Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
pictigjis
üzenetére
Nem tudom van-e bármi jogszabály, hogy ne vezethetnének-e be bármilyen díjszedést az atm-eknél. Valószínűleg csak összekacsintás alapú, hogy egymás kártyáit nem büntetik az atm-ekben, hanem csak a közös konkurenciát. Az, hogy "külföldi" csak propaganda valsz.
Ami engem leginkább felháborít, hogy az ATM-et üzemeltető bankoknál nincs online elérhető díjtáblázat. Csak a saját kiadású és általuk banki oldalról felszámított díjakról vannak hirdetmények, de arról nem, hogy amúgy az ATM-ek mit számítanak fel és milyen esetben. Ugyanez a kp limiteknél is. A saját bankszámlás kártyás limiteket írják, de azt nem, hogy ATM oldalról bármilyen kártyával milyen limiteket használnak. Az automaták sem szokták a limiteket közölni, csak kp felvételnél megtagadják.
Talán egy banknak találtam meg atm limit leírását régebben, de azt is google keresővel, mert amúgy el volt dugva valami alkalmi hirdetményben és csak arról szólt, hogy azután már kisebb.
-
freelancer68
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
A Dr. Semjén Zsolt által 2025. május 13-án benyújtott, T/11920. számú, „Egyes adókötelezettségekről és egyes adótörvények módosításáról” szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés megtárgyalta és megszavazta. A javaslatból a 2025. évi LIV. törvény lett, amelyet 2025. június 19-én hirdettek ki a Magyar Közlönyben. A módosítás lényege a Revolut és más fintech szolgáltatók szempontjából:Illetékfizetési kötelezettség kiterjesztése: A törvény szövege explicit módon kimondja, hogy a pénzügyi tranzakciós illetéket az elektronikus pénzt (e-pénz) nyilvántartó számlákon végrehajtott egyenlegcsökkenés után is meg kell fizetni.A "technikai" utalás adóztatása: A szövegezés (,,függetlenül annak pénzforgalmi elszámolásától”) pont azt a kiskaput zárta be, amire korábban a Revolut hivatkozott: hogy a rendszeren belüli, belső könyvelési tételnek minősülő pénzmozgás nem klasszikus utalás. Ezzel a törvény erejénél fogva ezek a műveletek is illetékkötelessé váltak.Célzott szabályozás: A módosítás célja az volt, hogy a határon átnyúló szolgáltatást nyújtó fintech cégek ne élvezhessenek versenyelőnyt a hazai bankokkal szemben az illeték elkerülésével.
-
vmarci21
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Qvik-es fizetésen, amit OTP is reklámoz, nincs tranzakciós illeték, és kötelező ingyen adni az ügyfeleknek, tehát ez minden banknál ingyen van, nem csak az OTP-nél. Ez a Revolut-nál is ingyen lesz.
Van tranzakciós illeték:
- sima banki átutaláson, kivéve saját számlák között, pénznemtől függetlenül
- Csoportos beszedésen
- Bankkártyás készpénzfelvételen
Nincs tranzakciós illeték:
- banki átutaláson saját számlák között
- Qvik-es fizetéseken (QR kód, NFC, fiezési link vagy fizetési kérelem)
- Állampapír vásárlás / visszaváltás -
vmarci21
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
De a pénzküldés is az, mivel folyószámlák között mozgat pénzt.. - leszámítva ha pl. ausztrál / kanadai / stb. Revolut használónak küldesz pénzt, mert ott e-pénz számlát használ a Revolut, így az folyószámla -> e-pénz számla tranzakció lesz, de szerencsére már arra is van tranzakciós illeték, így adó szempontjából még ez sem érdekes.
-
4Grider
félisten
válasz
pictigjis
üzenetére
A jogszabály nem az afr használatára vetette ki a tranzakciós illetéket.
...
2. § E törvény alkalmazásában:
1. átutalás: a fizető fél rendelkezése alapján végzett olyan pénzforgalmi szolgáltatás, amelynek során a fizető fél fizetési számláját a kedvezményezett javára megterhelik, ideértve a hatósági átutalást és az átutalási végzés alapján történő átutalást is;... -
-
pictigjis
őstag
válasz
pictigjis
üzenetére
ööö, vagy mégse marad meg. most rákattintottam a részletes új szabályokra, és van benne egy ilyen
Az Utód LT IBAN használata kizárólag EUR-ban érkező bejövő fizetések fogadására korlátozódik. Az Utód LT IBAN-ra küldött valamennyi összeg közvetlenül az új magyar (HU) IBAN-ú („Új HU IBAN”) fizetési számláján (vagy a megfelelő devizazsebben) kerülnek jóváírásra, nem pedig a Migráció Előtti LT IBAN fizetési számláján. Az Utód LT IBAN-t nem használhatja kimenő tranzakciókhoz, és nem rendelkezik sem közvetlen, sem közvetett ellenőrzéssel felette önálló számlaként, mivel az kizárólag a fent meghatározott célokra szolgáló korlátozott, utód számlaazonosítóként funkcionál.
hmhm -
Simia
junior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Lehet hogy marad a litván, de már nem lesz ingyenes az utalás (legalábbis kifelé).
Ma kaptam kommunkációt, hogy örülhetek, lesz magyan IBAN, és a díjak változnak.
Ezzel kb. értelmetlenné vált, hogy Revózzak, mert a talpas magyar bankom feltételei is ilyen, vagy jobb...
(egyébként a valami olyat is írtak, hogy a litván számla már csak azért lesz, hogy a futó utalásaimat fogadja:Minden tranzakcióhoz az új magyar számlád lesz az elsődleges számlád. A régi litván számlád továbbra is aktív marad, de szigorúan csak a korábbi bejövő utalások – például a már meglévő csoportos beszedési megbízások – fogadására szolgál – pénzküldésre a továbbiakban már nem használhatod.
) -
-
blt-blog
junior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
A terheles egy olyan orszagban tortent, ami szinten dollart hasznal, csak masmilyet. Szoval helyi dollarrol tortent konverzio usa dollarra amivel terhelte az usd szamlamat. Helyi dollar szamlat sem a revolut sem semmilyen mas neo vagy klasszikus bank nem tamogat (nyilvan a helyi bankokat leszamitva), igy a konverzio nem kikerulheto. Mindenesetre szerintem elso ranezesre mokas.
-
axlfsi
veterán
válasz
pictigjis
üzenetére
"... akkor lehetett 1-2 oras utalasod, amikor napkozben utaltal"
Erre mondjuk ráhibáztál, mert jellemzően ezek mind délelőtt voltak, ... najó, akkor ezek szerint akár egy 500k-s utalás is realizálódhat még aznap, ha dél előtt indítom el? ... nem tudom. Egyszer, ha majd nem lesz fontos a gyorsaság, letesztelem ezt is...
Köszi mindenesetre az infókat
-
axlfsi
veterán
válasz
pictigjis
üzenetére
OKé, én hiszek Neked, miért is ne tenném, ... egyébként pedig valószínűleg azért nem tűnt fel nekem, mert eddig meglehetősen kis összegeket utalgattam (10k Ft körül) melyek - és most visszanéztem - rendre 1-2 órán belül jóvá is íródtak a fogadó fél számláján.
Itt az volt a furcsa és gondolkodtatott el, hogy vajon mikor ér át a pénz, mert egyik nap 17h környékétől, másnap közel 13h-ig nem mozdult (aztán azóta végül elvileg már a helyén az utalás).
Szerintem annyit kimondhatunk (legalábbis ezidáig ez a személyes tapasztalatom), hogy nagyobb összeg utalása esetén (Ft-os accról, magyar bankszámlára), nem feltétlenül realizálódik 12h-n belül az utalás (míg kisebb összegeknél pedig DE). -
pdr755
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Senkinek (aki gondolkodik) nincs kétsége arról hogy ingyenebéd nincs.
De a revolut drágábbá válása kapcsán nem lehet nem említeni egyfelől a startup életciklust (lásd az Uber eredeti piacain X éve mennyi volt és most mennyi), a világgazdaság változásait (egyszerűbb/olcsóbb VC tőkét szerezni és utána azt felélni mint startup amikor az irányadó kamatlábak 0-val kezdődnek), de a magyar jogszabályi változásokat ("tranzakciós illeték") sem.
Messze nem csak az X százalék optimalizáló miatt lett rosszabb az árfolyam.
Mondom ezt úgy hogy nem optimalizáltam és nem ugyeskedtem a revoluttal. -
Orgi
addikt
válasz
pictigjis
üzenetére
Azt gondolom, hogy a véleményednek van vmi valóság alapja és én sem tartom elegánsnak a dolgot, de itt fentebb beidézték a Revolut szabályzatot, mely szerint "Azonban előfordulhat, hogy ezért díjat kell fizetnie. ....A díj elengedéséről teljes mértékben saját hatáskörben döntünk." - ha ez a dolog annyira zavarná a Revolutot, akkor vagy tiltaná vagy pedig megbüntették volna.
-
bigdady
nagyúr
válasz
pictigjis
üzenetére
És Metal csomaghoz már world elite jár? Nem írják legalábbis csak edzett acélt ir típust sehol
Mi van ha metalra váltok havi 4800 ft-ért, rendelek egy worl elite Metal kártyát és utána visszaváltotok ingyenes csomagra mennyit kell fizetnem? Lényeg megmaradjon utána a kártya.

-
paolinho
addikt
válasz
pictigjis
üzenetére
Igen, köszi, minden bizonnyal ez lehet a gond alapja. De így már érhető, és főleg kezelhető.
Még annyi lenne a kérdésem, hogy ha ERSTE Max hitelkártyával töltögetem a Revolut-ot, akkor az vásárlásnak, vagy pénzfelvételnek minősül? Mert nagyon nem mindegy a kamatok függvényében. -
Monyos
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
IBKR esetén is kérdéses volt, de eddig minden alkalommal gond nélkül megérkezett az átutalt EUR összeg a megfelelő közlemény megadásával.
Ez nem csak forint utalás esetén lehet probléma?
Ha valóban nem fog menni akkor az összeg számlára juttatásával el is veszik a különbözet és marad a Revolut.
-
pdr755
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Igen azt tudom hogy a váltási árrés magasabb. Erről feltételeztem hogy részben a tranzakciós illeték emelését építették be (ezen felül is lehettek emelések mert nem csak a XXX/HUF devizapárok árfolyama lett rosszabb, legalábbis a redditen olvasható tapasztalatok alapján)
-
xy.zsolt
őstag
-
-
válasz
pictigjis
üzenetére
Végre valaki szóvá tette.
Én már le sem mertem írni, hogy megkérdeztem pár ismerősöm, hogy ki hogyan és milyen bankkártyát használ.
Hárman mondták, hogy a párjuk kártyájával töltik a Revolutot, illetve hogy a virtuális kártya hozzá van adva a párjuk telefonjához is, valakinek saját magyar kártyája sincs, párja kártyájával fizet, az asszony meg telefonnal fizet (így spórolnak az éves kártya díjon).Ollie, értem én hogy ez szabálytalan, de a valóság kicsit más.
-
z67
őstag
-
Friczy
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Az Apple Pay nyilván engedi (telefoncserénél is előbb szoktam regisztrálni a kártyát az újon, mint a régi telefont nullázni), de ez esetben ha virtuális kártyáról van szó, akkor tök felesleges egy kártyával szórakozni két személynek, minden további nélkül lehet két virtuális kártyát igényelni, és külön regisztrálni. És akkor egyelőre elfelejtettük, hogy a számla és a kártya is személyre szól, tehát a legjobb természetesen a közös számla nyitása.
-
jalos
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Ez pénzmosás elleni okokól van, de írják is:
"For anti-money laundering reasons, we need confirmation that the payment method used belongs to you. The easiest way to verify it is with a bank statement showing a transaction towards Trading 212."Amúgy nekem mindegy, az feltöltött összeget el szándékozom költeni egy Ázsiai utazáson, ott meg minnél többféle kártyám van, annál jobb (valamelyik csak működik, és az alacsonyabb költségű ekkel kezdem).
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Hmm tényleg úgy tűnik, hogy alapból így van. A help azt írja, verify all payment methods, és akkor eltörlik a limiteket:
You can withdraw up to the amount that you have deposited with a certain method.
💡Remove the withdrawal limits by verifying all payment methods. Check how 🔗 here. -
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
> minden szamlaszamra csak annyit enged kiutalni, amennyi bejott rola.
Na várj, ez hogy lehet. A Trading 212 egy befektetési/kereskedési platform, ott a normál működés része, hogy egy idő után több pénzt szeretnél majd kivenni, mint amit beutaltál. Egy ilyen korlátozás teljesen értelmetlen lenne. -
Moleman
addikt
-
tabletta
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Feltöltöm a Revolut számlát forinttal és Garmin Pay-al fizetek, vagy egyszer használatos kártyával. Nem tudom, mi ebben a nagy ügyesség?
Más egyéb biztosító is bele tud kötni ezer dologba. Hogyha nincsenek értelmes érvek, felesleges hülyeségeket írni.
Abban egyetértünk, hogy ez a húzás nem volt fair. -
Major Lion
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Eletemben egyszer neztek meg az alairasomat a kartyan egy bankban mikor penzt akartam felvenni a fiokbol, kertek hogy eloszor irjak egy mintat, aztan a bankos osszehasonlitotta a kartyan levo alairasommal es azt mondta szerinte nem egyezik szoval megtagadta a penzfelvetelemet
Az hogy volt nalam ID meg minden mas az nem erdekelte. -
atala
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, nem is hat már meg a dolog.

A huf-eur alapon való szétválasztást se tartom valószínűnek...