- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1969 üzenetére
Hát kb annyi, hogy én azt sem tudtam, hogy van ES F.E.
Na ezen is látszik,hogy full tudatlan vagyok.
Mondjuk talán annak jó, aki nem használ microSD-t.. nem tudom. Így ez tényleg jó kérdés.. Mondjuk a wifi-n keresztüli adatfel-illetve leszedés a tabletről nem olyan rossz pc-ről. Sima húzással megy a total commanderből az adat oda-vissza, tehát a filekezelő funkció teljesen jól kezeli az adatokat wifi-n keresztül a pc-vel.
-
barnade95
tag
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1865 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem használod esetleg olyan közegben a tabodat, ahol vegyi anyagok válnak ki? Vagy esetleg mágneses térben,amely leválaszthatja belül a mágneses térre érzékeny festékrészecskéket? Nincs mágnes a közelében? (Bocs mindenkitől, ha ordas nagy hülyeség amit kérdezek
)
Más:
Én is csináltam egy Antutu tesztet:
Valamint kipróbáltam a rajzolást ujjal
Régi PDA-s vagyok, úgyhogy neki sem álltam stylussal, viszont azon gondolkozom, hogy egy gömbölyűre kialakított és vékonyított radírt, ha ráfogatnék egy toll végére, akkor nem karcolna, de megfelelő nyomást fejthetnék ki.. A hétvégén lehet, hogy tesztelem
Ímhol a rajt, nem nevetni, meg csak olyan programot tudtam csak leszedni (igazából nem is nagyon keresgéltem), amiben egy lépést lehet csak visszavonni
Néhol félrevitt, túl vastag az emberi ujj a finom rajzoláshoz...
-
thetan
aktív tag
válasz
spiritex #1865 üzenetére
Tényleg bosszantó egyedi eset, és én is ideges lennék ha az enyémen lenne ilyen. Próbáld kicseréltetni. Úgy látom azért ez nem tekinthető típushibának hál-istennek, pl. nálam se pixelhiba és semmilyen porosodás és fólia nélkül használom
Szerintem ha kicserélik ragaszkodj ugyanehhez a márkához mert egyébként megéri a pénzét -
albinolynx
senior tag
válasz
spiritex #1870 üzenetére
Az egész kijelző belül egy fém "tepsiben" van. Lehet itt van valami tömítés, ami nálad sérült, hiányos. Egyébként nem neked cserélték garanciába?
Ha nem, akkor csak takarítható kell legyen, ha már egyszer eltüntették. Így pedig szerintem felderíthető lenne a hiba oka is, csak a garancia rovására... -
spiritex
veterán
-
kelzsoca
félisten
-
jercsi
tag
válasz
spiritex #1814 üzenetére
Lehet a hangszórónál megy be a por , de ez csak egy tipp mondjuk elég sűrűn vannak az alkatrészek benne így próbáld fóliával védeni nekem még a gyári fent van rajta nem tapasztalok ilyen problémát ...ja és ha nem használod akkor meg jár neki egy tok is ...!!! főleg töltéskor...
-
A.G.S.
tag
válasz
spiritex #1709 üzenetére
Nekem nincs youtube app telepítve, mert a gyári és minden más böngészőből is abban nyitotta meg a yt videókat.
Tehát megpróbáltam előidézni az általad leírt hibajelenséget, de nem sikerült (viszont egy másik érdekes dolgot észrevettem)
Mivel nem adtad meg az oldalt ahol a hibát észlelted, ezért én a
http://www.digitalrev.com/article/sony-dsc-rx100-hands-on/MzgzNzgzOTk_A
oldalt töltöttem be a gyári böngészőbe, először desktop módban (weblap alján lehet váltani, mert alapból a mobil verziót ajánlotta fel --> a gyári böngésző beállítások/speciális/Set browser type alapján, nálam androidra van állítva.)
A videó ablak kicsit lassan, de korrektül jelent meg, de -most jön az érdekesség- a 360p-s videót nagyon szaggatva-belassulva játszotta le, viszont ablakban és teljes képernyőn is korrektül. Kb. 10mp lassú videó után a böngésző elszállt.
Ezután újraindítottam és átváltottam a mobil nézetre:
http://m.digitalrev.com/#article?id=38378399
Itt érdekes módon a videót egy teljes képernyős széles "csíkban" játssza le, de korrekt oldalarányokkal, a kezelőgombok is korrektül működnek, teljes képernyőn is lejátsza (360p-t ugyan úgy szaggatva), de nem fagy le, nincs vele más gond. (érdekes, hogy windows-os chrome-on is ugyan így jeleníti meg ezt az m-es oldalt!)
És most jön az érdekesség:
újraindítottam a böngészőt és az m-es youtube oldalon megkerestem ugyan ezt a videót. Az ablak megfelelően megjelenik, a play gombot meg lehet benne nyomni, de a videót csak teljes képernyőn játssza le, ott viszont HD-ben akadás és szünet nélkül tökéletesen.Tehát nálam nincs YT app, van viszont flash player 11.1.115.17.
Stock browser beállítások:
Kisegítő lehetőségek --> Nagyítás engedélyezése: ON
Speciális --> Set browser type: Android
Speciális --> Megnyitás háttérben : OFF
Speciális --> Plug-inek engedélyezése: Mindig bekapcsolva (úgy vettem észre, hogy ha ezt igény szerint-re állítom, akkor nem jelenik meg korrektül a yt ablak a lapokon)
Sávszélesség kezelése --> Keresési találatok előtöltése: Soha
Hibakeresés: minden kikapcsolva, kivétel:
-Enable OpenGL Rendering
-Enable Cpu Upload Path
- Use wide viewportNekem ezekkel a beállításokkal tökéletesen megy minden (a fenti hibáktól eltekintve). Amit még észrevettem, hogy nagyon sokszor az oldal töltése közben a kék vonal kb. 2 cm hossznál megáll (nem történik semmi) majd 10 mp múlva folytatja és megjelenik az oldal. Ha ebben a 10 másodpercben leállítom az oldal töltését (x) és a frissítésre nyomok, azonnal bejön az oldal.
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #1709 üzenetére
Lehet, hogy rájöttem.. Mivel a telcsim nem támogatja a Flash-t, ezért kénytelen a YT app-al lejátszani a beágyazott videót, a tablet pedig támogatja és fel is van rá telepítve. Na most, ha a tableten letiltanám a Flash-t akkor talán itt is ráfanyalodna a YT app-ra.. Estére jelentem mi lett.
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1653 üzenetére
Az így pontosan működni fog
Amúgy erre is rámegy fektetve, elég széles hozzá, viszont felülte tettem két fület, amelyet állva és fektetve is tartják, mert pont olyan magasságban vannak, hogy ha ráfektetem, akkor "megszorítja" a felső oldalát is.
De elfordítva még jobb
az egész szerintem fektetve stabilabb...
-
FET-MEN
veterán
válasz
spiritex #1639 üzenetére
Nincs asszony
Érdekes igen és örülök is neki, hogy a WayteQ nem hagy cserben érdekes.. Az ilyenek mint a Samsung, LG, meg bexarnak nálam.. Most egyedül az asha 200-al vagyok elégedett. S40 borzasztóan stabil rendszer. Telefonnak a legjobb. Galaxy mini pont telefonálni nem tud..
Majd lehet holnap beruházok egy komolyabb készülékre,de ha nincs jó alternatíva akkor marad a Nokia.
-
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1432 üzenetére
Sőt érdemes az ilyen vásárlásokhoz egy teljesen új bankszámlát csinálni, ahol csak ezek a tranzakciók zajlanak, mert így a kockázat is kevesebb, ha bármi beüt - nem szokott, de inkább érdemes előrelátónak lenni - akkor azt a 2000, vagy xezer forintot bukod csak, ami rajta van, amennyit éppen rajta tartasz.
Nyilván hátulütője, hogy ennek is van kezelési költsége és fenntartási díja (tehát pluszban mégegy számla után fizeted), de még mindig biztonságosabb, mintha a "fő" bankszámládat használnád, ahol minden folyik...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
spiritex #1388 üzenetére
spiritex és jb007: Köszönöm! Mindkét módon megtaláltam a pendrive-ot...
Valóban eléggé láma voltam, de bevallom őszintén, nem gondoltam volna, hogy pl. az ES-ben a kedvencek között fogom találni, mikor még az életben nem nyitottam meg a pendrive-ot...
Valamint eddig azt sem tudtam, hogy hogyan kell pl. ES-ben még feljebb menni, egészen a gyökérig... Az UP-ot, meg a visszát hiába nyomom... Na most már ez is megvan, hisz' ez szintén a favourites-ben elérhető...
A gyári file-kezelőt pedig talán még nem is használtam... Nem gondoltam, hogy ott egyből beletolja majd az arcomba a pendrive-ot (ez ismét egy hiba volt részemről)...
Szóval most már minden OK, köszönöm a segítséget!
-
Tomi155
tag
válasz
spiritex #1394 üzenetére
Ezt az ES File Explorer alkalmazást le kell tölteni?
Amúgy most rootoltam az eszközt, a Chainfire 3D-t is felraktam, minden megcsináltam, de pl. a Heroes of Might and Magic 3-at még mindig nem akarja vinni... Vagy pl. a Sketchbook Pro-t (bár lehet, hogy az utóbbi csak nettel működik). Mi a probléma? -
Tarcsajana
csendes tag
válasz
spiritex #1308 üzenetére
hali!vgre valaki akinek ugyanez a hang problema elojon
amugy nimbuzznal is csinalja es meg egy ket proginal hallottam de nem jovok ra mi lehet..mar annyit wipeoltam meg frissitettem meg rootoltam de semmi valtozas.
Van még valami hátha másnál is elofordul.norvegiaban lakom a szerviz nem megoldott igy szeretnem tudni ha megvalok a tablettol jogosan teszem-e
lenyeg:miota megvettem az a gond hogy a menube lepve alig tudok programot vagy modult kirakni,vagy elinditani amit szeretnek mert mindig 5 helyen es marha gyoran erzekel igy elindul 5 masik progi persze a nyomva tartas es a huzas felejtos.valamelyik reszen jo,pl alul nincs gond de az az erdekes ha forgatom a gepet akkor sem tudom a galeriat kitenni vagy elinditani rendesen.szoval oylan mintha szoftveres hiba lenne.A-Zig az osszes letoltott es felrakott progi tokeltetes, a launcher is pedig gyari,de a beallitasokban es a menuben elerni valamit egy remalom.ötlet???
hibas?amugy egy tobb rajzoloprogival is vegigjartam minden pontot tobb ujjal is es tokeletes..olvastam arrol hogy ha meleg akkor elofordul de otthon 34fokban tokeletes pla facebook de itt kint 14 fokban sem javul meg.
a sistergo hangot meg tudom szokni de ez igy eleg idegesito sokszor.
elore is koszonom!
-
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1349 üzenetére
Kipróbálom!
Csak előtte töltés, mert ma délelőtt annyit nyúztam, hogy már most csak 4%-on állt az akku
Kelzsoca - na akkor itt buktam el
Látszik milyen láma vagyok.
Valamivel keverhettem ezt a kibontom-nem bontom ki dolgot, de a ZIP az stimmelt
amint teli az akku, meg is csinálom.
-
anglergab
addikt
válasz
spiritex #1345 üzenetére
data: sajat appok apk fajljai es azok kapcsolodo adatai, data particio; ha wipe-olod, akkor az egyenerteku egy factory resettel, azaz gyari allapotban (szinte) teljesen ures
cache: gyorsitotar, cache particio, sok eszkoz kikapcsolaskor formazza
media: felhasznaloi adatok tarolasara szant particio, belso "SD" -
spiritex
veterán
válasz
spiritex #1308 üzenetére
De hogy jót is mondjak az új rom-ról, nagyon stabilnak tűnik, gyors is, és jót tett a programok jobb használhatóságának, hogy az external_sdcard felcsatolása most már az /mnt/sdcard alatt található meg, így a user-nek is könnyebb keresnie rajta, másrészt sok olyan progi van, ami nem hajlandó kijjebb lépni az /mnt/sdcard-nál, így nem tudtam velük korábban direkt betallózni file-okat, csak az ES-el, és rámutatni a szóban forgó app-okra.
-
kelzsoca
félisten
-
anglergab
addikt
válasz
spiritex #1081 üzenetére
Igen, csak az update.zip kell, az tartalmazza a teljes operációs rendszert (a jelen esetben). Manuális telepítéskor még a gyökérbe sem kell másolni (bármely mappába másolható az SD-n), sőt még a zip neve is más lehet. Ezek a megkötések az automatikus telepítéshez kellenek (éppen az automatizálás miatt).
Az viszont fontos, hogy zip legyen a kiterjesztése a manuális telepítéskor, mivel csak a zip kiterjesztésű fájlokat jeleníti meg a recovery. -
spiritex
veterán
válasz
spiritex #1073 üzenetére
...mondjuk azért az azóta összegyűlt por mennyisége meg sem közelíti azt, mint amikor szervizbe adtam. Ott valami nagy gáz volt, láthattátok az akkori képet. Úgyhogy ha ilyen ütemben halad, akkor kb. 1 év múlva éri el azt az állapotot. Lehet, hogy az is lassítja a dolgot, hogy egy vékony cellux csíkkal leragasztottam a plexi alján levő hézagot. De tényleg jó lenne tudni honnan ered ez a por, kívülről vagy belülről.
-
anglergab
addikt
válasz
spiritex #1018 üzenetére
Tegyük fel, hogy a rom, ami jelenleg a tabodon van, és a rom, amit fel szeretnél tenni (tehát amire cserélni szeretnéd) között nem került kiadásra újabb rom, azaz ez a két rom (közvetlenül) egymás után lett kiadva: úgy is mondhatjuk, hogy egységnyi köztük a "távolság", vagy ugrás.
Ha a fenti nem teljesül upgrade-kor, azaz a feltenni kívánt rom és a jelenleg a készüléken lévő rom között legalább egy kiadás már volt, akkor több egységnyi a rom-ok közötti "távolság", azaz nagyobb az ugrás.
-
anglergab
addikt
válasz
spiritex #1014 üzenetére
Nem is kell újratelepíteni az appokat! Az adataikkal együtt maguk az appok is megmaradnak.
A biztonsági mentés nem ajánlott, mert nem biztos, hogy upgradelhetők maradnak, ha nem a hivatalos módon települnek. De itt nincs is erre szükség, hiszen megmaradnak!Minden appod (apk) és adataik, cache-eik, stb. a data partíción van. Ha nem wipe-olod (azaz nem formázod), minden apk és adatai megmarad.
Ha nem formázol semmilyen partíciót a recoveryben, akkor csak a system partíció tartalma változik. A gyári appok a systemen vannak, tehát elméletileg azok változhatnak (újak jönnek, régiek törlődnek).
-
anglergab
addikt
válasz
spiritex #1010 üzenetére
Az újabb szoftverkiadások minden szempontból jobbak (stabilabbak, bugmentesebbek, gyorsabbak, stb.), mint a régi. Természetesen a legfrissebb kiadás a legjobb, az ajánlott.
Épp akkor kockáztatnál, ha a régi szoftvert tennéd fel újra, főleg egy hosszabb utazásra.
Csak az új szoftvernél garantálható, hogy nem fog semmi (főleg komolyabb) probléma fellépni. Újra hangsúlyozom: jelen esetben a romolás hivatalos, gyári romok telepítését jelenti.Sőt, ha manuálisan telepíted az új szoftvert, akkor elkerülheted az adataid törlését, egyszerűen ne formázd a data és media partíciókat. Az appok nagy része valószínűleg jól fog működni, főleg akkor ha ilyen módon a régit közvetlenül követő kiadást telepítesz. Ha nagyobb az ugrás, akkor már érdemes lehet meggondolni a factory resetet (azaz a data formázását) a fokozottabb stabilitás érdekében.
-
kelzsoca
félisten
válasz
spiritex #1008 üzenetére
Aztán mit szeretnél azzal a szoftverrel csinálni
(#1010) spiritex
A friss szoftver már 1 hete kint van a topicban, nem gondolod hogy azóta már elő kellett volna jönnie gondoknak vele, én csak jókat olvastam róla, tehát nyugodtan tedd fel.
(#1009) kameraman77
Azóta már két szoftverfrissítés is érkezett a tablethez, nyilván nem véletlenül ugye...
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #1002 üzenetére
Na még egy kis hozzáfűzés az usb-s töltéshez:
nem értem hogyan, de kb. fele annyi idő alatt feltöltötte a telep, mint a gyári töltő, tehát olyan 2 óra alatt, és ezt úgy, hogy egy kicsit sem melegedett.. Ennek így nagyon örülök, most már tényleg utazós kütyü lett belőle! -
anglergab
addikt
(#981) spiritex
Az ilyen helyzetet jobb elkerülni, bár igazából normál működés közben is előáll (OTG-kábel csatlakoztatva -> aktív belső táp + gyári Y-kábellel rákötve külső táp). Potenciálkülönbség lép fel, nincsen két ugyanolyan 5 V-os táp + az ingadozások. A tabból a fali töltőbe nem folyhat kiegyenlítő áram, mert gondolom diódákkal védve van a töltő + hasonló lehet a tabnál is. Ha nincs diódás védelem, akkor a kiegyenlítő áramok gondot okozhatnak, bár manapság elvárható lenne a megfelelő védelem, főleg úgy, hogy egy gyári funkciónál is szükség lehet rá.
Egyébként sehol nem hívják fel a figyelmet tudtommal, hogy mikor töltöd hálózatról, akkor ne kösd a PC-re USB-n: ugyanis ekkor is előáll a versenyhelyzet. Ebből úgy tűnik, hogy minden bizonnyal van beépített védelem, vagy ha nincs, nem tartották ezt problémának.
(#982) barnade95
Azt furcsállod, hogy az összeg 100% feletti és/vagy azt, hogy nem merült?
-
anglergab
addikt
Azért, mert nem teljesen szabványos, lehetnek gyártófüggő megoldások, amikre nem tudnak minden körülmény között garanciát vállalni. Célszerűbb a biztonság és kompatibilitás érdekében egy külön csak töltőágat kialakítani, ott folyhat 0.5 A-nél magasabb áram is, gyorsabb a töltés. Ellenben USB-n 0.5 A-es korlátozás van általában, így sokkal lassabb lehet a töltés. Vagy ha esetleg 0.5 A-nél magasabb áramot is felvenne, akkor lefagyaszthat/károsíthat régebbi gépeket.
-
Keeperv85
nagyúr
Nincs kedvem igazán elektronika kiselőadást tartani, de nem vesz fel USB-n 500mA-nél többet. Nem tud, ugyanis ekkora a vezérlőben az áramkorlátozás.
-----------------------------------------------------------
Upsz. Véletlen volt a plusz nulla.Természetesen 2A.
-
anglergab
addikt
Töltődik USB portról is, így USB-s akksiról is (kisütést ír, de töltődik). Töltöttem az 5 Ah-s USB-s akksimmal, igaz igen erősen melegedett az akksi. Gondolom ez azért lehetett, mert nagyon magas volt a töltőáram (akár 2 A is lehet!).
Szóval érdemes ellenőrizni az akksi által leadható max. áramot, mert ha nincs megfelelő védelem/korlátozás, akkor veszélyes mértékben felhevülhet az akksi és/vagy károsodhat.
Az is lehet, hogy éppen az akksim védelme miatt kezdett el melegedni az. -
Keeperv85
nagyúr
Nem lesz semmi baja. USB felől is tehetsz rá bármilyen 5Vos tápot. Lásd az OTG alatt is be van kötve rá.
-
anglergab
addikt
A legfrissebb kiadásnál változott a build szám: 20120807.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- weiss: Pant* rant
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest