Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
FTX felszámolási eljárást 2 évig csináltam a Bahamai állami felszámoló biztos céggel. Természetesen ismét megteszem ha kell, viszont már csak akkor ha annyi pénzről van szó amiért megéri az ilyen bohóckodás. FTX után kaptam 300USD, a munkadíjam nagyjából 9000 USD. Megérte? Nekem nem. Revo is ezért fogja megúszni, mert csak filléres userek voltak nála. Én is csak mamecoin tesztre használtam, ezért buktam csak 300ezret és nem a százszorosát. De ettől még felháborító. Viszont mivel szakértő vagy kérlek az én nevemben is tégy panaszt. Privátban elküldöm az userid-met. Mivel szakértő vagy ennyi elég lesz számodra. Köszönöm.
Mod: Olvastam a 10 éves blogod.Kár volt. Értek mindent. Puszipacsi sziaban. (stry forum bant nem tudok tenni mert nem fizettem elő a lehetőségre) LOL

-
Moleman
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Kérdés, hogy meddig lesz még jelentősége az "elsődleges" szerepnek, és mikor ébrednek fel az emberek, hogy a bankváltás és a több lábon állás nem ördögtől való.
Nekem Revolutra jön a külföldi fizetésem, 3 magyar banknál van folyószámlám más-más céllal, de egyiket sem tartom elsődlegesnek - és nem mellesleg mind ingyenes, egyedül az OTP-nél fizetek évi 3000 ft kártyadíjat.
-
axioma
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
attol fugg, ha csinalnak fiz.kerelem inditast ingyen vagy ilyen 10Ft darabaron, akkor hasznalhato marad annak is, akinek nincs ingyen szamlaja mashol
en is kb. a rajta levo kulonbozo devizak miatt tartom csak mar, meg par kartyas rendszeres elofizu (de azt atrakhatnam hitelkartyara, mert forintos) -
-
trouble
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez amit írok egy hetes történet meglátjuk, hogy változnak majd a dolgok! Reméljük sehogy
November elején voltam 1 hétig Prágában.
OTP árfolyam+ -al fizettem, direkt mindennap írtam egy jegyzetben a revos váltást csk-ra, majd itthon megnéztem az OTP-s terheléseket, 10/20 fillérrel jobb volt a revo végig mint az OTP-s közép amiket fizettem kint! Tehát OTP 16.30/1csk, revo 16.11, kb ilyen arányok mindennap. Azt láttam, hogy az Otp úgy terheli a banki közepet, hogy vesz a forintból eur-t majd azt váltja le csk-ra! Tehát vélelmezem, hogy ha euro zónában fizetek az otp+-al akkor jobb mint a revo, de ha nemzeti valutában fizetek (bárhol) akkor még mindig inkább a revo, nem sokkal, de jobb! Akinek van lehetősége tesztelje, írja meg, kíváncsi vok! Pro és kontra, nemzeti valuta/eur, esetleg dollár! -
bigdady
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Kb 50 országra nézve annyi a nyereség de ha egy országra nézzük már mások a szàmok így lehetnek meglepetések szerintem 50e ft feletti 0,45% illeték vonatkozásában átvállalják-e, meg ott az ATM hozzájárulás telepítés, bankadóról nem is beszélve, a kormány igen kreatív…
Reméljük nem lesz emelés vagy hasonló. Meglátjuk -
-
Peter.70
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
A budapestire ez érvényes:
A külföldi kibocsátású Black Mastercard és World Elite Mastercard kártyás utasok 12 000 Ft vagy 30 EUR belépődíj megfizetésével vehetik igénybe a Mastercard Airport Lounge szolgáltatásait.
Belépés kísérők számára:
Max. 4 fő felnőtt vendéget vihetsz be magaddal, belépődíjuk 12 000 Ft/fő vagy 30 EUR/fő
Gyermekeid korlátlan számban tarthatnak veled, belépődíjuk 12 000 Ft/gyermek vagy 30 EUR/gyermekRevolut Metal Mastercard kártyád külföldi kibocsátású prémium kártya. Ennek megfelelően kártyabirtokosként 12 000 Ft vagy 30 EUR belépődíj megfizetése mellett veheted igénybe a Lounge szolgáltatásait. Vendégként max. 4 fő felnőtt vihetsz be magaddal, míg gyermekeid korlátlan számban tarthatnak veled. Az vendégek belépődíja szintén 12 000 Ft/fő vagy 30 EUR/fő.
Mondjuk az ultrával valóban ingyenes, de azért annak elég húzós a havi díja
De az ingyenesség csak az ultra csomaggal érvényes
-
-
Monyos
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Van már valóban jobb alternatíva ha váltásról van szó?
A magyar bankok középárfolyamos váltása csak limitált összegig érhető el, így amint az a limit kimerült végül mindig a Revolut adja a legjobb árfolyamot nekem. (Még úgy is, hogy ez szemmel láthatóan rosszabb a korábbinál
)Ha már ott váltok akkor az ottani kártyával is költöm el, így a RevPontok gyűlnek, bár még nem tudom, hogy valódi értéket képviselnek-e.

