- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LukE
veterán
válasz
Dada(SzB) #276 üzenetére
#263.
Es egy idezet a pc tapokra vonatkozo ATX12V Power Supply Design Guide ''mit modositottunk az idok folyaman'' tablazatabol:
Version: 1.2 Release Date: Jan, 2002
• Remove –5V from all power distribution tables.
Most 2006 januarjat irjuk (ok, az emlitett alaplapok kb 1 evesek lehetnek, ddr booster kb masfel), es a 2.2-es verzional tartanak.
DDRBooster-nek tudtommal csak a kijelzjehez kell -5V. Es tenyleg mukodik 7905-tel. ''Normalis'' memoriakhoz nincs koze.
Az, hogy ennyire szokek legyenek azok, akik a Live-to beleszerkesztettek az alaplapba, mar szinte faj. -
Csaba_20_
őstag
válasz
Dada(SzB) #267 üzenetére
Legegyszerűbb, ha a -12V-ból két kondenzátor és egy 7905 stab. IC segítségével előállítja az ember. Meg lehet csinálni légszerelt módszerrel, de akár próbanyák apró darabját is fel lehet hozzá használni. Nagyon durván 150 Ft-ba kerülnek az alkatrészek, csak a próbanyákot kell valahogy megoldani.
Ha a tápon belülre szeretnéd rakni, akkor garanciavesztéssel jár. Ha veszel egy főtápcsatlakozó hosszabbítót, akkor nem. Ez esetben ez még növeli az árat. -
Dada(SzB)
tag
válasz
Dada(SzB) #245 üzenetére
Visszavittem...
Szervizes kollega felvilágosított (mellesleg én is néztem már, de nem gondoltam, hogy számít), hogy az alaplapra dugandó 20as csatin az egyik kábel (-5V os) nincs bekötve ezeken a tápokon... És bizonyos alaplapoknak (amiknek még csak a 20as csatijuk van) meg kéne... az abit nf7s em is ilyen...
Van ebben vm ráció?
Egyébként meg rádugta a tápot vm kütyüre és az alapján azt mondta, hogy semmi baja nincs.... De mivel szerencsére netes cégnél vettem (pcland.hu) és nem szedtem széjjel sem a csomagolást sem a tápot még ők ajánlották fel, hogy akkor pénz vissza...
De akkor marad a kérdés! Milyen passzív tápot vegyek ami jó is, szereti is az alaplapom és kb egy árban vannak? (20-25 bruttó) Létezik alternatíva? Vagy csak drágábban? -
stol
addikt
-
Adi
senior tag
válasz
Dada(SzB) #207 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk.
Én a jövő héten viszem vissza a tápot, meglátom, hogy mi lesz a következővel. Kicsit azért sok hirtelen ennyi egyedi hibás darab.
Mekkora géped van amúgy? Az enyém tényleg nem nagyon húzza meg a 12V-os ága(ka)t, de ha a tiéd igen, akkor itt nem a géppel van a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy óra, két rendszer
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest