Hirdetés

Aktív témák

 • gzbotii

  Topikgazda

  A Revolut fiókról, számlákról

  Milyen pénznemek támogatottak?
  A Revolut jelenleg 140 főbb pénznemet támogat. A kivételek megtekinthetőek a Revolut support erre vonatkozó oldalán: [link]
  Jelenleg ezen pénznemekben tudsz számlát nyitni: USD, GBP, EUR, PLN, CHF, DKK, NOK, SEK, RON, SGD, HKD, AUD, NZD, TRY, ILS, AED, CAD, HUF, JPY, MAD, CZK, QAR, THB, ZAR, MXN, RUB, SAR, HRK, BGN (Forrás: [link])

  Forint feltöltés
  A feltöltés történhet bankkártyával, többnyire ingyenesen (kivéve: a lakhelyed országán kívül kiállított kártyával, hitelkártyával vagy céges kártyával-üzleti bankkártyáról történő feltöltés során a Revolut díjat számíthat fel), akárcsak egy online fizetés, vagy utalással, UK számlaszámra, vagy a hazai gyűjtőszámlára, referencia szám megadásával, amelyet a közlemény rovatba kell feltüntetni az utalás indításakor. Utalással történő feltöltés esetén a bankod részéről költségek jelentkezhetnek, a csomagod díjszabásától függően.

  Feltöltő kártya ellenőrzés
  A feltöltésre használt kártyát is ellenőrizni kell, az utolsó terhelésben szereplő kód beírásával, a bankod SMS értesítésében vagy a számlakivonatodban szereplő ellenőrzőkód beírásával.
  HUF account + jel (feltöltés) kártya mellett módosítás, kártyán i ikon: „Kártya ellenőrzése”

  Van bármilyen módszer, hogy bankkártya, folyószámla nélkül pénzt juttassak a Revolut accountomra (befizetés)?
  Jelenleg nincs ilyen lehetőség

  Melyik pénznemet használja először
  Először mindig a terhelés pénznemében próbálja levonni a kívánt összeget a számládról - ha abból nem áll rendelkezésre megfelelő összeg, akkor az accountod fő devizájában, ami magyarországi regisztráció esetén a forint lesz. Ha abból sem áll rendelkezésre elegendő, akkor abból a pénznemből, amiből a legtöbb van az accountodon. Nem osztja szét a terhelést, több deviza között. Tehát ha van 100$ és 500€a számládon, és érkezik 200$ terhelés, akkor mindet az euró számlára terheli. Hivatalos Revolut leírás: [link]

  Milyen árfolyamon vált a Revolut?
  A Revolut nem a középárfolyamon, hanem a bankközi árfolyamon vált, nincs semmilyen extra költség, kivéve hétvégét, amikor felárat alkalmaz a Revolut. Így érdemes még hétvége előtt váltani a kívánt pénznemből.
  Mely időszakban van hétvégi felár?
  Szombat 00:00 - vasárnap 23:59 között (GMT, azaz greenwichi középidő) érvényes a hétvégi felár valutaváltás esetén. A Forint váltás árfolyama 1% felár, a főbb pénznemnekre pedig 0,5%.
  A hétvégi váltás díja a főbb pénznemekre 2020. augusztus 12-től 0,5%-ról 1%-ra emelkedik.
  Hivatlos fórum: [link]

  Számlaszám
  Jelenleg minden felhasználó Egyesül Királyságbeli (UK), vagy Litván (LT) számlaszámot kap. Az UK számlaszámok kivezetése és a LT számlaszámok bevezetése folyamatos.

  A Revolutról történő (hagyományos) átutalás külső számlára jelenleg díjmentes!
  Az átutalásról további információkat itt találhattok.

  [ Módosította: Tuomas ]

  When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

Aktív témák