Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apeelme
addikt
válasz
webdeejay #3435 üzenetére
no problem, örülök hogy világos lett miről beszéltem...várni azt lehet de nem hiszem hogy foglalkozna vele bárki is...
(#3437) Andr3wJ: "...csak azt nem értem ha azt írták megy rajta akkor miért nem tudom felvarázsolni CWM5 kártyárol fut, elvileg fel lehet nyomni NAND-ba is, nem próbáltam.
CM9 látszólag felmegy elindulni nem sikerült régebbi verzióval se." mivel nincs ilyen eszközük kipróbálni nem tudták, csak a hivatalosan letölthető gyári rom "szétszedéséből" vontak le következtetéseket...hibásan.
CWM5-öt annyira "nem nehéz" elkészíteni, csak egy tökéletes initramfs kell hozzá...persze build-elni kell a recovery binárist, amihez meg ugyebár device tree kell, ami meg nincs, de felépíthető kis melóval..."Persze amit én mondok nem biztos szórakoztam már uboot kernel fordítással ebből csak az Uboot sikerült részlegesen, egy halom info hiányzik vagy a REPO jelszavas ahova nem engednek csak ugy be" - a U-Boot magának ennek a "mikro" rendszernek a neve, te vagy a bootloader-el foglalkoztál - amit kétlek
-, vagy az uImage-el ami a bootloader és az android között helyezkedik a boot process során és "hívjuk" kernel-nek, amúgy teljesen u.a. mint az android boot.img (át van nevezve) de természetesen nem egy standard szabvány img fájl...tehát dolgozni vele nem könnyű...
-
apeelme
addikt
válasz
webdeejay #3431 üzenetére
Ismerem ezt a topic-ot, és ismerem fun_, psquare és a többiek munkáját...respect.
Egy ideig követtem is amíg foglalkoztam amlogic-al, azóta nem nagyon de most végignyálazva nem látom sehol hogy volt aki xTAB100-on kipróbálta volna és visszajelezte hogy oké, vagy nem oké...
fun_-ék a gyári rom-ból következtetve mondják azt hogy u.a., ha lenne a birtokomban egy xTAB100 tudnék segíteni de így nehéz...
Bár vmi saját CM forrást is linkeltek abból lehetne csinálni "magunknak" CM-et ami tuti működik.iDx7-ből 5 típus van, Wayteq-ből 4 - felsorolnád melyik az a 4?
Szerk.: a bootloader hiba még mindig nincs megoldva, egyetlen orosz emberke (Vl(@)d) volt aki 2.6.34-es kernel-hez, IDX7-re megoldotta hogy kikapcsolt állapotban csatlakoztatott töltővel az ubifs-ként mount-olt system ne szálljon el ha CM-et használsz a gépen...én már április elején tudtam mi a gond, ők április 20-án rájöttek...prohardver-t természetesen figyelik...
-
apeelme
addikt
válasz
webdeejay #3429 üzenetére
IDX10 gyári ICS szoftvere - gyári szoftver, amit a gyártó állított össze az ő általa készített forrás alapján, teljesen eszközspecifikusan aminél kompatibilisabbat nem fogsz találni...
CM - egyedi rom, nem a gyártó által készítettUtóbbinál az a gond hogy mivel a gyártó soha nem fogja kiadni az eszköz forrását így a custom rom felépítése saját kezűleg készül, sokszor úgy hogy semmilyen infó nem érhető el az eszközben lévő hardverről...a lib-ekről, driverekről stb. nem is beszéltünk még.
Ha a leírásban nem szerepel, és ott nem viccből adják meg azt mivel kompatibilis...akkor nem is értem miért vagy azon meglepődve hogy nem megy?
Ennyi erővel SGS rom-okat is próbálgathatsz hisz ott sem szerepel...
az xPAD topicban is írtam neked...IDX7-ből jelenleg 5 típus van...
akkor most mi van?
peace
-
apeelme
addikt
válasz
webdeejay #3424 üzenetére
A hozzászólásodból sajnos egyből lehet következtetni hogy fogalmad sincs mit csinálsz, és mi miért történik...
Tényleg örülj neki hogy nem lett tégla, engem csak az zavar ha vki a másikat is belerángatja egy hülyeségbe, én csak segíteni akartam de nem kötelező megfogadni a te géped azt teszel vele amit akarsz, azért pár szót szólnék még...bár úgyis megkapom megint hogy kioktatok...mond-e neked az a szó vmit hogy bootloader? nem? elmondom nagyjából...ez a gép legalacsonyabb szintű op.rendszere - maradjunk az "Androidos cumók"-nál - enélkül nincs semmi, még android-ot sem tudsz rá telepíteni mert nem fog bekapcsolni sem...ehhez a memória területhez kellő szakértelem nélkül hozzányúlva garantált a tégla...
Mondok példát: ezek a rom-ok amiket itt linkelgetsz nem is tartalmaznak bootloader-t (ettől még nem veszélytelen), amit persze nem is kötelező cserélni ha megfelelő a loader konfigurációja a használni kívánt rendszerhez. A konfiguráció eszközönként változhat van ahol a terület újraírható, van ahol a hardverbe van égetve...stb.
pl.: xPAD70 és xTAB70-nél a system partíció ubifs fájlrendszert használ, ezt a bootloader konfigurálja legelőszőr, amit felülbírálhatsz te magad android "alatt" mondjuk yaffs2-re pl. CWM használata miatt...de attól még legalacsonyabb szinten ubifs-ként lesz lekezelve...miért mondom mindezt csak azért mert xPAD-nál pl. ez az "átállított" fájlrendszer kikapcsolt állapotban töltő csatlakozáskor - mert pl. a töltést is a bootloader kezeli többek között - garantált system partíció törlést...xTAB-nál ugyanez a helyzet csak ott akkor történik mindez ha be is akarod kapcsolni...
Érdekes módon erről senki nem beszélt a külföldi fórumon amikor ugyanígy belinkelgette vki az xPAD topicba...persze erről jobb hallgatni.Mert megoldani lehetetlen TÖKÉLETES bootloader forrás nélkül, ami bosszantó mert itt nincs is lezárva mint más hasonszőrű eszközöknél azaz szabadon módosítható...persze szerezd meg a forrást és build-elj egy saját bootloadert...egyetlen lehetőséged van hogy jó az amit csináltál...ha nem akkor kuka a gép...esetleg JTAG-el éleszthető horror áron.
Honnan tudom mindezt? Mert én készítettem ilyen rom-ot xTAB70-re amin a fájlrendszert lemódosítottam, és utánajártam a hogy mi miért történik...Érdekes az is hogy a fórumon megemlítik ezen eszközöket mint támogatott eszköz és Ti már felrakni sem tudjátok, ez egy kicsit sem gyanús???
Vagy nekem tűnik túl logikusnak hogy mégsem rávaló?
xTAB100-am nincs csak 50,70,70i,100is...nah persze akkor meg mit okoskodok itt ugye?
Nem okoskodok csak szerettem volna felhívni a figyelmed - és másokét is - hogy nem ennyire egyszerű a helyzet ahogy te leírod...főleg hogy már az elején elbukik a dolog, pedig működnie kellene, és ez a "kernelt kell pakolgatni" szöveged sok mindent elárult. Tudod például hogy a boot process során pontosan hol töltődik be a kernel?Szal nem áll(t) szándékomban senkit sem megsérteni, távol álljon tőlem, utólagosan is elnézést, csak érdemes kicsit olvasgatni mielőtt a drágán megvásárolt eszközünk a túlvilágra szenderül, és megfogadni mások tanácsát (is)!
Picit hosszú lett, ezért is elnézést!
-
apeelme
addikt
válasz
webdeejay #3421 üzenetére
Azért nem megy mert nem rávaló...attól még hogy amlogic nem lesz univerzális...
amlogic a SoC, de a körülötte lévő hardver szinte minden készüléknél (gyártónként) más...a legfontosabb memóriafelosztás (nand partíciók), szenzorok, display, touch...és még sorolhatnám
egy halk megjegyzés...örüljetek hogy nem csináltatok téglát a cuccból...
-
tomecs
csendes tag
válasz
webdeejay #3388 üzenetére
Köszi szépen,lehet megnézem majd, mondjuk ez nem ingyenes. amúgy a real football 2012 is klassz csak, így irányítás nélkül kicsit snassz.
Amúgy a drag racing-re kattantam rá, alig lehet abbahagyni.
Blood and glory érdekel még csak ott meg valamiért nem igazán érzékeli a tapizást, legalábbis úgy érződik, hogy nagyon "nem foglalkozik azzal amit szeretnék", így nehézkes vele játszani és kis idő után már idegesítő is. Ilyet tapasztalt más is vagy csak én vagyok a béna?! -
Teasüti
nagyúr
válasz
webdeejay #3383 üzenetére
És ehhez a telefont kell recovery-be rakni, vagy a tabot?
Tabot hogy tudom recovery-be rakni? Nincs rajta home gomb.
Hangerő gombokkal eddig nekem automatikus update.zip telepítés indult csak, soha nem láttam még recovery menüt az xtab-on.(#3384) hjozsi
Uhh ehhez külön program kell?
Fura, mert amúgy bármit rá tudok dugni; pendrive-ot, bill+egeret, stb.
Nem látom a különbséget egy pendrive és egy telefon között, mindkettő usb mass storage eszköz. -
hjozsi
tag
válasz
webdeejay #2865 üzenetére
Az USB egeret próbáltad már nálam nincs kurzor, hanem a Wayteq feliratú kép mozog az egérrel és a sarka a 'kurzor'.
Továbbá a HDMI-nél is van egy kis gondom, alul és felül is van fekete csík, pedig a francia ics-nél jó volt. Meg próbálom annak a HDMI apk-ját bele tenni. -
kelzsoca
félisten
válasz
webdeejay #2015 üzenetére
A kérdésre a válasz:
- Integráltam a Google csomagot
- Root
- Alkalmazások hozzáadása/cseréje
- GPS aktiválása
- Magyar nyelvi és területi beállításokTehát összeraktam a romot annyira, hogy akár egy kezdő felhasználó is kényelmesen gond nélkül fel tudja tenni, és azonnal tudja is használni.
(#2020) delacroix
A gombokra majd ránézek, de másik, idegen készülékből biztos nem lehet átemelni semmit sem.
(#2019) hjozsi
A telepítési hiba nem gond, az update.zip-et kell megetetni vele, mint csináltad is.
(#2022) delacroix
Akkor a HDMI-re csinálok majd kis patch-et.
........................................Mindentől függetlenül ez már egy teljesen használható szoftver
Bármi hibát tapasztaltok a rommal kapcsolatban, írjátok le, lehetséges hogy megoldható a probléma.
-
tjb007
nagyúr
válasz
webdeejay #1625 üzenetére
Hivatalosan nem jelent meg kereskedelmi forgalomban és amit a Spica -val adtak az csak a Spica -val és csak a Spica -n használható, semmi máson.
A téma további részének már nem a fórumon a helye, gondolom sem neki sem senki másnak nincs szüksége figyelmeztetésre vagy kitiltásra. -
Teasüti
nagyúr
-
törölt tag
válasz
webdeejay #620 üzenetére
Világ életemben , szétszedtem berheltem javítottam, bármit ami a kezembe akadt. Ezzel töltöm az időm, néha kifog rajtam de vannak nálam okosabb akik segítenek
Általában csak olvasni szoktam mert összejön annyi információ hogy megcsináljam amit akarok. Most nem sikerült
Kb 12 éves korom óta foglalkozom elektornikával amit "magamtól" tanultam, most is műszerészként dolgozom. Ez köt le és inkább magamét rontom el mint másét, utána viszont másét tudom javítani.
Másrészt igazad van nemsok értelme van a tunningolgatásnak ilyen szinten. Maximum ugy mint kelzsoca csinálja, javít pár dolgot és közzéteszi. -
aldebaran
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest