Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
dilajoska1
őstag
Most olvasom a Redditen hogy nem egyedi hiba, ma más is észlelte másfajta telefonon.
-
zsola400
senior tag
válasz
szucszsolt
üzenetére
Frissítés nincs hozzá? Még megpróbálnék egy gyorsítótár törlést vagy ha ez sem adattörlés/újratelepítés, ilyenkor viszont újra be kell jelentkezni pinkód, szelfi.
-
zsola400
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Én is Xiaomi/Poco telón használom, de nem láttam még ilyet. Milyen rom van rajta? Enyém xiaomi.eu rom.
-
zsola400
senior tag
válasz
szucszsolt
üzenetére
Pénz hozzáadása > kártya mellett van olyan, hogy módosítás > más módok > itt nem ajánlja a Gpay-t?
-
dilajoska1
őstag
Sziasztok. Másnál is megjelent ez a figyelmeztetés? Nem Huawei telefonon használom hanem Xiaomin.
-
szucszsolt
újonc
Sziasztok!
Én eddig Google pay-el töltöttem fel a Revolut számlámat (mert a K&H a kártyás fizetést nem engedi), de tegnap óta a Revolut app-ban nem látom a Google pay opciót a befizetési lehetőségek között, csak a kártyás befizetés, vagy az utalás szerepel.
Más is találkozott hasonlóval?
Hogy lehet visszaállítani, hogy ismét működjön?Felvettem a Revolut support-al is a kapcsolatot, de tegnap este óta csak annyi választ kaptam, hogy várjak...
Köszönöm!
-
-
Moleman
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Engem az a UI béta teszt idegesít a legjobban, hogy az utolsó frissítés óta összevissza cserélgeti a PIN kód számait belépésnél. Értem én, hogy biztonsági funkció, de az idő 99.95%-ában itthon vagyok, nekem nem kell ilyen, miért nem lehet kikapcsolni, mint minden más banki alkalmazásban?

-
válasz
JóGéza
üzenetére
nem, ha nem választom ki külön az euró számlát, akkor nekem a reciprok árfolyamot mutatja. akkor is, ha eurót veszek. (persze akkor nem azt írja, hogy euró vétel, hanem hogy HUF eladás...)
közel 5 éve használom a revolutot, és ez azóta így volt.
úgy tudtam megnézni az árfolyamot, hogy beírtam a váltáshoz, hogy 1 euró, és akkor kiírta, hogy mennyi ft.
De felül a repirokot mutatta. mondjuk ennek sok jelentősége nem volt, de így, hogy egy konkrét limit árfolyamot kellett volna nekem megadni, reciprok formátumban, az egy kicsit ütős volt már...ui., most vettem észre, ha nem választom ki külön az euró számlát, de a váltás menüben megcserélem a két sort (felül az EUR, alul a HUF) tehát nem a nyilakkal váltom az irányt, akkor is jól mutatja az EURHUF árfolyamot.
mióta megvan, mindig az volt felül, amiről váltottam, mert úgy logikus, meg ő is úgy adta először. Aztán ha fordítva kellett, megfordítottam a nyilak irányát...
Nagyon jól át van ez gondolva, de tényleg
mi meg ilyen UI béta teszterek vagyunk, ugye. Bámulatos, hol tart már a tudomány : ) -
Rájöttem!
Először a fő lapon a számlák közül ki kell választani az eurószámlát (tehát nem jó, ha a "főszámla - összesen" van kiválasztva. Ez eszembe nem jutott volna, hiszen nem mindegy? Elvégre lehet bármiről bármire váltani a legördülő menüben, azt hittem, ennek csak egyenleg-közlő jelentősége van.)És miután kiválasztottam az euró számlát, utána kell klikkelni az átváltás gombra, és akkor már normális árfolyamot mutat, EURHUF-ot, nem a reviprokát, a HUFEUR-t.
Eszem megáll, hogy ez ennyire logikus...
vagy csak én nem vagyok ehhez elég intuitív...
Mindegy, kitaláltam. örülök. Bámulatos, hol tart már a tudomány...
Ezúton is szeretnék gratulálni az app fejlesztőjének, bravó... 
Ennyit akartam elmondani, köszönöm, leülök magamtól.

-
nem biztos, hogy értem. Megnyomom az átváltás gombot, hogy eurót szeretnék venni.Majd utána felül kiválasztom a limitáras megbízást, és ezt látom. Nem tudok másfelől közelíteni...
ha megfordítom a váltási irányt (euróról forintra, amit nyilván nem akarok), akkor is ebben a soktizedes formátumban látom az árfolyamot...
Más menüpontból nem tudok váltani, csak ebből...
De biztos velem van a baj
-
nézem ezt a limitáras váltást.
komoly, hogy ilyen formátumban kéne megadnom a limitárat, hogy 0,0025267 € ?

Ez egy vicc így még mindig, de komolyan. Direkt csinálják, hogy nehogy áttekinthető legyen? az egységsugarú júzer számolgasson árfolyam reciprokot, és irkálja be 7 tizedesjegy pontossággal? Hát ilyen a világon nincs...
nevetséges.Ui. Persze, az is lehet, hogy én csinálnék valamit rosszul, ez esetben visszavonom a fentieket, és kérem, hogy mutassátok meg, hogy hogy kéne csinálni... köszi

-
v.attis
őstag
Igen, ezt írják is a segítség menüben, hogy kötelező megadni, amennyiben külföldön van jövedelmem, vagy 6 hónapig kint tartózkodom (lehet nem pontosan idéztem). Nálam mindkettő teljesül, szóval ha nyugodt akarok lenni ez nemigen kerülhető el...
Egyébként ma reggel elkezdett lefagyni az androidos app. Belépek és nem reagál az érintésre. 2-3 kilövés és újra belépésnél meg jó.
Valaki tapasztalt ilyet?
Vagy nálam lesz a hiba...? -
Moleman
addikt
válasz
v.attis
üzenetére
Az adóilletőséget alapvetően az állandó lakcím határozza meg, tehát ha csak kiküldetésről van szó, továbbra is csak a magyar adószámod kell megadnod.
Én magyar állandó lakcímmel Ausztriában dolgozom, ott fizetem a jövedelemadót, a TB-t, ráadásul Revolutra jön az osztrák fizetésem, és így is csak a magyar adószámom van megadva. -
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Tanácsot, segítséget kérnék tőletek.
Július óta németországban dolgozom. Magyar kft, magyar bejelentés, német kiküldetéssel. Minden járulékot itthon fizetnek be utánam, kivéve az adót. Ebből kifolyólag lesz valamikor német adószámom, de nem sietik el.Amikor elkészítettem a revolut fiókom megadtam, hogy magyar és német adóilletőségem van/lesz. A magyar adóazonosító jelemet meg is adtam, viszont zaklat az app, hogy szeptember 25-ig adjam meg a németet is.
Jól tettem, hogy így állítottam be a fiókomat? Szerintem igen, mert igaz, hogy magyar cég fizet nekem euróban, de kint adóznak utánam (magyar egyéb járulék mellett).
Kicsit tartok attól, hogy nem kapom meg a jelzett időpontig a német adószámot, akkor bajban leszek.Van ötlet, hogy miként tudnám biztonságban tartani a fiókom jelen helyzetben, pontosabban szeptember végétől kezdve?
-
fulton
addikt
Sziasztok
Vásároltam egy külföldi webshopból egy terméket amit visszaküldtem és kaptam egy értesítést a revoluttól hogy ez a webshop visszatérítést kezdeményezett nálam.. már nem tudom pontosan mi állt az életesítésben, megnyitottam de ennyi történt. az összeget nem látom, most ez csak egy ilyen információ volt hogy hamarosan rákerül? vagy én nyomtam el valamit és elutasítottam a kezdeményezést?
-
pictigjis
őstag
válasz
trouble
üzenetére
egy het alatt mar nem nagyon lesz hitelkartya sehogy. utana kellene nezni, hogy ott, ahova mentek, milyen kolcsonzok vannak, es van-e koztuk olyan, amelyik elfogad beteti kartyat is. nehany ceg az autoberlos osszehasonlitasi oldalakon elerheto felteteleibe is beleirja ezt, de lokaciok kozott is nagy lehet a szoras ebben
-
-
De hogy legyen más témám is, az államkincstár fizetett kamatot a PEMÁP-ra.
ki is utaltam egyből a revolutos számlámra, kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt ér oda. Tavaly valami majdnem egy hét volt. -
axioma
veterán
válasz
trouble
üzenetére
rokonodnak akivel megbiztok egymasban nincs hitelkartyaja, ami melle kerne egy tarskartyat? anno mi ezt csinaltuk egy ismerosnek hasonlo problemajara - hk igenyles hosszu is lehet
illetve egy esetben viszonylag gyors: amikor aruhazak aruhitel helyett hitelkartyat adnak (mediamarkt, auchan, tesco, euronics biztos), de itt azert van valamennyi jovedelemellenorzes, amire nem feltetlen eleg a banki kivonat -
válasz
pictigjis
üzenetére
Ehhez a tegnapi témához még annyit tennék hozzá, hogy nekem személy szerint egyáltalán nincs szükségem magyar számlaszámra. Van magyar bankom, abból tudok utalni, ha kell.
De mondjuk, amikor a horvát szállásadónak utaltam eurót, és ő 1 percen belül megkapta, mert a Revolut a SEPA része már, az azért kurva jó volt. Azért tartjuk a revolutot, hogy külföldön jó legyen. Ehhez nem kell magyar számlaszám.
nagyon értékelném, ha nem nyalnának az mnb-nek, hanem inkább betartanának, hogy ezt nektek, na.
devizaváltásra 0,9% tranzakciós illeték? hát noooormális???
eszem megáll. És még mindig nem zavarták el őket... (mármint a hatalmon lévőket)És nyilatkozik a revolutos főnök, hogy ők befizetik...
hát ne fizessétek be..! fussanak a pénzük után, ha nagyon akarnak. Amúgy pedig érezzék, hogy a pénz odamegy, ahol olcsó. Ha sarcokat, és különadókat vetnek ki, akkor a pénz elmenekül. Határok nélkül nem lehet azt játszani, hogy minden nálunk a legdrágább, mert az állam különadókkal rátesped mindenre. Pont ezért hiányoznak az áfa-bevételek is, mert külföldön fogyaszt a lakosság egy része, mert olcsóbb.
Az ilyen dolgok csak szögesdrót mögött működnek.... -
Oliverda
félisten
Innen indult a szál, ahol is arról volt szó, hogy céges kedvezményezettek nemzetközi utalásként kaphatják meg a forintot a Revoluttól. A "minek kell megadni a címet", a NAV-ot, meg a többi teljesen irreleváns részletet már csak te keverted ide. Arról nem beszélve, hogy saját bevallásod szerint nem is használod a funkciót amivel kapcsolatban irkálsz.
-
Oliverda
félisten
Tök mindegy, minek kéri vagy mit kezd vele. Nyilván nem azért, mert unatkoznak és csak még több adat gyűjtésével vidíthatják fel magukat. Egyébként az összes fintech kéri, csak legfeljebb ez eddig neked nem tűnt fel.
Az eredeti kérdéshez pedig ennek semmi köze, kár idekeverni navot vagy bármi mást.
-
pictigjis
őstag
válasz
trouble
üzenetére
a BERLO NEVERE szolo hitelkartya a letethez kell, amit mindig a helyszinen zarolnak. van, ahol elfogadnak betetit is, de olyan is lehet, hogy ha nincs hitelkartya, nem adjak ki a kocsit, mehetsz isten hirevel
iden a pisai repteren egy olyan idiota kolcsonzobe is belefutottam, ami amellett, hogy ragaszkodott a hitelkartyahoz (nekunk nem gond, van egy par), azt se engedte meg, hogy a deposit es a berles dija ket kulon kartyarol menjen. "businnes decision", mantrazta a pultos csaj. eleg sok autot bereltem mar, de ilyet meg nem lattam soha, igy fizethettem a berles dijara az erste eszelos valtasi felarat
de a lenyeg, hogy hitelkartya nelkul talan kiadjak a kocsit, talan nem. illetve kiadjak, ha megveszed a kolcsonzo baromi draga sajat full biztositasat, mert ilyen esetekben altalaban nincs deposit
-
ACE-
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Ettől függetlenül utalásnál a fogadó bank NEM ellenőrzi sem a nevet, sem más adatot, a küldő számla adatait odaírja a küldő félhez, és jóváírja az összeget, slussz... szóval ha a Revolut el is kér plusz adatot, el nem tudom képzelni mit kezd vele, pláne ha azt a NAV-nak küldi... A NAV-nak van központi bankszámla nyilvántartása, a bankszámlából tudja, hogy az milyen számla... de a Revolut nem fogja tudni...
