Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4M13N
aktív tag
válasz
#47982080 #3722 üzenetére
Köszönet érte!
Amúgy visszakerült hozzám a tablet.egy év alatt több mint 2 hónapot garizták.Leveleztem mindenkivel,nem adtam fel.Egy rakat papír gyűlt össze,folyamatosan csak SW frissítés volt,szóltam hogy alaplap hiba van mert tudom,olvastam róla ez a tünet.(kikapcsolt és soha nem kapcsolt be)
Volt olyan hogy hazahoztam a boltból és aznap újra brick.Múlt héten felhívtak, hogy kész van.
Most tényleg jó lett.És mi volt a hiba?
Azt mondták tudnak a dologról, ez tényleg alaplai hiba,és egy szériában a készülékeknél előfordul.
rájöttek patchelték alaplap javítás és kész...Ennyi idő kellett.Tehát ha vlakinek ez van akkor mondja csak hogy ilyen problémája másnak is volt és van már rá javítás azzal csinálják!
És a Wayteq-hez küldjék, ne pedig a bolt szerződéses szervizébe! -
törölt tag
válasz
#47982080 #3708 üzenetére
Itt van a módisított ROM:
[WayteQ xTAB-100 ICS SF 0.8.1]Általam eszközölt változások : Wayteq logó, HungarianIME, orosz programok törlése.
Nem változtattam meg a build.prop-ban semmit, így nem magyarul indul!Telepítésnél minden adatot töröl a készülékről (Wipe data, Wipe cache)
Mindenki csak a saját felelősségére rakja fel!
(Nincs ilyen készülékem nem tudtam tesztelni!)
-
neat_man
csendes tag
-
Lacix29
őstag
válasz
#47982080 #3616 üzenetére
0.7.1-hez képest tapasztaltatok valami különbséget ?
Amik a korábbi verzióban zavartak és jó lenne ha egyszer kijavulnának:
- web böngészőben a videók mindíg teljes képernyősen játszódnak le (ha nincsenek kinagyítva akkor csak egy részletük látszódik ott ahol a böngészőben a videó helye van), nem lehet kicsiben nézni őket.
- google+ -nál nem megy a videó chat
- skype nem indul automatikusan bekapcsolásnál (mint a 2.3 -asnál)
- nincs automatikus fényerő állítás -
TGa
tag
válasz
#47982080 #3565 üzenetére
Köszi a választ! A SF_0.7.0 van fent.
Általában repülőben van, wifi bekapcsolva. Nincs mobilnetem, hol lehet kikapcsolni, hogy ne is keresse? Valószínű, hogy tényleg ezért nem megy alvóba...Ja és két hét alatt egyszer sem fagyott le és mindig bekapcsolt, ezzel dicsekedtem is! Ma reggel éjszakai töltés után nem kapcsolt be teli aksival
-
szabojoe82
csendes tag
válasz
#47982080 #3551 üzenetére
Lenne több kérdésem a romhoz, chainfire progiban települ e a driver, előző romnál az volt a gond ,hogy progi feltelepült,viszont a driver nem települ,újra indul ,de nem változik semmi. Illetve a másik kérdésem az hogy milyen kernellre épül.
Amugy egy észrevétel, csak úgy ment vissza a 8c ,ha felraktam a 0.62 -est , ha a 7-es után raktam fel hibát irt és megállt az egész.
Szóval a chainfiret megnéznétek hogy használható - e azt megköszönöm
. Feleslegesen nem akarom feltenni a 0.71 -et. -
TGa
tag
válasz
#47982080 #3548 üzenetére
Tegnapi adatok az aksiról:
Este 10-kor vettem le 100%-on a töltőről. 15 perc net böngészés.
Reggel 6-kor a 15%-os pittyegés ébreszt! 7-kor bekapcsolás és annyit láttam, hogy kikapcsolás...
Ez eddig nekem nem volt jellemző, 15 perc net és egy éjszaka készenlét rendkívül kevés!!!
Eddig a lefagyás korlátozta a felhasználói élményt, most az üzemidőde biztosan lesz ennél jobb is.
-
tlala
addikt
válasz
#47982080 #3535 üzenetére
Érdekes, nekem meg a 6.4-es tűnt egy kicsit lassabbnak, mint a 6.2.
Nekem ezen a 7-esen az tetszik, hogy sokkal gyorsabb a netezés valahogy, gyorsan jönnek be a weboldalak ugyanazon a Dolphinon és Operán. (Persze lehet, hogy egyszerűen az én routeremmel szeretik jobban egymást.)
Számomra úgy tűnik, hogy kevésbé akadozik az oldalak görgetése is.
Valami érzékenységet is növeltek egy picit szerintem az érintőképernyőn is, ezt nekem néhol még szokni kell (vagy csak úgy érzem?). -
tlala
addikt
válasz
#47982080 #3531 üzenetére
Lényegesen gyorsabb lett ez a 7-es verzió!!
Eddig teljesen stabil, és nagyban javult a sebesség miatti élményindex. A böngészés is gyorsabb ezzel a ROM-mal, a wifi-n is reszeltek valamit.
Egyedül a görgetés nem olyan szaladós, mint a 2.x verziókkal.
Ez az első ICS, amit jó szívvel ajánlanék.Ezúton szeretnék köszönetet mondani, hogy ilyen hűségesen követed a francia topicot, illetve külön köszönet a rendszeres "wayteq-esítésért".
-
hjozsi
tag
válasz
#47982080 #3531 üzenetére
Köszi! A hétvégén kiprobálom. Az elözö verzio stabilan ment, egy ujrainditás sem volt a telepites után. Ha ez is ilyen le a kalappal.
Mind össze egy hibát vettem észre az elözöben, ha a youtube-t hdmi-n néztem volt benne két fekete vékony téglalap, kb a tv 1/10-ét kitakarta. De meg lehetet kerülni a problémát másik appal. -
apeelme
addikt
válasz
#47982080 #3511 üzenetére
Hát picit kusza amit írsz, valami olyasmit vettem ki a szavaidból hogy rom-ot cserélnél?
mint korábban mondtam az amlogic oldalán található tartalommal semmire nem mész, nem használható, így ne is csodálkozz hogy nem megy...
a boot partíción nem a "u-boot fő betöltő" van, hanem az android kernel (ami egyenértékű az uImage-el) és a hozzátartozó initramfs.
a u-boot-512M-UartB.bin fájl maga a bootloader, veszélyes játékot játszol ha ezzel szórakozol - bár már ezt is mondtam -, míg egy uImage csere (ami felesleges), vagy boot.img módosítás nagyjából veszélytelen, addig ez csak egyszer módosítható, ha nem jót erőltetsz rá soha többet nem kapcsol be és nem tudod visszaállítani az eredeti állapotot, mivel gondolom nincs otthon többszázezres (JTAG) cuccod és megfelelő programozói tudásod. És hiába is mondod hogy amlogic oldalán többek között ott a bootloader forrás, mert ha sikerül is lefordtanod garantált tégla lesz tőle a cucc...és erre fogadni is merek.
- ha romot akarsz fejleszteni, próbálgatni, és megfogadsz egy jó tanácsot akkor hagyd békén a bootloader-t felesleges hozzányúlni...de tényleg
-
Lacix29
őstag
válasz
#47982080 #3511 üzenetére
Jelly Bean (4.1) lesz vajon erre a készülékre ? (vagy cyanogenmod 10 ?)
4.0.4-es is ICS is jó lenne.
Meg a mostani ROM-okban is vannak hibák még. (pl Android frissítés kiírása, automatikus feléledés alvó módból, +youtube videók kicsiben nem kicsinyitődnek le csak egy részletük látszik)Reménykedem a lelkes firmware készítőkben.
-
törölt tag
válasz
#47982080 #3508 üzenetére
Jó hír sikerült a Play-t megoldani, most látja rendesen a programokat fel is telepíti működik is.
Szokásos buhera: Magyarul indul, WayteQ logók, Magyar billentyűzet, felesleges progik kivéve.
Az orosz SF_0.64 lett módosítva nem a francia.
Kernel verzió 2.6.34.13 ez az orosz srác által készített.
Build-szám ez viszont az eredeti WayteQ ICS szerintem csak menüben látszik a Beállítások/A táblagépről menüben.Ha valami gond lenne szóljatok!
-
törölt tag
-
tlala
addikt
válasz
#47982080 #3485 üzenetére
Köszi a munkádat!
Feltettem, tetszik is.
Viszont minden indításkor kíírja, hogy "Android frissítése folyamatban."
Ezzel még nem is lenne bajom, de időnként feléled a masina alvásból, és ugyanezt kiírja.
Meg tudnád mondani, hogy ezt melyik alkalmazás csinálja a háttérben? -
tlala
addikt
válasz
#47982080 #3474 üzenetére
Nagyon köszi a linket.
A korábbi ICS csalódások után feltettem ezt is.
Tényleg gyorsabb mint a magyar vagy a korábbi francia.
Ellenben a GB-hez képest még ez is tetű lassú, és a görgetés keservesen rövid, "ragadós" a GB "szaladós" görgetése és sebessége után.
Sajnos csak megerősített a véleményemben, hogy erre a tabletre GB való nem az ICS - talán az 512MB memória a limit, vagy nem tudom.
De visszatérve a GB-re azt kell hogy mondjam, a korábbi ICS varázs eltűnte után a GB is teljesen jó - cserébe sokkal-sokkal gyorsabb, legalábbis szerintem.
De még egyszer köszi a munkádat és a linket. -
-
apeelme
addikt
válasz
#47982080 #3467 üzenetére
Hát ööö az tuti hogy nem jó hogy elindítottátok...
Ez egy hivatalos firmware frissítő a touch-hoz, méghozzá egy egalaxfw.egxp fájlt "éget" fel valahová (spec. helyre), amit ellenőríz, majd kalibrál...elég komoly cucc, semmiféleképp se használjátok! Sajnos a smali-kból teljesen nem lehet leszűrni...
Egy friss reboot utáni dmesg kimenetet tudsz adni? (pastebin-be)
-
mykee
csendes tag
válasz
#47982080 #3462 üzenetére
Arra én is rányomtam, kírta, h ne nyúljak hozzá, így végigvártam, hogy mit csinál, makkolt egy keveset, aztán kiírt vmit és kilépett, de semmi nem változott. Kár volt közben a reset :S
Tudsz olyan olyan zip-et csinálni, ami lecseréli a splash-t meg a boot animációt? Amit régebben csináltál, az nekem ezzel a rommal assertation failed-el elhal.
-
-
kelzsoca
félisten
válasz
#47982080 #3444 üzenetére
Világos, értem én, maradjunk annyiban hogy gyártói forrás nélkül, semmit nem tudsz összerakni a géphez, sem egy romot sem egy kernelt, de főleg nem egy bootloadert, az első kettővel nagy kockázat nincs, de az utóbbival annál nagyobb
Az AMlogic oldalán pedig, csupa olyan forrás van fent egyébként is, ami vagy elavult vagy hiányos, abból dolgozni nem lehet, tudom mert én is, mi is próbáltuk.
-
kelzsoca
félisten
válasz
#47982080 #3439 üzenetére
de uboot az sikerült részben de nem abban a formátumban ahogy fel tudnám rakni a gépre.
Röviden és tömören csak annyit mondanék, hogy jobban is jártál, hogy nem lett flashelhető a bootloader, mert így megmaradt a készüléked, és nem lett belőle azonnal brick.
Én egy gyártó által kiadott, a készülékre készült hivatalos bootloader forrásból építettem egy minden téren hibátlan fájl, majd azt a készülékre való flashelés után, a tablet-et többet nem kellett bekapcsolni, ráadásul bekerült a szervizbe is, ahol kiderült, hogy már csak alkatrésznek lesz jó, vagy alaplap csere.
Tehát aki azt gondolja, hogy egy tabletre mindenféle szoftvert, bootloader vagy bármit fel lehet tenni, az nagyon téved
-
apeelme
addikt
-
törölt tag
válasz
#47982080 #3365 üzenetére
Meg is van az első változat látszólag minden oké, egy jegyzet programban meg a böngészőben próbáltam.
Ezzel a billentyűzettel próbáltam delux k5300 magyar: [link]
qwertz külső usb-s billentyűzet ICS patch :[link]
Még be lehet rakni pár funkció gombot mint WIN+"gomb" és indít böngészőt vagy egyéb alkalmazást.
-
hjozsi
tag
válasz
#47982080 #3360 üzenetére
Lehet hogy (ez szerint) notepad++ -al szerkesztve a generic.kcm, az ékezetek is megváltoztathatóak.
-
törölt tag
válasz
#47982080 #3356 üzenetére
Az előzőleg leírtat teljes újra "telepítést" jelent. A letöltött fájlt ki kell csomagolni a memória kártya gyökerébe majd Recovery módban felrakni az update.zip-et, wipe-olni a cache, data és media particiót. (media particiónál nálam hibát jelez a francia eredeti ROM is, ezt is megnézhetni Kelzsóca)
De csináltam csak egy logo, és animáció lecserélő "patchet" is, ami nem állít el semmit.
https://dl.dropbox.com/u/49293392/wayteq_logo.zip
Ezt a zipet csak felrakod a kártyára kicsomagolás nélkül és a tablet menüjében lévő Upgrade alkalmazással felrakod. (Lehetséges hogy át kell nevezni update.zip -re)
Vagy felrakod Recovery-ből, mint egy sima frissítést. -
atus1969
csendes tag
válasz
#47982080 #3022 üzenetére
"Ezt a hibát akkor kapod ha a nem WIPE-oltad a MEDIA, CACHE particíót recoveryben, és nem csináltál FACTORY RESETET.
De itt le van írva az első hozzászólásban hogy kell lépésről lépésre."Megkövetlek, bár nem tudom, hol van leírva (vagy vak vagyok és nem találom) a wipe-olás
Mindenesetre úgy sikerült, hogy előbb az ezedeti xTAB-100 verziót feltelepítettem, majd a frissítéséhez adott gyári telepítőt násoltam, a kártyára, ott már feljött a menü, hogy hogyan formázhatom a felsoroltakat, és csak az ugprade menüt nem indítottam, hanem reset.Most műxik is... de viszem a szervízbe, hogy tegyék fel a frissítést, mert amikor én raktam fel a gyártó utasításai szerint, egy darabig ment, majd lefagyott a kamerába is meg bármi másba is...
Köszi a segítséget
-
keccsa
aktív tag
válasz
#47982080 #2413 üzenetére
Persze, gondolom, hogy nem a Wayteq szórakozik ezzel, hanem a beszállító hitegeti. Azt is elhiszem, hogy a gyártónak nem tétel az a mennyiség, amit a Wayteq rendel tőle, így nagy nyomást sem tud gyakorolni rá, de valami megoldást akkor is találniuk kellene, mert így bizalmat, vagyis vevőket veszítenek!
-
keszo
őstag
válasz
#47982080 #2388 üzenetére
Ezért kérdem mert én soha nem kapcsolom ki a gépet. Csak a képernyő sötétül el, de soha nem volt még olyan problémám amiket itt írnak.(kopp-kopp-kopp)
Esetleg befolyásolhatja, az is, hogy nekem az alkalmazás listában csak 82db alk. van, valamint a 32GB-os kártyán meg 7.8GB szabad hely?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest