Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
windlord
őstag
válasz
pictigjis #32195 üzenetére
Értem én, de hála Istennek 365 nap arányában csökken az esetek 90% -ban, ahogy nézem. Teljes logikát még nem vettem észre.
Van erre valahol leírás?Mondjuk annyira nem gáz. Eddig ész nélkül mindent erről a kártyáról intéztem, nem is figyeltem.
emeritus: akkor a revolut pos terminálos fizetései ingyenek. Meddig? Van limit? Értem, hogy hétvégén felszámol költséget, de ha nincs konverzió akkor nincs költség.
Csak ez a POS terminálos itthon / külföld fizetés egy szürke folt. -
-
ACE-
addikt
Lecserélték a virtuális kártyaszámomat, ez volt berakva Curve alá, ezt használtam mindig. Kaptam helyette újat. Azt írta a régire érkező refund-ok ugyanúgy visszajutnak a számlámra, de Curve-ben csináltam két Gbit-et is, de nem jelent meg a Revolut számlámon, ahogy szokott. Valakinek van tapasztalata? Csak később jelenik meg, vagy valami gond lehet?
-
pictigjis
őstag
válasz
windlord #32192 üzenetére
az rolling 365 days ablak. ha mondjuk februartol augusztusig koltod el a 365 napra vonatkozo limitet, akkor februartol fog elkezdeni csokkenni a szamlalo, akkortol kezdenek kiesni a mar 365 nappal korabbi koltesek. de ez csak egy pelda, hogy fogd fel az ott szereplo szamot
-
bladzs
csendes tag
válasz
vnorbi #32187 üzenetére
Köszi a linket. Igen tudom, hogy csak az esetleges nyereség után kell adózni, majd eladás után, illetve osztalék után. Plusz ezekből le lehet vonni a letétkezelési díjat, ami revolutnál most 0,12% per év, a jutalékot, illetve egyéb költségeket. Még revoluton nem is csináltam meg az értékpapírszámlát, először utána akarok járni, mi hogyan működik, csak utána akarom megnyitni.
Közben meglett, hogy lehet magáról az értékpapír számláról is kivonatot készíteni, havi felbontásban.
Alapvetően, nem tervezek nagy bűvészkedést vele, nem lesz napi adás-vétel, a havi 1 ingyenes ügyletet kihasználnám, azon kívül, meg kivételes esetekben adnék vennék.
Akkor kb az a teendő, hogy minden hónapban megcsinálom a kivonatot, megnézem azon a napon mi volt az adott deviza árfolyam, amikor vettem vagy eladtam. Ezt vezetem magamnak valahol. A végén meg összesítem, hogy az adott pozícióból lett-e nyereségem forintban. Levonom belőle az adott évi költségeket, veszteségeket. És ha még így is pluszban leszek, az után kell adóznom. Ezt kell bevallanom itthon.
A kettős adózás, ami még bonyolítja. Annak azért még jobban utána kell néznem.
-
windlord
őstag
válasz
MasterMark #32191 üzenetére
Írtam a Curve -nek, betelt az éves (365 napi) limitem.
De nem is akar csökkenni a tétel az eltelt napokkal.
Veszek fel minimális kp -t az automatából (cib) vagy váltok itthon minimális kp. -t.
Többit meg akkor revolutról hétköznapon.
Remélem a curve is magára talál lassan. -
MasterMark
titán
válasz
windlord #32189 üzenetére
Az hogy kártyával fizetsz nem kerül pénzbe és limit sincs.
CIB-bel ne vegyél fel pénzt mert az meg drága lesz. Ha ott a revolut meg curve is, akkor miért nem azzal veszel fel pénzt?Ja látom elméletileg nincs sarc a cib csoportnál, de a váltás akkor is rosszabb árfolyam lesz.A kp felvétel hétvégén is ingyenes limiten belül. A hétközben-hétvége a pénznemek közötti váltáskor van különbség.
-
-
windlord
őstag
válasz
Williamgrant #32188 üzenetére
Curve kártyám éves limitbe futott bele, éppen azt kérdezem.
Van kézbe revolut kártya, meg CIB kártya.
CIB -el felveszek valamennyi pénzt.
De a revolut kártya használata von maga után anyagi sarcot?
