Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma99
aktív tag
válasz
peti135
üzenetére
Szerintem gyorsan töltsd vissza a 39k-t nagyokoskám.
Bocsi, hogy így hívlak, de a te fajtád az, aki külföldön tartozást halmoz fel, majd azt gondolja megússza.
Nem fogod, és nem magyar fmh-t kapsz, hanem a követelést eladják egy ottani ügyvédnek, aki először rátesz szép kis summát, levelez veled, aminek szintén van költsége, te persze kidobod a leveleket, mert akkora király vagy, közben kamatozik az egész hóbelevancod, majd a végén, amikor a 39K a duplája, vagy háromszorosa, na akkor kapod a bírósági, vagy Navos papírt. Meg persze jössz ide majd ide sírni, hogy gonosz Revolut.
Ne haragudj, de ez még az invite bónuszos csalóknál is aljább hozzáállás. Oltári ruppótlanság 130 Eur körüli összeggel trükközni, és még büszkélkedni is vele.
-
vmarci21
tag
válasz
peti135
üzenetére
" ők baszták el"
A kereskedőnél lévő POS terminált üzemeltető nem kérte a zárolt összeget 7 napon belül, ezért a brit törvényeknek megfelelően feloldották a zárolást rajta. Apró szépséghiba, hogy Magyarországon nem 7 napja van a kereskedőnek kérni az összeget, hanem 30, így bár 7 nap után visszakaptad a pénzt, de az még 23 napig a kereskedő (POS terminálját üzemeltető) által egy befejezhető tranzakció...Tehát senki nem rontott el semmit, szimplán csak nincs összehangolva a brit és a magyar szabályozás.. (És valamelyik POS terminálokat üzemeltető cég kivételesen lassú volt, és nem kérte 7 napon belül az összegeket... (Ha lehet tippelni, akkor azt mondanám, hogy OTP, de elég erősen csak tipp.. ) )
-
vmarci21
tag
válasz
peti135
üzenetére
"hisz CVC-ket nem tudnak"
Akkor olvasd el újra a felhasználási feltételeket, amit regisztrációkor már megtettél, és elfogadtál
Segítek:
"What information do you collect about me?
Details of your debit cards and credit cards, including the card number, expiry date and CVC "" If your balance becomes negative (for example, because you do not have enough e-money to cover fees you owe us), you must top up your account immediately.
If not enough money in your account is held in your base currency, we'll take the equivalent value from money you hold in another currency. If you don't have enough money in your account to pay the fees or other amounts you owe us, we might recover the amount in another way, as explained below.
If you owe us money and you don't top up your account or repay us within seven days, we can recover the amount by:
taking the amount you owe us from your stored card;exercising our right of set-off; ortaking other legal steps to recover the money you owe us, such as instructing lawyers or debt collectors.
If we take any (or all) of these steps, we might charge you our reasonable costs.
" -
peti135
csendes tag
én csak arra lettem volna kiváncsi más is járt e el ugy mint én hogy " hopp ingyen pénz" probáljuk levenni. nem bánnám ha megszünne a revo, van már más amit használom joompay a neve. de tényleg kiváncsi leszek mi lesz a vége

-
-
peti135
csendes tag
de én azt megint elköltöttem, ők baszták el, én ezt kihasználtam hogy tudnák behajtani? hisz CVC-ket nem tudnak. Egyéb ötlet valaki járt már így hogy ingyen pénz ütötte a markát, aminek lehet nem lesz jó vége de kitudja. nem is mehetnék minuszba a revoval
-
TrollBalint
addikt
válasz
peti135
üzenetére
Azt hiszem adnak 7 napot (vagy mennyit), hogy rendezd, ha nem teszed, megteszik a megfelelő hivatalos lépéseket és jogi úton behajtják. (Személyid tudják, EU-n belül vagy Te is, ezek már elegendőek egy feljelentéshez / behajtáshoz, szerintem jobban jársz, ha befizeted. Főleg, mivel ők nem magyarok, és az eljárás költségére nézve el tudom képzelni, hogy magasabb lesz, mint ha Magyarországi cég akarná behajtani)
-
peti135
csendes tag
nah nekem is van storym jan 12 sztorno pénzt visszkaptam accra, majd gyorsan rohantam atmhez paff letudtam venni a 39K-t, majd ma -39Kba van a revo, ilyenkor mi van, betudják hajtani valahogy?
mert szerintem nem -
balinlin
senior tag
ha lejár valakinek a metal időszak (promócióban kaptam), akkor az addig létrehozott kártyák maradhatnak vagy mi lesz velük?
-
-
tucsok.
senior tag
Albániában található bank automatákkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Melyik fajta az ajánlott személyes tapasztalat alapján?
-
Oliverda
félisten
Kapott valaki az elmúlt hetekben "sima" VISA kártyát? Amennyiben igen, akkor debit vagy még prepaid a típusa? (A hátulján látszik)
-
-
bucsupeti
senior tag
Én is érintett vagyok a januar 12-i problémában. Szerintem egyértelmű hogy Curve hiba volt. Nekem is a Curve refundolt ma hajnalban.
-
steevo0
tag
Miből gondolod, hogy nem a Curve hibája, hanem a Revoluté?
Mintha több csoportban is olvastam volna, hogy Curve mögül történtek a problémák, viszont egyéb számlákkal is..
Egyébként írtam a Curve supportnak én is, a 7 napos eladói levonásra hivatkoztak, amelyet ha átlép az eladó igénylés nélkül, akkor automata refund, viszont ha utána mégis indítja a beszedését, akkor megpróbálják ismét levonni.
Ez kicsit sántít olyan szempontból, hogy a refund vs. ismételt terhelési kísérlet között mimimális idő telt csak el, legalább is nálam.Illetve, épp nem volt fedezet a Revolut számlámon, így azóta is pending státuszban van a második levonás, feltöltés ellenére is..
-
Nem annyira vicces, de oldani akartam a feszkót.
Csak óvatosan kérdezem, hogy nem lehetséges hogy tényleg a kereskedőnél van valami elszabva? Ugye a terminálon ők is tudnak visszavonást nyomni. 90k miatt már csak érdemes lenne felhívnod őket hogy mondjanak már rá valamit. Plusz ugye a kártya kibocsátónál (Mastercard, Visa stb.) is tudsz reklamálni. Nekem már volt olyan ügyem, amit ők oldottak meg (Pekingi bankkártya használat, dupla levonás), igaz vagy 3 hónap volt mire jóváírták.Szóval minden irányból üsd a vasat folyamatosan.
Én a Revoluttal mikor ÜF ügyintéztem azt E-mailen tettem meg. Szóval az is működő forma, értelemszerűen nem realtime.
-
Tuomas
addikt
Ez nekem már kicsit magas kezd lenni, ezért sem használok Curve-ot.
Aki szintén Curve-al fizetett aznap, csak épp más (nem revolut) kártyával a Curve mögött, annak is duplázták az aznapi költését?
Vagy ez csak azoknál állt fenn, akik aznap Curve mögé tett Revoluttal vásároltak? -
Dr.NX
veterán
A gépeléses dologhoz:
https://techwiser.com/use-pc-keyboard-on-android/ -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
balinlin
üzenetére
Nincs refund, ezt írtam már. Egyszerűen a Revolut levonta tegnap pontosan egy időben 14:02-kor ugyanazokat a vásárlásokat Tesco, Penny, Shell, amit január 12-én kifizettem. Tehát nincs refund, nincs semmi jele, hogy ez valahol visszajött volna.
A Revolut app-ban, tegnap több óra csetelés, inkább időelcseszés után sem látták a tranzakciót! Egyszerűen nem látnak azon a napon semmit, csak a screenshot-ot, amit küldtem, már amit az applikáció mutat. Ahol teljesen egyértelmű, hogy kétszer vontak tőlem.
Ezt írta is a srác, hogy látják, de 12-éről semmilyen tranzakciót (nyilván a hiper szuper központban) nem látnak.
Megmondom őszintén, ha valamit utálok, az a csetelés, azt meg még jobban, ha ezt egy mobilon kell pötyörészni, mikor körbe vesznek high end pc-ék. Hogy a fenébe nincs ennek a cégnek erre egy frankó weboldala, mármint problémamegoldásra 2020-ban?Tehát a gondom az, a kérdésedre válaszolva, hogy nekem kellene "megkeresni", hogy hol a pénz, mert a revolutnál nem látnak semmilyen tranzakciót. Röhej!
-
Tuomas
addikt
Ahogy elnézem (próbáltam visszakövetni) Curve topikban arra van a panasz, hogy 2x terheltek be adott napi tételeket, itt a Revolut topikban viszont inkább arra, hogy sztornózva lett a tétel, kvázi ideiglenesen visszakerült az az összeg a revolut számlára.
Biztos vagy abban, hogy nem a Curve a hunyó, miután nálad az előbbi eset áll fenn. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Max1mus
üzenetére
Az elsőt megtettem, a másodikat nem értem, egyébként ez szerinted vicces? [link]
Ma újból fogok velük csetelni tegnap több óra után meguntam, nekem erre egyszerűen nincs időm, de ma más "hangnemű" lesz, ha ők b...ták el, akkor keressék meg, vagy nyalják be, nehogy már nekem kelljen a pénzem után futni, mert ott néhányan hülyék voltak. Amióta léteznek mindig dicsértem őket, most meg átmennek idiótába, vagy mi lesz?
Komolyan, ha max 20 ezerről lenne szó, letojnám, de majd 90 ezer? És a fentebb olvasottak alapján, január 12-én valaki(k) nagyon elcseszett valamit.Egyébként nekem a magyar inkább már a második anyanyelvem régóta, aki nem érti nyelvet, hogy a francba tud valamilyen problémát is megoldani ezekkel? Szerintem sehogy, vagy nyögvenyelősen.
-
MasterMark
titán
Egyébként ilyen sztorno majd újralevonást csinált az OTP is nekem nyáron, csak sokkal tovább tartott mire újra levonták.
Az is boltban vásárlás volt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Olvasva ezen az oldalon pár hszt, úgy látom én jártam a legxarabbul...eddig.
Szintén január 12-én történt vásárlások, de én ezeket ki is fizettem, most levonták újból.
:-/Nagyon úgy tűnik, hogy nem is a curve a hunyó...
-
steevo0
tag
Akinek visszakerült a stornózott összeg a jan 12. terhelés kapcsán a számlájára, valamilyen tranzakcióként megjelenik ez a forgalmi történetben?
Mint többeknek, nekem is jött az értesítés, hogy refund, viszont az egyenlegemen nem látszik az összeg és a tranzakciók közt sem szerepel ilyen bejegyzés, csak az értesítés volt meg. Most pedig próbálja levonni újból.. -
balinlin
senior tag
nekem a Curve-ös esetet most refundolták épp
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tuomas
üzenetére
Nekem is van ennek okan most nagyjabol 30 ropival tobb a Revolutomon, mint valojaban lennie kellene. Kivancsi vagyok, mi tortenne, ha levennem/elutalnam.
Nyilvan nem celom visszaelni vele, szoval ott marad, aztan majd helyreallitjak a tranzakciokat, inkabb azon morfondiroztam el, hogy ha valakinek sikerul minuszba mennie, vajon tudnak-e vele barmit kezdeni.
-
AcCEsS
senior tag
Ma reggel kissé meglepődtem, mert a 12-én kiegyenlített Díjnet-es rezsiszámláim bankkártyás tranzakciói (5 darab) sztornózásra kerültek, és az összegek is visszakerültek az egyenlegemre. A dijnet.hu oldaláról nem látszik semmi változás, és az érintett közüzemi szolgáltatók oldalaira belépve is kiegyenlítettnek látszanak a számláim. Ti tapasztaltatok hasonlót?
-
joey04
titán
Igen én is így gondolom, csak sok volt a furcsaság egyszerre, mikor korábban ezekkel a rendszerekkel nem volt gond.
-
torma99
aktív tag
-
joey04
titán
Megjött a kártya, elkezdtem használni, működik.
Viszont picit sok a véletlen.
Amikor BKK-s automatából akartam vele bérletet venni, direkt nem érintéssel fizettem, hanem rendesen. Kártya bedug, kártya beolvas, majd kéri, hogy vegyem ki. Ezután kéri a pin kódot, majd kiírja, hogy elutasítva. Újrapróbálkoztam érintéssel, és ment rendesen. 5 perc múlva újrapróbálkoztam, megvettem a legolcsóbb hév kieg. jegyet 90%-os kedvezménnyel, mondom 25 forintot megér a próba, és ismét hagyományos módszerrel próbálkoztam, most úgy ment ahogy kell, pin kód kérés után kérte csak, hogy vegyem ki a kártyát és gond nélkül sikerült a vásárlás. Utána mondom próbájuk ki a kp kivételt: atm-be bedug, pin kódot kér, beírom, majd az atm kijelzője elfehéredik, és nem csinál semmit kb 1 percig. Már izzadtam, hogy hello kártya ennyi volt, majd mint a jó windows megrázta magát és mehetett tovább a folyamat benyomtam mennyit szeretnék kivenni, és gond nélkül sikerült. Ma reggel jött az értesítés, hogy van új telenor számla. Na mondom újabb próba. Számla befizet, levonás sikerül, Barion email megjön, levonás megtörtént. De telenortól semmi mail, a felületen meg ott maradt a számlám befizetetlenként. Eltelt 5 perc, már rendben minden, nincs befizetetlen számlám, email viszont csak majd' 1 órás késéssel jön. Az sokszor van, hogy nem azonnal vált át a rendszer, hogy nincs befizetetlen számlám, de a telenoros email az mindig egyszerre jön a Barion email-es visszaigazolással.
Szóval picit olyan, mintha döcögne az egész, de működik. Vagy pont most szarakodik minden rendszer, amikor én tesztelgetek.
-
balinlin
senior tag
válasz
anadroid
üzenetére
Curve-ön keresztül a refund (meg a back in time és a küldés is) lassan fut át, szerintem meg fog jelenni majd a Revoluton is pár nap múlva.
Ha közben újra beterhelik, akkor előfordulhat, hogy megint levonja R-ról és lehet hogy az összeg egy ideig duplán fog hiányozni. -
caotico
újonc
sziasztok!
az mitől lehet, hogy 1 hete fizettem a revolut kártyámmal kb 3 különböző üzletben, majd ma kaptam értesítést, hogy mindhárom helynél sztornózták a kifizetett összeget? Tehát a pénztárnál egyik helyen sem volt gond, megkaptam a vásárolt termékeket, de most visszakaptam a pénzt a revolut számlámra..
A kereskedő ilyenkor megpróbálhatja ismét levonni az összeget?
-
EQMontoya
veterán
Az előbb kaptam par Revolut notificationt, hogy néhány Január 12-es fizetésemet stornoztak. Az osszegek meg is jelentek a szamlamon. De ezek valós fizetések voltak, pl Auchan, előtte egy kávézó, ilyesmi. Szoval ez igy erősen wtf.
Tapasztalt ilyet bárki?
-
viktorhu
veterán
És úgy tűnik, hogy megvan egy korábbi kérdésemre a válasz:
- Euró egyenlegből költöttem tegnap
- Ehhez 10 eurót (10x-es szorzó) a hétvégi árfolyamon az euró egyenlegből tett a forintos vault-omba, miközben a forint egyenlegemen is lett volna fedezetSzóval lehet a vaulttal pénzt veszíteni, ha sokat használja valaki hétvégén külföldi devizában a kártyát.
-
KTU
addikt
válasz
Kooream
üzenetére
Elvileg olcsóbban kellene utalnunk múlt év dec. 16.-tól.
idézve a cikkből:
"2019. december 15-én hatályba lépő rendelet szerint a „pénzforgalmi szolgáltatót úgy kell tekinteni, hogy abban a tagállamban működik, amelyben szolgáltatásait a pénzforgalmi szolgáltatást igénybe vevőnek nyújtja”. Magyarul: az euróban utalás (ha persze uniós országba megy) nem lehet drágább az országon belüli forintműveletnél. Ugyanez az egységesítés vonatkozik a külföldi ATM-ek használatára is.""Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2019/518 rendelete
(2019. március 19.)
a 924/2009/EK rendeletnek az Unión belüli, határokon átnyúló fizetések egyes díjai és a pénznemek közötti átváltási díjak tekintetében történő módosításáról
(EGT-vonatkozású szöveg)"A bankok ezt nem nagyon reklámozzák.
Egy pár nappal későbbi cikk.
Devizaszámlák költségei néhány banknál, összehasonlítás. -
Troy.
addikt
Hétvégi váltás során alkalmazott plusz felárat már mutatja az átváltó, igaz?
Jelen esetben:
HUF: - 339,88 Ft
EUR: +1 € -
válasz
Somatom
üzenetére
Nem lehetséges hogy maguk az angol bankok - ahol a R tartja a pénzünket - szúrópróbaszerűen kérnek ellenőrzéseket? Nem lenne teljesen logikátlan, igazából annyira speciális a R és bank viszonya hogy akár spéci feltételeket is szabhattak. Főleg hogy ha egy orosz bank lenne a R mögött, a kutya sem tartaná ott a pénzét.
-
vmarci21
tag
válasz
bigdady
üzenetére
Mivel Revolut Business volt a kérdés, ezért a "Egy iban számlaszámod van revolutban minden devizanemre" kijelentés nem igaz.. Ott egyes pénznemeknél lehet különböző IBAN. (illetve a lehetőség a személyes fióknál is adott, nem mondja ki az ÁFSZ, hogy minden pénznemnek ugyanaz az IBAN-ja, sőt régen nem is volt ugyanaz, úgy hogy amit elmondhatunk, hogy jelenleg éppen minden pénznemnek ugyanaz az IBAN-ja személyes fiók esetén.)
-
kezman
őstag
Üdv fiuk, reggel kaptam értesítést hogy két aliexpress vásárlásom sztornózták, a pénz vissza is került a számlámra, az ali viszont semmit se jelzett a két termék úton van szerintük, feleségem járt így még tavaj, vásárolt rossman-nál és rá nem sokkal ugyan ez volt, járt már így valaki, virtuális kártyával fizettem?
-
viktorhu
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
Nyilván ők először az eurós azonnali fizetési rendszerbe lépnek be, nem a forintosba, mert az euróssal sokkal nagyobb piacot lefednek. Azért itt pár éven belül alig lesz már valaki rajtunk kívül, aki nem eurót használ, így mindig utolsók leszünk a pénzpiaci újdonságokban, mert számunkra mindent külön kell majd implementálni.
-
-
bigdady
nagyúr
-
Kooream
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Revolut Business accountal?
Érdekelne, hogyha létrehozok egy HUF IBAN számlát, és arra várom az ügyfelektől az utalást, akkor érzékelnének e bármi változást a magyar bankszámlához képest, kell e nekik BIC/SWIFT kódot is beírni, illetve többlet költség terheli e őket? -
Apa kezdődik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen NAS-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, pedig most jól jött volna még egy kártya
Vagy ez csak azoknál állt fenn, akik aznap Curve mögé tett Revoluttal vásároltak?
Az a helyzet, hogy a dijnet címszóra kerestem rá, és mivel nem talált ilyet, elkövettem a beírást...