-
ACE-
addikt
Na látszik hogy régen utaltam, kér lakcímet... kérdés minek? Ez valami külföldi szabály lehet, mert Magyaro.-on nincs ilyen... még a nevet sem ellenőrzik amit megadsz, nemhogy a címet... szóval kb. teljesen mind1, mint írsz oda. Én biztos nem adnám meg az utalónak a lakcímemet, csak hogy utaljon...
-
robag93
aktív tag
Nem, konkrétan meg kell adnod még a cég bejegyzett székhelyét is. Anélkül nem enged utalni.
Aztán persze az más kérdés, hogy mi van ha hazudsz, de azt még nem próbáltam.
Egyébként, ha jól rémlik hivatkozik is, hogy NAV-nak kell továbbítania ezeket az adatokat, szóval nem is szívesen játszanék ezzel.
-
ACE-
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Egyetlen gond van a teóriáddal, a Revolut a bankszámlaszám alapján nem látja, hogy az most céges, vagy nem céges... így ugyanúgy a Citibank magyar bankszámlája lesz ellenoldalon, onnan meg aligha kerülhet plusz pénzbe a jóváírás, mert ugye céges számlán még a sima magyar számláról is pénzbe kerülhet a jóváírás...
-
Oliverda
félisten
válasz
robag93
üzenetére
Ha magánszemélynek utalsz, egy citibankos magyar számláról érkezik az összeg a Citibank nevében, a közleményben pedig a tranzakció azonosítója lesz, tehát még a nevedet sem írják oda. Céges kedvezményezett esetében könnyen lehet, hogy közvetlenül a Revolut lesz a küldő egy külföldi SWIFT utalás formájában. Mivel nincs céges számlám, így nem tudom megmondani biztosra, hogy jelenleg pontosan hogy néz ki a folyamat.
-
bod101
aktív tag
Sziasztok,
szerintetek nagyobb összeget is biztonságos utalni (több milliót)? Cégnek utalva mi az ingyenes limit?
Köszönöm! -
Dorian
félisten
Külföldi nyaraláskor mik az alapvető óvintézkedések?
A Revolut számlámra tettem az elkölteni szánt eurót (+ a másik fele készpénz);
Az Erste-s hitelkártyám fog kelleni (fedezet) az autóbérlésnél;
A telefonomon a Walletben az Erste hitelkártya és a Revolut virtuális kártya van hozzáadva. -
bigdady
nagyúr
Továbbra is kérdés nekem miből fizetik a tranzakciós illetéket majd ha eddig a 428m USD világ szintű nettó nyereségük kb 7%-át (>10mrd Ft)a magyar államnak fizették ami ezután most duplázódik augusztustól majd októbertől pedig min triplázódik devizavàltások és szàmlák közötti újabb tr illeték miatt ….
A korábbinál is kevesebb pénzt fogok irt tartani (Ami pár hónapja rossz árfolyamuk miatt egyébként is elindult) -
válasz
BullHurley
üzenetére
ugyanaz a száma a cibes kártyának, mint a réginek? (nekem ugyanaz volt). A CVT számot is frissítetted? (Az tud még bekavarni, mert ez ugye elment mindent)
-
Vityaa
tag
Sziasztok, standard csomagban ha a limiten belül akarok venni devizát, miért tesz rá az árfolyamra 50 fillért? Ez eddig nem így volt, mindig az adott árfolyamon váltott.
-
válasz
pictigjis
üzenetére
A leánybank annyiban lenne jó, hogy itt, Magyarországon lenne biztosítva a pénzünk. Igen, tudom, Litvániában van most biztosítva, de nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy mindenképpen megkapjuk, ha csődbe megy a Revolut. A tranzakciós adót meg előbb-utóbb ránk fogják hárítani (a Revolut vállalkozás, nem jótékonysági intézmény), legkésőbb valószínűleg akkor, mikor megáll a növekedésük itthon.
-
BullHurley
csendes újonc
Üdv.!
Van egy problémám:
nemrég lejárt a cibes bankkártyám, átvettem az újat, aktiváltam, minden frankó. A gond az hogy a revolut nem akar róla pénzt elfogadni. Beírom az összeget, beírom a kártya adatait majd felugrik a cibes képernyő és homokóra... mit lehet a baj? -
ACE-
addikt
A cikkből idézem "A tranzakciós illetéket fizetik, évente tízmilliárd forintos nagyságrendben, de nem hárítják át." De von, illetve vonnia kéne, csak nem hárítja át, örülj amig ez így van... és ez szól a többieknek is, akik azt gondolják, hogy azért, mert Litvánia kicsit odébb van, már nem jut el oda Magyarország keze... ha akarja, eljut. Ez itt az EU, jó reggelt...
-
Oliverda
félisten
válasz
focvis
üzenetére
Először azt írtad, hogy valószínűleg eltörlik a kártyás feltöltést, most pedig már hitelkártyáról beszélsz. Valójában mindegy, mert egyik állítás sem igaz: cimborám a német accountját továbbra is ingyen tölti bankkártyával, miközben már évek óta utalni is tud rá helyi pénzt, vagyis eurót.
Tényleg jó lenne, ha tényeken alapulnának az ilyen betonbiztosként leírt állítások.
-
pictigjis
őstag
válasz
focvis
üzenetére
nagy kár, hogy légből kapott feltételezésekre és előérzetekre alapozol. te annyira személyes irányba vitted ezt el, ami értelmezhetetlen egy ilyen szolgáltatás szempontjából. ennek valójában nem volt sok értelme
mert innen indultál:
+1, nem szeretnék se leánybankot, se fióktelepet.
és azóta se magyaráztad meg valójában, hogy ha ezek meglennének, ami valódi fejlődést hozna a szolgáltatásnak, attól neked mitől lenne biztosan (tehát feltételezések és előérzetek nélkül) rosszabb. részemről pont
-
válasz
pictigjis
üzenetére
Ha lesz magyar számlaszám, akkor valószínűleg eltörlik a kártyás feltöltést, amivel nekem rosszabb lesz. Jelenleg van 2% előnyük nálam.
Ha nekem rosszabb lesz, akkor én valószínűleg nem fogok előfizetni Metalra, így nekikk is rosszabb lesz, de persze ők leszarják ha elveszítenek engem.Lovagolhatunk még a témán, hogy én miért nem szeretném, Te pedig miért szeretnéd, pont ráérek.
Holnap is.
De nem vagyunk egyformák, másnak más a fontos, ezt el kell tudni fogadni. -
válasz
pictigjis
üzenetére
nyilván van közöm Magyarországhoz, de konkrétan nem akarok tranzakciós adót, meg semmi ilyen kreténséget fizetni.
Az is benne van a cikkben, hogy fizetik a tranzakciós adót évek óta, és _egyelőre_ nem akarják tovább terhelni.
Én úgy érzem, hogy az unortodox kreténség az, ami megfojtja ezt az országot, és hogyha ettől itt sem tudok szabadulni, akkor majd keresek valami másik opciót...ui. az számomra teljesen rendben van, hogy a jövedelmet lejelentik, és az után adózni kell. az normális. De amikor az állam sarcot szed tranzakciók után, nem is keveset, az konkrétan harácsolás, rablás, mindez azért, hogy aztán elköltsék stadionra meg reptérre, meg a haverokra.
-
pictigjis
őstag
válasz
focvis
üzenetére
és szerinted mitől lenne neked rosszabb, ha lenne magyar számlaszám? kötelező lenne használni? aligha. de arra azért ne vegyél mérget, hogy a hitelkártyás feltöltés örökké ingyenes lesz
ha bármi értelmes érvet írnátok a magyarországi fióktelep/számlaszám ellen, az igazán jó lenne amúgy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
- Dell Latitude 3301,13.3",FHD,i5-8365U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most frissítettem 10.41.1-ről 10.42.3-ra, de még mindig fel van cserélve.

A régebbi verzió jobban tetszett.