- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszo
őstag
válasz
kelzsoca #1482 üzenetére
Elég #1-ben lévőt megcsinálni:
"Rootolni lehet a készüléket?Igen, van rá lehetőség, hogy rendszergazdai jogokkal rendelkezzünk a gépen, ennek menete a következő:
- Töltsük le az alábbi fájlt: [letöltés]"
ezzel nem vesznek el a már letöltött és beállított dolgaim?"WayteQ_xTAB-100_Gingerbread_kelzsoca
2011.11.19."
ez is kell vagy ez nem annyira fontos mert az ennyimen már eleve a GB vanNem akarok bele vauzni de
martekből nem lehet letölteni a maps-ot szerintem innen kel de ehhez kel a rootolás -
-
delacroix
csendes tag
válasz
kelzsoca #1443 üzenetére
Elolvastam a cikket, de sajnos a tapasztalat mást mutat egyelőre. A hosszabb alvás után (1-2 óra) simán elfelejtett felkelni, kb 1 perces tapicskolás és power gombozás után ohajtott felkelni és akkor wifi off-ra tette magát (miközben a "Soha"-ra volt állítva). Egy dologgal tudom megmagyarázni, hogy alvó üzemben, valamelyik - akár rendszer - task beragad.
Az pedig egyáltalán nem egyértelmű a cikkből, hogy a "Force Close" miért jobb, mint a Task Killer?
Egy másik probléma, ha teljesen kikapcsoljuk, akkor magától lemerül az akksi. Ez szintén nagyon érdekes, nem tudom elképzelni, hogy mitől lehet.
-
Onlány
tag
válasz
kelzsoca #1180 üzenetére
Köszönöm a választ. A mai napon szerintem teljesen jó az akksi teljesítménye éjjel kikapcsolom és kiváncsi leszek reggel milyen töltöttség vár. A gépen a telepítéseket egyebeket én fogom csinálni mert anyu ehhez nem ért úgyhogy hamarosan lehet kipróbálom a romfrissítést is
Ami viszont bosszant az a nagyon rövid töltőzsinór
-
Teasüti
nagyúr
-
Onlány
tag
válasz
kelzsoca #1175 üzenetére
Nekem úgy jelzett 78%-ot, hogy repülő módban volt. A mai naptól meg 3%-ot jelez hasonló repülő üzemmódban.
Ezt a google maps-ot is ki lehet iktatni? Ez a gép anyukámnak lesz és kizárólag wifi-ről netezésre fogja használni. Azt olvastam, hogy ha feltelepítem az új rom-ot akkor van hozzá olyan cuccos amivel ezt a cellakészenlétet ki lehet lőni. Ez még a jövő zenéje mert ilyen romcserét még nem csináltam. Romcserénél a telepített alkalmazások eltűnnek? Bocsi az egyszerű kérdésért de még új vagyok eléggé
-
aldebaran
addikt
válasz
kelzsoca #1146 üzenetére
Nekem a wifi fix csatornás volt a gép előtt is és azóta is. A Tablet bekapcs után kb 10mp múlva megjelenik a wifi jel és megy a net, pedig nem állítottam semmit.
Nem értem, hogy jön elő ez a wifis probléma. Nem lehet, hogy valami olyan alkalmazás van feltelepítve, ami a nagyobb üzemidő miatt kilövi a wifit?
A fagyás kezdetekben, amikor telepítgettem össze-vissza mindent, nekem is előjött. Azóta nem.
-
Mcat
csendes tag
válasz
kelzsoca #902 üzenetére
Melyik alkalmazással jelennek meg az ékezetes betűk is a billentyűzeten?
Valamint azt be lehet valahol állítani, hogy ne dobja el a wifi-t, ha elalszik a képernyő?Egyébként nekem múlt este úgy befagyott, hogy "öröm" volt nézni és 15 perces szenvedés után is csak a reset gomb tett csodát, bár először abban sem voltam biztos, hogy tényleg eredményre vezet :/
-
Pistabaaa
aktív tag
válasz
kelzsoca #1068 üzenetére
"A változtatások le voltak írva, felteszed, megnézed."
Kerestem a változások, változtatások, kelzsoca, custom kifejezésekre - egyik sem adott választ a kérdésre. A különálló patcheknél való igaz le van írva, hogy melyik mire jó, de a ROM-hoz nem találtam konkrétumokat.
Talán az egyedüli: "Honosítások, nyelvi javítások, optimalizálás, alkalmazások frissítése, eltávolítása/hozzáadása stb.." [295]
- az első kettőre azt mondom, oké, van pár, ne gyűjtsük össze - én is láttam elírásokat, angolul maradt szövegeket, gondolom ez az.
- optimalizálás: na ez kissé tág témakör.
Például szeretném tudni, hogy mely részekhez lett hozzányúlva, esetlegesen mennyit gyorsult / lassult, mennyivel lett stabilabb / instabilabb.
- alkalmazások frissítése: oké, nyilván, mert régi verziók voltak. De melyikek?
- [alkalmazások] eltávolítása/hozzáadása: melyek ezek?
- stb.. : ???
No offense (és itt most valóban abban az 1-2%-os értelmében
), de a többségnek a ROM csere nem egy rutin mutatvány, vagy ha az is, akkor sem hetente / naponta / pár óránként végzik azt el, így nem meglepő, hogy kicsit több infóra vágynak, mielőtt nekiállnak ROM-ot cserélni.
Nem látom az okot, hogy miért ne kerülhetne bele akár az első hsz-be, akár a ZIP mellé valamilyen formában - mondjuk pontokba szedve - a változtatások sora.
Én sanszosan holnap fel is fogom tenni, mert csak jót hallok róla, és már csak a honosítások miatt is feltenném, de a többi változtatás egy jó részét lehet észre sem venném alapból.
Légyszi, vagy linkeld be azt a hsz-t (az elsőbe), amit én nem találtam meg, vagy írj egy rövidke összefoglalót arról, amire mindenki kíváncsi.
Maradok tisztelettel,
Pistabaaa^ -
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kelzsoca #999 üzenetére
Beférhetett volna, de szelektálni kell.
A főbb okok itt a második bekezdésben részletezve is vannak.
(#1000) Teasüti: Köszönöm!
-
maiden8
csendes tag
válasz
kelzsoca #957 üzenetére
„Az ICS-el kapcsolatosan valószínűleg csak jövő év elején lesznek információk.”
Szabad ilyen kijelentéseket tenni amikor az Amlogic sem gyártó, sem fejlesztő szinten nem tagja az Open Handset Alliance-nak?
De ha nem OHA tag egy brand akkor, hogy lesz hozzá hivatalos Google támogatás?Ezidáig az itt "márkátlannál is márkátlanabb, noname"-nek nevezett RockChip, a Samsung S5PV, Telechip részéről ismert, nyilatkozott, hogy dolgoznak az Android 4.0-n, sőt már az első buildek már meg is jelentek. Ezek a cégek OHA tagok, a forráskód mellett a Google támogatását is élvezik.
Az AML 8726-ra miért nincs ilyen hivatalos Google által is elismert nyilatkozat?
Tehát nem gyártói nyilatkozat, hanem Google általi jóváhagyás is egyben.Nem busnyázott, máshonnan átgyilkolt romokról van szó, hanem hivatalos támogatásról!
-
aag
őstag
válasz
kelzsoca #935 üzenetére
már többen is egyből a WayteQ-hez vitték a készüléket
hehe, akkor talán eleve onnan kellene hozni is. Tudom, hogy még közben van ilyen-olyan nagy/kis-ker, de akkor-is. Biztos olcsóbb is lenne. Bruttó 48e Ft, ha nem tévedek...
De nem is ezt akartam mondani, hanem azt, hogy mintha egy félígéret lett volna tőled Skype-ügyben. Mikor hívhatlak egy próbára? Lassan kifutok az időből, és ebben a negyedévben sem lesz így vásárlás.
(#936) pusihusi: Egy teszten túlvagyok. Aszerint használhatatlan. De alapos okom van feltételezni, hogy a hibák szoftveresek és javíthatóak. Egy biztos, sikeres próba anélkül én 100% hogy nem veszem meg.
-
keccsa
aktív tag
válasz
kelzsoca #928 üzenetére
Ehem... Nekem már negyedik hete kering valahol a nagy nihilben a beszart tabom (Edigital)! Végre sikerült kapcsolatba lépnem a szervizzel, ahol is rákenték a forgalmazóra (azt állítják, hogy már náluk van régóta, és még nem kapták vissza onnan)!
Jó kis társaság (már mint az Edigital)!Aki onnan vásárol, jobb, ha maga intézi az esetleges gariztatást!
-
TGa
tag
válasz
kelzsoca #925 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Szívem szerint azonnal felraknám, de a garanciát féltem. Ha esetleg úgy áll meg, hogy se kép se hang, akkor bizony nem lehet az eredetit visszarakni... (és pont így jártam a nokiámmal, így a szerencsém meg van hozzá)
(#924) Teasüti
beállítások - tablet adatok - állapot -
Teasüti
nagyúr
válasz
kelzsoca #916 üzenetére
Én ezt értem, de mi van akkor, ha csak egyetlen aktív alkalmazás van, aminek kevés a hely?
Vagy mobilos böngészök milyen hatékonyak a ram-mal?
Mert a 12 megás samsung montém is simán kezel néhány tabot egy opera minivel, meg a pc-s chrome is gond nélkül körbe röhögi a tabletben lévő mennyiséget, h csak a két szélsőséget említsem.
Vagy játékok? Gondolom itt is vannak erőforrás igényes alkalmazások.
Meg hát sztem a rendszer is lefoglalhatja a negyedét-felét...
Vagy androidon az 512 mega jelenleg (hülye példa, de segíthet a laikus felfogásomban) megfelel olyan 2 gigának win7 alatt?
Tényleg érdekel.
Mert ez tűnik a legkarcsúbbnak a gépben. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
kelzsoca #896 üzenetére
Ilyen az adapter amit vettem hozzá: Nokia CA-156
-
aag
őstag
válasz
kelzsoca #876 üzenetére
Nekem például elég is lenne. A kameráját biztosan be lehetne szabályozni. A 'rendes' hangkódoláshoz is biztosan elég a teljesítménye. Szóval szoftveresnek tűnik a Skype-gondja. Talán csak a kamera elhelyezése szerencsétlen egy kicsit. Ha a szoftver javítható lenne, a kamerát már magam is be tudnám igazítani egy kis garanciavesztés árán. Mit gondolsz, így lehet ahogy gondolom? Szoftveres a bibi?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kelzsoca #876 üzenetére
Szóval igazából nem azt kell eldöntenem, hogy 200+ k-s laptop, vagy ipad.
Hanem azt, h cseréljem-e a v5555 notimat egy hasonló ár értékű tabletre.
Noti ellen szól a csiga lassú hdd (majdnem 5 perc, mire használhatóra bebootol az xp), és hogy a világ leghitványabb videóvezérlő van benne, ami az égvilágon semmit sem gyorsít.
Viszont ram és proci legalább jó.
És összhatásban vajon a tablet jobb élményt nyújt-e...? -
aag
őstag
válasz
kelzsoca #757 üzenetére
Kedves kelzsóca, most namazért de valamit nagyon elértettél. A #747-ben ezt írtam neked:
"A linkelt oldal regisztrációhoz kötött
Nem, ez nemigaz. Katt és kész. Mármint egy közönséges pécén."
Amire te most ezt válaszolod:
Ez NEM egy PC, ezt kell megérteni
Nos, történetesen én értem, hogy a tablet nem pécé, de nem hiszem, hogy ettől egy oldal egyből regisztráció-kötelessé vált volna.
Nehezen hiszem, hogy ilyen erős hardverrel szerelve éppen a hardverrel van a gond, de lassan lényegtelen is, mert megszűnik a flash.
Naharagudj, de ez hülyeség. Még évekig lesz flash és én bizony látni szeretném, méghozzá rendesen, élvezhető formában. Ha képes rá a hardver (és miért is ne lenne rá képes), akkor meg kell csinálni hozzá a szoftvert rendesen. Különben szart se ér az egész.
Egyszer volt egy monitorom, amiben kiégett egy szem pixel. Elméletileg nem zavaró az ilyesmi, gyakorlatilag 3 napig bírtam és kivágtam az egészet, mert baromira zavaró volt. Állandóan ott járt a szemem. Szerintem ugyanez van a flassel is. Lehethogy akár egy hét is eltelik, hogy néznék egyet is, de ha ilyen tabletem lenne, az tuti, hogy napjában százszor bosszankodnék miatta.Más: A Youtube tévéadásra készül. Egyenlőre flash alapon. Később html5 alapra térnek át. És ki tudja mikor lesz az a később. Higgyél nekem, meg kell csinálni a szoftvert. Ha meg nem, akkor nem kell tablet és kész.
Egyébként a (korházi) ágyhoz csak annyit, hogy a notebook, a netbook nem jó oda. Ugyanis hiába ül fel az ember, a hasára rakott notebook nem kap alulról levegőt, de ennél nagyobb baj is van. Úgy vannak kialakítva, hogy az asztalon van és a képernyő akkor ad normális képet, ha kb 40 fokos szögben felülről nézzük. Az ágyban ez megfordul. kb 30-40 fokos szögben alulról nézzük. Azt hinné az ember, hogy ez semmi, hogy ez nem nagy különbség. A valóságban azonban élvezhetetlen sötét képet kapunk jutalmul a betegség mellé...
A tableten ez (valószínűleg) másképpen van, de nem nagyon tud elmenni az ember boltokba próbálkozni az ággyal...Tehát elnézést a butának tűnő kérdésekért, de akinek van, az meg tudja nézni, tud válaszolni rá. Ha akar. Please akarjatok!
-
aag
őstag
válasz
kelzsoca #746 üzenetére
A linkelt oldal regisztrációhoz kötött
Nem, ez nemigaz. Katt és kész. Mármint egy közönséges pécén.
így megnéztem inkább egy indavideo-s filmet, az Üvegtigrisnél apró pici berezzenések ugyan vannak de megy a film folyamatosan. (gyári böngésző)
Jó-jó, de mekkora felbontásban? Mert ezt elfelejtetted odaírni.
-
gusztavka
csendes tag
-
atedg
tag
válasz
kelzsoca #682 üzenetére
jólvanmááár megértem hogy nincs pipa ...de azt sem írtátok hogy nem lesz
ezeken amúgy túlvagyok
azt meg gyanítottam hogy nem lesz pipagps-teszt progikat, navitelt ilyeneket próbáltam
azt a bluetoothgps4android 1.2.3 -at használom amit korábban írtatok
és el is mentettem a build pro-ot
-
hjozsi
tag
válasz
kelzsoca #677 üzenetére
Eddig nem tapasztaltam, hogy a böngészővel valami gond lett volna most próbálgatom.
MűködikSem a böngészőnek sem a navinak nincs baja.
más:
Most próbáltam ki a videokamerát 800*480-as felbontásban.
A System/Etc mappában levő media_profiles.xml fájlban kell a
VideoEncoderCap name="m4v" enabled="true" minBitRate="192000" maxBitRate="1440000" minFrameWidth="176" maxFrameWidth="640" minFrameHeight="144" maxFrameHeight="480" minFrameRate="1" maxFrameRate="15"/>
<EncoderProfile quality="high" fileFormat="3gp" duration="60">
<Video codec="m4v" bitRate="1440000" width="640" height="480" frameRate="15"/>sorokban a '640' -et '800' -ra átrni:
VideoEncoderCap name="m4v" enabled="true" minBitRate="192000" maxBitRate="1440000" minFrameWidth="176" maxFrameWidth="800" minFrameHeight="144" maxFrameHeight="480" minFrameRate="1" maxFrameRate="15"/>
<EncoderProfile quality="high" fileFormat="3gp" duration="60">
<Video codec="m4v" bitRate="1440000" width="800" height="480" frameRate="15"/>
video felvételnél jó, de webkameraként még nem próbáltam.(#678) _Gábor
Első hsz:
Ez esetben ezeket az alkalmazásokat honnan tudom beszerezni ?Az ingyenes alkalmazások többségét innen le lehet letölteni: [link]
Miután letöltötted az apk kiterjesztésű fájt másold fel a memóriakártyára, a belső tárhelyre vagy egy pendrive -ra majd telepítsd fel egy apk telepítő/fájlkezelő alkalmazás segítségével. -
VD
őstag
válasz
kelzsoca #652 üzenetére
Ne is mond! Szét is b@sz az ideg miatt!
Bár javítgatás lesz még, de ha főverzióváltás lesz akkor konyec firma!
A francnak sincs kedve notebookal rohangálni egy meccs/futam miatt.
Mert ezek a "félhivatalos" csatornák bizony telibesz@rják az apple indította html5 a jövőt.Vagy B-tervként, lehet be kell majd ruháznom egy playbook-ra... Arra elvileg megy tovább a fejlesztés.
-
sgamez
tag
-
törölt tag
válasz
kelzsoca #606 üzenetére
Kezdem az elején.
Megvettem, nemsokra rá felraktam a Te általad készített ROM-ot. Első bekapcsolásnál kicsit szórakozott nem akart menni a market meg kiírt hogy nem tudja megcsinálni a telepítést.
csináltam recoveryből egy factory resetet. Ezek után nem volt gond. Root-oltam. Semmi gond.
Mondom akkor lecserélem a bootképernyőt, arra azt írták hogy ha eredetit akarok töröljek egy fájlt. Semmi gond nem volt. Felraktam egy másik gépnek a boot animációját. Talán egyszer a boot animációnál volt is gondom hogy onnan tovább nem ment mindíg restartolt.
Mondom oké menjen rá vissza a gyári recovery. Na az már nem is ment fel, negyedénél megáll a fentebb leírtak szerinti hibaüzenettel.Most itt tartok, nem szeretnélek ezzel terhelni csak esélyes ha visszaviszem kiszúrják esetleg a rootolást vagy a nem teljesen gyári ROM-ot, és akkor az nem biztos hogy jó.
Segítséget előre is köszönöm.
-
tester123
csendes tag
válasz
kelzsoca #528 üzenetére
Szia,
teszteltem a X-Tab 100 -at a HUAWEI E220 -szal Telenoros mobilinternet előfizetéssel és működik, bár igaz, hogy nem pontosan azzal a beállítással, amit a Telenor megad : Link ,hanem árírva az internet-et default-ra.
Sőt a DIGI MOVE- os ZTE MF110 -es Stick-be rakva a Telenor SIM -et is működik a net.
Viszont a Digi-s (Telenor) SIM egyikben sem megy. Megjelenik a 3G és a hálózatjező is, de nem vált zöldre egyik ikon sem, mint pl a sima Telenor SIM esetén.
Tehát a valami beállítás gond lehet... valami érték az APN -nél LINK 1. hozzászólás lehet nem jó, pedig közel van ..
Valaki megszerezhetné a Hozzáférési beállításokat a Telenortól a DIGI MOVE (Telenor) - ra ha tudja, megköszönném..Üdv
-
pusihusi
addikt
válasz
kelzsoca #575 üzenetére
T. kelzsoca, nekem is lenne egy kicsi problémám, a SBP tv-ét feltelepítettem, s azt írja ki ha elindítok egy csatornát, hogy a Wifit indítsam el, de közben a Wifi működik. a másik vírusirtó, meg különböző clénererek s bezáró progik kellenek-e a gépre? Vagy ezek is feleslegesek? Köszi!
-
tester123
csendes tag
válasz
kelzsoca #530 üzenetére
Közben az jutott eszembe, hogy a DIGI-s Sticken lévő adatokból nem lehetne valami infót kiszedni konfigurálási adatokat...
pl ezt találtam az az egyik fájlban
NetworkCfg.xml -ben:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<AllNetworkConfigs>
<NetworkConfig canbeDelete="0" isPreferred="1">
<ConfigFileName>DIGI</ConfigFileName>
<UserName></UserName>
<Password></Password>
<LoginNumber>*99#</LoginNumber>
<AutoGetAPN>0</AutoGetAPN>
<APN>DIGI</APN>
<AutoGetDNS>1</AutoGetDNS>
<MainDNS>
</MainDNS>
<StandbyDNS>
</StandbyDNS>
<AutoGetPDP>1</AutoGetPDP>
<PDPAddress>
</PDPAddress>
<PDPType>IP</PDPType>
<AuthType>PAP</AuthType>
<AskUserAndPwd>0</AskUserAndPwd>
<SaveUserAndPwd>0</SaveUserAndPwd>
</NetworkConfig>
</AllNetworkConfigs>Valahogy az az érzésem, hogy maga a kapcsolódás nem történik meg, látja a hálózatot meg mindent mint a PC-re telepíthető szoftverében, de ott is csak akkor indul el a net, ha rányomok a kapcsolódás gombra a programban. Addig csak látszik, hogy TELENOR HU , meg hogy HSUP stb.. nem lehet, hogy itt is az a baj?
Hogy nincs egy opció amivel maga a kapcsolódás megtörténne? Hiába kapcsolom be az adatforgalom engedélyezését.
Tehát látja a hálózatot . azt is hogy 3G- de maga a kapcsolódás nem jön létre ...Nem tudom csak laikusként találgatok..
.. -
tester123
csendes tag
válasz
kelzsoca #528 üzenetére
Köszi megpróbálom.
Komolyan nem értem miért nem megy a DIGI net a DIGI-s MF110 -es Stick-el, elvileg minden OK de mégsem.. egyszer majd talán valaki rájön.
Bár a 70-es USB beállításánál van egy ilyen :
6.Lépjen be a "Settings / About device / Status" menüpontba és várja meg, míg a "Service state" pontnál "In service" felirat jelenik meg. De nekem ebben a menüpontban semmi ilyen nincs a 100-ason.
Fent a hálózat erősség jelzősor fehérre vált, meg-megjelenik mellette a 3g és (bár az update óta nem) lehúzva az állapotsort pedig mutatja , hogy "Telenor HU"
Lehet meg kéne próbálni valami külső modemben a DIGI-s (Telenor-os) SIM -et , nem tud valaki ajánlani valamilyen típust... ?
-
aldebaran
addikt
válasz
kelzsoca #521 üzenetére
Nem is írás alatt teszem.
Az előbb, hogy be tudjam írni ide a hibaüzenetet, csak rádugtam, majd 1p múlva leszedtem, de semmit nem csináltam, még a kütyühöz sem értem hozzá.Köszi, hogy utána nézel. Azt se tudom, hogyan keressek rá. Az Astro fájlkezelő nem tudja leválasztani, szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
- szinte új Apple Pencil C (USB C) garancia
- szinte új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi 64GB silver ezüst Apple garancia
- Samsung Galaxy Tab S10+ (256 gb) (+ book cover) (Samsung vásárlás)
- Apple iPad Pro (2020) 11" 128GB WiFi - Csomagolás bontott, akku 100% (0 ciklus), akár beszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest