- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
defiant9
tag
Akkor, ne vegyünk intelt, mert du less, fűt more?
Ugyanmá
Az új core2 szériával pl. semmi gond. Mint írtam ez a vásárlási szempont a környezettudatos emberek sajátja, az energiatakarékos lámpákkal a szelektív szemétgyőjtéssel és egyéb csacskaságokkal egyetemben.
szvsz tök felesleges 60W-nál, 2-3W-on vitatkozni.
Valóban felesleges ez valójában nem is vitatéma, mivel a 80plus kritériumai nem rugalmasak, vagy megvan a 80% és megkapod a minősítést vagy nincs. Persze szar ha a vizsgán egy pont miatt bukik meg az ember, de ilyen a világ. -
defiant9
tag
Átlag konfigok, 100W környékén kajálnak üresjáratban.
Miközben ezt a Hsz-t írom az én A64-es konfigom 64W-ot fogyaszt primer oldalon (Düwi teljesítménymérővel mérve), ez 80% -os hatásfokot feltételezve 51W-os telejsítményfelvételt jelent. Persze mondhatjuk hogy a dual core prescott az átag, akkor valszeg igazad van.
A terhelés fel-le kapcsolása valóban megoldás lenne a 80+ cimke megtartásához, bár már eleve is csak 80.06% -ot teljesítettek úgyhogy nagyon kell figyelniük a kapcsolgató áramkör fogyasztására. -
LukE
veterán
elbeszeltek egymas mellett.
A 80+ matricahoz kell, hogy 20% terheles mellett is 80% folott legyen a hatasfoka. (btw, ha meg akarjak csinalni, akkor ugy lovuk be az alapterhelest, hogy csak addig terhelje magat a tap, amig nincs elegge leterhelve. +nehany alkatreszbol megvan, ha nagyon akarjak, es a 80+ matrica is megmaradhat.) -
defiant9
tag
Továbbá, nem értem a **arrágást a pár watton, amit ez jelent
Mint írtam a lényeg hogy nem jár a 80plus-os minősítés a táp 2.0-ás verziójának. Az 1-es meg instabil volt jónéhány konfigban.
Ez a keresztterhelési anomália dolog korántsem egyértelmű.
Ez nem magyaraázat arra hogy miért vették le a matricát amit ők tettek rá, anélkül hogy módosítottak volna a tápon. Nem látok jobb okot mint a saját profitjuk nagysága. -
ravenscroft
csendes tag
Most láttam meg a Rev. 2.0, és 1.x-es ZEN közötti különbséget!
Az első generációban, hiányzik a kimenetről az előterhelő ellenállás, a második generációsbol, pedig, már nem
12V-ra, 100ogm-ot, 5V-ra 50ohm-ot, és 3,3V-ra 25ohm-ot forrasztva, már úgy tűnik, indúl rendesen.
Gratula az FSP-nek az igényes megoldáshoz, ezzel a 2-3Watt + terheléssel szvsz. ki is estek a light load-os 80+ követelményből:
[link]
Az Intel Only matricát pedig csak most szabadott volna leszedniük a tápról, de ezt persze jól felfogott üzleti érdekükben már több mint 1 éve megtették. -
Stalker-2572
veterán
Nemtom mi van az Inno kártyákon, de rájöttem minek van rajta ez a réteg.... Az alumínium levegőn magától oxidálódik másodpercek alatt, és az alu-oxid elég jó hőSZIGETELŐ. De a gyors oxidálódás miatt nehézkes a bevonása is, ezért kerül 20k-val többe a Silentmaxx. Pár fokot számít a tesztek alapján, azt meg mindenki döntse el, hogy neki megér-e +20k-t a dolog.
Teszt: [link]
Kép: -
Dare2Live
félisten
nekem meg a légkondi gari lapom nincs lepecsételve majd jövőre lelesz és az +2év garit jelent.
Azhogy sikerült ezt elérnem, nemváltoztat azon, hogy hivatalosan 5év garivanrá és nem 7 és az átlagvevőnek ez a dolog nemjár, hiába veri az asztalt és ír a panaszkönyvbe, ottmarad a kezében a használhatatlan 22.000Ftért megvásárolt FSP-Zen fémdoboz.
sztem nagyjából kitárgyaltuk a témát.... -
Dare2Live
félisten
''Mindent'' rálehet fogni mindenre. ok, elhiszem.
A kérdés sokkal inkább a Bátran ajánlható ez a táp embereknek?
És erre az én válaszom, hogy nem mivel lehet, hogy otthon meg se fog moccanni a gépe még akkor sem ha kondikat köt rá és izzóval terheli. És mivel magyar kisker jellemzően nem cserélik garanciába lesz otthnra egy csodaszép 20.000Fts kék doboza.
ennyi.
Opeles példára javallom, hogy következőnek 10W-40es olajat töltsön bele az illető, sok bmw uettől szenved ott megoldja a problémát. samu lcd 193Tm 4éve működik pedig nemkeveset nyúzom. -
george11
addikt
Hogy ne is beszéljünk a nyomtatókról, amik XY kinyomtatott oldal után meghalnak(mind ugyan annyinál, ugyan úgy,és egyik sem javítható ....).
''A kiválló hatásfok rákfenéje miatt, a működési tartomány, egy nagyon szűk sára korlátozódott.''
Ez nagyon igaz minden területre. Egy F1-es motor sem jó semmire 5000-es fordulaton, ellenben 10-15000 felett más a leényzó fekvése.
Vszont, ha már ilyen specifikációval rendelkezik a táp, akkor ráírhatnák a dobozára,hogy mik a táp elvárásai.(nem mintha az egy egységsugarú felhasználón segítene, mert nekem aztán ráírhatnák,hogy melyik ágon hány ampert kér... úgysem tudnám kimérni/kiszámolni a gépem fogyasztását)
-
[SiLveR]
csendes tag
Hol van a ZEN-ben szenzor?
Ahol akarod.
Nekem is van egy előlapi fesszabályzóm, amin volt 2 hőmérő.
tlc ''eredményeivel'' frissítettem a listát:
http://zen.try.hu
Kérek minden kedves Zen usert hogy próbálja ki az Everest Memória Olvasás tesztjét és füleljen mi változik!
Szerk: george11: nekem nagyon pontosak voltak (+-5%).
[Szerkesztve] -
[SiLveR]
csendes tag
Ezért meghalsz!
?Mert?
Nagyjából korrekt, mert meglehet adni a cpu és az egész rendszer terhelését külön-külön.
Full 100%-on meg kapsz egy worst case short term peak értéket.
Rudinak igaza van, de sztem nincs vele nagy baj, csak tudni kell értelmezni az eredményét.
[Szerkesztve] -
baluka
tag
Nagyon szépen köszi a mélyenszántó hozzászólásodat, csak tudod én nem azért kértem épp Tőletek tanácsot, hogy végül mégiscsak tanácstalan maradjakl...
Tudod, én napi rendszerességgel reggel negyed hattól este hétig dolgozom - hétvégén is - meló után pedig azonnal indítom a számítógépemet fizetsékiegészítő munkára, úgyhogy nem mindegy, mekkora zajszinttel működik a gép a az alvásom alatt.
Az összes hozzászólást végigolvasni nincs energiám és időm sem, tehát nézd el balga feejemnek, hogy terhelni merészeltem bárkit is kérdésemmel... -
Hapcis
tag
..kipróbáltam amit mondtál..(kicseréltem a winyót és már nem is indul el a kicsike... csak ha bekapcsoláskor kinyitatom a cd-ét (a gombjával)..)
vissza a régit.. és megint működik minden..vagyis nem teljesen úgy, ahogy 1.-órával ezelőtt a babrálás előtt most egy kicsit gondolkodik 1-2 mp-et aztán beindul a konfig..(megsértődött a táp? nem tudom.. )
fene nagy érzékeny lelke van ennek a tápnak..
most azt tapasztalom ha kikapcsolom a tápot (kapcsolójával) akkor utána nem tér magához… nem indul el a gép.
-kell neki egy nagyobb kondi (?) ..úgy érzem..-
Az előbb kisütöttem (rövidre zártam) a kondit manuálisan a gépből még ki volt szerelve.. tetű nagy ívet húzott ezek után nem szeretnék nagyobb kondit rakni a gépbe.. -
Hapcis
tag
Nekem bejött, amit Stol mester ajánlott..
..de mivel csak max 1000uF/16V-os kondim volt itthon ezt forrasztottam direktbe egy molex csatival összekötve.
És ezzel is szuperál (eddig (kopp, kopp))!!!
Tehát ajánlom mindenkinek.. a kondit amúgy 4Ft-ért vettem anno.. a többi hozzávaló meg van minden rendes háztartásban(forrasztó, cinnyo, molexcsati, kábel..)
Íme a kondi (egy kicsit szigszallagos):
[link]
[Szerkesztve] -
matyee
őstag
thnx. gondolom ha nem rakom vissza oldalapot az csak jó a tápnak.(gondolom jobban hül nyitott házban mint teljesen zártban). azlrt kipróbálom zárt házban mennyire melegszik.
biztonság kedvéért tettem a ház tetjébe is egy 8cm-es ventit. most a táp alatt és táp előtt is 2db 8as venti szívja ki a levegőt, persze ennek igazából csak zárt házban van értelme!
-
Veriakilis
senior tag
A teljesen az tudtommal azt jelenti, hogy minden alkatrésze ugyanaz.
Szóval a Silentmax az egy FSP Zen átmatricázva Silentmaxra.
Ha 400W-ot írnak rá, és adnak mellé egy 17eFt-os
ventillátort, akkor ha ez mind igaz (!) 400W-ot bir ki károsodás nélkül tartósan.
Feltéve, de nem állítva (valaki így is bele fog kötni), hogy tényleg ugyanaz a belseje.
Mindenesetre érdekes.
Szerinted nem durva egy kicsit az árkülönbség, ha tényleg csak át van matricázva?
Veriakilis -
defiant9
tag
Valóban nem kívánom a garanciális idő alatt buherálni a tápot, az én álláspontom az hogy adjanak egy olyat amin már jól működik az áramkör.
Az alaplap 2 lépésben ment tönkre, az elsőben még inicializálta a VGA-t és ott állt meg. Köv bekapcsoláskor már semmi hasznos életjel, ugyan az alaplapi led pislákolt és a CPU is melegedett. Ezután már más tápegységgel sem sikerült életre kelteni -
defiant9
tag
Ezzel azt akarod mondani hogy amiatt kapcsol le a ZEN 1mp-en belül mert már le is futott a POST és nincs is terhelve a CPU emiatt CNQ kapcsol BIOS beállítástól függetlenül(ugyanis abban default OFF a CNQ)?
Nyilván nem, akkor meg nem értem hogy minek ezzel a CNQ-val példálózni ...Nem ez a probléma forrása. -
defiant9
tag
nem merem kijelenteni azt, amit te itt 100% biztonsággal
Egész pontosan mit is jelentettem ki 100% biztonsággal?
Azt hogy mi baja lehet az csak valószínűsítettem...
De ha neked van 5leted hogy melyik másik alaktrésznek valószínűbb a hibája akkor kiváncsian hallgatom.
Azt mondjuk ki merem 100% biztosnággal jelenteni hogy az én és a sorstársaim FSP Zen tápegysége szarul van megtervezve, mivel olyan terhelésre amire az összes többi tápegységek normálisan működik ez nem indul. -
defiant9
tag
Miért is áll le?
Szerintem azért mert olyan áram/feszültség értékkombinációt detektál a tápegység amit nem tart megfelelőnek, noha az, mivel a többi 1000 tápegység nem problémázik erre a terhelésre.
A védelem tervezése, pedig nem béna, hanem ellenkezőleg, túl precíz...
Nevezheted precíznek, csak hát nem megy, és ez erősen megkérdőjelezi a precizitás fogalmát. Bár mondhatjuk hogy 1 mp. után már precízen tarja a 0 Voltot
Visszafejtetted a kapcsolásirajzát?
Nem fejtettem vissza, de mivel a működés illetve nem működés között csak 1 ampernyi különbség van, bőven a specifikált tól-ig tartományban, ezért logikai úton a téves ellenőrzés a legvalószínűbb hibaok (gyakorlatilag az összes elsődelges alkatrész kizárható a hibából mert akkor más terhelésre sem működhetne megfelelően).
Jah előbb rosszul írtam, persze nem 90% a hibás konfig arány, 10-et akartam írni, az kb. reális. Sőt tudatlanul én is a 90% hoz tartoznék ha nem egy vinyóm lenne hanem kettő
[Szerkesztve] -
dmon
aktív tag
Lehet hogy ez lesz. Ponrosabban visszaviszem és kicsrélem valami másik alaplapra. Elfogytak a libáim, nincs több ötletem. Mindent kipróbáltam. Egy vinyóval RAID nélkül is csinálja, akkor is csinálja ha nics terhelve szinte minden le van húzva, és akkor is ha terhelve van.
Nem maradt más csak az alaplap lehet hibás.
De mit vegyek helyette ? Te pl. mit javasolsz ami nem LOL ? -
gorlin
őstag
-
csapos2
addikt
Tehát akkor te kitartasz amellett a véleményed mellett ,hogy a 300W bőven sok a konfigomhoz
?
Asus P4P800 E DELUX
P4 3GHz Prescott
Inno3d FX 5900 XT
2X512 DDR 400
2 vinyó
1 dvdRW
Az az igazság , hogy én nagyon adok a szavatokracsakhogy a kisördög nem alszik
Szerk: Akkor a Silentmaxx fanles nevű táp, aminek az adatlapja megegyezik a fent említett táp adatlapjával ,sem stabilizálható rendesen?
[Szerkesztve] -
OC
őstag
Értem én, csak bosszantó eset. Nameg a vevőkört is szűkíti, de ez legyen az FSP gondja. Esetleg ránéznél a konfigomra ha szépen megkérlek? Egy kis esélylatolgatást kérnék, hogy menne-e vajon egy Zen-el a gépem (a mostani vidkarival később egy 6600/6600GT szintűvel). Meg komolyan érdeklene, hogy valahogy megoldható-e elektronikai mütyürrel, hogy működjön kisebb teljesítményfelvétel esetén.
Nem jársz mostanság Debrecenben? Mert Csaba_20 most nem tud a tápommal foglalkozni, viszont nyugodtabb lennék, ha át lenne kondizva tápom, meg át is lenne nézve. Valamint lenne egy DTK is, amit szervizelni kellene. -
OC
őstag
Hát azért ez a tulajdonsága nem teszi vonzóvá a tápot. Azt várná az ember egy táptól, hogy a ráírt teljeítményt kitudja préselni magátó, és egyértelműnek tűnik, hogy ennél kisebb terhelést laza akadályként vez. Ezzel szemben a Zen...
Töröm a fejem én is egy Zen-en, de ki tudja mikor tudok a Savag4 8MB PCI helyett venni egy 6600Gt-t vagy X800-at és addig lehet, hogy a tápot nem is tudom használni. Ellenállásokat kötögessek be vagy mi? -
Adi
senior tag
Hát, biztos igazad van, én nem vagyok sem villamosmérnök, sem elektrotechnikus, hogy ehhez komolyan értsek; de ezekkel a tippekkel egyetlen probléma van: a kézikönyv ilyet sehol nem említ. Mármint az az angol (+n másik) nyelvű, amit adtak hozzá, mert magyart ''természetesen'' nem - amiért ugye az illetékes hatóság akár elő is vehetné a céget, amelyik ezt a tápot itthon forgalomba hozza...
De visszatérve a lényegre: azóta már egy harmadik srác is írt nekem, aki szintén Zennel szív, ráadásul neki már cserélték és az újjal se működik jól a gépe!
Azért ez elgondolkodtató... -
Dada(SzB)
tag
-
R.Zoli
őstag
Jah ,de az a kompakt slim házba sosem tudsz legerősebb DC procit rakni SLI-vel karöltve és picit megtuningolva mindezt, meg 10K RPM-es vinyóval(kal) megfűszerezve stb...
Mindegyik másra lett tervezve...Egy irodai munka végett sosem csinálni ilyen gépet az ember amiben 1 ventis sincs ,de bármilyen konfigot elvisz 0 dB(A) mellett...Fordítva is igaz, nem fogsz azon a gépen talán leállni rendereltetni vagy valami hyper durva játékkal stuffolni...
Amit elfelejtettem még írni az előző hozzászólásomban ,hogy azt a 34 fokos házhőmérsékleltet 24 fokos szobahőmérsékletnél mértem.
Ami számomra kétséges (amire utalni akartam),hogy a nagyközönség számára ezek a tápok házon belül valóban kihasználásra kerülhetnek-e...Mert ugye amint a 30 fokot túllépjük a táp max. teljesítménye már nem 300W...A 400-as változatról nem is beszélve...Ott még inkább igaz ez a jelenség a nagyobb hőtermelés miatt...Azt a 30 fokos házhőmérséklete tartósan nem meghaladni már nem egyszerű dolog ventik nélkül...Ez lenne a lényeg... -
R.Zoli
őstag
Nagyon neccesnek érzem már ezt a 400 wattot...Full load ha mondjuk 87%-on működik akkor is 52 watt hőtermelés...Ez már nagyon sok egy átéalg gépházban plusz hőként...
Azzal a max. működési hőmérséklettel arra akartam utalni ha megnézed az adataimnál a honlapomon a gépemet akkor láthatod ,hogy nálam szinte minden hő kimegy a házból vizzel..A táp az egyetlen szinte ami fűti a házat és 2300Mhz-nél a proci full lóad 12 óra után (egy ventim sincs) 34 fokra felmegy a házhőmérséklet...Ez azért elég sok ahhoz képest szerintem...
Most át fogom helyezni a tápot a gépház felső táptartójába (eddig is ezt akartam csak nem volt ott szellőzőnyílás vágva a tetőn) és felette egy 12 centis rácsot vágok a tápnak...Remélem így lecsökken full terhelés mellett is a házhőmérséklet 30 fokra vagy az alá...
Még annyit tudok tenni hogy a VGA RAM-jaira és a rendszermemóriára is vízhűtést teszek és akkor még kevesebb hő marad a házban...
Ezzel az írással csak arra akartam utalni ha egy ilyen 400 wattos ''szörnyetegnek'' megfelelő környezetet akar teremteni az ember és nem akarja házventikkel elcseszni az összeképet akkor rettentően költséges , bonyolult, nehezen megtervezhető és megépíthető rendszert igényel a dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest