- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdey_a
addikt
válasz
Ajándékok #6850 üzenetére
na várjál. azt írod, hogy az airfryer hozza a házba a junkfoodot. tehát a sültkrumpli az junkfood és amíg nem volt airfryer nem ettek ilyet az emberek?
tehát a kakaóscsiga junkfood és amíg nem volt airfryer nem ettek ilyet az emberek?
és a húskészítmények (?) pl. rántott csirkemell is junkfood, amit szintén nem ismert az istenadta nép a forró levegős sütő előtt?
oké... -
PociAti
őstag
válasz
Ajándékok #6819 üzenetére
Hiányzik az ok-okozati összefüggés abban, amit írtál.
Belinkeltél egy cikket, hogy léteznek "egészséges" zsírok is, meg persze a kevésbé azok. Szerintem AirFryer használatakor, pl. krumpli sütésekor pont a káros zsírok mennyisége csökkenthető nagy mértékben.
Az általad linkelt cikk részletét beemelném ide:
Étolaj
Talán az egyik legtöbbet használt olaj. Minden háztartásban ott van, egyszerű kezelni, megszoktuk és nem túl drága. De igazából, mivel ez egy ipari eljárásokkal előállított olaj, rengeteg hátrányos tulajdonsága van a szervezetünkre nézve.
Ha pedig a magas hőmérsékleten történő sütést problémásnak véled, akkor tekerd lejjebb a hőfokot. Ne az AirFryert hibáztasd azért, hogy lehetőséget biztosított erre a funkcióra. Van olyan elkészítési mód, ami megkívánja a magas hőfokot.
-
Sdi
addikt
válasz
Ajándékok #6808 üzenetére
Te tepsiben tárolod a zsírt ? Ha én sütök valamit, általában nem a zsírját kezdem enni, azt csak később teszem kenyérre, amikor zsíroskenyérre vágyok. A sültek elkészítése után, a zsírt úgy is bele kell tenni valami edénybe, amit el tudsz tenni későbbre. Bár én a hurka zsírt csak frissen, melegen szeretem, friss kenyérrel, de a hurkát jobban szeretem, így azt szoktam enni nem zsíroskenyeret
. A zsírt pedig bármilyen sütőedényből ki tudod nyerni.
A fólia nem ugyan olyan aluból van, mint a lábasok. A lábasok általában sokkal közelebb állnak/álltak a nyers alumíniumhoz, amiből / állítólag / hő hatására kiválhattak egészségre káros anyagok. A fólia más anyagokkal kevert/edzett alu, amik ezt állítólag megakadályozzák.
-
Sdi
addikt
válasz
Ajándékok #6805 üzenetére
Ha már a zsíron vitatkoztok. Én pl. a hurkazsírt nem különösebben kedvelem, ha korábban tepsiből megtartottam, legtöbbször hosszú hűtő idő után kidobásra került. A kolbász és a pecsenye zsírt / főleg az oldalas zsírját /, viszont nagyon szeretem, de ezeket sütés után az airfrayer kosarából is ki tudom nyerni. Egyedül élek
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Ajándékok #6800 üzenetére
Nagyanyám szerint is
. De én nem eszek zsírt, a májam sem bírja, amíg zsírban sütöttük, mindíg próbáltam levakargatni róla. Igaz a többségnek nincs ilyen problémája, a zsírt leszámítva a fryerben is ugyanolyan a kolbász, csak mintha szebben megsül.
Más, ha már itt vagyok: hogy van az, hogy a szalmakrumli normál krumpliból nem sül meg air fryerben? Ez tényleg komolyan így van? Mert én harmadszor sütök és tökéletes. Pedig az összes haverom azt állítja, hogy nem lehet, kivéve, ha előfözik.
-
bul07
nagyúr
válasz
Ajándékok #6729 üzenetére
Én nem ilyenre gondoltam, a rekeszes leválasztósnál
Hanem pl erre a COSORI gépre [link]
Oké hogy lehet két részt külön vezérelni(Már ha lehet), de akkor is egy a kivehető rész és nem lehet külön kihúzogatni, csak egyszerre és akkor a másik oldalba a sütés is megáll
Én csak tényleg akkor látom az ilyen gép előnyét ha valaki hosszú dolgokat is süt az elválaszdósdi meg ilyen kényszer megoldásként még benne vanAmúgy az első linkeden lévőnél is az a baj hogy ha bármit piszkál az ember az egyik tálcáján a másik tálcánál is áll a sütés, és hül
-
bul07
nagyúr
válasz
Ajándékok #6723 üzenetére
Nem is az elválasztás
Hanem hogy ha kihúzod nem tudod csak az egyik felét hanem az egészet.
Így még ha lehet is külön szabályozni akkor is egyszerre lehet kihúzni, na és egybe kel mozgalmi az egészet
És abból nem fogsz semmit kiborítani hanem csak kiszedni tudod mert egyszerre borul ki mind a két oldal
Mondjuk elkezdi sütni a csirkét, köret berakásához mozgatásához mindig ki kell húzni és akkor a csirke sütése megszakad
Elválasztós szerintem nagyon kényszer megoldás -
csibe1
addikt
válasz
Ajándékok #6436 üzenetére
Ezt a verziót javasolnám az összefoglalóba betenni.
Mosogatás, aztán a kiégetés max hőfokon legalább 30-40 percig, kivéve ha mást nem ír a használati útmutató.
Igazából ez is egy sütő; igaz forrólevegős, mondhatjuk akár hordozhatónak is, de akkor is sütő. Bármi maradhatott benne a gyártás során, ahogy itt többen is említették.
Fűtőszál is van benne, és a kombinált tűzhelyeknél meg a beépíthető sütőknél is le van valamivel kenve gyárilag a fűtőszál.
A sütőknél többféle verzió van, de ott is legalább fél óra max hőfokon; kombinált tűzhelynél meg a grillt is járatni kell 30 percet, mert annak külön fűtőszála van. -
Beni2360
félisten
válasz
Ajándékok #6183 üzenetére
A zacsit, papírt, szilikon edényt nem a tisztítás végett használják sokan hanem a praktikum végett.
Pl jobb ssütő tálcában sütni a rántott húsokat mert egy kis zsiradék marad a tálcábanbés alulról is süt és nem szárad ki. Stefánia vagdalt is szilikon tálcába sütöm aminek bordás a belselye. Kakas teréllyal és alkalmanként ecsettel a tálbol vissza ecsetelem a zsiradékot. Sütőzacsiban a hús szépen a saját levélben párolódik majd a végén lehet rápiritani. Persze két lyukat vágok a tetején, hogy ne fúvodjon fel. Pl van lyukacsos szilikon lap amit az üst aljába teszek ha jénaiban rakott dolgokat sütök. Anélkül csúszkálna ide oda amikor nyitom csukom és máris kopik az üst alsó része. Lehetne folytatni mit miért. -
-
silver10
aktív tag
válasz
Ajándékok #5288 üzenetére
Egyetértek. Másra való a kettő. Nekünk is van hőlégkeveréses-hőlégbefúvásos sütő és airfryer is. Nagyobb dolgok a sütőben készülnek nálunk. Remek dolog pl. össz. 10 perc alatt kakastarélyra vágott szalonnát megsütni airfryerben, rácson. És nagyon ízletes. Lehetne sorolni még miket előnyös.
-
Flowtation
őstag
válasz
Ajándékok #5144 üzenetére
A tepsibe rakós rács nincs, de a két gáztepsi (magas, alacsony) és a nagy rács igen. Akkor végül is kijelenthető, hogy a nagy sütő, ugyanazt tudja - amennyiben adott benne a funkció - mint ezek a "kompaktabb" forrólevegős sütők? Nem szeretnék vitát generálni ezzel természetesen.
-
válasz
Ajándékok #4764 üzenetére
Komoly időt szántam rá, és végül a Cosori lett. Lényegében ez a híres amerikai Crock pot továbbfejlesztett verziója, kicsit jobb minőségibb és kivitelben.
Kuponnal 95€ lett a vége. A normál rizst 10-15 percre ígéri ami bomba jónak számít.De hogy ON is legyek kicsit:
Van két forró levegős sütőnk. Egy Cosori es egy Phillips XL.
A Cosori marha kényelmes, minden nap megy többször is.
Ráadásul a normál 5.7l-es, akcióban 100€ környékén elhozható. Félévente egyszer biztos van... Best Buy annyiért.
A Phillips XL kicsit más liga: jobb minőség, jobb tálca kialakítás. De az ára is dupla. -
törölt tag
válasz
Ajándékok #4467 üzenetére
Nagyon ritkán fordult elő, hogy kétszer kellett indítani a gépet.
Az irodai kistesója már necces 2 felnőttnek, de megoldható, illetve általában vittem rizst is.#4468 borix
Nem volt igény 2 felnőtt adagnál többre, rokoninvázió alatt sokan rizst kérnek, 2 gyerek és egy felnőtt adagnál nagyobb igény nem volt. De gyöpös vagyok, és amúgy is a már megszokott módon készítettem volna több körbe a végeredmény miatt. Karperecen egy perccel előbbre állítok egy értesítést gyorsmenüből pár másodperc alatt, és megyek a dolgomra."csak legalább ne adnál tanácsot..."
az előbb említett és linkelt aldis is megérhet egy próbát, ha vissza lehet vinni pár héten belül.
Ez volt a tanács része. A többi egy fos gép miatt rögzült dolog volt, a linkelt kép nagyon rendben van, főleg elsőre. Alapvetően a kialakítás buktatójára próbáltam felhívni a figyelmet, és 25000-ért megérhet egy próbát az aldis akciós gép.
-
Beni2360
félisten
válasz
Ajándékok #4021 üzenetére
Én ilyet rendeltem 2db kenyérnek, múlt héten sütöttem benne fél kg kenyereket, a kelésnél és sutés él kicsit dundi lett az oldala.
-
törölt tag
válasz
Ajándékok #3794 üzenetére
[link] Airfryer funkciós sütővel jobb lenne a helyzet, mert magasabb ventilátor sebességgel dolgoznak, mint a sima légkeveréses sütők.
Attól függ mit sütünk benne, mert 4 csirkecomb vagy sültkrumpli sütésére a kisebb is megfelel. pl Rántott hús, rántott karfiol esetén meg a nagy sütő a hasznosabb. -
bul07
nagyúr
válasz
Ajándékok #3483 üzenetére
Tisztítást ki kell tapasztalni áztatás az sokat segít az biztos
Én ha mosom mert megmondom őszintén hasáb sütés után én csak el szoktam törölni, akkor úgy kezdem hogy mosogatószer sok és bojler meleg víz kb fél / egy óra áztatás, utána szivaccsal lejön minden
Persze ha elején nincs eltakarítva és csak egymásra rakódnak a rétegek utána már nehézDe amúgy a rácsos kosarút nehéz takarítani az információk alapján, ezt a képet találtam példának[link]
De amelyiknek lemez perforálva az könnyebb takarítani, ezt a képet találtam példának [link]Ezeket a képeket most lőttem kb másfél órája
10perc sütés után első rázásnál
Jól látható hogy a felső hasábok már pirulnak [kép]
Megrázva hogy az alsók felülre kerüljenek, és látható hogy szinte még csak ki vannak olvadva [kép]
És ez így megy végig a teteje sül ami lejjebb van az nem, és ami már majdnem megvan sülve lejjebb az meg szárad, sokszor kell rázni hogy egyenletes legyen
Én ott ülök mellette és addig pörgetem a douyin-on a videókat hogy teljen az idő, pl [link](#3485) Fandango
Érdemes jól körbejárni hogy melyik legyen, hogy ne járj úgy mint én, én nagyon bánom hogy ezt vettem, mai fejemmel két kosarút négyzet alakút vennék
-
válasz
Ajándékok #2438 üzenetére
Aham, értem. Szóval akkor egy 15-20eft körüli eszköz (2400W 8liter) is ugyanolyan jó, mint egy 5-8x annyiba kerülő, ha jól értem az elméleted!
Szeretettel meghívnálak az Milyen SSD-t vegyek? topikba is szakérteni, mert ott aztán nagyom megy a tobzódás, hogy akkor milyen SSD-t is vegyek!? Végülis egy SSD is csak pár NAND, egy vezérlő meg egy ház osztjónapot! Sok marha meg veszi a jó drága Samsungokat.
Én 2,5 éve vettem egy jó akcióban Philips XL Airfryert azóta is pont ugyanúgy süt mindent, mint az elején, nem akarom véleményezni az olcsókat, mert nem ismerem őket. SSD-ből Samsung 860 EVO-m van meg most egy M883, ha hamarabb olvaslak, nyilván vettem volna 4-5 db Kingston A400-at és még talán ma is lenne belőlük egy-két működő példány....
Mint imént is említettem, mindenki másképpen szereti az izgalmat!
-
válasz
Ajándékok #2429 üzenetére
Rólunk
Ez itt a Bingoo, Magyarország legújabb kuponos oldala. Célunk Vásárlóink gyors, pontos kiszolgálása, a vásárlói elégedettség maximalizálása. Mindezt nem akárhogy, hanem a lehető legjobb áron.
Mások a legolcsóbbnak hirdetik magukat, de közel sem biztos, hogy ez így van. Nézz szét kínálatunkban és válaszd a legjobb árat, a Bingoo-t.
Naponta újabb és újabb akciós ajánlatokkal várunk.
Kövess minket Facebook-on is, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyél a legfrissebb akcióinkról.Ezt írja a szlovák kuponos oldal, de a fő gond ott kezdődik, amikor megnézed azt a pár airfryert és mindnél 2400W-ot ír! Aham, ennyi pénzért 2400W...még a 10x ennyibe kerülő legerősebb Philips sincs 2400W-os....
Én finoman, de gyorsan feledném az ilyen tipusú oldalakon fellelhető noname, filléres, de nagyteljesítményű super eszközöket! Igazából az ilyen oldalakat alapból célszerű kerülni, de persze mindenki másképpen szereti az izgalmat!
-
San398
őstag
válasz
Ajándékok #2429 üzenetére
Hívd fel a Kapcsolatnál megadott telefonszámot vagy írj nekik emailt, ha felveszik válaszolnak akkor az már jó jel.
Gmail az ügyfélszolgálat email címe, magyar telefonszám de "Bratislava" Ha probléma van akkor saját önköltségeden kell visszaküldeni a cuccot!
Én véleményem: nem vennék ezektől semmit, pár vélemény van róluk és nem túl jó (visszaküldték a terméket, se pénz se termék. nem azt kapták amit rendeltek és az is rossz volt, levélre, telefonra nem válaszolnak
Sajnos én is megjártam már hasonló webáruházzal. Inkább vennék ebből [link] már kettő van a családban és nem bántuk meg -
mephi666
nagyúr
válasz
Ajándékok #2053 üzenetére
50-70ezres élezőt?
sima késhez meg ezresért lehet venni fenőkövet (én még mondjuk gyakorlom a használatát, de néhány ilyen 50forintos kaliberű vacak kést már feltámasztottam vele) ...van előnye a kerámiának, de hátránya is: rideg, könnyen törik, csontozni/filézni nem lehet vele, mosogatógépbe nem rakható... ez nekem elég, hogy ne akarjak olyat
-
eagleberg
aktív tag
válasz
Ajándékok #1253 üzenetére
Azért ez a somogyi féle nem úgy melegít meg fúj mint a mi hagyományos air-fryerünk. A tűtőszála szerintem más, mert ilyen infrás-szerű, nem fűtőszálas? Nem tudom a pontos neveket.
És a légáram is kicsi amivel dolgozik. A húst átsüti, de szerintem pl. sültkrumplit nem fogja átjárni a hő, mert szinte nincs is levegőárama. Meg kényelmetlen a fedőnek mindig külön helyet keresni. Azért ennyiért nem rossz még így sem.
A többi jelöltet nem ismerem, azok lehet kicsit jobbak.
Én a cook4me+ venném a hozzá való főzőedény bundle-el (ingyen plusz edény és fedő) sziahc (-20%) kuponkóddal, ha nem volna már egy halom főzőedényünk... -
eagleberg
aktív tag
válasz
Ajándékok #1251 üzenetére
Vagy bármelyik magas nyomású (kukta) elektromos főzőedényt (jóval olcsóbban mint a Ninja) amihez van air-fryer fedő.PL a tesla k70-re való vagy a Home somogyi félére vagy a Tefal Cook4Me-re való. De biztos van még másfajta is. Sőt szerintem ezeket igazából bármilyen hőálló edényen lehet használni aminek jó az átmérője.
-
kola99
tag
válasz
Ajándékok #883 üzenetére
A pác adagolóban , csak a 3 vastagabb tű az üreges / amiben folyik a páclé .
A 3*9 vékonyabb tű lazítja a rostokat , kiváltja a klopfolást. [link]
Mivel dugattyús , kihúzod a dugattyút a hengerből , /és mivel nem bízol a kezed erejében /
vízcsap alá szorítod a hengert.
És lám , a víznyomás kimossa mind a 3 tűből az utolsó húscafatokat is.
/ nagyobb víznyomás leviheti a festéket a falró is vigyázz. /
Eredmény: nyugodtan hajtod álomra a fejed -
Steve1207
veterán
válasz
Ajándékok #636 üzenetére
AF2 most jött meg, épp kiégetés alatt. Azt kell mondjam egy hajszárító hangosabb, ez csak erőteljesebben duruzsol, a "hangos" jelzők miatt más típusoknál sokkal rosszabbra számítottam az airfryereknél.
Első fizikai benyomások: csomagolás szimpla Blitz stílus, semmi csicsa, anyagminőség jónak tűnik teljesen, jobb oldala szorul kicsit, szerintem ott lehet amúgy az érzékelője (digitális). Kiégetés alatt csak épp langyos körbe, a kosarán érezni jobban, hogy meleg, arra kíváncsi leszek mennyi idő alatt hűl ki, mert rátámasztani a fogónál kézzel lehet melengető érzés lesz (hely viszont van, szóval megégetni nem fogja magát az ember).
Nagyon pofás a készülék, hétfőn rendeltem, ma már itt volt csehből. Még jó, hogy elidőztem a kajálást, nem vártam, hogy ma megérkezik, le is lesz tesztelve -
fradi81
veterán
válasz
Ajándékok #619 üzenetére
Fogyasztás-gyorsaság, időzíteni sem tud minden sütő, szerintem ennyi a lényeg. Nem hinném hogy gond van a ninjával de egyszerű kajához elég az egyszerű gép, 30-40K lenne a max amit ilyen gépre kiadok nálam csak az ára miatt esne ki, sült krumpli meg a rántott dolgok bármelyikben megsülnek.
-
válasz
Ajándékok #590 üzenetére
Az Arifryer ventilátorára nem kerül semmi, a fűtőszálra is alig, fél év után is nagyon kis mennyiség volt, amit le lehetett könnyen takarítani. Egyébként meg a zsírszűrő semmit sem érne. Ha túl sűrű lenne, gátolná a levegő áramlását, ha meg nem elég sűrű, akkor átengedi a zsírt.
-
Smiro
senior tag
válasz
Ajándékok #555 üzenetére
Köszi! Csak most kezdek szétnézni, fórumot olvasni, meg tapasztalatokat. Sajnos a konyhai kombi sütő behatárolt, nincs 3 fázis, vagy külön biztosíték kellene talán egy hőlégkeverésesnek. Sok az elektromos eszköz. Most vagyok túl a ház felújításon nem akarok mestert látni és újra mindent szétverni. A meglévő is müködik, emiatt néznék alternatívát és épp a méret, a szagszűrő és a tisztább főzés miatt gondoltam ezen eszközök valamelyikére. Azt látom, hogy végülis mindegyik ugyanazt tudja, némileg a keverő lapátos lehet praktikus, már ha épp nem akad el. A Philips sütőben is rázogatni kell a krumplit, mint a 20 ezer alattiban. Mindegyik a krumpli, csirke, hal trióhoz ad programot, többi hús sütéshez gondolom recept könyv. De sütés közben soknak az ajtaját sem lehet kinyitni, hogy ellenőrizd, hogy áll a kaja, ezért is kérdeztem a szenzoros megoldást, mi a tapasztalat. De ha a szenzor csak a súlyt méri és az alapján állít sütés időt újra kérdés, honnan érzi, hogy mondjuk fél kiló halat, vagy marha húst akarok sütni. Ha húsonként is ki lehetne programot választani ennyiért, nagyobb lenne a bizalom. A Ninja esetleges javítása lehet necces, de alaposan megnézem.
Ollie
-
-
válasz
Ajándékok #344 üzenetére
A 7,3 literes Philips Airfryer XXL-be épphogy belefér 4db, teljes comb, szóval ebbe max kettő, ha egyáltalán elfér annyi (a linkelt 3,6 literes).
Ja igen, az Airfryer minden részét, ami koszolódik, könnyű mosni, mert kiszedhető (akár mosogatógépben is lehet). Kivéve a fűtőszálak, azok nem kivehetőek, de kefével az is könnyen tisztítható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- HP Reverb G2
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest