- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
A háztartási gépek topikban érdeklődj.
Nekünk Electrolux van, 100K volt pár éve, szeretjük. -
PociAti
őstag
KitchenAid termékek a strapabírósságukról ismertek. Ez látszik az árcédulájukon is (meg hogy a legtöbb külföldi főzőműsorban ezt használják). Az itt szerzett hírnév szintén árnövelő tényezővé vált. Black Friday alkalmával külföldi (pl. osztrák) webshopok szoktak jelentős kedvezményt adni.
A fém fogaskerekekről meg annyit, tudtommal az autóiparban a Volvo volt az első, aki a váltóban tolatáshoz használt fogaskereket fémről speciális műanyagra cserélte. (1970-es évek közepétől, M45-ös és M46-os manuális váltó. Előnyök: A műanyag fogaskerék csökkentette a váltó működési zaját, olcsóbb volt az előállítása, és korrózióálló. Később visszatértek fémre.) -
zsero
aktív tag
Legolcsóbb HD9200-as Philipsről van esetleg tapasztalat itt a fórumban? eMag-on most csak 23e Ft ingyenes szállítással és ha jól látom Wirecutter kihozta nyertesnek:
https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/best-air-fryer/ -
-
bul07
nagyúr
Annyira nem akartam itt offolni
Igen az üzemanyag 6.5Lei mindkettő (+/- pár bani) 78Ft váltott végül így 507Ft/l
Amúgy gázolajat magyarba is lehet ennyiért venni, Berettyóújfaluba egy kis privát kúton már 500Ft alatt van literje, e hó ötödikén voltam utoljára akkor 505Ft volt és azóta párszor csökkent pár forinttal(holnap fogom megint megnézni)Amúgy ami nagyon odavágott az a napraforgó olaj 5.69Lei-es ára 444Ft/l, ugye itthon stoposan 550-570Ft
De itt egy hosszabb beszámoló és vannak képek is a boltokból ha valaki ránézne
-
Essejó
veterán
Nekem is van a ilyan sütő papír mint a muffin forma csak kosár méretű. Illetve hasonló méretben csak ívelt sarkú szilikon. Pont abban sütöttem szombaton másfél kg egyben fűszeres lapockát. 150 fok 60 perc. A maghő ekkor még csak 67 fok volt. Emeltem a hőfokot 160 fok és 20 perc, amikor letelt, a maghő 73 fok volt. Visszatoltam 170 fok 5 perc szép piros színt kapott. Kivettem és csomagoltam alufóliába azt meg két konyharuhába, 20 perc pihentetés. Felszeleteltem, és a szilikonban lévő pecsenyelével megöntöztem. Olivás gyökérkenyérrel és uborka salátával ettük, utána már csak egy kényelmes hely kellett.
-
Breki
veterán
Szerintem van idézem:
A sütőpapír nagy előnye, hogy az lesz koszos és nem a fritőzünk, amit így sokkal egyszerűbb lesz használat után megtisztítani
"sőt létezik olyan speciális sütőpapír is, ami kimondottan forró levegős fritőzbe való használatra lett tervezve. Nem muszáj azonban a különleges fajtát megvennünk, a hagyományos is tökéletesen megfelelő, és léteznek olyan ételek, amelyek készítése közben kimondottan ajánlott a használata. Például ha valami kis dolgot sütünk, annyira aprót, hogy beleeshet a sütő nyílásaiba. A nyílások arra szolgálnak, hogy a forró levegő jól tudjon keringeni a fritőz sütőterében, a sütőpapír pedig szerencsére olyan vékony, hogy nem zárja el a levegő útját. A leggyakrabban a kosaras típusú fritőzökben vehetjük hasznát a sütőpapírnak, a tálcás fajták esetében nem annyira hasznos. A kosárba tett ételről viszont le tud potyogni mondjuk a panír, illetve a ragacsos tészták is oda tudnak tapadni, tehát kifejezetten jó ötlet a sütőpapír bevetése. "
-
TomMusic
őstag
Miért kell alá papír?
Ja, gőzöm sincs, én nem értek ehhez, gasztronómiai analfabéta vagyok
Csak láttam hogy szoktak alá rakni, illetve gondoltam ha kifolyik a szósz belőle, akkor így nem ég annyira rá. És amúgy így is lett.
Viszont abban van valami, hogy alulról így nem tud annyira sütni.NDK-s melegszenya sütőm nincs, azért vettem az airfryert
Vészesen fogynak a tárgyak, úgyhogy előző félévben egyik tárgyból (amire van egy ráépülő) biztos ami biztos, meg is buktam.
-
erdey_a
addikt
nem akarok az előmelegítésről hitvitát nyitni, de nem azért van esetenként szükség rá, mert gyenge a gép, hanem azért, hogy a kosár is meleg legyen, mikor beteszi az ember a cuccot. fagyasztott csigának, krumplinak mindegy, ahogy a császárnak is, de pl. egy pácolt csirkemellnek, zsemlének, pogácsának (rendes, otthon gyúrt tészta) jobb, ha rögtön meleg lapra kerül, hogy rögtön "kérget" kapjon
-
Breki
veterán
Igazából nem szeretném, feltalálni ez esetben a spanyolviszt, csak fura volt nekem ez ez a videó az alapján amit korábban itt is olvastam a Lidls gépekről.
Bocsi, ha alap dolgokat kérdezek, igyekszem sokszor visszaolvasni és rákeresni, de ez nekem még elég új.
Végülis most PHILIPS HD9255/30 Airfryer Essential Forrólevegős sütő lett most érkezett meg, hamarosan kipróbálom.
Ugye ez 1400 W-os és kisebb, de remélem azért jó lesz.
Kérdésem a kiégetésről, sokaktól olvastam itt, hogy ajánlják leírásokat is olvastam róla, pontosan hogyan. Egyből ezt kerestem a leírásban, de nem volt semmi róla.
Másik fórumon meg megoszlanak a kérdések-e tekintetben.
Ezért főleg a Philipseseket kérdezné, hogy ők első használat előtt, használtak-e kiégetést, és ha igen pontosan hogyan 30 perc 200 fok mosás aztán újra? -
ernyo15
csendes tag
(és #3246m3k)
Már kétszer nekifutottam hogy reagálok a bejegyzésedre de elnyelt az Internet amikor írni akartam, meg akartam keresni egy videót amit az Airfryerem beszerzése környékén láttam, azon a felvételen egy hölgy gépének a sütőedénye már el volt deformálódva is (valószínűleg leesett) de lelkesen használta.
Nekem sajnos nincs mosogatógépem (nem fér el), eleinte mindig rendesen tisztítottam a kosarat és a fűtőszál környékét is amennyire tudtam, minden használat után. Párom mondta ne stresszeljem magam vele úgy semmi értelme az egésznek, így egy ideje nem voltam olyan precíz . Több mint két év után a helyzet a következő: a sütőedény és a rács majdnem mint újkorában (a rácsot néha tisztítom műanyag kefével is a kis kopása lehet attól van), az olajgyűjtő szerintem szintén (anyagában foltos kicsit attól hogy néha ráégett a cucc de lekopva nincs és nincs rajta lerakódás), a kosár van a legrosszabb állapotban mivel nem mostam el mindig teljesen két zsíros sütés között vannak ráégett dolgok, kopás nincs. A fűtőszál környékén lerakódás van de mivel már nem garanciális lassan ha lesz rá idő megejtünk egy kis szétszereléses tisztítást. Mivel nagyon szeretem és sokat használom tartalék kosarat már vettem hozzá amikor volt kuponos lehetőségem. Amikor elnyelt a net és a végén nem írtam meg ezt a hozzászólást egy pár tisztítási videót néztem meg.Fűtőszál környékének tisztítása csak a fiók eltávolításával (ez talán nincs hatással a garanciára sem főleg ha nem áztatunk el elektronikát vele), mondjuk én csak bekenném a tisztítandó részt nem spriccelnék ész nélkül: [link]
Nem teljes szétszerelés tisztításhoz (ezt majd kipróbáljuk): [link]
Teljes szétszerelés vezeték elvágással majd összeillesztéssel (jobban mondva ez most csak az összeszerelés, ezt csinálja az aki szakember) mondjuk így tényleg mindenhol ki lehet tisztítani, a hátsó rácsnál is és a ventillátort is: [link]
Egy kis érdekesség mi mindent túlélhet a készülék: [link] a hölgy utána vett egy Electroluxot mondván azt sokkal könnyebb tisztítani, hát nem meggyőző .
Ez a szenzoros szétszerelése és tisztítása: [link]
Ez meg csak úgy : [link]
A második változatot egyszer ki fogjuk próbálni a párommal, azt még nem tudom milyen szereket fogok használni. Annyit azért ajánlanék hogy „drótszivacs” használatánál nem árt vigyázni, ne maradjanak kis drót darabkák a gépben amik utána az ételbe tapadhatnak, láttam egyszer egy műsorban hogy a grill tisztító kefe egy kis szálának lenyelése komoly egészségügyi problémát okozhat.Tudom olcsót kell venni és azt akár évente is lecserélheti az ember, én szeretem a gépemet, majd ha nem éli túl valamelyik tisztítást elgondolkozok máson.
(Ugyanitt 25%-os általános Philips kupon kerestetik privátban, sajnos a kunyerálós topikban nem kaptam.)
-
mephi666
nagyúr
épp ez az... kémia: a zsírok és olajok nem oldódnak vízben
ajánlott kísérlet délutánra mindenkinek: pohárba öntsön mindenki vizet, majd rá egy kis étolajat... keverheted, turmixolhatod, csinálhatsz vele bármit: ha picit békén hagyod, az olaj felmegy újra a tetejére és egybefüggő, különálló réteget alkot
ui: a benzin már más... de nem is szereti a motor a túlságosan felvizezett benzint
habár lehet benzinben is sütni: elég gyorsan
-
bul07
nagyúr
-
retesz147
addikt
Köszönöm! És mindenki másnak is!
Jogos, én sem adtam pontos leírást.
2 fő, panelba (tehát hely szinte nuku), pénztárca 30k körüli, de ha 40, az se gond, csak ár-értékben jó legyen.De most már látom, hogy nem atomfizika.
A lényeg akkor, hogy "Úristen, very big, very big" legyen.
-
retesz147
addikt
Visszaolvastam, de az első kérdésemre a visszaolvasásból nem kaptam választ. Nyilván nem azt vártam, hogy itt bárki a pontos raktárkészletet tudja, csak annyit, hogy engedjem el, mert elfogyott és nem is volt, vagy van esély rá.
A második kérdésemre volt pár alternatíva, ebben igazad van, de véleményt nem nagyon találtam még, csak annyit, hogy megvették a Tefalt, Princest, stb, de hogy esetleg melyik miben jó, vagy sem, azt nem nagyon találtam meg.
Na mind1.
Azért köszi! -
Andreaspasco
tag
Na akkor meg is van a megfelelő eszköz.
Itt egy kis oktató videó.
Ha erre jó akkor a konyhába is! -
csibe1
addikt
Olyat gyártanak direkt, hogy minél előbb vegyél újat vagy kettőt, mert még a gari idejét se húzza ki. Vicc az egész, ahogy van.
Éljen a fogyasztói társadalom, vagy mi a fene van.
Most meg itt a covid, csiphiány meg a hétnyavalya is ami miatt árat lehet emelni.
Szóval nem kell csodálkozni, mindennek is emelkedik majd az ára. -
Acheron
őstag
Airfryer az, csak olajsütőnek írják az Emagon.
Valószínűleg azért, mert a Tefal oldalon is abba a kategóriába tették.
De a saját honlapján írják, hogy olaj nélküli fritőz, illetve a használatijában is csak annyi olaj van, amit rácsorgatsz a behelyezett ételre (már ha akarod). -
Smiro
senior tag
Válaszolok is magamnak
Találtam videót, de az eredmény nem olyan. Beletettem 3 szeletet, alul és felül is összefolyt a tészta, egybefüggő lett. Meg kellett fordítani, így egyben történt, mint ha omlett lenne. Tulajdonképpen az is, csak afrikai harcsával töltve. Az íze viszont abszolút új élmény... Mondom élmény... Nagyon jó. Teljesen más, mint az olajban sült. Na megyek is, mert kész a 2. adag. Ja, 180 fokon kezdtem, majd 200. 20 perc kellett azért.
-
erdey_a
addikt
"Inkább a zaj negatív, mert reggeli friss péksüteménynél nem feltétlenül szükséges még a rotor hangot is hallgatni. Gondolom bérházban pláne zavaróbb lehet."
Milyen zaj? Milyen rotor hang? A mi airfryerünknek annyi hangja van mint mondjuk egy mikrónak.
Milyen "bérház" az, ahol a mikró "zajt csap"?
Ne toljuk már fullba... -
erzol
őstag
Mindenképpen cél az egészségesebb étkezés.
kola99
Olvastam én is az értékelést, de rajta kívül más nem írta.
Remélhetőleg csak user error.
Szeretem a xiaomi-t meg sem tudom számolni mennyi és hány féle van itthon,mind hibátlan minőséggel.
Köszönöm a nagy testvért utánna nézek.Ajánlott más márka esetleg?
Lidl silvercrest?
30-40 körül költenék rá max. -
Siriusb
veterán
Szettet nem hiszem, hogy fogok venni, egyelőre nem látom át, hogy (ki)használnám-e.
Ilyet találtam pl, feltételezem erre gondoltál: https://www.aliexpress.com/item/1005002317603564.html -
törölt tag
Melóhelyen a hűtő tetején van a mikró, és azon tároljuk a sütőt. Levételkor egy kicsit talán magasabbra emeltem az átlagnál, hogy az amúgy feltekert kábele ne akadjon bele semmibe, és magam felé döntve megindult a tálca. Kb 2 méter magasból csattant, farmeren keresztül minimálisan felsértette a bürkém, szóval rajtam veszített lendületet, de így is sérült annyira a fogantyú, hogy ne tartsam biztonságosnak. 3 műanyag rögzítési pont van a fogantyú és a kosár rögzítés között, mindegyik eltört, de szétszedve a kosarat megtartja a belső fém rész.
-
nagysz
tag
Az egyéb (villany) sütők használati utasításában benne van, hogy első alkalommal ki kell égetni, erre a bekötéskor fel szokták hívni a figyelmet. Pld. itt is. De ha nincs szaga, akkor nincs szaga..
-
Acheron
őstag
-
ernyo15
csendes tag
Őrülök hogy elégedettek vagytok vele
. Mindent ki kell próbálni, én krokettet még nem sütöttem benne, ha időd engedi majd megírhatnád hogy milyen fajtát (ki a gyártója vagy forgalmazója, esetleg házi készítésű) hány fokon és percig sütöttetek. Tegnap vettem gombát úgyhogy ma nálunk is rántott gomba volt meg rántott sajt (fagyasztott aldis sajt), a rácsos elválasztóval, alul a sajt felül a gomba, 180 °C-on 10 percig sütve.
-
Smiro
senior tag
Hamarabb megjött a kiegészítő a polák raktárból, mint a Philips. Ránézésre nagyon minőséginek tűnik a 2 tefflon betét is. Korrekt csomagolás, csak még rá kell jönnöm, mi mire való. Oké, hogy van egy kiemelő, egy csipesz, egy pár gumi kesztyű, egy rahedli kyukacsos zsír?papír, ecset, muffin sütő, 3 króm rács, hústűk, és szilikonos alátét. Na a lyukacsos papírét nem tudom. De ennyiért szerintem nagyon megérte a sok kiegészítő.
-
Hát ez jó kérdés, de én inkább a minőségen aggódnék. Ki tudja milyen anyagokat használtak a kínaiak a a bevonatokhoz, mennyire egészséges ezekben sütni, meg az is kérdés, hogy mennyi ideig bírják, és beleragad-e (hozzásül-e) az étel. Az Airfryerbe semmi nem ragad bele, ég oda, nem kell semmit kaparni az eszközökről, (a kiegészítőkről sem), egyedül ahhoz a magasító fém rácshoz hajlamos odasülni pár dolog, mert azon nincs tapadásmentes bevonat.
-
ernyo15
csendes tag
Jónak tűnik az a Tefal is, kipróbálnám, talán tényleg egyszerűbb a tisztítása. A BB topicban megkérdezheted akinek Tefal van hogy valóban elegendő-e a tartozékait és a fedőt elmosni vagy az is tud egyéb módon is koszolódni (lásd itteni fűtőszál és ventillátor téma). Nem tudom az alábbi oldalakon túl vagy-e már, hátha segítenek a döntésben, a tesztes cikkben az elvárások alapján is adnak ajánlást :
[link]
[link]
[link] -
Nekem Airfryer XXL van, de nem a szenzoros változat, szóval arról nem tudok nyilatkozni. Viszont eszméletlenül megkönnyíti a sütést, csak beöntöm az elősütött mirelit hasábburgonyát, és kb 15 perc alatt kész. Ugyanez igaz rengeteg elősütött dologra. Tudsz benne grillezni is, és ha pl valami lapos dolgot sütsz, akkor jól jön a rács, amire még egy réteget tudsz pakolni. Én nem bántam meg, hogy nem valami olcsóbbat vettem. Ja, és mindenen (kivéve a rács sajnos) tapadásmentes bevonat van, szóval nem ragad meg ég oda semmi. Nem elősütött dolgokhoz is nagyon jó, de akkor előre le kell spriccelned minden olajjal (olívaolajjal szoktam), különben túl száraz lesz a kaja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Konteó topic
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robogó, kismotor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Vigneau interaktív lokálblogja
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest