását igénybe tudod venni a gombra kattintva, ami a Revolut Payment UAB-hoz tartozó, speciális bank, miatta lesz Revoluton tárolt pénzhez betétbiztosítás.
Ezek mellett a Revolut Bank miatt lehet (majd) kölcsönt felvenni, vagy miattuk lehet savings valutban pénzt kamatoztatni (Magyarországon még nem, de elméletileg előbb-utóbb lesz nálunk is). -
b.vr
őstag
válasz
Max1mus
üzenetére
Cib banknal vagyok, ott jo a telefonos ugyfelszolgalat, 0-24, hetvegen is (regen persze meg jobb volt, de hat nyilvan ok is allandoan sporolnak hogy ne kelljen annyi munkaero)
Persze, nem megyunk egy kartyaval, nalam is itt van ket hitelkartya meg a beteti, a revolut az ezen felul van. Csupan arra utaltam hogy most a kb 30 euro az szimplan csak idegesito volt. De ha mondjuk epp egy 1000 euros tranzakcio elott/alatt fagyasztjak be a szamlamat azert ott mar az agyverzes kerulgetett volna…
Szoval persze tok igazad van, utolag piszli ugy, de ahhoz viszont pont eleg hogy a bizalmam az megrenduljon. Es hat banki ugyekben pont a bizalom a legeslegfontosabb.
Mindegy, elrendezodott, hogy aztan a jovoben meg mihez kezdek ezzel az egesszel majd eldontom. -
5 perc? Hát nem éppen. Az én bankom egyedül kártya letiltásra ad azonnali ügyeletes számot, mást nem intéznek el csak munkaidőben. Péntektől estétől vártam kedd reggelig, mert ünnepi hétfő volt pont. A te bankod talán jobb, de nem mernék rá fogadni.
A többire: nem megyünk el sehová egy kártyával, és a Revolut sem váltja ki teljesen a bankot.
Amúgy tökre értem a problémád, ezek nekem is kellemetlenül esnek amikor megtörténnek, de utólag piszli ügy.
-
evrynet0
csendes tag
válasz
üzenetére
elvileg átkerülünk a Revolut UAB-hoz ami a litvánia bejegyzet leánycég és banki licenszet kapot tehát mint minden banknál itt is van betétbiztosítás 100e€-ig, azonban lehet hogy Revolut UAB-nál nem ugyanazok a szolgáltatások vannak mint az angol cégnél. Gondolok én a magyar számlaszámra például. A másik meg hogy mint bank kötelező az adat csere egyezmény keretein belül minden évben a NAV-nak elküldeni bizonyos számlainformációkat.
-
b.vr
őstag
válasz
kircsi21
üzenetére
Hat igen, az etterem is olyan hogy relative nem nagy osszeg de azert kellemetlen ott szemezni a pincerrel
Amugy a Te kartyadat is lefagyasztottak, vagy csak a tranzakciot nem engedtek?
Egyebkent pont a curve az egyik amit meg szeretnek majd vizsgalgatni (tudom hogy az kicsit azert masrol szol, meg van meg par ilyen, a lenyeg hogy kicsit gordulekenyebbe tegyem a dolgokat (en pl. CIB nel vagyok, jelenleg onnan pl. Iszonyat korulmenyesen megy a penzfeltoltes revolutra. Ertem en hogy mindenki az en penzemre akar egyre jobban vigyazni, de valahogy akkor csak ugyesebben kellene…
-
b.vr
őstag
válasz
Max1mus
üzenetére
Hat vegulis tenyleg lehet hogy tulfeszkoztam, csak akkor nagyon nem hianyzott ezzel foglalkozni (bar valoszinuleg sosem hianyozna) De azert meg par gondolat a temaban.
A sajat bankos pelda azert nem egeszen ugyanez, mert ott 5 percen belul kapsz ugyintezot, es problema megoldva (sot volt ismerosom akit egybol a bank hivott hogy valami naluk gyanus es minden okes-e)
Amit gondnak latok hogy egyreszt ez nekem igy eleg atlathatalan hogy akkor mi alapjan is gondoltak ezt gyanusnak, aznilyet pedig nem szeretm (hiszen igy nem tudok ez alapjan mashogy cselekedni a jovoben hogy elkeruljem.) A masik hogy akkor mi a jo anyjuknak nem tudjak erre az appjukat felkesziteni hogy legyen erre kulon menupont (es akkor az ugyintezot se zargattam volna) Ahogy irtam is ugye kaptam rogton uzenetet hogy lepjek be az appba es okezzam le, amit meg is csinaltam, de hiaba, a kartyam utana is letiltva maradt. Utana pedig mas lehetoseget nem is talaltam mint az ugyintezot. Aki reagalt is - 5 ora mulva….
Es persze, itt most nehany tiz euro volt, meg kb szaz a befagyasztott kartyan, mert most ugy utazok hogy naprol napra mashol, igy egyszerre sosincs szuksegem sok penzre. De kepzeljunk el egy klasszikus nyaralast, foleg mondjuk egy teljes csalad, mondjuk repjegy megveve, autoberles kifizetve (es iden jol elszalltak az arak), es akkor fizetne mondjuk egyben ket het szallast negy fore, elotte ra is tette ehhez a tobbszazezer forintot - es kartya mondjuk letilt…. Es az mar nagyon nem lenne vicces ott magyarazkodni, foleg hogy ennyi koltes utan a hitelkartyan se lenne feltetlen akkora keret, hogy akkor lesz*rom fizetem a hitelkartyaval… Meg kulonben is, pont a nagy teteleknel szamit hogy jobban valt mint a bank, de akkor ettol kelljen parazni hogy bentragad? Es igenis szamithat a 4-5 oras ugyintezes, mert mondjuk a szallas meg lehet akar rugalmas hogy nem gond, akkor majd holnap, de ha forditott eset es repjegy, szallas, ehavi koltesek kifizetve, revolutra a ket het kocsiert a tobbszazezer feltoltve (ami iden tok realis mert nagyon durvan draga) es akkor ott szobrozik majd a repteren a csalad varva hogy atvehessek vegre az autojukat?
Mindegy, nem ragozom ezt tovabb, elfogadom hogy ez ott varatlanul ert es fel is idegesitett akar meg foloslegesen is, de ez azert megsem igazan tetszik, es megnezem majd hogy mik is az alternativak. -
kircsi21
tag
Én megértelek, velem ugyanezt művelte a nyáron Horvátországban, annyi különbséggel, hogy egy éttermi számla fizetésénél blokkolt... A tököm nézegette a Revolut üzeneteit, adtam egy másik kártyát. Persze nyilván a vendég az úr és ilyenkor el kellene hajtani a fizetőpincért amíg kibogarászom, hogy mi a franc történhetett a kártyámmal...
Ami érdekes, hogy előtte az összes autópálya fizetőkapunál ugyanez a kártya volt használva problémamentesen. A helyalapú biztonság nem volt bekapcsolva. Szóval szerintem is gáz, én ettől nem érzem jobban magam, hogy így "vigyáznak" a pénzemre... A slusszpoén, hogy egy heti rendszeres használat után hazafelé a zágrábi fizetőkapunál is blokkolt. Mondjuk ott épp' Curve-ön keresztül ment a fizetés és volt beállítva "menekülőút" a Curve-ben, így nem volt nagy probléma. -
TrollBalint
addikt
az az unlimited, arra vonatkozik, hogy magának a vásárlásnak nincsen költsége. A váltásnak - ahogy írták - lesz ilyenkor is.
Ha még nem váltottál ebben a hónapban devizát, akkor kb. 1000 €-t ingyen át tudsz váltani. Afelett vonaja le a 0,5%-t, ami kb. 10€ (ha fix 3000-rel számolok). Egy hét múlva meg nullázódik.
Csak ezért, én nem váltanék prémiumra, viszont, ha úgy látod, hogy a prémium más dolgait is ki tudod használni, akkor igen, váltás előtt érdemes előfizetned rá
-
paolinho
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy kis probléma kapcsán.
Előzetesen, nem vagyok egy aktív Revolut használó, ezért lehet, hogy hülyeséget kérdezek, ezért előre is elnézést!
Szóval van egy Revolut kártyám, amelyet nem igazán használok, de most úgy adódott, hogy az angol sógoromékkal történő közös nyaralás rájuk eső költségét Revolut-on utalta át a részemre sógor. Az összeg meg is jelent nálam az applikációban, azonban nem tudom megoldani, hogy az az Egyenleg alatt legyen látható. Ennek hiányában hiába próbálom a (hazai) számlámra átutalni, mert az Egyenleg alatt csak egy jóval csekélyebb összeg szerepel.
Mi lehet a megoldás a problémámra? -
Neck
veterán
Voltunk kávézni ismerősökkel. Egyben fizettem, és az ismerősékkel lebeszéltem, hogy ideadják. Nem is azzal volt gond, aki kp-ben fizetett, hanem a Revoluttal. QR kód segítségével átküldte a pénzt (12 EUR), láttam is a Revolutomban a tételt megjelenni.
Majd 1 héttel később kiírta a Revolutom, hogy "Payment has expired", és eltűnt a lóvé.
Nem tragédia, nem fogunk tönkremenni tőle, csak szeretném megérteni: kinek mit kellett volna csinálnia, hogy ez ne történjen meg?Valaki felhomályosítana?
-
moma
őstag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Köszi meg is van! (nekem okt 3, ami késő
)
Viszont az itt külön van, hogy Card transactions, ami unlimited. És itt z a leírás, hogy 140 pénznemben lehet. Akkor lehet ha kártyával fizetek euróba, akkor ott mégsem lesz a 0.5%? -
TrollBalint
addikt
Belépsz Revolutra, majd bal felső sarokban a képedre (vagy a helyére) kattintasz és ott lesz olyan, hogy limitek. Az mutatja, hogy állsz az adott hónapban, ha rányomsz, valamelyikre, mutatja, hogy mikor fog frissülni legközelebb (mert a "hónap" az nem elsejétől számítódik, nekem minden hónap 15-én nullázódik)
-
moma
őstag
Sziasztok!
Külföldre költözök épp. Most egy magyar forint bankszámlán van pénzem. Viszont kint szükségem lesz sacc 3000 eurora gyorsan. Arra gondoltam, hogy revolut kártyára tennék forintot azt átváltom és majd azzal fizetek, amíg nem lesz euro-s kinti bankszámlám. Viszont látom, hogy van egy 350000 forintos határ amit havonta váltani lehet, vagy különben rájön 0.5% plusz díj. Ez revolut prémiummal kerülhető el.Szerintetek, ha befizetem ezt a prémiumot, akkor ez a dolog működhetet így? Nem lesz abból gond, hogy nagyobb összeget rakok forintban a kárgyára és váltok?
Vagy ha csak a forintot rakom rá és euroban fizetek akkor gondolom az automatikus váltásnál is lesz ez a 0.5%? (amúgy az követhető valahol, hogy eddig a hónapban mennyit váltottam, egyáltalán mikor reseteli a hónapot, vagy hogy van ez)
És a lényeg: ez így a legjobb megoldás a problémámra? Vagy tudtok valami jobbat, hogy legyen 3000 euróm jó feltélekkel forintból?
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok.
Van OTP folyószamlam. Illetve van Revolut kártyám is, azon még azt hiszem, hogy a kezdeti 3k rajta van.
Szeretnék utalni osztrák számlaszamra 2500 eurót...
Otp topikbol irányítottak ide, mint költség csökkentés gyanánt. Mit ajánlanátok? Sajnos még a Revolut kártyám se használtam soha, igy még ez eléggé ismeretlen víz nekem.
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
A honlap hibát írt először. Aztán másodszor is. Második alkalomra viszont levonta a pénzt. Sokáig minden tranzakció pending Revoluton, ez rögtön Completed lett.
Az oldal Supportja szerint a payment providernel volt éppen hiba. A Revolut szerint náluk van a pénz. Jelenleg keresik és javítják a hibát. Akkor miért volt felesleges. Ha nem 30krol lett volna szó, hanem 1.5 misirol akkor még jobban tele lenne a tokom. Ha hibás egy befizetési rendszer, akkor a hiba megszűnéseig állítsák le... -
Nekem speciel anno jól jött a Revolut "okoskodása".
Amazon Firesticket vettem, és bepipáltam, hogy kérem az 1 hónap AmazonPrime tesztidőszakot. A tesztidőszak lejártával (érthető módon, csak én addigra elfelejtettem) be akarta terhelni a kártyámat.
A Revolut észlelte, hogy tesztidőszak utáni első részlet, és letiltotta a kártyát. Nekem meg eszembe jutott, hogy ezt már le akartam mondani, így nem buktam egy hónapot sem. Beléptem, megadtam, hogy a tranzakció biztonságos, de nem kívánom teljesíteni. Így a kártya is megmaradt és a levonás sem történt meg.
-
teo77
őstag
Sziasztok!
Az új telefonomon próbálom a K&H-a bankkártyát a Revolut-fiókomba felvenni, de hiába irányítom be a kártya első oldalát a zöld keretbe, nem "fotózza" le. Kép betallózási lehetőség meg nincs. A legújabb Revolut - verzióval próbálom.
Tudok erre megoldást? Előre is köszönöm!
Üdv,
Teo -
b.vr
őstag
Na valaszt meg nem kuldtek, de legalabb a tranzakciot mar jovahagytak. Mondjuk azt nem tudom hogy allapitom meg vajon ervenyes-e most a kartyam… Mindegy, most indulok turazni de basszus a f*szom akar utazasnal ilyen hulyeseggekkel szorakozni, ha vege az utnak otthon elkezdem nezegetni majd az alternativakat mert ez igy total gaz…
(az mondjuk vicces hogy anno meg en inditottam ezt a topicot erre most hogy lett huf feltoltes meg meg utazni is lehet, igy vegre tenyleg lett az egesznek ertelme, erre a masodik uton ki is vagyok bukva a revolutra… 🙂 namindegy 🙂 -
b.vr
őstag
Sziasztok, szuksegem lenne egy kis gyorssegitsegre: kulfoldon utazom, eddig kb mindent revoluttalmfizettem (szallas, tankolas, vasarlasok), erre most jovok ki a szupermarketbol, az autonal ranezek a telefonra es latom hogy az jott hogy gyanus hasznalatnak ertekeltek, lefagyasztottak a kartyat es toroltek a tranzakciot. Es 25 eurorol beszelunk, ennel a tankolasok, szallasfoglalasok sokkal nagyobbak voltak… Most ezzel egyreszt kiszurtak a bolttal (nalam az aru, kozben ok meg nem kaptak penzt) es szivatnak engem hogy lefagyasztottak a kartyat amit nem tudok hasznalni plusz azert van ra toltve euro is persze. Irtam rogton az ugyfelszolgalatnak, az automata elvileg tovabbitota egy elo szemelynek, azt irtak par ora mulva majd tudunk beszelni (bar en nem beszelgetni akarok, vilagosan leirtam mi a helyzet, nem loptak el a karytam, en vasaroltam, kerem hagyjak jova. Kivancsi leszek) Van meg valami amit tudok csinalni az appon belul?
Ami meg erdekes hogy a vasarlas utan a tiltassal egyutt jott egy uzenet hogy lepjek be az appba es ott hagyjam jova, amit meg is csinaltam, de hat megsem tortent semmi…Szerencsere persze itt vannak a normal bankos kartyaim is, de basszus ez mekkora szivas mar, ha ilyen tenyleg ilyen konnyen es megmagyarazhatatlanul megtortenhet a revolut reszerol akkor ez nagyon gaz… es mi lett volna ha egy sokkal kritikusabb szituacioban allok ott letolt gatyaval… oriasi csalodas ez igy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Sorozatok
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen NAS-t vegyek?
- Filmvilág
- Diablo IV
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

.