-
Major Lion
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Magyar banki app-okkal mar nem vagyok annyira up to date, de nekem egyik legnagyobb elony a tranzakcio kategoriak, a havi vagy heti elemzes, az egyszeru megosztasa kiadasoknak, kozos szamla, virtualis kartyak, ezeket mar gondolom tudja a legtobb, Erste-nel is vannak mar kategoriak. budget stb.
Utobbi idoben az erste appja felzarkozott valamennyire de pl egy eve mikor be akartam allitani rendszeres utalast azt peldaul nem lehetett app-ban, vagy a tranzakciok alatt mindig a jovairas datuma szerepel, nem a terheles datuma, virtualis kartyat nem latok stb.
Persze elobb utobb talan majd felzarkozik mindegyik bank, csak ehhez is kellett nekik 5-8 ev
-
pictigjis
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
erősen ideje volt már valami hasonló kedvezménynek a fizetős ügyfelek számára...
amúgy én külföldi vásárolgatásokra is a trading 212 kártyát fogom használni. a múltkor csináltam a tesztet, hogy forint manuális átváltása esetén kb. +0,7 huf-fal lehet számolni eurónál. automata konverziónál (eurós vásárlásnál) viszont ennél is kisebb volt a marzs, kb. +0,3 huf a középhez képest, és hétvégén sincs felár. a revolut árfolyama annyira versenyképtelen már, hogy ezzel az újítással is nehéz lesz visszajönni. (tudom, sokan amúgy észre se vették, hogy sokkal rosszabb lett a váltás...)
-
7Heads Drago
veterán
-
z67
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Feltéve, ha így van, akkor miért engedi ezek után arccal az igazolást?
Honor Magic 5 Pro
Igazából ez egy újabb baromság a Google-tol. Elvileg ha ujjlenyomattal oldod fel, akkor is kéri újra az igazolást X perc után.
Az órás fizetést egyelőre nem cseszték szét. Amúgy emiatt hajlok arra, hogy újra kártyával fizessek.
-
Moleman
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Egyetlen feltétele van az OTP Smart számla ingyenességének, minimálbérnek megfelelő "munkabér" beérkezése. Én Revolutról utalok be magamnak havonta egyszer "munkabér" közleménnyel, így ingyenes.

(Nem looping, nem ugyanarról a számláról töltöm fel, nem is ugyanakkor.)#50815 Noxy
Régen volt webkártyám, egyszer a kiskínaiak ellopták a kártyaadatokat, az OTP észrevette, letiltotta a kártyát, másnapra kaptam egy új kártyaszámot. Volt valami 99 ft havidíja, de akkor még (a Revolut előtti időkben) ez nagyon szuper szolgáltatás volt.#50816 xy.zsolt
Nem 1000€ költségmentes, hanem 350.000 Ft. Minden hónapban a regisztrációd fordulónapján nullázódik, ha pl január 8-án 13:16-kor regisztráltál, akkor minden hónap 8-án 13:16-kor fog fordulni. A napot meg tudod nézni az alkalmazásban is, az időpontot nem írja ki. -
pictigjis
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
igen, az is tény, hogy hamarabb lesz bajban az, aki hitelkártyás feltöltés után nyom egyből utalást
egyébként a revolutnak, és az ügyfeleknek is tisztább lenne, ha tényleg megérkeznének végre azok az egyedi magyar (és a még hiányzó további más devizájú) számlaszámok. még akkor is, ha ebben az esetben reális lehetőséggé válna a kártyás feltöltésekre 0,5-1 százalékos (betéti-hitel) díjat kiszabni
-
MasterMark
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Aha, hat a magyarban nagyon nem igy fogalmaznak…

Szia, Mark!
A Revolut Ltd. vállalatunknál regisztrált, EGT‑beli ügyfeleket áthelyezzük az RT Digital Securities Cyprus Ltd. (RTDSCL) vállalathoz, hogy eleget tegyünk a kriptoeszközök piacairól szóló európai uniós rendeletnek.Itt ugye vegig azt irjak hogy az ugyfelet helyezik at..
De egyebkent a tiedben sem annyira egyertelmu, hogy csak a crypto szolgaltatas providere lesz mas, amugy az account marad ahol van.
-
válasz
Oliverda
üzenetére
Ok, elfogadom az érveket, a Revolut nem teszi közzé az árrést.
Légyszi, valaki hozzon már nekem egy gyakorlati példát arra, hogy hogyan korlátozza a felelős döntésben az árrés mértékének a nem-ismerete, ha egyébként az eladási árfolyam ismert és összehasonlítható más bankokéval?
Megnéztem a linkelt Erste bank oldalát. Az Erste vételi-eladási árfolyama és az árrés szokott változni nap közben, illetve függ-e a volumentől?
-
vmarci21
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Honnan tudhatná pl. xy olasz bank terminálja, hogy a te bankod milyen árfolyamon fog váltani?
Amikor nem a bankkártya kibocsátója, hanem a terminál akar váltani.De amúgy igazad van. Elolvastam az EU oldalán található PDF-et, hogy hogyan kell értlemezni ezt a törvényt, és tényleg vonatkozik arra az esetre is, ha a kártya kibocsátója váltja a pénzt. - akkor itt valami nem stimmel Revolut-al, mert akkor tényleg kéne legyen ilyen információ valahol..
Bár a PDF-ben is a DCC (Dynamic Currency Conversion) van hangsúlyban (de nem kizárólagosan), tehát amikor nem a bankkártya kibocsátója, hanem az ATM vagy a POS terminál akar váltani. -
Kbali
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Hol fizetek kártyával? Feltöltésnél? HUF-ot töltök HUF-os kártyáról (ami vásárlás, de nincs konverzió és díj), majd az appon váltom EUR-ra, ami már nem kártyás vásárlás. Igazán nem értem, hogy te pontosan melyik fizetési use case-ről beszélsz - világosíts már fel bennünket, mert simán lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett.
-
válasz
Oliverda
üzenetére
Azt viszont nem mutatják, hogy ez pontosan menyiben tér el az aktuális középárfolyamtól
Mégis mi a fenének kellene ezt tudnom?

Én ha veszek valamit a boltban, azt nézem, hogy mennyibe kerül éppen akkor, megéri-e nekem azon az áron. Az, hogy a kereskedő mennyiért szerzii be és mennyi rajta a haszna, az kit érdekel? -
t72killer
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
+még UK-ben is ez megy. Lehet utánanézek, hogy az FCA-nál lehet-e "amatőr feljelentést" tenni, avagy anélkül, hogy átolvasnék 74 oldal ígymegúgy - de ittmegottkiskapu - féligbank fintech cégekre vonatkozó pénzügyi szabályozást, tudnak-e érdemben kezdeni bármit azzal az infóval, hogy egy csöppet megnőtt a spread. És ezt bizony a Las Palmas-i Hiperdinóban kártyával fizető ügyfél nem feltétlen realizálja ríltájm/a kártyalehúzás ELŐTT.
-
HoTDoG
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Igen, látom, hogy van némi tapasztalati úton szerzett információ, ahogy én is megosztottam. De hivatalos tájékoztatásra nem emlékszem a cég részéről. Elsősorban ilyemit keresnék/várnék
Egyébként pedig van hetente több száz új HSZ ebben a topicban, nem mindig fér bele az alapos visszaolvasás
. -
t72killer
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez van most, aztán kérdés mi lesz a folytatás. Amikor kezdtem:
- havi kb 6EZER EURÓNYI váltás díjmentesen, forex ask árfolyamon, kb első revós évemben
- utána több éven át kb 1kEUR-nyi összeg, de továbbra is forex ask
- úgy 2éve vettem észre, hogy bejött egy pici plusz spread
- mára ez a pici spread közel 0.7%-ra nőttSzóval nem éppen baráti a tendencia, még ha számol is az ember egy KEZDETI "beetetős" évvel. Ez már nem a beetetés elvétele, hanem folyamatos romlás.
-
t72killer
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Pontosan, nekem kb 2évvel ezelőttről már rélmik "kisebb csúszás", de akkor még nem foglalkoztam vele, mert feleannyi se volt, mint a mostani. Már ott tartunk, hogy a valós forexet hiába nézem ha kézi váltást akarok intézni. Persze, a júzerek 95%-a totál pénzügyi analfabéta, és nyomja a market ordert arra amit épp az arcába tol az app és fel se fogja mi történik vele.
-
-
Moleman
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Ha aránylag sokat váltok (pl múlt hónapban 1.8m kellett hirtelen, ingyenes standard csomagban), érdemes lenne egy újabb szolgáltatót bevonni a körbe?
Pl ZEN vagy Wise? Vagy esetleg az OTP-nél kapcsoljam be az Árfolyam+ csomagot, és havonta 600 ezer forintnyi devizával onnan töltsem fel a Revolutot?
Vagy jobb a MC váltási árfolyam is, mint a Revo, ezért Curve-vel kéne feltölteni? Működik/szabad egyáltalán úgy, hogy a Curve mögött egy virtuális Revo kártya van, így kerülőúton saját magával töltöm fel egy másik devizában?
Azt tudom, hogy most az IB vált a legjobban, ideális esetben ott váltanék forintot euróra, de eddig sose jött ki úgy a lépés, azzal cigánykodni meg nem akarok, hogy egyből kiutalom a frissen váltott eurót.
-
vmarci21
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
még az Ultra csomagban is ilyen vastag spreaddel dolgoznak
Már 0.45%-os tranzakciós illeték van a forint alapú váltásokon, volt egy interjú a Revoluttal, ahol el is mondták, hogy ezt nekik is kell fizetni. Így annyira nem meglepő, hogy ezt nem a semmiből fizetik be.
Nem forint alapú váltásokon meg jellemzően nem rossz a Revolut árfolyama.
-
t72killer
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Figyelem, hogy mennyinél méltóztatnak végre váltani... Nem tudom, hogy ez összegfüggő-e, ha nem, akkor pl egy lakására-autóára mennyiségű összegnél már lehet egy mainstreet bank egyedi ajánlata jobb...
Ezesetben még azt se lehet mondani, hogy kelet-Ugandai dínárt akarok hátsótibeti paz-ra váltani és a szokatlan tranzakció miatt a managementnek 2 bőröndnyi bankóval el kell repülnie a két atomhatalom jegybankjához...
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
CIB, valami Eco csomag a neve, de meg nem mondom pontosan, mert nem emlékszem.
Szeretem a Revolutot használni, biztonságosabbnak érzem fizetni vele külföldön a terminálnál meg nyílván a webshopokban. Ha netán baj van, pár klikk tiltani és új virtual kártyát kérni. Amíg nem lesz ilyen és hasonló megoldás a hazai bankoknál, addig biztos, hogy a Revolutot fogom használni. Ráadásul ingyenes a virtual kártya.. és lehet több is. És az összes kártya kezel minden fajta devizát..
CIB-nél tudtommal már van ideiglenes kártya tiltás, de ennyi.. a tranzakciók nem olyan szépen átláthatóak mint a revolutnál, túl steril..
de szívesen veszem a tanácsot, ha tudsz egy hasonló funkciójú itthon elérhető bankot, vevő vagyok az újdonságra!
A bankomnál váltást úgy értetted, hogy pl €-ban töltök fel a revoluton keresztül a hazai bankom kártyájával?
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Bőven benne leszek a 350 ezres limitben, szóval maradok standardban, nem igazán éri meg, hogy fizetős csomagban legyek, csak érdekelt, hogy mekkora összegtől éri meg.
Jól számoltam, hogy 2,6 millió forint környékétől éri meg a plus előfizetés? Annyit szerintem még éves szinten sem váltok, nem hogy havonta.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Spórolós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

...inkább esélyes, hogy rosszabb. 
Mindenki jobban járna ha maradna minden úgy ahogy most van...szerintem.

Marad díjmentes mint eddig
)