Hirdetés

Aktív témák

 • gzbotii

  Topikgazda

  Revolut kártyával kapcsolatos információk

  Kártya díja
  Magának a fizikai kártyának nincs díja, sem éves, sem egyszeri. Azonban Standard csomagban a kártya postázásáért fizetni kell, egyszeri 5.99€-t (hozzávetőlegesen 2 000 Ft-ot).
  Ha promóciós meghívóval regisztráltál, vagy épp egy futó akció idején, akkor az első fizikai kártyát ingyenesen szállítják ki. Előfordulhat, hogy regisztrációt követő pár hét után felajánlják, hogy elengedik a kártya kipostázásának költségét.
  Standard felhasználók egy darab, ingyenes, virtuális kártyát is igényelhetnek. Premium vagy Metal előfizetés esetén a szállítás díjtalan.

  Kártya aktiválása
  Amikor kézhez kapjuk a fizikai kártyádat, az első vásárláskor Chip & PIN fizessünk (a kártyát a POS terminálba helyezve) vagy egy ATM-ben próbáljuk megváltoztatni a PIN kódunk (akár ugyan arra)

  Hány kártyám lehet egyszerre?
  Három fizikai és öt virtuális kártyája lehet minden felhasználónak.
  Az ingyenes, Standard csomagban, egy fizikai és egy virtuális kártyát igényelhetsz ingyen. Minden extra fizikai kártya díja 4.99£ + szállítás, illetve a virtuális kártya díja 4.99£.
  Premium és Metal előfizetéssel egyszerre három fizikai kártyája lehet egy felhasználónak, illetve öt virtuális, díjmentesen. Az eldobható (disposable) kártyák nem számolódnak bele.

  Készpénzfelvételi limitek
  Standard, azaz az ingyenes csomagban havi 200£(vagy annak megfelelő összeg más pénznemben) illetve 75.000 HUF vehető fel ATM-ből díjmentesen valamint 5 000£ váltható át.
  Premium előfizetés esetén 400 £, illetve Metal esetén 600£ vehető fel díjmentesen ATM-ből, valamint korlátlan összegben válthatunk, bankközi árfolyamon.
  A limit túllépése után, a Revolut egy 2%-os díjat alkalmaz. A hónapforduló a regisztráció napjától számítódik, mindenkinek egyedi, tehát nem naptári hónap szerint értendő a havi limit.
  Figyelem! Bár a Revolut nem számol fel semmilyen költséget a készpénzfelvételbél, ahogy a magyarországi bankok sem, külföldön az ATM üzemeltetője használati díjat számolhat fel . Érdemes előre tájékozódni, hogy külföldön mely bankok ATM-je ingyenes, ez a lista segítségedre lehet: Revolut Free ATM.

  Hogyan tudok elkerülni extra költségeket, amik a valutakonverzióval járnak?
  Ha egy ATM vagy egy POS felkínálja, hogy az alapértelmezett pénznemünkben fizessünk külföldön, ami magyar kártya esetén a forint lesz - akkor ezt el kell kerülni, és mindig az adott ország pénznemében kell fizetni. A DCC-ről (dynamic currency conversion) itt olvashattok bővebben: [link]
  Példa: egy csehországi pénzfelvétel esetén, az ATM azt ajánlja fel, hogy a számlánkat forintban terhelje. Ilyenkor, ha van lehetőség, koronában (CZK) való terhelést kell választani.
  Néha előfordulhat, hogy a magyarországi POS-ek, ATM-ek UK kártyaként ismerik fel a Revolut kártyádat, ilyenkor természetesen a forint opciót kell választani.

  Visa vagy Mastercard kártyát fogok kapni?
  Jelenleg mindkét típus használatban van, Standard csomagban bármelyiket kaphatjuk. A Premium és Metal kártyák jelenleg Mastercard.

  Kártya letiltása
  A fizikai és virtuális kártyáinkat könnyedén, egy kattintással tilthatjuk az appban.
  Azonban, ha elhagytuk a kártyánkat, és nem áll módunkban azt a mobilos applikáción keresztül tiltani, akkor a következő Egyesült Királyságbeli számon megtehetjük: +442033228352

  [ Módosította: Tuomas ]

  When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

Aktív témák