Vagy az is ~ 75khuf -ig ingyenes mint a kp. felvétel hétköznap? -
-
vnorbi
aktív tag
válasz
bladzs #32180 üzenetére
Végeredményben igen, a megfelelő rubrikákba kell beírni a megfelelő számokat, de a megfelelő számok kiszámolása nem feltétlenül egyszerű. A megfogalmazásod alapján nem vagy tisztában vele, hogy minek van adóvonzata. Ha még csak vételeid vannak, eladásaid (pozíció zárásaid) nincsenek, akkor nincs adóvonzat sem. És nem a forrás számláról kell kivonatot készíteni, hanem az egyes pozíciókat kell visszaszámolni forintra (külön a vételt, külön az eladást) a megfelelő MNB-s árfolyamokon, és az alapján eldönteni, hogy az adott ügylet nyereséges vagy veszteséges volt-e.
Talán itt indulj el:
Rákaptak a külföldi tőzsdézésre a magyarok, azonban az adózással hadilábon állnak
-
windlord
őstag
Ha külföldön (Horvátország) fiztek a revolut kártyával (pos terminál), akkor ez kerül nekem plusz költségbe?
Természetesen váltanék valutát, így a számlán rendelkezésre állna kuna.
Az oké, ha curve kártya alatt lenne, akkor a curve is kuna pénznemben legyen, a revolut is abban legyen úgy ingyenes.
De mi a helyzet, ha a revolut van csak kézben? -
Oliverda
félisten
válasz
MasterMark #32182 üzenetére
Pontosan.
Ha ennyire zavar egyeseket, a supportnak kellene írni, nem pedig ide, sokadjára.
-
Krethx
aktív tag
válasz
MasterMark #32176 üzenetére
Igaz ott nem írja. Nem voltam figyelmes.Viszont a Premium-nál pedig azt írja kétszer annyit mint a Standard csomagban. (150.000)
-
bladzs
csendes tag
-
válasz
Oliverda #32174 üzenetére
Igen, csak van, akinek nem jelezte, és pénzt is levont érte, gondolom olvastad a sztorit
Most az mindegy, hogy utána visszakapta, de a probléma létezik.
Egyébként nem lehet, hogy aki régebben regisztrált, annak ott van, akinek már az újabb, litván számlája van, azoknak pedig nincs ott az előnyök között?
-
-
Oliverda
félisten
válasz
MasterMark #32173 üzenetére
Ami egyébként semmit nem befolyásol.
-
MasterMark
titán
válasz
Krethx #32172 üzenetére
Nem azt mutatod amit kéne. Erről a képernyőről hiányzik nekik androidon az ingyenes kp felvét.
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha k&h-s számlámhoz tartozó mastercard-al töltök fel pénzt a revolut számlámra, akkor ez a k&h banknál kártyás vásárlásnak minősül. Más bank, pl: takarék bank is így kezelheti a feltöltést? Vagy van valakinek tapasztalata, információja, hogy mely esetekben, illetve mely bankok vonnak le ezért pénzt? Köszönöm!
-
lehella
senior tag
válasz
MasterMark #32168 üzenetére
Rendben, akkor várunk amig ismét jól jelzi ki. A verzió frissítés nem oldotta meg
-
lehella
senior tag
Érdekes ez a Standard csomagnál ami az ingyenes kp felvételről szól. A limiteknél azt látom, hogy havi 75k lehetséges ingyen. A díjcsomagnál nem írja az ingyenes kp felvételt, csak ha átmegyek a Plus csomaghoz
Írjunk minél többet az ügyfélszolgálatnak.
-
bladzs
csendes tag
Sziasztok,
Adózás szempontjából nem találtam sok információt az oldalon, visszaolvasva sem, és keresve is csak egy 2019es hozzászólást találtam a témában.
Érdekelne részvény vagy kripto vásárlás Revoluton keresztül, de az adózás részéről nem sok infót találok az oldalukon. Van nektek ezzel tapasztalatotok? OTPnél volt eddig csak részvényem, ott automatikusan bekerült az adóbevallásomba, de revolutban kételkedem, hogy ezt megcsinálnák.
Köszi előre is
-
kanyi51
senior tag
Nagyon szépen kérem valaki súgja már meg hogy hol lehet ezeket a kódókat látni, hol keressem?
-
pictigjis
őstag
-
z67
őstag
Nekem soha nem volt gond az Erste Mastercarddal Curve mögött, ha vásároltam. Igaz utoljára február körül használtam. Volt ebben változás?
A másik, van valami Curve Fronted funkció, ahol elleplezi az ilyen tranzakciókat, nem?
-
pictigjis
őstag
curve mogott egeszen biztosan azonnal kamatozo lesz a tranzakcio, mivel a curve mastercard, igy az mcc a moge tett kartyatol fuggetlenul 4829 lesz, ami az erstenel pos keszpenzfelvetel. csak visa kartyat kozvetlenul hasznalva lesz vasarlas, de visszateritesbol az is ki van zarva termeszetesen
-
IG55
senior tag
Ha Curve mögé tett Erste hitelkártyáról akarok Revolut egyenlegre tölteni, azért jár a levonás, vagy kártyás vásárlásnak lesz könyvelve?
-
kp78
addikt
Ami az "elindítva" részbe kerül, az a mondjuk úgy "teljesült" (lejárt megbízás) rész, ami a Te esetedben nem tudott teljesülni, mert nem volt éppen akkor annyi az egyenlegeden. Azt már nem fogja újra megpróbálni teljesíteni.
Törölni szerintem sem lehet, de a teljesült megbízások listában elfér.
Felül a "függőben" lévők várnak teljesítésre. -
tlala
addikt
válasz
vnorbi #32092 üzenetére
Köszi, meg is találtam, "Megbízások" a neve magyarul.
Viszont egy olyan helyzetbe szorultam be, hogy egy árfolyamra beállított átváltásnál már az áll, hogy "Elindítva" de "Túl kicsi az egyenleg" (nincs annyi pénz a kártyán), de én igazából már nem akarom azt használni, engedni. Viszont hiába kattintok rá, nem törölhető, semmit sem tudok vele csinálni. Ki tudom azt törölni valahogy, vagy örökre ott fog lógni Damoklész kardjaként a fejem felett? -
porkesz
csendes tag
Szia! De akkor romlik a százalékom.
Pl1.5 szorzóval lemegy 1 re….
Vagy hogy van??
Ha leírnád megköszöném!!!!
Step by step!!! -
porkesz
csendes tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem hogy hogy lehet kivenni a kriptopénzem hasznát!
Ezt feltettem két poszttal ezelőtt is, de azt hittem hogy egy részvénycsomag megszüntetésénél nem lehet, de miután megkaptam az egyenlegemre a pénzt, azután sem tudom mondjuk 100 eurót kivenni!
Remélem érthetően írtam a kérdésemet!
Nagyon köszönöm ha valaki segítene!!! -
-
Somatom
veterán
válasz
Williamgrant #32135 üzenetére
Próbáltam, de azért is plusz pénzt követelne. Inkább Curve -el emeltem a limitet.
-
viharhozo
addikt
válasz
sanzi89 #32115 üzenetére
Bugos volt a rendszer 6-an. A genyasag az, h automatikusan nem korrigaljak, neked kell erte kuncsorogni. A support fel ora alatt megoldja.
upd. 5-en is bugos volt.
A masik furcsasag, h az utolag levont dij miatt negativba ment a forintegyenleg. Erre elkezdte kuldozgetni a finoman fenyegeto uzeneteket, h gatyalobogva toltsek fel penzt, holott euro boven volt a szamlan.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
Somatom #32130 üzenetére
Ok, én elhiszem, nekem most mindegy is a premium miatt, csak látom, hogy a standardon megy a gondolkodás. Érdekes egyébként, hogy mitől függ, hogy megjelenik-e vagy sem, de még érdekesebb, hogy működik-e vagy sem. De nyilván ezért nem fogunk tömegesen pénzt felvenni...
-
Somatom
veterán
válasz
kmarci25 #32127 üzenetére
Screenshot
Standard csomag, Android -
sanzi89
addikt
Csak a teljesség kedvéért, nekem sem jelenik meg:
De mindegy is már. Még tegnap indítottam egy általános probléma bejelentést a tranzakcióval kapcsolatosan, mert a dedikáltan erre való menüpont a fenti képen látható üzenettel nem működött. Erre reagáltak ma annyival, hogy jóváírták az 1.500Ft-os tranzakciós díjat a számlámra, meg is jelent az összeg. Magyarázatot nem fűztek hozzá.
Szóval összefoglalva, valóban érdekes, hogy valakinek megjelenik az alkalmazásban a csomagok résznél, valakinek nem, de ettől függetlenül több helyen is teljesen egyértelmű, hogy a 75k ingyenes. Nekem a konkrét - ezek szerint eseti hibás - tranzakció esetében jóváírták a levont összeget.
-
Krethx
aktív tag
-
zsola400
aktív tag
Ez nem IOS/Android eltérés lesz, nálam Android bétán sincs ott.
-
válasz
sanzi89 #32115 üzenetére
Ezt megnéznétek kérlek nekem? Nevedre katt, Díjcsomagok, Standard csomag, ott van-e az ingyenes kp felvétel. Én erre gondoltam, hogy itt nem látszik.
Valóban, nekem sem látszik ott az előnyöknél, hogy ingyenes készpénzfelvétel, de a limiteknél mégis ott van, hogy 75000Ft-ig ingyenes.
Elég fura. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #32112 üzenetére
Közben lehet megvan a probléma - bár azt még mindig nem értem, hogy az alkalmazásban miért nincs ott az ingyenes kp felvétel a Standard csomagnál, mikor mindehol máshol ott van -.
2021.08.01.-én vettem fel 75.000Ft ingyenesen. Ezután 2021.09.06.-án vettem fel 75.000Ft-ot, de 76.500Ft-ot vontak le. A két felvétel között simán eltelt az egy hónap, szóval ez már a második dolog amit nem értek.
Az alkalmazásban megnézem a Limiteim részt, és ott azt látom, hogy az ingyenes kp felvételi limitem 2021.09.23.-án fog frissülni. Ezt a dátumot honnan vette? Ez a harmadik dolog amit nem értek.
És a negyedik, hogy amikor szeretnék a tranzakcióval kapcsolatban problémát bejelenteni, ezt kapom:u.i.: Ezt megnéznétek kérlek nekem? Nevedre katt, Díjcsomagok, Standard csomag, ott van-e az ingyenes kp felvétel. Én erre gondoltam, hogy itt nem látszik.
-
sanzi89
addikt
válasz
losangeles #32059 üzenetére
Ma ugyanebbe futottam bele. Egyszerűen kivették az ingyenes csomagból a 75.000Ft ingyenes készpénzfelvételt. Nézzétek meg ti is, alkalmazásban, beállítások, díjcsomagok menü. Standard-ban nincs benne, Plus-ban benne van. Ezzel szemben pl. a weboldalukon még ingyenesnek írják: Árak | Revolut HU
De még a Fee oldalon is ingyenesnek írnak 75.00Ft-ot. Personal Fees (Standard)
Elég nagy patkányság a Revolut részéről a dolog, spam-elnek minden szarral kapcsolatban, errő persze egy büdös sort se írtak, egymásnak ellentmondó infók vannak a különböző felületeket. Részemről kb. ennyi is volt a Revolut. Ez van, túl nagyra nőtt, el is kezdte a bankokra jellemző átkúrós viselkedést.
Az ügyfélszolgálatnak nem is írok, egyszer írtam azzal kapcsolatban, hogy nem tudom feltölteni a feleségem számláját, ennek 2 hónapja, azóta is válaszolnak... -
Oliverda
félisten
válasz
koko52 #32103 üzenetére
Nem. Ha egyszer valaki sztenderd számláról utalna neked és elfelejtené beírni (vagy elgépelné) a revolutos azonosítódat, akkor jöhet a tortúra, hogy visszakapja a küldő, illetve hogy te megkapd az összeget. Plusz a Revolutra viszonylag lassan érkezik meg a forintos utalás.
Ahogy feljebb már javasolták, érdemes Wise-zal kombinálni.
sopruk: Bizonyos esetekben utalásra is, ha sürgős. Az a 96 forint pedig nem túl nagy összeg.
-
koko52
nagyúr
válasz
razorbenke92 #32104 üzenetére
Megkérdezem a könyvelőket.
-
sopruk
senior tag
válasz
babe98 #32099 üzenetére
Szia!
A pénzbekérőt itt találod: Fizetések / @neved alatti "<-Kérés" / "+új" a jobb felső sarokban / Fizetési hivatkozás létrehozásaA virtuális kártyát bárhol használhatod, ahol online tudsz rendelni, fizetni.
Én pld: telefon töltés, vonatjegy vásárlás, rezsi számla kártyával fizetés, Simple fiók alá is be van téve...
Úgy tudom a GPay is elérhető már, így NFC-s telefonnal is tudsz fizetni a boltokban... -
válasz
koko52 #32103 üzenetére
Az attól függ honnan kapod a béred. Magyar munkáltató ha jól tudom, csak saját névre szóló magyar bankszámlára utalhat.
Ráadásul sok helyen nem opcionális, hogy mit tesznek a közleménybe, márpedig ha utalással kapod a fizetésed, akkor a közleményben kizárólag a RefID-d lehet.Ennek a fordítottja is okozhat gondot: Ha olyan fizetéseket intézel/intéznél átutalással, amiknél számít a küldő fél és a közlemény, akkor azt Revoluttal nem tudod megoldani, mert nem te leszel a küldő fél, és a közleményt is módosítják.
-
koko52
nagyúr
Kb 3 hónapja használom a Revolutot. A K&H bankomra úgy érzem nem tartok igényt. Van esetleg valami, amiben hátrányom lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest