- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiro
senior tag
válasz
magmakocka #7161 üzenetére
A minőség és használhatóság terén biztosan nem. Szerintem. De gondolom van visszaküldési lehetőség, ha nem áll kézre.
-
Smiro
senior tag
Nyilván a nagyobb. Szerintem. Fejlettebb meg mitől lehet? Szinte soha nem használok előre programozott gombot, vagy ha igen, felül is írom. Nem egyforma idő alatt sül meg a sültkrumpli sem, a csirke sem, ha nem egyforma teljesen. Ha velőt rántok, nyilván magam állítom be, mert olyan program nincs és sorolhatnám... Ahogy tagtárs írta, a lényeg a fűtőszál, ahhoz kapcsolódó teljesítmény és a propeller. Na meg a kosár kivehető legyen. A Philips nagyon jól forgatja alul is a forró levegőt. Nekem nagyon bejött. Dupla kosarat értettem.
-
Smiro
senior tag
válasz
freelancer68 #7150 üzenetére
Hmmm... Felettébb érdekes....
-
Smiro
senior tag
Köszi a segítséget, ha nem álltok le sem baj
Minél több infó jöhet. A műanyag alkatrészekkel az a bajom, hogy sokszor amiatt lesz kuka az eszköz, mert alkatrész nincs, szaki nincs és általában donor sincs, mert ha valami romlik, pont a kopó. Venni meg nincs kedvem garis idő lejárta után egyből másikat. Inkább nyitom a bukszát, de azzal legalább olyan élvezet legyen kontárkodni, mint például az airfryeremmel, ami ha drága is volt, de pont azt nyújtja, ami kell.
-
Smiro
senior tag
Konyhatündérek! Mint ős Philips használó másik témában kérdés: bevált konyhai robotgépet vennék. De nem Tőletek
Leginkább tészta, süteményhez hab, stb. készítésre kellene. Az elvárásom: fém fogaskerék hajcsa, a füst meg jól bele legyen zárva... Ha ércsük... Szóval tanács e téren? (látottakkal ellentétben egész kiváló a helyesírásom
)
-
Smiro
senior tag
Nekem Philips van több éve. 200 fokot tud. Ennél melegebb semmilyen húshoz nem kellett még. Igaz, gyík húst még nem próbáltam. Szerintem 200+ felesleges.
Tisztítás: hiába figyeltem oda, ez is épp ügy lekoszolódik, mint mindegyik, 10-ed áru cucc. És szerintem nem is lehet vele mit csinálni. Ha csak valaki a sütés után nem azonnal vágja gerincre és takarítja. Mi minden nap használjuk szinte. Reggeli péksüteménnyel nyitunk, és vagy a déli ebéd, vagy a vacsora, de valami általában mindig készül. Így nyilván nem lehet állandóan alaposan kitakarítani. Az alsó részt mosogatógépben mosom, mert hiába is mosogattam először óvatosan, csak beleégett a zsír. A mosogatógépem sem egyszerű, 3 properreles, LED-es belül és szárítós, tehát igencsak felső kategóriás, és nem tud mit kezdeni a bödönnel. Minden más makulátlan tiszta. Pedig ugye teflonos bevonatú a bödön... kb. fél évig. Karc nincs rajta, csak épp ragad, nem lehet tisztára sikálni. A hőelosztó/forgató lap is épp úgy ragad, a rácsról meg nem is beszélve, bár azt még lehet tisztán tartani. De a legdurvább a nyélen lévő keret belső része.
Teflon? A román teflon az igazi - mármint az ősi vicc szerint (is). Tudjátok, hogy csinálják a románok a teflont? Letegezik a muflont... (ajaj, ez gáz vót)
-
Smiro
senior tag
Szasztok, klrdés: gyümölcs aszalásra használta már valaki? Aszaló gépet nézegetek és dobott fel 2:1-ben gépet, alapból airfryer. Szóval ha megoldható, akkor kihagyom a vásárlást. Nagy Philips a cucc, hozzá alis rács is van, tehát 2 emelet elvileg. Tehát valaki próbálta már erre használni?
-
Smiro
senior tag
Köszi!
Amint látod meg is előztelek, az airfryerrel pedig majd másfél évvelDe jó pap is holtig tanul...Persze TomMusic hamarabb végezni fog, bármennyire is szeret egyetemista lenni
De nyilván én is azért olvasgatok-írogatok itt, mert jön azért nem ismert 5let, recept, okosság is.
De a lyukacsos sütőpapír elég triviális és alap...
-
Smiro
senior tag
válasz
TomMusic #3563 üzenetére
Az NDK-s sütőt be kell szerezned, kihagyhatatlan a konyhából
Majdnem airfryer, ezüst színű, teteje felnyílik, elöl kell nyeles tepsin és benne rácson adagolni a szenyát, hőlégkeverést meg az ujjfújás váltja ki, ha nem a nyelet, hanem a sütőt érinted meg. Persze ha gyiák, akkor egyen gyíkot, de ha majd egyszer komolyabban felszerelkezel... Anélkül nem fogsz soha sonkás bulocskit enni. (Anno Bajkál Étterem földszinti, asztalra váró traktus. Pincében komolyabb fogások készültek.) Az enyém van vagy 50 éves.
Ismétlés: a tudás anyja... legalább elmélyülnek a dolgok a hosszú idő alatt... jobb, mint egyből biflázni ötösre. Ugyanmá! Inkább egy jó iparos melós keze alá kerüljek, mint egy stréberé alá
Azé' remélem, nem hídépítő leszel és nem pillértanból vágtak ki. Ha jól sejtem, arra egész cucc épül.
-
Smiro
senior tag
válasz
farkas-j #3562 üzenetére
Alis cuccként vettem egy rahedli ilyet... Szóval van. De hús sütésnél inkább legyen koszos az alja, mint papírt rakjak alá. A kakaós/lekváros cuccok sütésénél rakok ilyet,mert a Philips kosarába nagyon bele tud ragadni/égni. Az is takarítható nyilván, de minek fáradni, ha van megoldás. Nyilván mindenki azt rak a kaja alá, amit akar, csak kérdés volt, hogy ennek van-e értelme
Mert szerintem nincs.
-
-
Smiro
senior tag
Már a magyar fordítás is ígéretes... Forrólevegős olajsütő... Egyébként elég sok Klarstein dolgunk van, minőség egyre trehányabb... Egy éve vettem konyha felújítás során gázfőzőlapot, nem kis pénzért. 4 égő, vok sütő alá bika rózsával. Csak épp 4 közepes edény sem fér el egymás mellett. Vok égő olyan erős, hogy mögötte a pult vízzárója meg is nyekkent. A főzőlap fém éle szúr és vág az illesztésnél. Takarítatalan, a kerámia lapot nem lehet tisztítani szinte, a gázrózsák fém teteje rögtön elszineződött. A sütő ablakát a vendégmunkás nem takarította meg. Érdekes volt darabokra szedni és a 3 ablakot tisztává varázsolni. Volt para, el ne pattanjon az üveg. Az üveg sín, ahány darab, annyi irányba állt szétszedés után. Ja, sütés közben nem lehet hőfokot, vagy időt állítani, nulláz, és lehet újra programozni, de erre csak 10 sec van. Sajnos álltak a dobozban pár hónapig asztalos miatt, ellenkező esetben utaztak volna vissza. Páraelszívó egyik nyílásához elfelejtettek zárókupakot mellékelni. Persze ez is eső után köpönyeg... Szóval csak óvatosan láttatlanba, bár ha müködik a visszaküldés lehetősége, bátran. Csak hát ez nem az a megszokott sváb cucc. Már.
-
Smiro
senior tag
A sütőpapír lyukacsos. Nem gyullad ki. Más sütőben sem ugye. Nyilván sok sütnivaló kell rá, ne kapja fel. Ha felkapja mégis, kb úgy ég ki, mint a cigarettapapír. Néhány helyen fekete kis égés nyom. Ennyi. Azon már meg szoktam fordítani a süteményt.
Tojás sütve pedig olyan állagú lesz - omlett -, mint ha műanyag bevonatú lenne. Ilyen a párizsi bundában sütött hús is, emiatt ezekre szerintem nem jó.
-
Smiro
senior tag
válasz
erdey_a #3350 üzenetére
Ezzel nem tudok szembeszállni, nem is akarok
Én nem gyakorlom, egyből max hő, bele sem gondoltam. Ha abból indulok ki, hagy faszénre (általában alu tálra) is úgy rakom, hogy nincs előmelegítés, és kérgesedik ott is, szóval nem tudom
A nagy sütőt bizonyos süteményeknél szoktam nyilván előmelegíteni, de airfryernél eszembe sem jutott, csak itt olvastam, hogy van, aki szokta. Úgy gondoltam, esetleg a lassabb teljesítményfelvétel miatt lehet értelme.
-
Smiro
senior tag
Kicsit keményebben fogalmaztam, de csak azt szerettem volna véglegesíteni, hogy a Philips mellett nincs alternatíva. Ugyanakkor akkora a szórás a piacon, hogy senki nem tud pro-contra érveket szerintem, viszont sokan leírták a szimpla belső hátrányát vs dupla fallal, a kis teljesítményt vs naggyal és így a méretet is. Mivel egy kaptafa a működési elv, így esetleg az lehet kérdés, hogy több emeletes, forgó lapátos vs hagyományos jobb-e például. A zseb mérete határozza meg a milyet, na meg esetleg a lélekszám, akinek majd a kaja készül.
Eszembe nem jutott, hogy kiégessem. Nekem a 9650/90-es van, teljes megelégedésemre. Rögtön rendeltem hozzá - szerintem itt elsőként - Aliról egy kiegészítő szettet, aminek minden részét maximálisan ki lehet használni és még + 100 sütőpapírt a kosárba. Ez akkor jó, ha pld. kakaós csigát, vagy lekváros cuccot sütök, mert nem a rácsra folyik a belsőség. Viszont fel is kaphatja a ventilátor a fűtőszálra, szóval oda kell figyelni.
A nagyobb teljesítmény nyilván jobb, de mivel kisebb a sütő belmérete, gondolom jó lesz, azért csak mérnöki munka. Én mindenféle húst csak ebben készítek, már nem tudok a hús eredeti ízéről lemondani, mióta ezt megtapasztaltam.
Szerintem a márka miatt jó választás volt, a méretet meg majd látjátok. Egy biztos, nekem semmiféle előmelegítés nem kell, szerintem egyik Philpshez sem, de ezt látod a recept könyvből majd. Gratulálok, legyen benne sok örömötök!
-
Smiro
senior tag
Nekifuthatsz bárhányszor és bármivel. Meg kéne érteni: 1400W kevés. Ha nem akarsz csalódni, áldozol. Ha meg gyenge szart veszel, melegítheted előre, meg varázsolhatsz, nem fog menni, már most jelzem. Szóval lehet régebbi a csontot, de 3500 hsz után hidd el, nem fogod feltalálni a spanyol viaszt.
Az üveg spricc meg szuper. Szerintem nem. Ha kicsit is olajos, csúszik, na akkor nem fúj vele senki. Lúdtoll (több mindenre jó ugye, aki menő, annak akár Alis szilikon is van. Nem kell túlspilázni szerintem, venni kell és élvezni az eredményt. De ahhoz 2000W+ kell, dupla kosár és nagy méret. Ne a dobozon lévő képekből indulj ki. A userek véleményéből, vagy járd az utad és majd mesélj
-
Smiro
senior tag
-
Smiro
senior tag
Szerintem ha nem muszáj, előre gyártott dolgokkal ne foglalkozz. Akkor az eszköz pusztán arra lesz jó, hogy könnyebbé tegye a főzést. Nem utolsó szempont! A saját hús, saját panir - megkenve lehelet olajjal elvesz cc még 20 percet, de szerintem annyit sem. Oké, +piszkos edény. De a különbség óriási. Számomra megér ennyit, pedig büdös lusta vagyok. De: mosogató gép, vagy elmosni 3-4 tányért (hús, tojás, liszt, panír) túró ahhoz képest, hogy mennyivel jobb az airfryerben készült kaja. Totál más ízvilág, nyilván egészséges, szinte olaj/zsírmentes kaja, nem fröcsköl, ha sütsz, (olaj minőség), minden jól átsül és valódi hús ízek. Én általában kifélézem a csirkét, csont nem kell bele. Laposabb lesz például a comb. 170 fokon sütöm 10 percig, majd tekerek egyet és 190 fokon további 20 perc, ha a tanyasi kedvenc kerül a sütőbe, akkor esetleg még 5 perc. Aztán ha kész, 2 lyuk + kell az övre és legalább 2 napig nem bírok húsra gondolni. De nem is marad mit lefagyasztani, ahogy azt az asszony mindig elképzeli. Nem olyan, mint az édesanyám rántott húsa... Megkockáztatom: jobb annál is.
-
Smiro
senior tag
válasz
ernyo15 #3206 üzenetére
Mindig mosogatógépben tisztítom a kivehető részeket. Lehet, hogy a rácsnak mégis árt? Már nem érzem rajta, hogy tapadás mentes lenne, de az egyéb alsó részeken sem. Néha nincs módom azonnal elmosogatni, így van, hogy a tál részébe betapad a zsíros cucc. Soha nem sikáltam, legfeljebb szivacs dörzsi része finoman, de határozottan érezni, hogy a gyári tapadás mentes rész már nincs meg úgy, mint például teflon sütőnél. De ez legyen a legnagyobb probléma
-
Smiro
senior tag
válasz
Per Degaton #3173 üzenetére
A Philips nagyon eltalálta a forró levegő áramlását. Ahogy itt olvasom a fórumot, néhány elégedetlen usernek épp emiatt, illetve a teljesítmény miatt nincs olyan felhőtlen öröme, mint mondjuk azoknak, akik a Philips cuccot használják. Ugyanakkor ez is épp úgy lesz koszos, mint a 10 ezer forintos, épp úgy nem lehet tisztán tartani, mint azt és lehet, épp annyit bír majd, mind az. Viszont addig nincs csalódás, mert tényleg jó eszköz, szinte mindkét oldalon egyformán süt.
-
Smiro
senior tag
válasz
Per Degaton #3166 üzenetére
Philips, okosság nélkül és ez a méret. Szerintem. Lassan 2 éve használom, tökéletes.
-
Smiro
senior tag
válasz
NyMRooD #3106 üzenetére
Igen az airfryer azért van, hogy gyorsabb, könnyebb legyen az életünk. Nos az előre fagyasztott és panírozott dolgokat egy ideje nem engedem a házba. Inkább megcsinálom én. Ég és föld. Szerencsére már a nejem is rájött. Plusz 20 perc és nagyjából tudom, mit eszem. A gyorsfagyasztott holmi nekem nem jön be, ugyanakkor azt mondom, teljesen más ízvilág az egész így készült étel. Szerintem!!! ezen érdemes elgondolkozni. Tonhal, stb vehető natúr és onnan kezdve én irányítok, meg a sütő
-
Smiro
senior tag
válasz
Longman8504 #2747 üzenetére
Méret. A legdrágább automatikusan állítja be valamilyen szenzor alapján a sütési időt és hőfokot. Na ezt nehéz volt nekem elhinni, hogy érzékelő tű nélkül hogy müködik, ezért enélküli 90-est vettem. És akkor még a rács: a kis lyukak miatt elég nehéz tisztán tartani. Kakaós csiga sütésnél kell nekem a papír alá például, ne ragadjon bele a cucc. Egyébként tökéletes, főleg a rántott húsok jönnek be, nyilván a reggeli friss pék áru és ami közé esik
, tehát minden más is.
-
Smiro
senior tag
Szerintem ennyire nem egyszerű. A belbecs is számít a ventilátoron és fűtőszálon kívül. Értem ezalatt a levegő áramláshoz szükséges belső részt. Na ott van a különbség Philips vs Bármi közt. Szerintem. Viszont akkora különbség valószínűleg nincs, mint sok esetben az árkülönbség, de Philips biztos csalódást nem okoz. Legfeljebb abban, hogy épp úgy koszolódik, mint az olcsó, amit pár év múlva nyilván könnyebb szívvel kukázik az ember. Ha csak nem találja ki majd az ali irányba húzó express az utángyártott belső részt. Újra ismétlem: SZERINTEM.
-
Smiro
senior tag
Oldalashoz: én kicsit meg szoktam rottyantani forró vízben, fokhagyma, bors, esetleg babérlevél. Amíg csont ki nem csusszan. Utána pác. Aztán megy faszénre/légkeverésesbe időjárás és kedv függően. Csalódás nincs. Időt hagy ne írjak, nyár lévén eddig kint szórakoztam, valamikor év elején sütöttem így fryerben. Tegnap még fürdőgatyás bográcsgulyás főtt, ezután lesz behúzódás, de most is még nyárias meleg a Viharsarokban.
-
Smiro
senior tag
válasz
eisento #2105 üzenetére
Nem fogsz csalódni, a lányom egy éve használja napi rendszerességgel, nekem az XXL van, szintén napi rendszerességgel egy éve. Ha katalitikus lenne a tisztítás, semmi kifogásom nem lenne, így azért a tisztogatás kicsit macera még mosogatógépben is és szükség esetén papírral a kosáron. De hát ez mind egyforma, talán a levegő keringtetés lehet különbség, na ez a Philipsnél szerintem nagyon jól meg van oldva. Rántott húsokat nem kell forgatni és ahogy valaki írta is már: az alja szinte jobban sül, mint ami közelebb van a "tűzhöz". Szóval jó cucc, a fizetésünk kevés
-
Smiro
senior tag
Ha szabad: húst nem vennék panírozva... Ahogy a Troll is írta, megéri a fáradságot a házi panír. Eddig!!! én is ettem ezeket a ...., de mióta megvan az airfryer, soha többé. Talán az olaj íze nyomta el eddig az előre panírozott valami ízét, ma már csak a vett hús és zsemlemorzsa. Teljesen más íz világ az ebben sütött hús csakúgy, mint mondjuk faszénen vs vaslapon. Igen, ennek az eszköznek az előnye, hogy nem kell mellette állni, de a jó alapanyag viszont kell hozzá. Ezek az előre panírozott dolgok meg... Szóval saját vélemény
. Most meg kirúgott az ágy és már sül a reggeli kakaós csiga. Na ebből például szerintem jó az előre készített. De hús szerű valami soha többé.
-
Smiro
senior tag
válasz
retesz147 #1581 üzenetére
Nem lerázni akartalak, de nyilván összetett a dolog. Hány fő, mekkora a hely és milyen mély a zseb. Mind más lehetőség. Itt az alap topik a Philips volt, de mivel azonos működési elv, lett minden márka. Igen, jól látod, nem volt konkrét a kérdés. Ezért érdemes átfutni az eddigi dolgokat. És fogsz kapni konkrét választ, akár tőlem is, ha Philips lesz a kérdés.
-
Smiro
senior tag
válasz
Andreaspasco #1519 üzenetére
-
Smiro
senior tag
válasz
philoxenia #1515 üzenetére
Ez olyan, mint amit ajánlottam, csak nem üveg az oldala. Néztem anno, de mivel nincs rajta üzemanyagszint jelző
, így az átlátszó tűnt praktikusnak. De a porlasztócsúcs (hehe) ugyanaz szerintem.
-
Smiro
senior tag
válasz
Andreaspasco #1513 üzenetére
Hát akkor én mi a tökömmel fújom és minek
Nyilván nem egy HDi porlasztó, nem is egy elektromos légfrissítő szintű eszköz, írtam, hogy kell is nyomkodni rendesen, de a célnak megfelel. Szerintem. Egyébként kis tálka, olaj, ecset és az is jó. Ha meg jobban porlasztana az eszköz, tele lenne olajjal az előkészítő pult, vagy a mosogató oldala is. Régen, amikor gyerek voltam, anyám kérte, hogy lakkozzam be a haját. Az egy szájjal fújós eszköz volt
Mondjuk itt nem lenne higiénikus, de ha még meglenne, kipróbálnám... No azért mégsem.
-
Smiro
senior tag
Sajnos a mai technikai színvonal mellett olyan árut gyártanak az autótól az elektromos fogkeféig, ami egy nagy adag szar és csoda, ha 1-2 évet kibírnak. 2 év már rizikós garancia vállalás, így aztán nagyon megnézik, hogy mitől romlott el, és hogyan oldják meg a javítást, cserét. De ez mindenhol így van. Ami gondom volt, azt megoldották eddig. 2x például kézi porszívót cseréltek szó nélkül. De 2 hét eltelt az ügyintézéssel. Hét ez ilyen világ
-
-
Smiro
senior tag
mindkettőjüknek. Hét végén nekiesek. Majd lesz kép is.
-
Smiro
senior tag
Fél éve van meg az eszköz, elég gyakran használjuk. Hát sajnos a fűtőszál mellett lévő karimára már elég rondán ráégett a zsír annak ellenére, hogy általában letöröltem. Oké, hogy nincs ott semmi látnivaló, nem kell nézegetni, de amikor gerince vágom, hogy áttöröljem, elég szar látvány. Ti ezzel hogyan birkóztok meg? Mert ha sehogy, akkor a következő a legolcsóbb lesz és kuka, ha már teljesen dzsuvás lesz. Ráadásul ha fél év alatt már így néz ki, nem sok jót ígér a jövőre nézve.
És akkor még a lapátok állapotát nem is néztem alaposabban.
-
Smiro
senior tag
Válaszolok is magamnak
Találtam videót, de az eredmény nem olyan. Beletettem 3 szeletet, alul és felül is összefolyt a tészta, egybefüggő lett. Meg kellett fordítani, így egyben történt, mint ha omlett lenne. Tulajdonképpen az is, csak afrikai harcsával töltve. Az íze viszont abszolút új élmény... Mondom élmény... Nagyon jó. Teljesen más, mint az olajban sült. Na megyek is, mert kész a 2. adag. Ja, 180 fokon kezdtem, majd 200. 20 perc kellett azért.
-
Smiro
senior tag
Sörbundában sütött már valaki például halat? Holnap próbálnám ki, jó sűrű bundában, csak szkeptikus vagyok, érdemes-e összepiszkolni egy tepsit, mert nem fog összejönni. Akkor megy hagyományos módon. Zsemlemorzsában nem akarom forgatni. Kösz a választ.
-
-
Smiro
senior tag
válasz
Gömbike #1319 üzenetére
Benne volt a kalapban, hogy ezt veszem. Kupon nem volt rá, így fele árért vettem eggyel alatta. Sokat olvastam róla, aggályom: írták, hogy sokszor nem jól lövi be az időt. Ha például nincs a húsban elektromos érzékelő, honnan tudja, hogy milyenre akarom a húst? A krumplit ugyanúgy rázni kell, néhány dolgot sütés közben megfordítani. Mert egyébként teljesen azt tudja, mint az alatta lévő.
-
Smiro
senior tag
Részben ez is indokolta a vásárlást, meg mielőtt vettem, talán épp tőled is érdeklődtem. Egyébként kínai boltból van egy lélektani határ, ami felett nem vásárolok. Legutóbb lakás riasztót vettem, 11 levélváltás után kaptam vissza a pénzem, mert rossz terméket küldtek. 28 ezer volt a Blitzwolf, mielőtt a mi az olcsó dologba belemennénk, itthon az 45+. Szóval itt azért mivel elektronika is van benne, nem csak egy ventilátor és izzó vasdarab, megnyugtatóbb a 2 év. Aldi-Lidl talán 3 évet ad, az is jó opció nyilván. Fél éve még az XXL méret nem volt mindenhol elérhető. Most hirtelen nagy lett a kínálat.
-
Smiro
senior tag
válasz
erdey_a #1286 üzenetére
Ezért írtam, hogy ez is egy airfryer, mert nyilván azt tudja, mint az olcsóbbak. De ez ugye Philips, és talán valamivel combosabb, mint az 1400 w társai. Azt nem állítom, hogy tartósabb lehet, azt sem, hogy a garancia miatt jobb, mint a kínai raktáras, de nyilván macerás lehet a szerviz annál. A kiegészítők nálam is kínai cuccok, mármint onnan valók, de nem vagyok abban biztos, hogy a Philips nem. Nekem sincs összehasonlítási alapom, azt hiszem buksza függő. Az igaz, hogy 2 másik kijön az árából, ha meg valakinek a sütött cucc nem jön be, na az szívás. Én belevágtam, nekem ízig vérig bejön. Ennyi.
-
Smiro
senior tag
válasz
hentes555 #1218 üzenetére
Ahogy írta Olie... Ott lehet tévedés, hogy ez nem olaj mentes sütő. Ez arra való sütő, hogy ne olajban süss, tehát nem fritőz. Ez airfryer, ami nem zárja ki azt, hogy megkend olajjal a cuccot, de nem abban sütöd ki. Feljebb a smilik erre utaltak, poén volt, de aki írta tudja, mitől döglik a légy
-
Smiro
senior tag
válasz
erdey_a #1213 üzenetére
A nem tapadás mentest meg lehet olajozni finoman és jó is. Én a szettet amiatt vettem, mert kellett a két kiegészítő lábas, a rácsok is, a nyársak jól jöttek, de volt, a muffin szilikon szintén hasznos, a papír alapból jó, ha van, a többi cucc ráadás volt. Minőségre meg szerintem semmi baj nincs, összehasonlítva a Philips XXL anyaggal. Igyekszem mosogató gépet kerülni, inkább kézzel mosom el ezeket. Meg nyilván nem szabad megkarcolni, de az sem olyan lenne, mint egy karcos teflonban sütni-főzni. Szerintem.
-
Smiro
senior tag
-
Smiro
senior tag
válasz
tibbike01 #1083 üzenetére
Például ha péksüteményt sütsz. A kakaóscsiga nem a rácsra folyik. Philips esetében a rács nem túl praktikus. Rántott húsok morzsája is jobb, ha ezen akad fenn. De vigyázni kell, mert legutóbb nekem felkapta és megégett a papír. Szóval könnyű dolgok alá nem biztos, hogy praktikus, egyébként szerintem az.
-
Smiro
senior tag
Láttam anno külföldi videót, a tisztításról nem. Mivel nem csak krumpli sül általában, hanem hús is, teljesen mindegy, hogy meg kell rázni a krumplit és akkor rakom felé a húst, vagy itt rakom be a 2. emeletet. Nem ez volt a szempont. Az ablak jó, bár nem látszik azon, hogy a hús átsült-e és az a lényeg. Idővel le is zsírosodik az ablak, tehát nagy jelentősége annak nincs. Szerintem. Inkább a zaj negatív, mert reggeli friss péksüteménynél nem feltétlenül szükséges még a rotor hangot is hallgatni. Gondolom bérházban pláne zavaróbb lehet.
-
Smiro
senior tag
A Tefalt én is néztem, nálam a szempont inkább a felső rész könnyebben tisztítása lett volna. Az egyebeknél ugye fent van fűtőszál, lapát, és mivel a forró levegő... Szóval ez talán ebből a szempontból (is) praktikusabb lehet, vs a forgató motor miatt plusz meghibásodási lehetőség, talán hangosabb is lehet, bár a ventilátor zaj elnyomhatja a motorét. Sajnos senki nem tudott róla beszámolni, így lett Philips.
-
Smiro
senior tag
Én leterítem a lyukacsos papírral, ráteszem a rácsot (mindez ugye az alis cucc) és hajrá. Megjegyzem, a Philips xxl-hez rendeltem még 2 csomag 9 inch méretű, négyzetes papírt, de az nagy bele. Elég a 8 inch. Mondjuk így teljesen lefedi az alját, a korábbi kereket meg az itt írt módon teszem rá, ha szükséges. Az kerek, alulra meg kicsi, pedig 8 inch.
-
Smiro
senior tag
Ma rántott velő, sült krumpli combo... Egyszerre sült, és baromi jó volt. Már teljesen leszoktam az olaj ízéről. Nagyon jó a tiszta étel íz. Na, meg hogy nincs olaj szag, csak kaja illat.
-
Smiro
senior tag
Kipróbálom természetesen, mibe sem kerül
A lyukacsos papírhoz: igen. Kis kézügyesség, lyukasztó, olló, papír és szorgalmas unoka is jó hozzá... De csak most jutott az eszembe. Papír mindenképpen megéri, kiegészítő közül a rács, csipesz és a pizza tél volt használva. Kellett. Sütemény még nem készült, de ahhoz is van tál, szelet kenyérhez is tartó, és a nyársas készség kipróbálása is várat magára. Alátét már máshol teljesít szolgálatot, nem airfryer mellett, a két szilikonkesztyű szerű tünemény még nem volt hadra fogva. A papír viszont fogy, de azért 100 db lassan kopik majd el. Ráadásul van, hogy 2-3 alkalommal is felhasználható, például pont a péksütinél. -
Smiro
senior tag
Mint az általad linkelt Philips XXL használó: kissé csalóka értékek, amit linkeltél. Az eszközöm például 7,3 literes. Euronics oldalt nyitva látod. Kosár méret 1,4 l. Szóval ahol nem kosár méretet látsz, az csalóka, és nem fog beleférni fél disznó. Kosár belépő 23 cm széles. Most rendeltem 9"-os papírt bele. Csak hogy jobban lásd a dolgokat
Még ennyi segítség, hogy a Tefal keverős változtattal szemeztem. Oka: üveg kémlelő nyílás, 2 emelet külön hőfok, oldalsó befúvás. Főleg ez utóbbit látom hasznosnak, mert a pára felfelé száll és nem az izzó vason és ventilátoron csapódik le a zsíros pára. Könnyebb lehet tisztán tartani. Viszont a keverő rész elakadhat, és bár hasább. nem kell rázni, mert megoldja, de egy plusz meghibásodási lehetőség, mert kikapcsolni nem lehet, legfeljebb a keverő tárcsát levenni. A két emeletes különböző hőmérsékletű sütés megint mellette szólt. (Volna, de a Philipshez volt kuponom.) Sajnos kipróbálni nem akartam, mármint rendelés, vissza, másik, vissza, döntés. Pedig az áruk indokolta volna...
-
Smiro
senior tag
Az "egész jók"
Igen, először nem is tudja az ember, mit érez. Amikor először ettem saját rántott csirke combot, na az már fenomenális érzés volt... Teljesen más, mint amihez 61 év alatt szoktam. Krokettet itthon egyszer próbáltunk olajban sütni. Soha többet. Ezzel, végre olyan lett, amilyennek lennie kell. Reggeli kakaóscsiga, amíg ez meg az történik, zuhany végére kisül, nem kell figyelni, ott állni... Ideje beadni a válópert
Nagymama az ágyamban, amikor a konyhatündér Philips dolgozik a húsomon? Hát hülye vagyok én
-
Smiro
senior tag
Olajos sütéstől teljesen más ízvilág. Én már a kenyerem javát bőven megettem, de nem bántam meg. Már ami a beruházást illeti. Azt, hogy milyet veszel, rugalmas vagy-e az olaj és zsírban sült dolgokat másként megszokni, csak rajtad múlik. A kiegészítőt is kalkuláld bele szerintem, nekem hamarabb meg volt Aliról, mint maga az airfryer. A lányomnak az általad kinézett típus van - napi használatos lett, mióta kb egy hónapja megvette.
-
Smiro
senior tag
Igen, én is vettem a Philips XXL-hez Alin a nagyobbat. A papírt például péksütemény alá rakom. Kakaós csiga, lekváros túrós táska, stb. Nem a rácsba tapad, de az sem katasztrófa, csak több macera. Minőségi és jó kiegészítők, mindent használunk is. Azt sajnálom, hogy papírt külön nem lehet kapni. A szettben 100 darab van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest