Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Az első hiba az konstrukciós hiba. A két kosár összeér használat közben és ott lekopik a "teflon". Gyakorlatilag folyamatosan lehetne cseréltetni a gépet erre hivatkozva. Ha ez a 2. géppel nem fordult elő, akkor vagy alkalomszerűen használta, vagy módosított kosár volt benne.
A klón fiókjának a csatlakozási pontjai és mérete megegyezik a cosoriéval de néhány pontban eltér. Az egyik, hogy hiányzik az a dudor, amin felfekszik a belső kosár a külsőn. Eredetileg volt két gumitappancs, de az menet közben elmaradt. Ennek ellenére mégsem ütközik a két kosár egymásnak.
Sajnos csak a cosorihoz látok tartalék kosarat. Majdnem annyiért, mint amennyiért a sigurót vettem. -
woodworm
veterán
A drágább felvágottakat én ezzel oldottam meg. Pontosan tudom mi van benne és úgy fűszerezem, ahogy nekem tetszik.
Sonkaprések -
woodworm
veterán
válasz
CoroStar86 #6693 üzenetére
Nem teflon, tapadásmentes bevonat, és igen kopni fog, ha napi szinten használod. A cosorit amerikában hívták vissza tápkábel probléma miatt. Mivel ott 110V-os rendszer van, szerintem a tápellátás, fűtés teljesen más, mint az európai készülékek. Nekem cosori és siguro van, napi szinten használva, de nincs szoftver vagy érintőpanel hiba és vetemedni sem vetemedik.
-
woodworm
veterán
Nem tudja senki, hogy konkrétan hol készülnek ezek a készülékek.
A két sütő nagyjából megegyezik a fiók magasságáig. Külső méretük teljesen ugyanaz, szabadon cserélgethetem a fiókot és a kosarat a két készülék között, nincs illesztésbeli különbség. Közelebbről megnézve azonban vannak különbségek. A siguró kosarának az alján van gumitappancs, így nem ér össze a fiókkal. A cosorin viszont viszont a fiókon van egy préselt kiemelkedés és azon támaszkodik fel a kosár. Ezen a ponton erősen kopik mindkettő. Ebből a szempontból a siguro tehát haladóbb konstrukció.
A felsőrész viszont teljesen eltér, más a műanyag burkolat, más a belső üst, más az elektronika. A sütés sem teljesen egyforma benne. Tapasztalatom szerint a cosori egyenletesebben süt. -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
Mercutio_ #5277 üzenetére
Ha a (majdnem) tökéletes porlasztás a cél, akkor sajnos már csak nem kapható terméket tudok ajánlani. A delimano brava olajspray nálam bevált. A majdnem csak azért van a tökéletes előtt, mert ha sokat használod, akkor közben többször pumpálnod kell a túlnyomás fenntartásához.
A sima rugós, mechanikus sprayk porlasztása ugyanis kívánnivalót hagynak maguk után, sokszor csak egyszerű spriccolásra futja. A mechanikájuk is szétesik egy idő után, a kínai webshopos cuccokkal legalábbis ez a tapasztalatom.A delimano eltűnt a piacról, nem is láttam hasonlót, csak most, hogy direktben rákerestem a Küchenprofi említése után. Annak van pumpása potom 12e forintért. Ennyire azért nem fontos a porlasztás. Amazonon látni még hasonló megoldásút, de szállítással ott is 10e körül van.
Keef_Lee
Többször vettem a lidlben a fokhagymásból és a zöldfűszeresből, szerintem megéri a felárat, mert otthon soha nem jött össze a hasonló intenzív aroma és utána újrahasznosítható, még ha spriccol is. -
woodworm
veterán
válasz
#20584850 #5060 üzenetére
Ma kipróbáltam ugyanazzal az elősütött, panírozott karaj és filézett csirkecomb kombóval. A paraméterek megegyeztek, 15 percre és 200°C-ra lett állítva. A cosoriban ropogósra sült, a siguroban még párásan lágy volt a bundája. Utóbbiban még visszaraktam 8 percre, de nem ellenőriízgettem percenként.
-
woodworm
veterán
Nem a ventilátor átmérője különbözik, bár megmérni én sem mértem, hanem a forgási sebessége. A hangja alapján ítélve legalábbis így van.
A kosár minden paraméterében megegyezik a két gépnél, egyedül a siguro két kis gumilába és a cosori kis púpja a különbség. Mosogatás után figyelni is kell, hogy a két kosár ne keveredjen a két fiókban. Amúgy teljesen random használjuk a két gépben, minden mérete megegyezik, nálam a cosori is pontosan illeszkedik, nincs ilyen deformáció. -
woodworm
veterán
válasz
erdey_a #5052 üzenetére
Nem akarok vitába szállni veled, mert láthatóan nagyobb elutasítás van benned, mint a cosori tulajdonosok márkabüszkesége.
Amit megerősíteni tudok az, hogy a külsőségek nagyrészt stimmelnek, a fiók teljesen azonos, de a ventillátor és az elektronika nem. A cosori pl. hangosabb a nagyobb légszállítás miatt. Van akit zavar ez, de a tapasztalatom szerint egyenletesebben süt. A programok eltérnek, más idő és hőfokértékek vannak ugyanazon opciókhoz.Én 58-ért vettem akcióban a plusz kellékekkel együtt, tehát nincs bennem kellemetlen érzés, hogy nagyon ráfizettem volna. Természetesen a siguro 19 ezerért nagyon jó vásár volt, a cosorihoz majdnem ennyibe kerülne egy fiók.
A "teflon" kopása jelentkezik már a cosorin, mi napi szinten használjuk mindkettőt, sokat van mozgatva a fiók. A cosori kosár alján nincs gumiütköző, forgatáskor illetve a kivétel és a berakás során óhatatlanul összeér a fiók és a kosár. Ezen a helyen kopás látható.
A teflont azért tettem idézőjelbe, mert nekünk az összes teflonedény kopása jellegzetes feborzolódásként jelentkezett, ezen pedig úgy néz ki, mint amikor a festék kopik.
-
woodworm
veterán
Jól jártál a siguroval, elmondhatod nyugodtan, hogy vettél egy cosorival felérő gépet.
Annyi már most látszik, hogy a siguró kosarának alján van gumipapucs, a cosorién nincs. Utóbbinak össze a kosár és a fiók, és kopik azon a helyen. -
woodworm
veterán
válasz
#20584850 #4205 üzenetére
A gyári recepteknél megadott idő és hőfok kombókra néha én is csak pislogok a cosori könyvben. De elég csak a cosori és a siguro gyári programokat összehasonlítani, a közük nincs egymáshoz.
Ezért jó működő példákat keresni, nálam ez vált be.#4206 Keef_Lee
Ha megnézed, akkor Mészi is szinte ugyanezekkel a paraméterekkel dolgozik és a kétszintes pakolás helyett inkább beleállítja a dobverőket.. -
woodworm
veterán
válasz
#20584850 #4202 üzenetére
Nem szoktam a rácsot használni, mert akkor saját kútfőből kell módosítani a recepteket és forgatni a szinteket. Vagy kell keresni olyat, amiben szintén rácsos módszerrel készítik.
Én általában egész csirkét sütök szétnyitva, ha néha comb megy bele, akkor ugyanazokat a beállításokat használom, amit Szoky videójából lestem el (175 C fokon 35 perc, ezek után meg fordítva úgyszintén 175 C fokon 10 perc). Egyedül a súly arányában szoktam módosítani az első etap idejét. -
woodworm
veterán
Én is megrendeltem előző hétvégére, majd nyugtázás után jött egy üzenet a "Termék elérhetőségének változása" címmel és "Dolgozunk rajta" lett az állapotjelzés. Vasárnap jött ismét levél, hogy mégis küldik. Utána viszont piszok gyorsak voltak, mert kedd reggel postán volt a csomag.
-
woodworm
veterán
válasz
Core2duo6600 #4089 üzenetére
Cosori Prémium cp158-af-rxb.
-
woodworm
veterán
Megérkezett a siguro. Igazából azért vettem, mert így a körettel nem kell várni, mehet a hússal egy időben. Első blikkre annyira cosori klón, hogy csereszabatos mind a fiók, mind a kosár. Ha azt nézem, csak az utóbbi 15ezer a cosorinál.
-
woodworm
veterán
Ismételten pulykaszárnyat sütöttem. Elég gány munkát végeztek a soron, ezért csinosítás közben jó pár darab nyesedék keletkezett. Vettem mellé egy kiló csirke farhátat és arról is leszedegettem a javát. Lett 60 dkg tepertőnek valóm. Ebből kisült 3-4 dl zsír és 20 dkg tepertő.
-
woodworm
veterán
Sültek alá feleslegesnek tartom a papírt. Legalább két üveg fűszeres sült zsír van a hűtőben. Sőt, a hús formázása közben levágott nyesedéket is dobálom a szárny vagy a comb mellé. Isteni tepertő van belőle.
Az NDK-s melegszendvicssütőben az egykörös szendvics alja megcsicsogósodik. Csak akkor lesz az igazi, ha előtte a kenyér elő van pirítva, ez airfryerben sokkal egyszerűbb és ugyanolyan finom.
-
woodworm
veterán
válasz
ernyo15 #3533 üzenetére
Teljesen adhoc készült ma reggel. Beleraktam a kosárba a tortilla lapot, a széleinél egy kicsit felhajlott. Először két tojást vertem fel, beleöntöttem a közepébe, dobáltam bele kolbász és baconszelet darabokat. Kicsit kevésnek találtam a tartalmat, ezért reszeltem le egy kis sajtot és még egy tojással összekevertem, ráöntöttem a többire. Az sarkokba húztam a beledobált darabokból, hogy véletlenül se folyjon ki. Sajnos se paprika, se paradicsom nem volt itthon, csak a tetejére szórtam egy kis sót és színes borsot daráltam rá.
A sütőt 200°C-ra tettem és kipróbáltam 5 percre, ez kevésnek bizonyult, bár a széle már barnult. Visszatettem 180°C-on még 3 percre és a közepe jó lett, a széle (ahová nem jutott semmi) száraz és ropogós. -
woodworm
veterán
Gyakorlatilag egy kaptafa. Baj ha hasonlít a cosorira? Lassan már szitokszó itt a topikban, miközben használjuk itt ketten.
A szögletes kosár négyzetébe a 21-22cm-es pizzák férnek be, a 24cm-es már nem. Kiolvasztva egy kicsit gyűrődik a széle, de szerintem úgy már nem az igazi.
A tortilla lap viszont így első nekifutásra tökéletes rántotta alapnak. -
woodworm
veterán
A cosoriban pl. isteni melegszendvics készül. Igaz trükközni kell a hozzávalókkal, mert a sajtot reszelés helyett szeletelni kell rá. Korábban beszéltem itt egy topiktárssal, neki a lidl-ös lefújta azt is. A családban később beszerzésre került egy és a saját tapasztalat is ezt erősítette.
-
woodworm
veterán
válasz
TomMusic #3469 üzenetére
Többször volt már szó róla, elég szabadon fog a ceruza a térfogat számításakor a gyártóknál. Ráadásul cm-ben soha nem tüntetik fel a kosár méretét. Hirtelen az árukeresőn találni egy a termékhez adott vásárló véleményt, ahol megemlíti, hogy a kosár mérete 22,5cm*21cm*9cm. A silvercrest kosarát ugyan nem mértem meg, de a hasonló cosori kosár 23cm*22cm*9cm.
Ami jobban számít, az a sütőtér kiképzése, hogy a levegő hogyan áramlik benne. A cosori pl. névlegesen 1700W, a silvercrest pedig 2100W. Hús sütésekor ugyanazokat a paramétereket használva a cosori egyenletesebben süt alul és felül, a silvercrest pedig felül túlsüt, alul pedig (viszonylagosan) sületlenül hagyja
-
woodworm
veterán
Jól mondja erdey_a, ez tényleg egy Cosori.
A recept egyszerű, paprikakrémmel bekenem a húst, majd tarkaborsot és sót őrlök rá. A sütés idő 2x15-20 perc a hús méretétől függően, a hőfok 185°C. Az esti adaggal betettem a szárnytövekről lógó bőrdarabokat, isteni tepertő lett belőlük. -
woodworm
veterán
Nekem ez vált be, légpumpás és szépen porlaszt, nem csak spriccel.
-
woodworm
veterán
Azért nehéz meghatározni a beletehető max súlyt, mert erősen függ, hogy mit tennél bele. Vagy ilyenkor mindig sült krumpliról beszélünk? A középső méretű cosori üstje, aminek az üstje névlegesen 5,2L a valóságban 4,7L. Ebbe belefér kb. 1,3 kg hasábburgonya (9x9) vagy egy 2kg-os, szétnyitott csirke.
Az 1700W pedig elég hozzá, az innen ellesett recepteket nem nagyon kell módosítani. -
woodworm
veterán
válasz
Bigemperor #3117 üzenetére
Nem szokták visszavinni a maradékot, legalábbis nálunk.
-
woodworm
veterán
A napokban körbejártuk Békés megye majdnem összes lidl áruházát a meghirdetett 5,2 literes airfryer miatt. Gyakorlatilag nem találtunk sehol, mindenhol azt mondták nyitáskor még volt, de elfogyott. Elég kamu szagú volt, soha nem szokott elfogyni a kirakott készlet, hetekig lomolódik a polcon pár darab.
Erre a ma kezdődő akciós hétre ott volt 4-5 is. Tehát aki lemaradt hétfőn, talán pótolhatja. -
woodworm
veterán
válasz
erdey_a #3052 üzenetére
Azért mert saját szóhasználatban malacnak és malackának nevezed, ettől ez nem lesz egyértelmű. Egy olyan topikban, ahol recepteket is megosztunk, a malac és a sertés nem ugyanazt jelenti. Ahogy a házityúknál sem mindegy, hogy csirke vagy tyúkhúst veszel. A marhánál is megkülönböztetik a borjú és növendékhúst.
Mindez erősen befolyásolja a sütési, főzési időket. -
woodworm
veterán
Köszi szépen!
A vastagságát képről nehéz megbecsülni, de a videóban pl. biztosan nem az van. A malachús jó ha van 2-2,5 cm vastag. A lapocka részen ha marad egyben, akkor ott lehet 4-5 cm.
Mindenesetre jól jött, mert ma így megakadt a szemem a Lidlben a leakciózott malachúson, sikerült féláron megvenni. -
woodworm
veterán
válasz
Perillustris #3046 üzenetére
"Na, a páraelszívó süvít, az tény, de ott sem annyira a motorok, hanem a levegő, azzal meg szinte lehetetlen mit kezdeni."
Kinyitod résnyire az ajtót vagy az ablakot.
-
woodworm
veterán
válasz
Soulfly842 #2976 üzenetére
Delimano Brava, de nemsokkal olcsóbb.
Az eldobhatóból múlt héten vettem a Lidlben kétfajta fűszernövényest. Akciósan 1100Ft volt darabja. -
woodworm
veterán
A topikot olvasgatva látom, hogy vissza-visszatérő téma a használható olajspray. Nekünk évek óta a Delimano Brava (aka topshop) pumpás spray teljesít kitűnően. Túlnyomásos, a kupakjával lehet felpumpálni, kb. 3-4-5 másodpercig folyamatosan porlaszt.
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Ontopik lettem egy Cosori xxl sütővel, ebédre már ki is próbáltuk. Jó kis grillcsirke sült benne ketté nyitva, mellé lidl-ös hasábburgonya. A sültkrumplit befújtuk egy kis fokhagymás oliva olajjal és megszórtuk petrezselyemmel. Pikkpakk elkészült és egy élmény volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Akik mostanában vettek ilyen forrólevegős sütőt, örömmel vennék, ha a már tapasztaltabbak megosztanák velünk a...
- HP ProBook 455 G3 AMD A8-7410 AMD Quad Core Radeon R5 Graphics + Radeon R7 M340 2 GB dedikált VGA
- 2027.-ig GARANCIÁLIS Macbook Air M2 gyönyörű állapotban eladó (100%-os akkuval) MAGYAR billentyűzet
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- HP EliteDesk 800 G5 TWR / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest