- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Lajmund
őstag
válasz
erdey_a #7345 üzenetére
Milyen évekről beszélsz amikor leirtál egy tök felesleges infot hogy 260 fokon párolog és a többi már vallás? Te beszélsz érvekről?
Az előző kommenteimben ennél a lekezelő semmitmondó fölényeskedő véleményednél 10-szer több információt osztottam meg amit 1 perc google használattal vagy chat gpt-vel te is megtalálsz ha veszed a fáradtságot. Csak éppen akkor kiderülne hogy fingod sincs miről beszélsz és mire játszod az agyad igy inkább hogy utána néznél megint lekezelő vagy.
Vicces vagy nagyon.
Ne fàrasszál!
-
-
Lajmund
őstag
válasz
erdey_a #7332 üzenetére
Az vallási akkor kutakodj még egy kicsit mert elég hiányos a tudásod tanár ur utána okoskodjál.
Egy kis segitség a kutakodáshoz mert látszik fogalmad sincs a témárol. A ptfe nem tapad a fémhez magátol kellenek különbözö anyagok amivel oda ragasztják. De amugy se belélegezve se lenyelve nem jó a teflon se. ez nem vallás hanem tény. Ezért állnak át a kerámia bevonatra mert lassan annyira köztudott. De majd térjünk vissza erre 10 év ulva amikor már nem lesz teflon bevonat egyiken se. Mint ahogy pár éve nem rakhatnak bele PFOA anyagot mert az eu kitiltotta elötte az is ment orba szájba kontrol nélkül. Keress arra is rá. Aztáán beszélgessünk erröl.
-
válasz
erdey_a #7323 üzenetére
Láttam szétszedve philipset + érezni is hol áramlik be a levegő + a logika is ezt diktálja, ezen kívül felül semmilyen légbeömlő nincs a perem alatt, emiatt ott levegő nem is áramlik semerre.
A sütőtér és a burkolat között van egy kb másfél centis üreges tér körbe ahol folyamatosan áramlik a levegő lentről a hátsó szellőzőig. A sütőkosáron át szintén alulról áramlik fel a levegő, majd a burkolat mögött hátra és ki.
-
-
Breki
veterán
válasz
erdey_a #7034 üzenetére
Köszi, de inkább hasznos esetleges konkrét gyakorlati információkat várnék nem olyat amit magam is tudok. :-)
Pl ez a része érdekel
Milyen előre programozott funkciókkal rendelkezik a Chefree AF500?
V: Nyolc előre programozott funkcióval rendelkezik: légsütés, pirítás, sütés, melegítés, szárítás, grillezés, fermentálás és 230°C-os maximális teljesítményű üzemmód.
Hogyan működik a Chefree AF500 maghőmérője?
V: A beépített maghőmérő a hús legvastagabb részébe szúrva folyamatosan méri a belső hőmérsékletet, és öt különböző átsütési fokozat közül választhatunk (rare, medium rare, medium, medium well, well done).
-
Árpi001
senior tag
válasz
erdey_a #6987 üzenetére
és h1mpi,MrChris, OPiiPO.
igazából több cikk jött szembe a témában.Az airfryer veszélyeire figyelmeztető publikációk egy tanulmányra hivatkoznak, amely szerint a forrólevegős sütés esetén több akrilamid képződhet, mint a hagyományos olajban sütés során. Semra Navruz-Varlı és Hande Mortaş kutatása szerint a forrólevegős sütőben készült sült krumpli valóban több akrilamidot tartalmaz, mint a más módszerekkel készített krumpli. Az akrilamid képződése természetes folyamat szénhidrátban gazdag ételek magas hőmérsékleten való sütésekor, és a kutatás kimutatta, hogy a sütési mód jelentős hatással lehet erre a vegyületre
[link]
A krumplit három különböző technikával sütötték meg – forró levegős sütőben, bő olajban és sütőben –, majd megmérték, mennyi akrilamidot tartalmaznak.
A legtöbb akrilamidot az air fryerben sütött burgonyában találták (12,19 ± 7,03 mikrogramm/kilogramm);
A krumplit három különböző technikával sütötték meg – forró levegős sütőben, bő olajban és sütőben –, majd megmérték, mennyi akrilamidot tartalmaznak.
A legtöbb akrilamidot az air fryerben sütött burgonyában találták (12,19 ± 7,03 mikrogramm/kilogramm);
[link] -
updog
őstag
válasz
erdey_a #6970 üzenetére
Csak felmerült bennem a lehetőség, egyébként csak az "éleken" kopott még le. A weboldalukon is 11.000-re jön ki...
Még gondolkozom. Túl sok teflont ettem gyerekkoromban, aztán meg szeretném kímélni a kölyköket ettől
Mondjuk ránézésre, ha leosztom hogy lassan 3 év alatt öten kb fél grammot ehettünk meg belőle, talán még túlélhető, ahhoz képest hogy emlékszem anyám egyik tv-shopos """ teflon """ edény bevonatának darabjai ropogtak a fogam alatt, amikor ettük a kaját
-
válasz
erdey_a #6878 üzenetére
Ostobaságokat írni mindenkinek joga van, csak az a baj, hogy néha ezzel erősen vissza is élnek. A törlésben meg valahol kell húzni egy határt, ez itt most a tegnapi nap volt. Amúgy meg gondold magad az én helyembe, hiába töröltem az egész szálat, így is látom. Akkor most ki járt jobban? Boldog Új Évet!
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
erdey_a #6854 üzenetére
A sült krumplira pont írtam példát, de a 6855-ben is írnak róla.
A fagyasztott kakaós csigában szerintem elég sok e-betűs hozzávaló van.
Nem hús készítményeket írtam, hanem "hús alapú készítmények"-et.
"rántott csirkemell is junkfood?" Nézd meg az összetételét és kiderül! Ha otthon panírozod a fagyasztott szín húst, akkor szerintem nem. De döntsd el magad, mert a panírban elég sok kalória el tud bújni. Neten rákerestem. Natúr csirkemell 120 kalória, fagyasztott panírozott 196-230 kalória. -
bul07
nagyúr
válasz
erdey_a #6854 üzenetére
Hát nálunk evolúció
-Régen nem vettünk mirelit hasábburgonyát, és ritkán is volt burgonya sütve. Ugye megpucolni szépen egyenlőre vágni hogy azért egyszerre legyen kész, na meg sok olaj is.
-Elkezdtük venni a mirelit burgonyát de még olajba sütöttem, akkor már sűrűbben volt, mert csak megsütni kellet, csak az olaj drágulásával sokba került mert azért 3-4-5dl olaj csak kellet hozzá, és mi nem használjuk többször az olajat. (Heti egyszer nagyon ritkán kétszer kb)
-Jött az airfryer. Lett vásárolva több fajta mirelit hasáb és fűszeres burgonya, így van hogy heti 3x-4x is sütök.Tehát igen is a airfryer köszönhetően többet készítek bizonyos dolgokból
-
Ajándékok
aktív tag
-
Beni2360
félisten
válasz
erdey_a #6590 üzenetére
Bocs de össze vissza hablatyolsz a sütőzacsiról.
Több mint két éve használom és semmi köze,hogy milyen technológia alá van téve.
Azt már tisztázták,hogy mi a különbség a 45 l-s Karancs és az 5,2 l AirFyer közt.
Egy száraz húsú csirkemell igen csak ki tud
száradni a sütés alatt. Csirke mellet csupaszon elöbb körbe pirítjuk, hogy bezárjuk a benne levő nedvességet és utána 150c fokon a sütőben átsütjük majd rá piritunk. Ezt egyben a sütő zacskóban készre süssük. Adott egy egész sertés comb 1,5kg sütőben alufólia alatt 1,5 órát pároljuk majd készre süssük. Ugyan ezt sütőzacsiban párolódás alatt is sütjük és biztos a hús puhasága.
Ezeket mind gyakorlat után írom. -
jozsi252
veterán
válasz
erdey_a #6388 üzenetére
Azon kívül hogy mondjuk az összeszerelés minősége más egy kicsivel, a funkcionalitásban gondolom nincsenek olyan nagy különbségek? Mondjuk a drágább nem keringeti a hőt jobban mint egy olcsóbb, meg ilyesmire gondolok?
Nyilván az más ha alsó/felső fűtőszálas különbséget nézünk egy csak felső fűtőszálashoz.A pékárut amúgy meg kell forgatni, vagy ha ki van olvadva akkor megsül forgatás nélkül is? Illetve érdemes minden alá sütőpapírt tenni, vagy van aminél nem érdemes mert kering a hő annyira jól?
-
fsdb
aktív tag
válasz
erdey_a #6346 üzenetére
Felhasználás kérdése. Arra, hogy ebéd előtt gyorsan, frissen ki legyen sütve valami, kevesebb zsiradék használata, bedobunk egy pár gyorsfagyasztott pogácsát, ilyenekre jó lesz. Nagyobb adagokhoz marad a villany sütő. Ahogy néztem nagyobb méreteknél az árak nem kicsit változnak. Az ötletek, receptek nagy része a villanysütőnél is használható. Szerintem nekünk meg fog felelni.
-
sec0nd
tag
válasz
erdey_a #6061 üzenetére
https://www.emag.hu/silvercrest-shfd-2150-a2-xl-digitalis-air-fryer-5-2l-1-4-kg-2150w-forrolevegos-olajsuto-olaj-nelkuli-fritoz-10-automata-programmal-shfd-2150-a1/pd/DQSGCXMBM/#description
A hőmérséklet 60°C és 200°C között beállítható, 5°C-os lépésekben.
A kosár is kivehető belőle. -
Demokatona
tag
válasz
erdey_a #6045 üzenetére
Köszi az ajánlásokat.Lidl-ben csak nagy volt 5.5 literes az Aldiban meg kicsi.Elmenetem a MM-ba és vettem egy Xiaomi 3.5 literest.Pont jó méretileg.Délután kiégetés után sütöttem benne Lidlis halrudat.Finom volt nagyon.Most meg próbaképpen Lidlis krokettet 200 fokon 10 percig és az is jó lett.
-
vacs
veterán
válasz
erdey_a #6018 üzenetére
Lécci valaki tegyen fel egy rövid videót a Siguro AF-R550 gépről, hogy mennyire hangosan csipog!
1 éves kislány alszik a konyha melletti szobában résnyire nyitott ajtón, emiatt kérdezem!
De az se baj, ha én vagy a feleségem se ugrunk ki a bőrünkből a csipogástól!erdey_a: nem válasz akart lenni.
-
csibe1
addikt
válasz
erdey_a #5980 üzenetére
A nagyobbik 8L-es Siguro is 24990 most: Siguro AF-S800 Air Fry Long
Ahogy nézem ez nem kivehető kosaras, mint az 550-es.
-
Essejó
veterán
válasz
erdey_a #5934 üzenetére
Kb 60 dkg liszthez szoktam 1 zacskó száraz élesztőt adni.
Az olajos kézzel tapicskáld szét a tésztát érthető, de én tuti az egyik kanál olajat a tésztába tenném dagasztás előtt. Kelt tészta zsiradék nélkül csak bodag lenne.
Van itthon friss élesztő is, 42 gramm/db annak meg kb a fele se kell bele. -
Beni2360
félisten
válasz
erdey_a #5931 üzenetére
Hát 350 g lisztbe egy evőkanál sót soknak találom. ( Csapottan még talán.) Akkor is jelezni szokták,: Ek, tk, mk.
Van a Gábortol egy langalló receptem. Na majd az új szuper mikrómban sütök egy fél adagot. Van a Shef opciónál pont egy ilyen lepénynek írt P7 opció.
De mi van ha balmenetes?
Na meg ha balkezes. -
Breki
veterán
válasz
erdey_a #5652 üzenetére
Semmi lenézést nem volt benne.
De annyira tudtam, hogy lesz "valaki" aki elkezdi keresgetni a kép forrását.
Magadra vetted? :-)
Az alapján alkotok véleményt, hogy egy 182,7 E tagos csoportban többen leírták, leírtuk példákkal, és ez még a kisebbik csoport.
Itt meg egy olyan ember írta aki két hónapja vett kb. air fryert.És ha figyelmesen olvastál pont azt írtam, hogy rátok kell hagyni.
Szóval én megtettem, te akarsz még rugózni rajta? :-)
-
Breki
veterán
válasz
erdey_a #5650 üzenetére
Általában a tojás készítésről írtam, szó se volt külön tükörtojásról.
De akkor ok nézzük azt.
Ez tálkában sült tojás nem tükörtojás!A tükörtojást forró zsírba ütött tojás, amelynek fehérje kör alakúan szétterülve hirtelen keményebbre sül, sárgája pedig félig folyós.
Lehet vajat vagy olajat is alátenni.Kinézetre ez hasonló, de nem ugyanaz, másmilyen lesz, de nem is ez volt a hozzászólásom lényege!!!
Ha mindenképpen angolkodni próbálunk akkor Fried Eggs, de az meg ugye inkább rántotta magyarra fordítva.
-
Árpi001
senior tag
válasz
erdey_a #5614 üzenetére
Kinek mi az elég...
Nekünk egy adag hasáb, az kB 20 perc alatt készül el,és kb egy ember adagja.Talan kicsit több..
Van két 5.5 literes gépünk. Egy Lidls,és egy Aldis.
Sokkal optimálisab ha egy másik gép addig készíti a többit, vagy mondjuk a húst, hogy kb egyzerre készüljenek el a dolgok. -
bul07
nagyúr
válasz
erdey_a #5614 üzenetére
Én csak a hasábbot szeretem nagyon, abból tudok sokat megenni.
Más is lehet olyan mint én hogy szereti a hasábbot.Múltkor brassóihoz sütöttem burgonyát, és rendesen túlterheltem a Siguro AF-R550 gépet mert vagy 1.5-2Kg nyers burgonyát sütöttem. Igen sokáig tartott és sokszor is kellet ráznom, lehet jobb lett volna kettőben de nyertem vagy 15percet.
Nálunk a brassói olyan mint a töltött káposzta, másnap még jobban ízlik mikkor a burgonya egy kicsit jobban beiszik a szaftból. Így simán kellet volna két gépe kapacitása.De ott van öcsém élletárásnak a családja és testvérének a párja gyerekei
Na ők esznek.
Leves jó nagy tányért hússal, aztán második sok fajta hús rántott sült meg köret, és még fér beléjük valami édesség is.
Elképedve nézem hogy mennyit tudnak enni.
Én vagy levest eszek vagy másodikat, együtt nem megy. Nem fér belém.Átlagos hasább köret mennyiség 200-250g ([link])
Ha már két ember kicsit is jobban szereti a hasábbot mint a húst mondjuk akkor már gond, necces lehet egy olyan gép amibe 1200g lehet max -
bul07
nagyúr
válasz
erdey_a #5610 üzenetére
Hát ez az, ki mennyit eszik
Ők is 2+2főÉn hasábból tudok sokkat enni, ez azt jelenti hogy csak magamnak megszoktam sütni olyan 650g fagyasztott hasábott.
Húsból elég kevés is.
Simán lehet hogy náluk is sok hasább fogyNekkem átlagba reggelire 4-5zsemle kell.
(Már ha nem vagyok a halálomon mint a hétten, 5nap alatt fogytam 6.5Kg-ot, volt másfél nap hogy nem ettem semmit és inni is vagy két decit ittam)És két gyerek esettén arra kell számolni hogy akkár hónapról hónapra is nőhet az adag, főleg ilyen 10-11éves kor körül mikkor beindul a szervezett.
És ugye jó esetben egy ilyen géppel 2-3évvel kell számolni.Mindenkinek magának kell kiszámolni mi elégg de ha most kicsivel számol és nem vesz nagyobbatt lehet nagyon megbánja, így érdemes bőven számolni hogy biztos elég nagy legyen a gép.
Nagyobb gépbe lehet kevesett süttni, de fordítva.(
(Láttam én már egyszáll bél embert fél csirkét megenni meg hozzá körett, és ez a normál adagja volt. Nem vagyunk egyformák))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- JBL Tour One M2 - Champagne
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest