-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Ugyan annak az ételnek, a sültkrumplinak (French fries) a sokkal kevesebb zsiradékot tartalmazó elkészítési módja volt a téma. Az AirFryer egyik előnye az egészségesebb étel elkészítési mód. Ez volt a kiindulási alap.
A lényeg a krumpli zsír nélküli sütése volt, de ne zavarjon.
Nem ez volt, ezért futhatott félre, amikor te egy egészen más étel elkészítésével álltál elő. Ha már más étel, akkor ennyi erővel az AirFryerben is el lehet készíteni a sós vízben főtt krumplit. Nem a legoptimálisabb készülék választás erre a feladatra, de lehetőség adott. De nem az volt a kérdés, hogy AirFryerben miket lehet még készíteni a krumpliból? -
PociAti
őstag
Az airfrayer használata nélkül is meg lehet sütni, és régen is meg lehetett sütni a krumplit zsír nélkül; de ez ne is zavarjon.
Lehet eltévedtem, de ez nem az AirFryer-es topic??
Megbeszélhetjük, a hamuban sütés technikáját is, vagy hogyan lehetne a tábortüzet wifiről vezérelni.
-
PociAti
őstag
Az AirFryer népszerűsítésének egyik kulcsszava, hogy a hagyományos technológiákkal szemben sokkal egészségesebben, kevesebb zsírral készíthetők el az ételek.
Azzal kapcsolatban, hogy mi nem egészséges ,abban eléggé egybehangzóak a vélemények. A kenyér és a zsír külön külön is szerepelnek a kerülendő (minimalizálandó) ételek listáján.
Az emberi faj (több más éhező fajhoz hasonlóan) vonzódik a laktató ételekhez, annak evolúciós okai vannak. De már nem kell éhezni, nincs szükség zsírréteg formájában tartalékok felhalmozására, nem kell fárasztó munkával mamutot leölni a család jóllakatásához, elég beugrani valamely közeli boltba ételért. -
ricogsm
őstag
Nem, direkt meg is néztem nem is írja csak a rácsok forró vizes elmosását!
Lehet azzal kellett volna kezdeni , csak próba képen kapcsoltam be pár szem krumplival és egy hal rudacskával , erre megették
Én is ettem belőle de semmi bajom nem volt sőt a gyerek is. (igaz ő már a második sütésből) -
bul07
nagyúr
Fú bakker ezt nem kicsit benéztem.
Pedig nem is egyszer néztem meg a képet. És nem és nem szúrta ki a szememet.Erről az jut eszembe mikkor a főnök mercijébe ütünk, főnök vezettet valamelyik pályán
Édesapám anyós ülésen, mi meg hátul
Egyszer édesapám megszólal, láttátok a rendőröket ott álltak lesben.
Erre a főnök. -Ó Lasjoskám miért nem szóltál akkor lassítottam volna.
Édesapám. -Miért szóltam volna csak 120-al megyünk
Ekkor kitört a röhögés
Mikkor lenyugodott mindenki főnök mondta édesapámnak. -Igen 120-al csak ép Mérföld/óra-val.
Amerikai piacra szánt merci és nagyba az a skála volt, alatta picibe ott volt hogy olyan 190 környékén repesztettünk. -
gg72
veterán
Ez első ilyen készülékünk, így nem tudom mihez hasonlítani, de sztem szuper. Sütöttünk benne hasábot, csirkeszárnyakat, zsemlét. Nagyon gyorsan felfűt, viszonylag halk és az ajánlott hőmérséklet alatt picivel és gyorsabban készült el mindegyik. Sokat fogjuk használni, az már most biztos.
-
Thegrey
tag
-
Beni2360
félisten
Bizony nyugdijaztam a fél éves szendvics sütőt ami 14 R Ft volt, az AirFryert azért meghagytam, ott sűl a husi, mikróban meg a köret. Egy párolásban főzöm a rizst és hozzá keverve a mexikói vegyest. Kész kis mini sütő,grillező és ami csúcs a fagyasztott kenyér, péksüti stb a grips tányérral van egy spéci kiengedője ami pl egy 60 dkg kenyérből 9 P alatt frissen dsűlt forró kenyeret varázsol. Életem legjobb háztartási gépe.
-
H-Mano
tag
-
Don Vittorio
őstag
Én azt vettem. Egy Cata sütő, amihez van egy speckó airfryeres tepsi/háló, és airfryeresnek mondja magát a gép. Hát a sütő van vagy 80 literes, tehát csak elfér benne ez-az...
[link]
De még ezt a funkciót nem próbáltam ki. Egyelőre két normál sütésen vagyok túl. (Most építettem egy teljesen új konyhát magunknak.) -
wanted5
őstag
Ha nem tudsz érdemi tanácsot adni, akkor miért személyeskedsz?
Nyilván saját tapasztalat, hogy ezeket a festett sz@rokat nem lehet normálisan takarítani. (nem, nem kell leírnod, hogy hogyan kell, mindent kipróbáltam, amiről itt valaha szó volt)
Ezért szeretnék végre egy olyat, amivel nincs ilyen gond. Serpenyőkből kiindulva feltételezem, hogy ha hasonló borítása van, akkor ezt is könnyebb tisztán tartani.
Ha van más, jobb bevonat, akkor várom azt is. -
bul07
nagyúr
Úgy fogalmaznék hogy az adott Tefal gép hátrányai le vannak írva
Mert azért Tefal gépből is van sokfajtaÉn a Tefal EY111B15 gépről alkottam véleményt
Voltak itt unokatestvéremék
Mesélte hogy még tavasszal vettek egy Grundig gépet az Euronics üzletből
Kibontva törött volt a gép
És nem úgy hogy dobozostul leeset és sérült tört, hanem törötten került a dobozba mert csak úgy mellé voltak téve a darabkái
Ez még előfordulhat bármelyik márkával
De
De azóta is megy a huzavona, hogy kinek kellene cserélni garanciába javítani
Már mondták azt is neki hogy forduljon fogyasztóvédelemhez
De tavasz óta nincs nincs megoldás, se gép se pénz vissza -
silver10
aktív tag
Remélem nem olvastad félre, mert ez ugyebár TIB air fryer, amit pl. a Ninja, Sokany, Joyami, Hauser, stb. gyárt. Vagyis téglalap alaku 22x14 cm.-es a papír hozzá. Az 50 db.-os most is olcsó, meg tán a százas pack is. [link]
Nekem akkor 397 volt a „bankom"-nál az euro, most 391. De így is féláron találtam mint bármelyik Alis forrásnál és negyede volt az itthon árusítottaknak.
[kép] -
törölt tag
Felrak valaki egy receptet és odaírja, hogy pl Ninjával készült akkor mi van?
Emberek töredékének lesz pont ugyan olyan készüléke...
A készülékek gyári megadott értékeinél is elég nagy a szórás, hogy kell pl elkészíteni egy sima sültkrumplit.
Azért van a fórum, hogy átbeszéljék az emberek, vagy le kell húzni a rolót, ha már ez is olyan nagy fáradság.
pl Hurkánál láttam, hogy 180C és 2X13 perc ami nálam teljesen jó, pedig gőzöm sincs, hogy milyen típusú gépe van. -
Core2duo6600
veterán
Ásványvíz nem javasolt, mert különösen sok oldott ásványi anyag van benne.
A valódi desztilált víz jó lehet, ugyanakkor elég sok energia ledesztilálni, ill. be kell szerezni, egy desztiláló gépet.#4033 erdey_a
Philips vagy Cosori ?#4047 Ajándékok
Számolja az üzemidőt, be kelett állítani a vízkeménységet? -
Essejó
veterán
Miből gomdolod, hogy az ásványvízben nincs vízkő? Az ásványok közül csak a jód szublimál, a többi a forralás hatására kicsapódik. Ezt az üzleti rést találták meg a Kávé víz gyártók. Egyébként a víz ízét a benne oldott ásványok adják, kóstolj csak meg egy kis ioncserélt vagy desztilált vizet.
-
Beni2360
félisten
Na most nem ertem. Adott egy fagyott 25dk hús amit 50 c fokon engedek ki. Hogyan tudna a kosárral égni? A venti felfe huzta es mazlim volt mert éppen akkor nem fűtött.
Fejte allitottam és szepen kipucoltam a spiral körül az egy éves zsiros maradvanyokat dörzsi szivaccsal. Csak a spirál ala nem fertem be. Kivittem tettem egy kicsi vizet alulra es megkuldtem 200 fokon 20p-re, semmi maradek füst, szag nem jott ki hátul. Tenyleg mazlim volt.Holnap egybe fasírt készül benne.
Itt sütő zacsiban van a csibe cici, de rovidre vágva a zacsi. -
erdey_a
addikt
-
Breki
veterán
Köszönöm, pont ilyenek miatt írtam ide ezt a kérdést, jó a tipp Egyébként ez nincs fehérben véletlen?
Nem releváns, de jobban menne a többi cucchiz, meg az olvastam kevésbé látszik rajta a a kosz
Egy kiegészítő kérdés, násik helyen írták a Lidls silvercestetállítólag 28 000 szokott lenni skciósan Az milyen minőséget képvisel ezekhez képest?
-
Acheron
őstag
Én nem mondtam, hogy 2 év után nem lesz gond, sőt, ha lesz, akkor az valószínűleg két év után lesz. Több olyan nagynevű gyártó termékével volt "szerencsém" találkozni, ahol a garanciaidő lejártát követően szinte óramű pontossággal adta meg magát a technika.
Lehet itt is így lesz, lehet nem. különösebben nem izgat, mert ráhatásom nincs azon túl, hogy szakszerűen tartom karban a gépeket - max az ilyen gyártók termékeit nem veszem meg még egyszer.
Nekem 9650/90 készülékem van. Ezt használom, ismerem, jónak tartom.
Sem rá, sem lebeszélni senkit nem akarok (nincs érdekeltségem a Philipsnél), max elmondom a tapasztalataim, ha szóba kerül. Hogy jobb -e vagy nem az egyéb készülékeknél, nem tudom megítélni, mert azokhoz nem volt szerencsém.
A többi Philips modellt szintén nem ismerem, a 9867/90 -et nézegettem még anno, így arról annyit tudok, hogy van benne "inteligens" elektronika, ami a behelyezett étel mennyiségétől és minőségétől függően szabályozza a hőmérsékletet és az időt - bizonyos programoknál. Nekem ez olyan extra volt, ami még akkor sem érdekelne, ha minden szava aranyba öntött igazság is lenne - de hogy az -e, nem tudom ellenőrizni, olyan mértékig sosem érdekelt, hogy teszteket kezdjek olvasni róla. Simán lehet marketing is. Ilyen formán (no meg a már akkor is jelentős árkülönbség miatt) nem is ezt rendeltem meg anno.
A 9765/40 még nem volt kint, ha jól emlékszem, de elnézve a leírását, ez max egy plusz tartozékkal (nagy sütőedény) tud többet az enyémnél, ami bármikor beszerezhető utólag, akár az eredeti a Philipstől, akár kompatibilis modellek jóval jobb áron pl Aliexpressről. Sokszor pedig csak a szín más, pl a 9870/20, ami fehér, de másban ugyanannak tűnik, mint a 9867/90
De ezeket az infókat bárki megtalálja, aki felmegy akár a Philips oldalára -
-
-
Sajnos részben igazat írnak és nem is új a hír. Maga a bevonat anyaga a rákkeltő, nem az eszköz, amin használják. Már a 2019-es Sötét vizeken című film is erről szól. Aki még nem látta, javaslom megnézésre. Tanulságos abból a szempontból, hogy mit hiszünk és mi a valóság a gyártók részéről, az egészségesre törekvésről.
Épp ezért várom, hogy a teflon-os bevonatok helyett, kerámiásakat kezdjenek gyártani mindenből. -
-
solti
senior tag
még ha kínai, akkor se mindegy, hogy milyen a minőség. Gyártanak sok szirszart is de embert is juttattak az űrbe. Egy nagyobb múltú cég egyszerűen kevésbé engedhet meg magának szar terméket, mint egy shop2342423423 eladó aliexpress-en. Az előbbi azzal is számol, hogy jővőre is vásárolnék nála, az utóbbi meg pont szarik mindenre, legközelebb majd shop423842342 néven árul.
De persze hidd csak el, hogy a 999 forintos tartozék is pont ugyanaz mint a 10.000 forintos, és élj vele boldogan, nem mondtam, hogy ne tedd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged