Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Zsolaf
addikt
válasz
kelzsoca #3672 üzenetére
BUÉK Mindenkinek,
és még Én külön köszönetet mondanék még kelzsoca társunknak, a sok sok segítségért és romokért, Én csak 2008 óta vagyok itt a PH-n de majdnem minden topicban olvasom a segítőkész hozzászólásait Én 4-5 topicban vagyok voltam jelen ZTE Blade óta csak hasznos segítséget kaptam tőle.
KÖSZÖNÖM!
-
szintis
csendes tag
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kelzsoca #3445 üzenetére
Szia!
Megoldható vhogy, hogy a belső memóriát SD kártyának lássa a rendszer?
Lehetséges ez, mondjuk egy ügyes script-el, vagy vhogy felcsatolni "sd-ext"-ként?
Bosszant, h van 4 GB helyem, amit nem tudok mire használni.
Meg úgy egyáltalán, ha nincs SD kártya a gépben, akkor nem hajlandó semmi olyan műveletre a gép, amihez kell a "média tároló".
Play-en találtam egy programot, ami megcserélni a belsőt az SD-vel, de nekem túl komplikált a használata.
Tudnál vetni rá egy pillantást?Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
kelzsoca #3442 üzenetére
Nem is arra bátorítok embereket hogy csinálják amivel én szórakozok mivel leírtam régebben is hogy kevés az infom, aki meg csinálja vagy tudatában van annak hogy mit csinál vagy jön az IJ tipikus esete.
Garancia engem jelenleg már nem érdekel mivel én szétszedtem a készüléket tehát IJ
Nem mindenfélét akartam felrakni hanem ami erre jó lesz. De mivel sem az Amlogichoz nem férkőztem be , sem egy másik néven futó oldalról nem sikerül hozzá való forrást szerezni így letettem az egészről.
Most is csak azért írtam mert "vita" volt a készülékek hasonlóságán. -
Asycid
tag
válasz
kelzsoca #3272 üzenetére
Igen, mostmár működik teljesen jól. Nem értem, hogy eddig miért nem az új típusú recovery jött be, de két dologra tudok gondolni, hátha valakinek lesz még hasonló baja:
1: Nem nyomtam elég hosszan a bekapcsoló+hangFel gombot
VAGY
2: Üres, frissen formázott MicroSD kell neki a flasheléshez.Köszönöm a segítséget!
-
Asycid
tag
válasz
kelzsoca #3269 üzenetére
Na, ismét fent van az ICS. Első boot: tökéletes, de kikapcs-bekapcs után ismét hulla. Nem igaz, hogy valamit rosszul csinálok.
-Wipe mindenre
-visszaflash a gyári GB
-boot, reboot, tökéletes
-reboot-->recovery
-wipe mindenre (utolsó 2 opciót természetesen nem piszkálom a recoveryben, mert nem tudom micsoda)
-flash ICS
-boot: tökéletes, reboot hulla. A memóriakártyát bennehagytam, hátha annak a hiánya okozza, de nem. -
Asycid
tag
válasz
kelzsoca #3263 üzenetére
Megtörtént, mindent leírás szerint csináltam, de ez a vége.
Nem vagyok teljesen újonc Android témában, ilyen hibákat nem szoktam véteni
Egyéb tipp, hogy mi okozhatja ezt?(Megjegyzés: memóriakártya nincs benne, a ROM-ot is csak a telefonomból áthelyezett MicroSD-ről tettem fel, aztán miután kikapcsoltam az első boot után, kivettem a tab-ból. Lehet, hogy hiányol egy SD kártyát? )
-
nddani
csendes tag
válasz
kelzsoca #3179 üzenetére
Szia Kelzsóca (és bárki aki tud segíteni)!
"Sokat segítene, ha nem csak félmondatokkal írnátok le a problémát, hanem ennél kicsit konkrétabb dolgokat is leírnátok."
Tehát akkor bővebben:
A Wayteq 100-ról van szó, amit most hoztam vissza a szervizből. Oda azért került, mert korábban soha nem állt fel standbyból, és szakadozott a net, ezért mit veszíthetek alapon meg akartam upgradelni ICS-re a hivatalos forrásból. Azt veszítettem, hogy az upgrade valami certificate error vagy hasonló üzenettel leállt, és a tablet brick lett.Ezután vittem a szervizbe, ahol nagyon készségesen visszaállították a gyári állapotot (vagyis azt hiszem azt).
Android verzió: 2.3.4
Kernel version: 2.6.34
Build number: v0.10-WT-V921-114.GINGERBREAD.eng.weizaiyue.20111106Én itthon hét alkalmazást telepítettem a Google Play-ből:
Adobe Reader, aWallet Password Manager, File Manager, K9 Mail, Office Viewer6, Skype, YouTube
Az AP amihez kapcsolódok:
TP-LINK TL-WR741N/DCsatorna: automatikus (próbáltam fixen néhányat, ugyanaz)
Mód: b,g,n és permutációi (próbáltam mindet ugyanaz)
Próbáltam korlátozni a maximális adatkapcsolati sebességet, ugyanaz.Én most Németországban vagyok, így a Region Németországra van állítva, próbáltam Magyarországra állítani, ugyanaz.
Titkosítás: WPA2/AES
Minden fenti beállítással a laptopom és a szintén GB-s telefonon kifogástalanul működik ugyanitt.
A tableten próbáltam az advanced settingsben statikus IP címet beállítani, ami sikerült, de a kapcsolat ugyanolyan megbízhatatlan.
Amit tehát tapasztalok:
Felmegy a netre. Gyorsan és kifogástalanul működik. Aztán egyszer csak annak ellenére, hogy az AP 4 méterre van, mintha lecsökkenne a térerő, ezt jelzi a WiFi ikon. Aztán az alkalmazások vonyítanak, hogy nincs net. Vagy visszamegy pár percen belül, vagy újraindítom. Mindez igen gyakran jelentkezik. Mintha egyre gyakrabban. Mintha azzal lenne összefüggésben, ha nagy az adatforgalom, de ez lehet, hogy csak illúzió. -
törölt tag
válasz
kelzsoca #3134 üzenetére
Ugyanazok, mint amikről általában írtak a fórumtársak: alvó módból legtöbbször reset és újraindítás után ébredt fel; wifit nem tartotta meg, ha véletlenül sikerült alvó módból bekapcsolni; médialejátszás közben rendszeresen sistergés hallatszott a bal alsó hangszóróból ; gyenge hang; nevek app. nem látszott (hozzáteszem a mostani gépemen alapból látható!); állandóan belassult (mondjuk ez a kevés ramnak tudható be); mozgó háttérrel szinte használhatatlanul belassult (szerintem ez is ram kérdés), magyarán szólva nem telt el úgy nap, hogy ne kellett volna valami miatt bosszankodni! (és hozzáteszem én nem játszok a tableten!)
Pedig annyira szerettem volna megtartani,ezt komolyan mondom!
Hát sajnálom! De most végre nem kell bosszankodnom, igaz csak 7"-os a gép, de pikk-pakk minden működik precízen és persze az 1Gb ddr3 ram nagyon hálás dolog!(5-600Mb folyamatosan szabad!) -
nddani
csendes tag
válasz
kelzsoca #3115 üzenetére
Köszönöm, mivel a feleségem telepakolta a spejzot, a sötétre estig várnom kell.
Egyébként hogy létezhet ilyen, hogy egy upgrade, ami ráadásul a hivatalos forrásból jön,
ennyire szétizéljen valamit?Van arra valami tapasztalat, hogy hogyan áll a szerviz az ilyen dolgokhoz? Mert ugye a weboldalukon ki van írva, hogy felelősséget nem vállalnak meg ilyenek. Mondjuk ez 2012-ben, amikor a felhasználó általi upgrade egy teljesen normális dolog, legalábbis furcsa...
Szóval van valakinek tapasztalata, hogy madj azt mondják, hogy "ja hát kérem, miért upgradelt" vagy normálisan kezelik a dolgot?
UPDATE: Ruhásszekrényben tesztelve életre utaló fényjelenséget nem tapasztaltam.
-
mikro80
csendes tag
válasz
kelzsoca #3077 üzenetére
Nézd nyílván mérlegeltem ezeket a dolgokat amikor megvettem ezt a készüléket.
EZért nyílván az embernek meg kell hozni azokat a döntéseket, hogy jó együtt élek azzal, hogy ez nem úgy működik, ahogy szeretném, az meg nem úgy megy ahogy szeretném.
De azt szerintem te se gondold úgy az rendben van, hogy ahányszor sleepbe teszed a géped (legyen akármilyen gép) pár óra elteltével nem kel fel, csak resttel.
És a rendben van alatt azt értem, hogy ez már nem kompromisszum kérdése. -
tekevics
tag
válasz
kelzsoca #2988 üzenetére
Minden tiszteletem a Tied, de azt kell, hogy modjam a resetelesi problemak valosak. Mar irtam, hogy visszabutitottam a gyari ICS-t, semmi nincs rajta es ugyanugy fagyi, standby-ba beragad es resetelni kell' stb. Sajnos mert en imadom a droidot, az ics-t, meg egyebkent is hivatalosan is java fejleszto vagyok es en is szeretnek fejleszteni droid ala - ido hianyaban nem tudom realizalni.
folyamatosan adb debuggolom a tabot, azt latom, hogy rengeteg loopolas van benne, hatter folyamatok zajlanak 1000-rel. valami naon ulteti a rendszert ugy, hogy a debugot is kiuti.
mindezek ellenere ics, droid forever. 1x csak letisztul! -
toys
csendes tag
válasz
kelzsoca #2986 üzenetére
tudtam, hogy az almás példát megkapom...a túlfényezett valamit... (irreálisan drágának tartom és ha villogni akarok/nék biztos beszereznék 2őt is
nem várok tökéletes működést, olyan nincs! tudom... (mióta PC-vel kapcsolatba kerültem)
van olyan androidos eszközöm amivel meg vagyok elégedve, pedig közel sem tökéletes
de hozza ami funkcióját tekintve elvárható tőlejelen esetben ez a masina nem hozza
...ennyielvárásom pedig:
legalább 1 napig ne kelljen resetelnem, vagy újraindítanom ahhoz, hogy elinduljon mondjuk a böngésző, vagy egy app
nem hiszem hogy kb 10 telepített appnak így össze kellene kuszálnia a rendszert...esetleg magasak az elvárásaim, meg nem is értek hozzá!
-
cannibal
senior tag
válasz
kelzsoca #2980 üzenetére
Igen, én is így vélem csak a gép nem akarja
Hazamegyek feldobom töltőre és meglátom. A szervízben már bejelentettem, sajnos a srác nem tudott mondani nekem semmi okosat csak annyit, hogy vigyem be nekik.
Remélem a töltő észhez téríti. (Egyébként azt nem értem, hogy a hangerő le gomb hatására miért indult újra. A leírás szerint a hangerő fel+le gombokkal tudok váltogatni a menüben
)
-
koxminator
senior tag
válasz
kelzsoca #2889 üzenetére
Nos semmit nem telepítettem rá, csak a Wifit és a gugli fiókomat állítottam be. Most reggel bekapcsoltam, de Wifire nem volt hajlandó csatlakozni, megállt az IP cím lekérésnél. Mondom ok, újraindítom. Aha, aztán Wayteq logó+pattanó hang a hangszóróból....
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok én is!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kelzsoca #2900 üzenetére
Wifi alvás közben is tud működni az én olvasatomban. Amúgy meg "csak ha csatlakoztatva van".
Én ezt nem értem, most lement deep sleep-be délután, de egész éjjel nem. Wifi beállításokat nem változtattam menet közben. Repcsi on, wifi on és úgy tűnik mindkettő be is kapcsol rendesen ébredés után. (Tényleg, repcsi itt már nem bugos, ha jól látom.
)
(#2899) webdeejay
Az fura lenne, hisz már a menüpontnak a neve is az, h "alvás közben".
A repcsi aktív marad, úgy vettem észre nem kell újra bekapcsolni mindig ICS alatt. -
tekevics
tag
válasz
kelzsoca #2889 üzenetére
kosz a gyors reakciot, de valsz rosszul irtam.
szal.
youtube alkalmazast elinditom, teljes keprnyo.
video kivalaszt, a video megy szepen HD full kep, de az alkalmayas a kepernyo kozepen ratakar. ha megnyomom a full kep ikont, akkor meg az alkalmazas also/felso szele marad fenn kozepen teljes fekete savban. 8-( -
koxminator
senior tag
válasz
kelzsoca #2887 üzenetére
Nem, nem merülés a problémám, azzal sosem volt bajom. Töltőn volt egész éjjel, és úgy fogadott reggel a Wayteq logó. Szóval ezért is loggoltam, hogy kiderüljön, mitől hal el.
A hangszóróból pattanó hang mindig megvan ilyenkor. Ha újrahúzom, valameddig működik, aztán történik valami, és mindig ez a vége...
-
koxminator
senior tag
válasz
kelzsoca #2830 üzenetére
Megpróbáltam. Tegnap este ismét belaktam, beállítgattam, naplózást bekapcsoltam, majd nyugovóra tértem. Reggel már arra keltem, hogy a tab be van kapcsolódva (legalábbis a képernyő), és a Wayteq logó világít, de onnan nem mozdul. Reset, majd semmi. Be sem bootol, mindig megáll a Wayteq logónál.
Itt a log, ha esetleg valaki rá tudna nézni, és kihámozni, hogy mi lehetett, megköszönném.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kelzsoca #2779 üzenetére
Sejtettem, köszönöm a tájékoztatást. Csak ugye rengetegen össze-vissza használják ezeket a kifejezéseket, főleg a telefonos topikokban. Akkor ezt a firmware-t fel lehet fogni egyfajta bios-ként?
Vagy ha már szóba került, mit csinál a fw egy ilyen eszközön? Funkció tekintetében hasonlatos mondjuk egy dvd író-n lévőhöz? -
mogyesz
aktív tag
válasz
kelzsoca #2726 üzenetére
Ez is valami :-)
És "Saját főzet" nincs rá? (Gondolom a sima 100-hoz készült nem jó, vagy igen?)
Elég lassúnak/akadozónak tűnik az egész, hasonlóan, mint korábban a ZTE Blade-m volt a gyárival, ám a Te általad "kreált" főzetek (BigDaddy, SugarDaddy, Godfather etc.) sokat dobtak ám rajta :-))) -
Teasüti
nagyúr
válasz
kelzsoca #2673 üzenetére
Ez kimeríti a hazugság fogalmát Wayteq-ék részéről?
(#2669) Lacix29
+1
Eddig az összes Angry Birds hibátlanul ment nálam.(#2676) lobedoc
Biztos nincs ICS-csel felszerelt ikertesója a 7"-osnak.
Meglepődnék, ha nem copy&paste lenne a hivatalos is (nem szó szerint, csak jobb kifejezés nem jutott eszembe). -
Teasüti
nagyúr
válasz
kelzsoca #2654 üzenetére
Nem voltál biztos benne korábban, h szinte kizárt a hivatalos ICS?
Az első dolog a kelzsoca gingerbread óta, ami felkeltette az érdeklődésem.(#2666) aldebaran
Épp ma néztem a marketet és az xtab 100 nem támogatott.
A hardver egy dolog, de a nem elterjedt képernyőfelbontás miatt inkompatibilisek a játékok.
Ha direkt ezért vetted, hát megszívtad.Amúgy azt mondják ICS alatt javult a helyzet.
(remélem nem write only módban vagy; körbe se tájékozódtál, mielőtt vásárolsz?!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fujifilm X
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest