- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KSparrow
őstag
válasz
csoda120 #6021 üzenetére
sztem ne áldozd be az e50-est.
lehet hogy kompatibilis, de nem "atomra megegyező" lesz a kijelző...
rendelj vaterán, és úgy. tedd bele azt.4.5-étz kicsit sztem sok, báz anno 3410ben 5000-ért cseréltek kijelzőt. (igen, régen volt. )
de ha gondolod, akkor elcserélhetjük az 5300-m az e50-esedre... -
KSparrow
őstag
válasz
csoda120 #6003 üzenetére
vatera vagy piac. nem egy ritka típus. asszem kompatibilis az 5200-val. a szalagkábel és a csúszkamechanizmus legalábbis mindenképp(nekem 5300-m van, 5200 csúszkával), sztem a kijelző is cserélhető,a két teló szinte ugyanaz.
az alsó rész csavaros, fent kettő, majd lentebb össz 4, de alul kijelzőcseréhez nem kell bontani.
felül csak simán pattintós. de csak óvatosan, mert a műanyag nem valami vastag, és gyenge is, szal könnyen törik.(az enyém törött is, hála az égnek nem látszik és NEM én törtem el..
)
Saint-Csoda:
az 5310, és nem 5300. sztem a kettő nem kompatibilis. de majd megnézem valamikor (bár most nem akarok 5300-t szerelni, csak 5310est) -
KSparrow
őstag
válasz
csoda120 #5932 üzenetére
napi válasz: nem. talán a 3510esé a 6310i-be (abból kiindulva, hogy az i kijelzője jó bele átépítéskor, bár a sima meg az i se kompatibilis, úgyhogy nincs garancia.
a 3410 kijelzője se jó 6210be. 6210 és 6310 talán egymással kompatibilis. színesek között se minden klappol, hiszen:
3120, 3100, 6220, 6610i cserélhető, de 7210be nem volt jó a 6610i kijelző (inverz színek, tükrözött kép.) a 6100 viszont jó volt bele. a fene se tudja már ezt követni...
a cigi egészségtelen. -
KSparrow
őstag
válasz
csoda120 #5922 üzenetére
nekem csak dummy 7600-m van...
Sebaj, megyek én még Hollandiába... lesz nekem dobozos, olcsóért... nem adom fel...
Nekem egy fillér se megy el cigire. nem kell dohányozni. persze pár év múlva miképp vélekedek, jó kérdeés. egyelőre "nem ngedhetem meg magamnak" egy ilyen költséges hobbi mellett, mint a telefogyűjtés...
-
pszili8
aktív tag
válasz
csoda120 #5850 üzenetére
Amikor itt nálunk van vásár mindig kimegyek,reggel 7 körül mert,elviszik más gyűjtők.Múltkor pl. kétszer végigjártam a vásárt,nem találtam semmit csak a Sagem MW3026-ot,aztán mondom megveszem hogy ne üres kézzel menjek haza.Utána gondoltam megyek még 1 kört, akkor találtam meg a 1011-est meg a 8110-est
-
meroly
veterán
válasz
csoda120 #5822 üzenetére
Ez elképzelhető, mert amúgy semmi külsérelmi nyom nincs rajta, ahogy a többin (5110, 6150) se, pedig egykorúak. Gyanítom hogy kinnhagyták a napon egy hosszabb időre
Pedig pont ez a Mulder-phone
-
KSparrow
őstag
-
pszili8
aktív tag
válasz
csoda120 #5553 üzenetére
Nekem 2db cmd-x1000-esem is volt de eladtam az egyik gyűjtő kollégának egy ezresért.Egyébként ezt is használnám csak meg kéne forrasztani a hangszóró kábelét.Ekkor még nemtudták mi az a szalagkábel.
Pastika: Nekem most a 8910-8910i a főtelefonom,van egy 5800-ám azt el akarom adni aztán lehet ,h veszek egy N8-at.De ha nagyon drága(bár a Nokiát ismerve,ki tudja) lesz akkor tuti nem,meg megvárom az első felhasználói tapasztalatokat.ha szar lesz az N8 akkor galaxy s-t veszek.Am tetszik a szifon is csak nem merek belevágni.
-
pszili8
aktív tag
válasz
csoda120 #5546 üzenetére
Köszönöm
Én szeretem ezeket a régi tuskókat,tudom én hogy nem tudnak semmit szinte telefonáláson kívül,de nagyon érdekes menüszerkezeteke,kezdetleges megoldásokat lehet találni.A Motorola 3200-nak ha 1 napot legalább bírna az akksi akkor használnám.
A régi siemensek közül szinte mindet lehetne használni,ezeknek a legjobb az akksijuk.
-
KSparrow
őstag
válasz
csoda120 #5546 üzenetére
na ma sikerült elmenni a 6800-ért. megvan, fasza. nagy a boldogság. kicsit fura, hogy a joy nem megy be középen (olyan, mint a 3200, h. csak 4 irnyú...
) de amúgy szuper darab. végre kihasználom a 200 ingyen sms-t.
anno nekem is kellettek a szarok, de ki azért nem dobom őket.
Pastika: én nálam változó. eddig Benefon ESC volt, most lesz a 6800, mellé van egy Nokia 3200, de azt is cserélem, vagy 7250i, vagy 9110, vagy 6680, vagy akármi..az egyetlen biztos pont, az az 5310, csak azzal meg nem telefonálok, mert csak egy félig lejárt (hívást már nem indít, nem fogad, de feltölthető) 30-assal használok, zenehallgatési célra. (mert én szegény gyerek vagyok, nekem nem tellik Mp3 meg MP4 lejátszóra. én kénytelen vagyok 3 telefont használni...
-
pszili8
aktív tag
válasz
csoda120 #5543 üzenetére
Én szabadulnék a néptelefonjaimtól amikből kezdőként bevásároltam,de ma már tudom mi mennyit ér,érdemes-e megvenni stb.
A weboldalamra feltettem a fórumtalálkozós képeket,aki akarja nézze
Csoda120: Nézd meg a weboldalam főoldalán a képeket ott látszik az enyémek mennyi helyet foglalnak,az ágyneműtartómat le sem fényképeztem inkább,bár ott csak töltők,tartozékok,alkatrészek vannak,meg olyan telók amiből van több db,vagy nem méltó arra hogy a polcra tegyem(A35,A40)
-
meroly
veterán
válasz
csoda120 #5395 üzenetére
Ugye milyen élmény mikor vár az ember 1-1 telefont...
Na ezt nem kell bemutatni. Utolsó este pl használhatatlan vagyok. Egész éjjel általában a telefont szoktam nézegetni a neten. Bár retronál annyira nem, de főtelefonnál pl nagyon így van. És ha kinéztem valamit, akkor akár azonnal is képes vagyok elmenni érte az ország másik végébe. A 8800-ért pl 180 km-t utaztam anno.
Elhiszem, végülis mindent meg lehet szokni idővel.
Azért ha valamiből több van az engem már zavar. Még jó hogy a tartalék 6230i-m nem működik különben képes lennék felújítani és eladni jó pénzért, de így nekem többet ér. Múltkor is kicseréltem a hangszórót mert az enyém már sistergett kicsit.
-
ligeti8
csendes tag
válasz
csoda120 #5307 üzenetére
Egyiket nem bizniszeljük el mármint qd-t ?
Nem hiszem hogy tőlem vetted a 6800át nekem olyan nem volt még birtokomban
3300-t már tudtam volna venni egy rakással de én tudom , hogy Magyarországon is létezik még szép fullos darab mert eléggé sok volt belőle, mivel szolgáltatóknál is megvehettedValahol 14 magasságában vettem a 7710esem, karcmentes dobozos....
Ha lenne benne wifi, nálam all time top ten dobogós lenne...6810 tegnap elindult németből, Mo-n ilyet nem találsz (vagyis találsz,ha hatalmas szarba léptél, de nem ennyiért. )Ha megjön, majd úgyis teszek fel képeket !
-
Magnum_
nagyúr
válasz
csoda120 #5185 üzenetére
így kell ezt csinánie.
linkelem a képeket a tegnapi két telefonról.[link]
kaptam mellé ezt a tokot is, de megy a kukába, rozsdás, koszos,stb.
viszont a 1610 gyerekek, pöccre indult, ki is vettem a mikrofont, átszereltem a rendes példányomba, de annyira tetszik tetszik ez ótvar zöld előlap (remélem visszaadja a kép vmelyest), hogy összeraktam egy makulátlan példányt erre alapítva.
az ericssonról semmit se tudok, azt se, hogyan kell leszedni az akksit. help!
Ericsson kinek kell? nekem csak teher itt.
-
KSparrow
őstag
válasz
csoda120 #5163 üzenetére
akku alá egy papírdarab. ugyanaz, mintha nem lenne benne, de mégis benne van, nem keverednek el. ha kikapcsolva van benn, akkor is valamilyen szinten készenlétben van, hogy ha bekapcsolod, észrevegye mikor benyomod a gombot. azaz kikapcsolva is fogyaszt. kb. mint a tv készenlétben. ha beteszel papírt az akku és a csatik közé, úgy merül a legkevésbé. a cellux is jó, de egy idő után a ragasztó nagyon rágyógyul az akkura. a papír a tuti.
-
meroly
veterán
válasz
csoda120 #5059 üzenetére
A szívem szakad meg az ilyen képek láttán....
Na megjött skacok az emlegetett 6230i. Tényleg érdekes, mert amint sim-et rakok bele, elindul egy pillanatra felvillan a Kedvencek-Menü-Névjegyzék gomb hármas meg az akku feszültségszintje, de aztán kikapcsol, majd folyamatosan bekapcsolgat, de világítás nélkül, csak a töltöttséget jelzi ki, majd megint ki, majd megint be...
Erre aszontátok, hogy antenna gond. Kicseréltem a saját antennámmal, de azzal ugyanez? Valami ötlet még? Ha nem nem gond, elteszem alkatrésznek.Ja és kipróbálgattam az alábbi kombinációkat:
1. 6230-as 1,3-as "i"-s kamerával --> semmi
2. 6230i 128x128-as sima kijelzővel --> semmi
Sebaj, legalább megnyugodtam -
KSparrow
őstag
válasz
csoda120 #4438 üzenetére
hát valamikor én is tudtam vakon smsezni, csak ugyanabból az okból tértem át a bestélgetésre, mint Saint_ . nagyon sz@r volt az előző számomon a telefonálás, meg az sms is. elvileg a 6800-nak meg az 5510 nek majdnem ugyanaz a kiosztása.. ó, nekem 6820asom van, de az egy roncs, és a kihajthatós gombpanel csatlakozóla konkrétan letört, így egyik oldala se jó. nekem a qwertyvel semmi bajom, hacsak nem az, hogy nem qwertz.
de akkor is jobb, hogy nem 8szor kell megnyomkodni a gombot, hogy V-t írjon...
-
pszili8
aktív tag
válasz
csoda120 #4397 üzenetére
Ezt a kérdést én is fel akartam tenni valamelyik nap!
Én amit nagyon szeretnék már az egy Alcatel Ot Com,Ericcson T39,R250Pro,R380,R520,Motorola Startac 130,V60i,V80,Sony Z1,Z5,Siemens SL10,SX45,és sok Nokia...
De még így is kihagytam jópárat
Sajátjaim közül is van sok kedvenc,de igazából végtelenségig lehetne sorolni..
-
KSparrow
őstag
válasz
csoda120 #4397 üzenetére
hát hogy mmi az ami NEM Nokia, és tetszik? Ericsson GH 388, Philips Ozeo, meg van egy pana, ami kinyithatós, az előlapja t6 csavarral cserélhető, gombnyomásra nyílik a flip, csak mind vodás sajna. meg volt egy sharp egyszer nálam, asszem gx 17-es, de nem tudom már, mindenesetre annak olyan kamerája volt, a makróra kattintva 3 cmről tűéles képe volt. na ha egy olyanom lene...
-
meroly
veterán
válasz
csoda120 #4298 üzenetére
Hát főként csak a céges sim-et használom persze a 6230i-ben.
A másik előfizu ilyen házimobilos, az a 1200-ban van, mint vésztelefon.
És akkor van még a mobilnetes sim, ami eddig a stick-ben volt, de átvándorol az i600-ba, kár hogy ezen hanghívást nem lehet, bár ezen úgyse keres senki.
Aztán van még vodás házimobilom is, az a gyerek telefonjában van
EnnyiNokia Bicycle charger
Ezen besz@rtambepe79: asszony kérdezi, hogy a samu b2100-on lehet-e állítani a főmenü nézetét listásra, mint a nokiát? Mi nem szeretjük az ikonokat. Lusta vagyok utánajárni, így egyszerűbb. Köszi
-
meroly
veterán
válasz
csoda120 #4294 üzenetére
Szép sorozat.
5100-d is van? Hogy az milyen ronda szegény....
Most akkor van 6220-ad is? Akkor minek kell az a hibás?Na átnézem újból az oldalad
Ja a samsung i600 nem fő telefon lesz (arra megvan a jól bevált 6230i), hanem ilyen internetezésre meg nyomkodásra, meg modemnek. Képzeljétek az új céges Lenovo T500-ason a három usb port közül mindegyik álló, ami azt jelenti hogy a kicsit vastagabb sticket csak hosszabbítóval tudom bedugni. Na ez nagyon felhúzott. Így legalább az i600-ba kerül a mobilnetes sim és BT-n kapcsolódok majd a notihoz.
-
meroly
veterán
válasz
csoda120 #4286 üzenetére
Igen, ezt a kijelzős dolgot én is észrevettem már, ebben a 6230i-mben mintha sárgásabb lenne a kijelző mint az előzőben volt. Ugye volt fél nap, amíg mind a kettő nálam volt, de annyi eszem már nem volt, hogy összehasonlítsam.
Akkor az a 6100, amire én licitáltam már a harmadik lett volna?Úgy néz ki szombaton veszek egy Samsung i600-at.
Sajnos ennyi maradt a rászánt keretből, mert asszony is kap egy telót. De jó lesz ez is az Asus helyett, meg modemként is a céges notihoz
-
KSparrow
őstag
válasz
csoda120 #4163 üzenetére
hát én valahogy megvagyok rádió nélkül... az 5140i-n hallgattam, de már áttértem az mp3-ra.
amúgy az 5310 mennyire sz*r telefon.... komolyan, szétvetett tegnap az ideg, mert vettem végre egy djuice számlát magamnak, és át akartam menteni a telefonszámaimat, erre össze-vissza kavarta őket... nem hittem el, de nem tudott egyszerre 13 névjegyet áthelyezni a sim-ről a telefonba... 95-92% körül fogta magát, elfeketedett és újraindult a telefon...(csak 13 név maradt, mert a többit átpakolta, és ugyanúgy újraindult. )4 alkalomból 4szer megcsinálta... még szerencse, hogy nem a rendes kártyámmal kezdtem, hanem a tartalékkal. végülis az egészet megoldottam a 6210esemmel, de az hibátlanul megcsinálta... ezt hogy? az 5310 hiába Nokia akkor is csak egy zenelejátszó, nem telefon... nagyon haragszom rá. -
meroly
veterán
válasz
csoda120 #4158 üzenetére
Nem az a bajom, hogy tönkremegy, mert minden tönkremegy, valóban, semmi sem örök, hanem hogy kényelmetlen. Nyomkodtam már haveromét, hát nagyon jó kis telefon (neki igaz kamera nélküli verzió van), de a joy állati kényelmetlen. Egy picit izzad a kezed és máris elcsúszik....áhh.... nem tudnám használni...
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest